felmondás vagy közös megegyezés?

El szeretnék menni a munkahelyemről, persze minél hamarabb.
Nem tudom a közös megegyezés és a felmondás esetleg (rendkívüli)lenne jobb. Pár nap szabim van ,és azt nem akarom elveszíteni, viszont a célom az, hogy a leggyorsabban (felmondási idő nélkül)tudjak távozni.
Ha közös megegyezés akkor abban mit kell rögzíteni, és akár megírhatom én is? majd a munkáltató aztán aláírja???
Mi van olyankor, ha azért kívánok elmenni, mert folyamatos terror alatt vagyok, ezzel az indokkal fel tudok mondani? kell bizonyítani valamit?
Netán ha betegállományban vagyok ahhoz hogy felmondjak v közös megegyezéshez vissza kell mennem dolgozni?
Köszönöm a választ
A

Lemondással szeretnék kilépni, de 1 hónap 1 héttel. Adjam be így a lemondásomat a hr-en s mondanak rá valamit, mert ahogy olvastam a közös megegyezés lutri vagy belemennek vagy visszautasítják és dolgozhatsz ott tovább. Vagy rosszul értem???

Szia! Végül hogy alakult a dolog?

Üdvözletem,
az egészségügyi alkalmatlansággal kapcsolatban szeretnék informálódni. Mi alapján állapítják meg, hogyan történik a kezdeményezés? Ezenkívül a kttv-ben csak olyasmit olvastam hogy ebben az esetben is jár végkielégítés, de ennek a mértékét nem találtam meg.
Köszönöm, ha valaki segít eligazodni ebben a kérdésben.

Ha valaki önkormányzati köztisztviselőként akar felmondani, mi a helyes eljárás.
Felmondás víg lemondás a helyes és két hónap?

szóban mivel nyugdíjkorhatárban vagyok kaptam közös felmondásról egy határozatot.Mi csak szóban beszéltünk róla,nem szeretnék még elmenni,mert a nyufi még nem tudta kiszámolni a nyugdíjazáshoz szükséges szolgálati időt,mi van ha nem irom alá a közös határozatról szóló papirt.???Hátha még maradhatok!!

Ne írj alá semmit! Közös felmondás nincs, csak közös megegyezés. Mint a nevében is benne van, mindkét fél közös akarata kell, hogy legyen.
Közalkalmazott vagy, vagy köztisztviselő? Nagyon nem mindegy.

Jó napot kívánok! Egy kertészetikft nélkül dolgozom szóval nem megfelelő bánásmód módban bánnak velem!
Szeretnék érdeklődni hogy tudok közös megegyezéssel fel mondani? Milyen felmondási papírt írjak hogy a munkáltató minél hamarabb előjel! Legyen szíves segítsenek! Köszönöm szépen előre is. Tsz:Kasza Sàndor

Jelenlegi helyemről csak lemondással tudnék szabadulni. Az új (közszolg) munkahelyemen megkaphatom a jubileumi jutalmat, ami az éven járna?

Tisztelt szakértő!

A köztisztviselő jogviszonya a KKTV 60.§.2/c pontja alapján lemondással szűnik meg.
Kérdésem ebben az esetben köztisztviselőként elhelyezkedhet a továbbiakban?
Hozzáteszem hogy nem engedtek el közös megegyezéssel most hogy beadtam a lemondásomat azt közölték nem dolgozhatok államigazgatásban 2 évig ez igaz?

Ez hülyeség, duma, hogy nem helyezkedhetsz el 2 évig.
Tapasztalatból tudom. Idén áprilisban nem áthelyezéssel váltottam. Pórba idő alatt lemondtam a kormánytisztviselői jogviszonyomról, és egy újat létesítettem pár nappal később.
Persze ebben volt egy költözés is. Azét lehet, sőt biztos megkérdezik, az új helyen, hogy
hogy miért volt a megszűnés.

Én hasonló cipőben járok. Szeretnék minél előbb elmenni. De pont emiatt nem merem a lemondást választani. Viszont nem találtam erről a 2 évről semmiféle jogszabályi utalást. Sikerült megtudnod valamit?

Köztisztviselő vagyok, azonnal el szeretnék menni a munkahelyemről. Milyen lehetőségek vannak, ha nem szeretném ledolgozni a felmondási időt? Törvénytelenül eljöhetek? Nem igénylek munkanélküli ellátást sem, új helyen kezdek. Fontos lenne a gyors segítség.

Sziasztok!

Légyszíves segítsetek nekem. Kormánytisztviselőként dolgozom a járási hivatalban, a munkával nincs semmi bajom, megcsinálok mindent, csak vannak olyan kollégák, nagyon szeretnek szart keverni, és nekem most lett elegem ebből.Szeretnék felmondani, de akkor le kellene dolgoznom a 2 hónap felmondási időt, az lenne a kérdésem, hogyha felmondok és a 2 hónap felmondási idő alatt elmegyek táppénzre akkor mi a helyzet? Táppénz után nem kell ledolgoznom a felmondási időmet?
Légyszíves segítsetek minél hamarabb!
Köszönöm
zsu8866

Szerintem nem kell ledolgoznod. Nálunk is beadta a felmondását az egyik kolléganő miközben már táppénzen volt. 2 hónap után simán megszűnt a jogviszonya. Gondolom ez akkor máshol is így működik, bár sosem lehet tudni...... Üdv.

már majdnem azt hittem, hogy én írtam ezt a szöveget, szóról-szóra ez történik itt is...vajon mi okozhat ilyen aljas jelenséget?! Én gondolkodtam már rajta, talán a rendszer hibája, túlterhelt mindenki így csak különböző trükkökkel tud megszabadulni az aránytalan terhektől és vannak olyanok akik ehhez szart kevernek...:( szomorú hogy emiatt családok élete megy tönkre! Mert eleve alul van tervezve a létszám és sok a feladat!

