Fizetés nélküli szabadság alatt munkaviszony létesítése

Közalkalmazottként dolgoztam, majd a várandósságom 29. hetétől táppénzre kerültem. Jelenleg fizetés nélküli szabadságon vagyok gyermekem három éves koráig. Azt szeretném kérdezni, hogy másik munkahelyen létesíthetek-e munkaviszonyt vagy közalkalmazotti jogviszonyt a fizetés nélküli szabadság időtartama alatt. Ha igen, nyolc órában is?
Köszönöm:
Melinda

Nagyon érdekelne a következő kérdésemre a válasz, aki tudja, hogy mit ír elő a törvény, velem, tudatlannal tudassa... Pedagógus vagyok, mint sokszor halljuk, rengeteg a szabadságunk. Aki úgy gondolja, próbálja ki. A kérdésem az lenne, hogy ha orvosi vizsgálatra időpontom van, akkor miért szabadságot kell kivenni? Ráadásul 15 nappal előtte kell jelezni??? Miért nem elég az orvosi igazolás, nem csavarogni megyek...Olyan választ szoktunk kapni, hogy intézzük el a betegségeket nyáron , a szabadság alatt. Igen, az orvosok általában nyáron szabadságon vannak. Vagy olyan választ is kaphatunk, hogy menjünk munkaidő után magánorvoshoz. Kérdem én: mi a megoldás? Aki tudja, válaszoljon, milyen törvény ír elő mit?
Ja, és persze, ha szerencsénk van, és kiadják azt az 1-2 napot, amikor orvosi vizsgálatra kell menni, azt le kell dolgozni, nyáron tovább kell benn lenni annyi nappal, ahányat kivettünk.

Fizetés nélküli szabadság alatt munkaviszony létesítése témakörhöz szeretnék hozzászólni és kérdezni. Jelenleg közalkalmazottként dolgozom, tanítok és ha szeretnék külföldön au-pair állást vállalni, vagy a nyárra vagy amíg 1 évre fizetés nélküli szabadságra megyek, akkor az jogilag megengedett vagy csak ha a munkáltató is beleegyezik. Köszönöm előre is a válaszukat.
Au-pair lány

Igen, lehet dolgozni, akár 8 órában a fizetés nélküli szabadság alatt, amennyiben a gyermek elmult 1 éves, valamint ha nem GYED-et, hanem GYES ellátást kap. (Amennyiben még GYED jár, azt le kell mondani, és GYES-t igényelni.)

Köszönöm a választ. Ugye, jól értem, hogy a meglévő közalkalmazotti jogviszonyomat nem kell megszüntetnem? Emellett másik munkahelyen létesíthetek munkaviszonyt vagy akár egy másik közalkalmazotti jogviszonyt is? Csak határozott idejűt?

A Jogi Fórumon szakszerű választ kaptál, legalábbis a linken lévő példa neves munkajogászról származik. Vagy inkább a neked jobban megfelelő választ szeretnéd, laikustól?
A munkáltató a fizetés nélküli szabadságot a lányod nevelésére adja, és nem azért, hogy máshol munkát vállalj. Ez már joggal való visszaélés! Ha a tudta és beleegyezése nélkül teszed, nagyon jó alkalom a munkáltatói rendkívüli felmondásra!
Az más kérdés, hogy ha a munkáltató nem szívesen alkalmaz GYES mellett (bár köteles!), inkább beleegyezik, hogy máshova menj dolgozni. De ezt meg kell vele beszélni. A GYES melletti foglakoztatásról a kjt. külön rendelkezik. Olvasd el!

http://www.kozszolga.hu/kozalkalmazotti_torveny
23/B.§

Köszönöm a választ.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!