Gondozónők besorolása

Üdvözlök mindenkit!
Arra lennék kíváncsi, hogy házi segítségnyújtásban dolgozó gondozónőnek a közalkalmazotti besorolása helyes -e?
Nem szakirányú szakmunkás végzettség után végezte el a szociális gondozó és ápoló OKJ-s szakot. Jelenleg B2 kategóriába van sorolva. Nem kellene C kategóriába sorolni?
A választ előre is köszönöm.

Jó napot! Érdeklődni szeretnék arról, hogy 19 éve dolgozom szociális otthonba 5 éve egyházi kézbe került az intézmény. Szociális gondozó és ápoló OKJ. Bizonyítványom van. A múlt hónapban az intézmény új munkaszerződét készitett(módosított) hogy Februártól csak mint gondozó munkakörre változtatta Szakápolók csak sima ápolók lettek. A vezetőség azt mondja, hogy ez azért van mert változott a törvény. De kérdem én minek jártam két évig iskolába ha vissza minősít és csak gondozó vagyok de az ápolási feladatokat is el kell végeznünk a munkaköri leírások szerint, sőt egyre több feladatot kell ellátnunk kevesebb emberrel és nagyobb felelősséggel. Kérdésem megteheti e ezt a cég hogy az iskolai végzettséget felülírja vagy visszaminősiti? Tényleg van erre vonatkozó új törvény vagy csak ezzel trüközik a cég hogy ne kelljen fizetésemelést adni. A környező intézményekben nem történt ilyen fajta munkakör változtatás sem a házi gondozásban sem más egyházi intézményben ezt mondják azok a dolgozók. . Azt viszont mondták más intézményben lévő emberek, hogy ők kaptak 40.000ft béremelést. Ezt mi nem kaptuk meg. Az előfordulhat hogy a cég azért módosította a munka szerződésünk hogy ne kapjunk béremelést. Ez így szabályos. Előre is köszönöm válaszát.

Szociális gondozó munkakörben dolgozom,van Szociálisgondozó és ápoló végzettségem, Szociális asszisztens és Mentàlhigiénés asszisztens végzettségem is és D kategóriába vagyok besorolva.Kérdésem,hogy nem az E-be kellene besorolni?

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek,mert nem tudok kiigazodni a jogszabályokban.
Én eü.szakiskolát végeztem végzettségemet tekintve ált.ápolónő és asszisztens vagyok de egy városi konyha élelmezésvezetője mellett dolgozom mint irodai dolgozó most fog készülni a szerződésem mint közalakalmazott,a kérdésem az lenne hogy az iskolámat tekintve milyen fizetési kategóriába kell besorolniuk engem,illetve mennyi szabadság jár évente? A z iskola elvégzése óta kb.21 éve dolgozom de nem mint közalkalmazott.
Illetve a szakiskolai végzettség az középfokúnak számít e avagy sem,hol tudok erre vonatkozóan pontos információt kérni?
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!

ja elfelejtettem még hogy gondozónőként jelzőrendszerbe dolgozom.

Szeretném megtudni hogy szakmunkás bizonyítvánnyal és 2-éves szociális gondozói OKJ-és végzettséggel 25 éve közalkalmazotti viszonnyal ,melyik kategóriába tartozom,mert eddig C9-be voltam ,de az új helyemen B9-be raktak

Üdv. mindenkinek!
Szociális gondozóként dolgozom egyházi intézményben.Fizetést a közalk.törv.szerint kapok.
1972-től,1975-ig szakmunkásképző intézményben tanultam,melyet az előző állami fentartású munkahelyem elismert közalkalmazotti jogviszonynak.Jelenlegi egyházi intézményi munkáltatóm az ágazati besorolásnál nem veszi figyelembe.Jogszerű ez a döntés?Kérem a segítségeteket!

A tanulói jogviszony nem munkaviszony. és nem közalkalmazotti jogviszony. Igen, jogszerű ez a döntés. Miből is gondoltad, hogy amikor iskolába jártál, akkor közalkalmazott voltál?
Szomorú, hogy állami intézményben dolgozó ügyintéző ezt nem tudja.
Ilyen nagy tévedéssel még nem találkoztam. Ezt a szakmunkástanulói jogviszonyt majd a nyugdíjnál veszik figyelem be szolgálati időként.
A 40 éves nyugdíjnál jogosultsági időnek sem lehet figyelembe venni, csak a nyári gyakorlat 90 napját.

