gyermekvédelem pedagógus munkakör

Kedves Kollégák!

Lehet-e tudni valamit arról, hogy a gyermekvédelemben,pedagógus munkakörben dolgozókat érinti-e a pedagógusok béremelése? Egyáltalán megmarad-e a pedagógus munkakör ebben a szférában (gyermekvédelmi törvény is változás alatt).
Bármilyen emelésre számíthatok-e, mint közalkalmazott?

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Különleges gyermekotthonban dolgozom gyermekfelügyelőként. Két csoportos gyermekotthon vagyunk és az szabályos e, hogy éjszaka egyedül vagyunk 15 fogyatékos gyerekkel? Tudtommal 1 fogyatékos gyerek 3-nak számít. Az utcán sem közlekedhetünk velük egyedül. Erre vonatkozó jogszabályokat hol találok? Köszönöm a segítséget.

Üdv!

Pedagógus vagyok emellett megkaptam a gyermekvédelemmel kapcsolatos faladatokat is mivel van hozzá végzettségem. Továbbra is megnyertem eme remek faladatot (fene nagy béremelés után), de nem jár érte semmi.... Azt mondták, hogy csináljam a 32 óra terhére, de az iskolában ülve nehezen tudok családot látogatni és szaladgálni a gyerekek után, hogy miért nem jön iskolába.... Saját mobil, buszköltség stb.
Kihez tudnék esetleg fordulni? Van-e valakinek ötlete?

Köszönöm.

Lehet e tudni, hogy a Kormány, még időben helyére teszi a gyermekvédelmi gyám beinduló új feladat-munkakör jogállását, bérezését, pótlékát, szabadságát, juttatásait, munkavégzés feltételeinek megteremtését-munkaruha, munkaeszköz, utazási költség,telefonhasználat, kiküldetéssel járó tételek kifizetése-étkezés, széllás stb.?

Pedagógus munkakörben, pedagógus bérrel, pedagógusként foglalkoztatott személy átvétele gyermekvédelmi gyámi munkakörbe legalább 4 munkakört magában foglalva, közalkalmazotti csökkentett bérért, nem pedagógus munkakörbe, nem pedagógus szabadsággal elég meggondolatlan ötlet volt úgy, hogy nem a megfelelő Intézményben és területen végzik munkájukat -Pl. a munkaterületek leválasztása. Olyan felelős munkakörben fognak tevékenykednek amiért minimum köztisztviselői bérbesorolás jár, veszélyességi pótlékkal - akár a médiába, vagy börtönbe is kerülhet valaki. Fontos lett volna, hogy közvetlenül az adott kerület Gyám Hivatalához tartozva közösen hozzák meg a kerületi családgondozóval és a gyermek gondozási helyén megbízott pedagógussal, gyermek szüleivel és a gyermekkel az adott kérdésekben szükséges döntéseket. A Szakszolgálat felesleges közjáték a már gondozásban lévő gyermekkel kapcsolatos munkafolyamatban.

Kedves Fórumozók!
Kedves Szakértők!

Gyermekek Átmeneti Otthonában dolgozom nevelő munkakörben, tanári végzettséggel. (jelenleg GYED-en vagyok kisebbik gyermekemmel) Ebben a munkakörben jár számomra a pedagógus béremelés? A kiadott törvény alábbi részlete miatt számítottam rá, hogy én is megkapom az emelést, de sajnos ez eddig elmardt.
"...a gyermekvédelmi és gyámügyi intézményben pedagógus munkakörben foglalkoztatottakra is kiterjeszti a béremelést..."
Kérem segítsenek megértenem, hogy erre a munkakörre miért nem vonatkozik az emelés, vagy amennyiben valóban járna, akkor kihez forduljak a módosítás érdekében?

Mielőbbi válaszukban reménykedve, üdvözlettel:
Varga Katalin

A kormány a szociális területen dolgozóknak is segít és segített azzal, hogy az elmúlt három esztendőben évente emelte a minimálbért, visszaállította a családi adókedvezményt és bevezeti annak járulékra való kibővítését, valamint a rezsicsökkentést. A kormányzat és a szakterület döntéseinek eredményeképpen több segítő kezdeményezésre került sor az elmúlt években, főként a tárgyi feltételek és a munkakörülmények javításában történt előrelépés.

