GYES alatti védettség

Sziasztok! Segítséget/felvilágosítást szeretnék kérni. Jelenleg lassan 2 éves kislányommal vagyok GYED-en, ha betölti a két évet, akkor viszont megyek vissza dolgozni. Kérdésem az lenne hogy hogy is van ez a GYES alatti védettség? Saját helyemre, ugyan abba a munkakörbe megyek vissza dolgozni gyes igénybevétele mellett. Igaz hogy akkor nincs védettségem a gyermekem három éves koráig, csak egy hónapig? Köszönöm előre is a válaszokat - segítséget!
Szép napot mindenkinek!
Ági

A felmondási védelem a gyermek három éves korának betöltéséig terjed a fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is.
Mt. 90. § e) bekezdés. Persze ez csak a rendes felmondás ellen véd.

Engem az érdekelne hogy ha most elmegyek gyesre, három vagy két év múlva ha visszajövök ugyanabba a munkakörömbe fognak-e visszavenni?
Ugyanis volt már egy terhességem, felvettek egy kezdő személyt aki majd helyettesíteni fog amíg én gyesen vagyok, de sajnos elvetéltem, a kollega meg maradt. Azóta fokozatosan veszi át a helyem, szó szerint túr ki a helyemről.
Most hogy kiderült hogy újból terhes vagyok ( még a munkáltatómnak nem mertem szólni )az érdekelne hogy ha berakják a helyemre ha visszamegyek visszaadja-e a jelenlegi pozíciómat.
Milyen törvény véd engem és mit tehetek hogy ne túrjanak ki véglegesen?
Egyáltalán törvényes amit tesznek???? Mert szerintem nem!
Hogy adjam a munkáltató tudtára ezt anélkül hogy berágjon rám?

Nem akarlak elkeseríteni,de ha ki akarnak túrni,megteszik.Velem megtették.Áthelyezéssel egy teljesen más jellegű munkakörre köteleztek.Ha nem tetszik,el lehet menni alapon...Ja és tanulnom is kellet 2 évet ahhoz,hogy jóval kevesebb bérért,egy sokkal megalázóbb munkakörben dolgozhassak.Természetesen úgy kényszerítettek,hogy ne legyen nyoma,így jogszerű.Ez a magyar valóság.Vagy család,vagy karrier!

köszönöm a választ!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!