Nem tévedés.Tudom,hogy a 40 éves jogviszonyba nem számít,azonban korábban állami fenntartású intézményben dolgoztam és az 1992-es törv. alapján állítoták ki a köz.alk.jogviszony igazolást.Első körben nem számolták bele,majd egy revízió után igen ,és erről van igazolás .Én találtam egy infót,mely szerint az ösztöndíjas képzés bele számít.A korábbi szakmunkás képzések idején a tanulók aktív termelő munkát végeztek,és az ösztöndíjból járulékot vontak.Most annyi a különbség,hogy egyházi intézményben dolgozom.

"g) * az e törvény, a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, a Ktjv., valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény hatálya alá tartozó szervnél ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban," ezt ne keverd azzal, hogy te ösztöndíjat kaptál, mint szakmunkás tanuló. Minden szakmunkástanuló kapott, és a főiskolai, egyetemi hallgatók nagy része is, a tanulmányi eredményük alapján. Ez nem jelenti azt, hogy közalkalmazottak lettek volna.
Az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszony és a tanulói jogviszony nem ugyanaz, még akkor sem, ha ösztöndíjat kaptál a tanulói jogviszony alatt.

Érdeklődők hogy szoc-gon-és ápol okj végeztségem van hogy mennyi bért kapok 5-év tapaszt

Kérdésem az, hogy 33-as szociális gondozó és ápolói végzettséggel melyik fizetési osztályba kell besorolni a dolgozót?
Illetve ezen végzettség milyen fokozatú végzettségnek számít?

2001-ben végeztem a szociális gondozó és ápoló szakon.Szeretném tudni,hogy a besorolásomat.A jelenlegi munka adóm B 07-be sorolt.Én úgy tudom,hogy C valahányban vagyok.Segítene valaki világosan látni?

6 évet dolgoztam idős otthonban szociális gondozó és ápolóként az érettségimet nem ismerték el, hiába csináltam meg munka mellet. 80 ezer Ft-ot kaptam 6 éven át. Munka mellett a diplomás ápoló képzést elvégeztem csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomámhoz. Ezért kórházba csak segédápolónak fognak felvenni, lehetséges, hogy kevesebb lesz segédápolóként a fizetésem, mint szociális gondozó és ápolóként volt? Ha az érettségimet beszámítják akkor 80ezer Ft-nál csak nem kapok kevesebbet? Kérem adjanak választ?

Ez így van!Mivel nincs meg a diplomád így a végzettségedet sem tudják még elismerni!Nem feltétele a szociális gondozó és ápolónak az érettségi, ezért nem is ismerik el az érettségit.Lényegében ha segédápolónak mész el, ott is minimálbéren leszel, ott sem számítják bele az értettségit.Ott számolhatják bele az értettségit,ahol képzéshez való jelentkezési feltétel minimum érettségi,vagy ráépülő képzés.

Érdeklődni szeretnék. 53 éves vagyok. A besorolásom C 13. Házi segítségnyújtásban dolgozóm szociális gondozó ápolóként. Van érettségim és most szereztem meg a szociális gondozó ápoló képesítést (2 éves középfokú OKJ. )Szeretném tudni, jó -e a besorolásom, vagy kérhetném a magasabbat, ha igen mire? Köszönöm a segítséget. Üdvözlettel. Hné Erzsi

A szociális gondozó képesítés megszerzésével D kategóriára jogosult a 257/2000. Kormányrendelet 2. sz. mellékletének I. táblája alapján.

sok helyen nincsenek jól besorolva

Sziasztok!
Valaki tudna bővebbet írni, hogy az OKJ ápoló végzettségemmel, szakápolási feladatokat ellátva miért csak D kategóriába sorolnak? Tudttommal az eü. érettségivel csak alapápolási feladatokat lehet ellátni, a felsőfoku ápolói végzettség pedig E kategória. Mondjuk erre a munkáltatóm annyt mondott, ellehet menni! Légyszi segítsetek, mondjatok 1 olyan jogszabályt, amibe nem tud belekötni. A 326/ 2008 (XII.29.) korm. rend. a szoc. otthoni ápolót nem specifikus ágazatnak írja.
Köszi!