Ezek közé tartozik, hogy például a bölcsődei dolgozók tekintetében 2014. december 31-ig összesen 6200 új és több mint 4000 felújított férőhelyet adnak és adtak át országszerte 28 milliárd forint értékben. Ezzel egy időben a négy év alatt összességében ezer új munkahely is létrejön. Az Új Széchenyi Terv keretében 7 milliárd forintra lehetett pályázni a bentlakásos szociális és gyermekvédelmi intézmények korszerűsítésére. Továbbá megkezdődött a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó, nagy létszámú fogyatékos intézmények kitagolása - első körben 6 helyszínen, közel 6 milliárd forint értékben. Az Erzsébet-program keretében közel 500 millió forint támogatás jutott a szociális intézményekben dolgozók üdültetésére. A gyermekvédelmi területet segíti a többi közt, hogy a nevelőszülői jogviszony 2014-től foglalkoztatási jogviszonynak minősül. 2011-től évi 95 millió forint többlettámogatást kapnak az autista lakóotthonok; és nagymértékben javítja a munkakörülményeket a bentlakásos intézmények számára eljuttatott közel kétezer ágy.

A súlyos gazdasági helyzet elkerülését követően – amit az előző baloldali kormányok okoztak - a pedagógusok illetve az egészségügyi dolgozók béremelése jó irányba halad és más ágazatban dolgozók fizetését is növelni szeretné a kormány, ezt azonban nem lehet külföldről felvett hitelekből megtenni.

A szocialisták kétszer követték el ezt a hibát, mindkétszer majdnem tönkrement az ország, ami a bérek kifizetését is veszélyeztette. Ezért csak megalapozott és ésszerű béremelést szabad végrehajtani. Amíg ezt nem teszi lehetővé a gazdasági növekedés, addig lakástámogatást adnak a közszolgáknak, így a szociális dolgozóknak is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium között folyamatosak az egyeztetések a szociális terület bérrendezési lehetőségeiről, az ország gazdasági erejét meghaladó kiadásokat azonban nem lehet vállalni. Amennyiben a megfelelő fedezet rendelkezésre áll a bérrendezéshez, arról minden érintettet haladéktalanul tájékoztatunk.

(Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság)

Tisztelettel!
Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság bérrendezés-szociális terület címmel írásához! Már az is felháborító, hogy a gyermekvédelemben a minimum képzettség nem pedagógus és azzal, hogy szociális ágazatba kerültek, adtak a gyermekek jövőjének egy nagy pofont. Minden tudatos tevékenység, ami az ember életét, személyiségét meg szeretné változtatni, pedagógia-neveléstudomány. A legkiválóbb pedagógusokat kellene a gyermekvédelembe csábítani és a közös nyelvnek is a pedagógia nyelvnek kellene lenni. Mit szólna hozzá, kedves államtitkár ha a gyermekét szociális képzettségűek tanítanák, vagy gondolnák végig a jövőjét? Kell a képzettségen túl még néhány fontos ismeret, mint jog, pszichológia, gazdasági ismeretek stb. pluszban. Tehát, meg kellene alkotni a gyermekvédelem felsőszintű oktatását. Nem valami gagyit, hanem valami nemzet felemelő pedagógiai alapokon nyugvó képzést, közös nyelvet! Vissza kellene adni az erkölcsi elismerést és az anyagi megbecsülést. Nem a megőrzést megcélozva szociális munkásokkal és egyéb végzettségűekkel!
- a pedagógusok béremelése jó irányba halad. Ez jó nagy csúsztatás. Maga a pedagóguspálya modell pénzt vesz ki a pedagógusok zsebéből és a pedagógusok többsége nem csak hiteltelennek gondolja az eljárást, de még az is felháborítja őket, hogy pedagógus képzettség nélküliek is minősülnek és minősítenek a modellben.
Amíg minden felé nagy pénzek mennek ki a kalapból, addig pont a gyermekvédelem, oktatás, egészségügy csapok lettek elzárva, és folyamatosak az elvonások. Pl. januári bérletet nem vásárolták meg, pedig a gyermekvédelemben munkaeszköz. Amiért ki is a felelős, ha állítólag nem a munkáltató? A dolgozó sem vehette meg a bérletet úgy, hogy kifizetésre kerüljön! Akkor ez mekkora megtakarítás, vagy is elvonás? Ez az utolsó segítség a dolgozóknak. Mást nem kapnak évek óta!
Megbecsült oktatás központú hely volt a gyermekvédelem! Ma egy kíntól vonagló mesterséges lufi, képzetlen dolgozókkal. Milyen gyerekek kerülnek ki így a társadalomba, ha meg nem fizetett, értéket, tudást, jó módszert, jó szokást átadni nem tudó embereket alkalmaznak a rendszerbe, ami szociális ágazat, élethosszig tartó tanulási céllal?

