Fizetés csökkentés, vagy matematikai csalás?

A munkahelyemen 7 éve hetente van a fizetés. Most a válság hatására a főnökeim elküldtek sok embert és a maradék embereknek a fizetését csökkenteni szeretné, de nem tisztességes formában, hanem egy matematikai próbálkozással.

Vegyünk egy összeget ami most 80 ezer forint legyen a könnyebb számolás érdekében. Ez az összeg a havi fix ami a főnökeim számára tényleg havi fix. Mindegy, hogy 20, 21, 22, 23, vagy 24 munkanapos a hónap, Ők akkor is ennyit szeretnének fizetni.

Az én esetemben hetedik éve heti 20 ezret keresek amit minden pénteken megkapok és ez összege 4 hétre 80 ezer. A főnökség szerint 4 hétből áll egy hónap és ha ezt elosztjuk az 52-ben ami egy évet tesz ki, akkor az 13, vagyis Ők 13 havi fizetést adnak egy évben pedig mint tudjuk 12 hónap van egy évben. Ezek szerint mi túl lettünk fizetve 1 hónappal, mert a "HAVI FIX" elmélete ez.

Számolás és különbség: 20 ezer x 52 hét = 1040000 Ft
80 ezer x 12hónap = 960000 Ft

Várom a véleményeteket, észrevételeteket. Ha valaki tud segíteni abban, hogy jogilag hogyan is van ez azt megköszönném, és ha lehet e-mailben is küldje el, ha lehet.

Üdv mindenkinek és egy tényleg Boldog Új Esztendőt Kívánok!

Pisti

A heti fizetésnél azért jön ki nagyobb összeg, mert csak a február 28 napos, tehát 4 hét, a többi hónap, 2 nappal, vagy 3 nappal több. Tehát, ha havi fix van, akkor kevesebb a bér, mert nem a napokat ill. heteket veszik figyelembe. 4 hét x 12 hó = 48 hét, de ez nem egyelő 1 évvel. tehát még 4 hét hiányzik. Én fix fizetést kapok, és nem számít, hogy hány napos a hónap. Ez így volt mindig amióta dolgozom (43 éve). Én nem látok ebben csalást. De azt nem értem, hogy 7 éven át miért nem emelkedett a béred. Remélem segítettem. Üdv: Néri25

Érdekes amit írsz.
Én biztosan megírnám a "munkahelyi terror" c. blogba az index blog.hu-ra.
Osztanak ott rendesen, de hozzáértők is írnak rendszeresen.

Neked is üdv. és tényleg boldogabb új esztendőt neked is!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!