Valóban nem köteles besorolni ápolóval, szociális területen E kategóriába. mivel a szociális területen dolgozol.Ha az eü területén vagy akkor viszont igen .Nem köteles megadnia munkáltató a D kategóriát érettségizett szoc gondozó és ápolónak.Ugyan középfokú végzettséget ad, de a jelentkezési feltételhez nincs kötve az értettségi.Szóval sajna adható, de nem kötelező.Függ attól is ki milyen munkakörbe van felvéve.Pl, ha gondozó ápoló az B-től a D-ig.

Jó napot kívánok mindenkinek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az ápolási díj időszakát a közalkalmazottak munkaidejébe beleszámolják vagy nem?
Óvónő vagyok, az előző mnkahelyemen úgy állapították meg a béremet, hogy beleszámolták az ápolási díj idejét. Most pedig azt mondták, hogy nem számolhatják bele! Ha valaki tud erről valamit legyenszíves írjon! Utána fogok járni az ügynek, de nem is tudom hol kezdjem! Előre is köszönöm! Orsi

Xiasztok,érdeklődnék hogy akkor én sem vagyok jó helyre sorolva?
Szociális gondozó és ápoló::: ::::::::B-1
Szabadság 20 nap

Ezzel a végzettséggel mi a C kategóriában vagyunk. Ha érettségi van, akkor D., + az évek.

D kategóriából B kategóriába sorolt 3év után mi a teendő hogy az állásom is megmaradjon? szakma éretségi van. javorszky.laszloné@upcmail.hu

Igen az évek-de a ledolgozott évek, vagy az adott szakmában ledolgozott évek ?

Köxi szépen a választ.....

Marcsika1
Üdvözletem!
A besorolásod nem helyes, mivel a gondozó sorolható B - E kat-ba . (pl:B=segédápoló+érettségi; C=általános ápoló)
A szociális gondozó D-be vagy E-be, attól függően, hogy szakgondozói végzettségel rendelkezik-e. (pl: pszihiátriai, gerontológiai)

Vonatkozó jogszabályok:
326/2008.(XII.29.) korm.rend (MK 190.szám)

Én is szeretném tudni valakitől aki ebben hivatalos személy,hogy van egészségügyi szakiskolában szerzett ápolási asszisztens végzettségem,mellette érettségim.C kategóriában vagyok.22 nap szabadsággal.egy felsőbb helyen azt mondták(ami nem a cégünk),hogy érettségi és c kategória mellett 25 nap jár,illetve azt nem értem,hogy a munkaügyis gyors talpalókon végzett szoc.ápoló és gondozó miért ér többet ha érettségi sincs?segítsen ezt valaki megérteni.
ja és még egy kérdés!A kórházi dolgozók kapnak pótlékokat a házi beteg ápoló miért nem?veszélynek mi is ki vagyunk téve,az időseknél is és mi megyünk esőben,hóban melegben kint az utcán..nem könnyű,de csináljuk,de miért nem becsülnek?

A 25 nap pótszabadság annak a közalkalmazottnak jár, aki oktató-nevelő tevékenységet végez a jogszabályban meghatározott intézményekben. (Kjt. 57. § (3) bekezdés)
Úgyhogy a "felsőbb hely" nem jól mondta, ha az érettségihez és szakképesítéshez kötötte a 25 napot.
A szociális ápoló és gondozó képesítés pedig annak a munkáltatónak "ér többet" az ápolási asszisztens helyett, amelyik nem szimplán egészségügyi, hanem szociális segítséget is nyújt.

Sziasztok!
Kérlek benneteket, segítsetek! Nem tudok kiigazodni a vonatkozó jogszabályon. Én 1 szoc. otthonba dolgozom, OKJ ápoló végzettségem van 2005 óta, de nem sorolnak E kategóriába, mondván a beosztásom nem igényel felsőfokú végzettséget. Ápoló- gondozó a beosztásom. Akkor hova is tartozok?
Válaszotokat előre is köszi!

szeretnem kérdezni öntől h megvan e a tételek
ha jó nézem akkor szociális gondozó és ápoló szakot végezte

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!