Ez parasztvakítás.

Csak kapkodom a fejem , hogy milyen fejetlenül végzik a bérrendezést! Ha most pedagógus munkakörben foglalkoztatnának akkor a bérem nettó 210000.- Ft. lenne! Családgondozóként ugyanazzal a két diplomával csak nettó 127000.-ft. keresek akkor most hogy is van ez?(40.éves munkaviszonnyal)
Mennyivel végez különb munkát a pedagógus? Ezzel csak feszültséget szítottak az eddigi közalkalmazottak között. Akik birka módjára tűrik a megaláztatásokat! Mennyivel ér többen a z Ő diplomája? Miért kellett ezt a szférát külön venni?Jelenleg 45 családdal dolgozom (Törvényesség)!!!!! 92 gyermekkel foglalkozom!( Egy osztályban max. 30 létszám van! )Nap mint nap szembesülni a családoknál lévő sok sebből vérző problémákkal nem kis feladat! Feltételek nem biztosítottak! Veszélyességi pótlék nincs. Elvárások vannak.!A béremből a rezsi svájci frank alapú hitel levonása után 31000ft. marad egy hónapra ! Ebből éljek legyek, jókedvű , egészséges , és bátorítsak buzdítsak minden klienset( akik általában többet keresnek mint mi! Legyen hozzá kedvem? Legyen hozzá kedvünk?A pályakezdők 80-90 ezer forintot keresnek. Nevetséges!

Üdv!
Nem tudom hol. de valahol olvastam, hogy a Gyermekjóléti Szolgálatnál dolgozók is megkapják/megkapták a béremelést. Igaz ez?

Sziasztok.Én januáróta dolgozom helyettesítő óvónőként,minimálbérért.Nincs diplomám,csak óvónői érettségim,most vagyok 2.-os a főiskolán.Óvónőként vagyok kinevezve,30 fős csoportom van .Normális 114000 bruttó bér.Kérlek segítsetek?

Tudomásom szerint a törvény mai állása alapján a középfokú végzettséget kell figyelembe venni a táblázatban.A fősuli elvégzése után sokkal jobb lesz a helyzet!

Én kaptam az iskolámból egy tájékoztatást az igazgatómtól. Csatolta a Simicskó István Úr tájékoztatójának anyagát (egy pdf. állomány). Abban ez szerepel:
Kiket érint?
A nevelési-oktatási intézményben (óvoda, iskola, kollégium) pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak mellett már 2013. szeptember 1-jétől kiterjed: a pedagógiai szakszolgálati intézményben pedagógus-munkakörben, a pedagógiai-szakmai szolgáltatatást nyújtó intézményben pedagógiai szakértő, pedagógiai előadó munkakörben, továbbá a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény hatálya alá tartozó intézményben pedagógus-munkakörben foglalkoztatottakra is.
Ez alapján a kormány kiterjesztette az életpálya modellt a gyermekvédelemben dolgozó pedagógusokra is.

Sziasztok!

Van itt valaki aki gyermekotthonban dolgozik nevelőtanárként és kapott béremelést?3

.... itt megtörtént minden pedagógus béremelése. Minden intézmény sajátosan intézi a kötelező és adható járandóságokat. Bért, cafetériát, jutalmat, munkaruha és egyéb juttatást

http://blog.rsmdtm.hu/2013/12/cafeteria-kedvezo-adozasi-feltetelek-mellett-adhato-juttatasok-merteke-2014-ben/

ilyeneket nem adnak, de még emberi szóval, erkölcsi elismerést sem, viszont sok a mobbing áldozat. Az alkalmatlan, dolgozni sem szerető vezető, alkalmatlan közönséges barátai mint a palacsintás királyban igazgatják az intézményt.
Év végén több milliót adnak vissza megtakarítás címén ... vajon mi értelme? Milyen előnye származik az emberileg, szakmailag és vezetői szempontokból is alkalmatlan sok intézményvezetőnek belőle.

Remélem a FIDESZ-nyer és itt lent is csinál valamiféle váltást a vezetői fejek lecserélésével, mert a lakásotthonokban dúl az anarchia és csak nagyobb lesz ha 12-22.évesig lesznek benne gyerekek. Jó lenne ha kerületenként, vagy területenként hiteles jó szakmai vezetők, étkezési ellenőrök, menedzser típusú szakmai vezetők felügyelnék a gygyámok mellett a szakmai munkát (lehetne nem barátok barátját választani csak úgy kísérlet képpen ?- barát bólogat,de nem lesz alkalmas a munkára). Kispestről nem jár szakmailag az egyébként is alkalmatlan vezető, mondjuk Újpestre szakmai tanácsot adni a lakásotthonokban dolgozóknak.... mindössze a szellemi, lelki, szociális egészség rombolásával tartja sakkban a dolgozókat távolról. Akik ezt másolva, sakkban tartják egymást és a gyerekeket, vagy fabatkát sem ér a liberális ............. le sem írom mert az már büntetőjogi kategória.

sziasztok!

Én is gyermekotthonban, pontosabban ápoló- gondozó otthonban dolgozom mint fejlesztő pedagógus és nem kaptam (kaptunk) béremelést! Esetleg tudja valaki, hogy miért?
Köszönöm

Ápoló-gondozó otthonban dolgozok pedagógus munkakörben.>Kollégáim végzettségüket tekintve: konduktor, gyógypedagógus, szociálpedagógus.
Kinevezésünkben FEJLESZTŐ PEDAGÓGUSKÉNT foglalkoztatnak bennünket. Az intézményben kiskorú lakók is élnek. Ők képzési kötelezettek. Az ő képzésüket is ellátjuk , fejlesztő felkészítő foglalkozásokon.>
A felnőtt lakók fejlesztését is végezzük,heti, napirend szerinti foglalkozásokon.>Munkánkat napi 8 órában végezzük!
>
Kérdésünk az, hogy miért nem illet meg bennünket a pedagógus béremelés??Miért nem vonatkozik ránk a pedagógus életpálya modell??>

Kedves Ilona! Jár a béremelés csak éppen ezt nektek kell rendezni ill utána járni, mert senki nem fogja helyettetek intézni!!! Amelyik tankerülethez tartoztok ott kell kopogtatni és intézni a béremeléseteket!!

Sajnos nem jár a béremelés! Én is gyejóban dolgozom gyógypedagógusként és én megkaptam de azt mondták, hogy visszavonják az új kinevezést és a fizetés emelést is mert mi az alapellátáshoz tartozunk és csak a szakellátásban dolgozó pedagógusoknak jár.Több helyen érdeklődtem és van ahol megadták az emelés van ahol nem.Sajnos az erre vonatkozó törvényt nem találtam meg és ezekszerint több helyen az illetékesek sem. A pénzt nem mertem elkölteni mert nem tudom hogy vissza kell e fizetni.

Nálunk aki ped. munkakörben dolgozik, kapott. Bp.-en vagyunk, EGYMI.
Ti nem kaptatok?

Kedves Chivi,
Köszönöm a választ, rákeresek az említett tájékoztatóra. Nagyon várom a fejleményeket....főleg majd a bérjegyzéket az emelt összeggel...

Ma tárgyalja a kormány az előterjesztést, de elviekben már június 29-én döntött a kiterjesztést illetően. Most már csak a vonatkozó törvények módosításáról dönt, amit Navracsics és Balogh miniszterek terjesztenek elő.
A nem hivatalos kormány előterjesztést itt találod:
http://atlatszooktatas.blog.hu/2013/07/16/itt_a_pedagogus_eletpalya_rendeletet_es_kozneveles_torveny_modositasa

https://docs.google.com/file/d/0B-bRb8Wxe4bXTzdoeHRlYjhmaFE/edit

Hol van írva a gyerekvédelmi és gyámügyi béremelés?
Első olvasatra csak a köznevelési törvény alá tartozó területtel foglalkozik, mint ahogy eddig is szó volt róla, szó sincs benne az egyébként a szociális területhez tartozó gyermekvédelemről.
Cáfolj meg légyszíves ha másképp van, de írj oldalszámot is, hogy hol olvasod

ja, bocs 6. oldal, vastagon :D
de a részletek így is homályosak

Hát ne nagyon éld bele magad, sajnos az adó viszi belőle a legtöbbet. A nagy bruttóból kicsi megy csak a számládra. De evvel is rendesen ellenetek hangolták a közvéleményt.

Ez minden bizonnyal így lehet, hogy nem sok marad meg a nagy fizetésemelésből.
Csak azt is gondold hozzá. hogy a többi közalkalmazott aki egyáltalán nem kap semmi emelést , az bizony ennek a töredékének is örülne ha megkaphatná.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!