Az alábbi kérdésben kérnék segítséget:

A Kttv. 61. §-a alapján a kormánytisztviselői szolgálati jogviszonyáról bármikor lemondhat. A lemondás ideje 2 hónap. A munkáltatom ezt a 2 hónapot lerövídetheti, abból a célból, hogy minél hamarabb új embert vegyen fel a helyemre? Ezen idő alatt mentesíthet-e a munkáltatom a munkavégzési kötelezettségem alól? Ezen idő alatt mennyi bérre vagyok jogosult? Mennyi szabadság jár, ha mentesít a munkavégzési kötelezettség alól? Jár-e erre az időre kafetéria?

A feltett kérdésre, én is várom a választ.

Sziasztok!

Kormánytisztviselő vagyok és olyan kérdésem lenne, hogy 6 hónapig visszatarthat-e a vezető, illetve ha igen, milyen esetekben?
Úgy tudtam, hogy 60 nap a rendes lemondási idő, közös megegyezéssel viszont előbb is el lehet menni. Sajnos a Főosztályvezető nem akar elengedni, sőt a 6 hónappal "fenyegetőzik".
Segítsetek nekem!!!

Előre is nagyon köszi

Kttv
61. § (1) A kormánytisztviselő a kormányzati szolgálati jogviszonyról bármikor lemondhat.

(2) A kormánytisztviselő lemondási ideje két hónap. A felek ennél rövidebb időben is megállapodhatnak. Határozott idejű kormányzati szolgálati jogviszony esetén a lemondási idő nem terjedhet túl a kinevezésben meghatározott időtartamon.

Tehát legrosszabb esetben a lemondasz (felmondasz) 2 hónapig kell maradnod.

Vagy esetleg határozott idejű a munkaszerződésed, mert akkor bonyolultabb a dolog?

Röviden:jelenlegi munka helyemre áthelyezéssel kerültem mivel sokan vagyunk igy valoszinü az ujakat küldik el nos a napokba a fönököm fel ajálott és másik városba egy áthelyezést.de nem válaltam mivel reggel 4kor kellene otthonrol elmennem és délután 5ora fele érnék haza .van egy kiskoru gyermekem akit egyedül nevelek igy is problémás.tudja valaki hogy ha felmond a munkálltatom meg kapom e a felmentést és végkiellégitést igy .

Senki nem tudja, hogyan működik akkor ez az áthelyezés és az új helyen van-e próbaidő?

Közalkalmazotti áthelyezésnél folyamatos a munkaviszony, ami azt jelenti, hogy az új helyen nincs szükség próbaidőre és minden jogi kérdés ugyanúgy folytonos, mintha valaki a munkáját az előző helyen folytatná,csak a helyszín más.

Köszönöm, hogy válaszoltál. Próbálok még utána nézni a dolgoknak.
Még jó lenne ha valaki a próbaidős kérdésre is tudna válaszolni.

Sziasztok!
Helyesen írták előttem. Áthelyezésnél a jogviszonyod folyamatos, így nincs próbaidő. Én is így kerültem át egyik helyről a másikra.
Üdv

Remélem jár még erre valaki. Köztisztviselőként mi lenne nekem a legjobb, ha az új munkahelyen is köztisztviselőként dolgoznék tovább.
Áthelyezés? Van még ilyen? Vagy közös megegyezés? Felmondás?
Nyilván nekem az lenne a legjobb ha meghatározott időben kezdhetnék az új helyen. Jól gondolom, hogy ez áthelyezéssel vagy közös megegyezéssel oldható meg?
A felmondásból mennyit kötelező ledolgozni? Mindegyik esetnél érdekelne az eljárás menete. Pl. áthelyezésnél nekem, mint munkavállalónak kell-e írnom levelet, vagy ilyenkor a munkáltató írja meg. Közös megegyezésnél hogyan kell eljárni, mit tartalmazzon, ill. felmondásnál is érdekelne. Köszi ha valaki segít.

szia, bár sok minden változhatott, de pár éve mikor még engem is érintett ez a kérdés, valahogy így néztek ki a dolgok:
- lemondás (magyarán a felmondás): A lemondási idő két hónap, ezt neked végig kell dolgoznod. A felek ennél rövidebb időben is megállapodhatnak. Határozott idejű jogviszony esetén a lemondási idő nem terjedhet túl a kinevezésben meghatározott időtartamon.
- közös megegyezés: te és a munkaadód állapodtok meg egy dátumban, hogy meddig dolgozol még ott.
* áthelyezés: 3 oldalú jogviszony (te+volt+leendő munkaadód között), amikor engem érintett, az új hely írt egy kikérőt a régi helynek. Ez alapján indult meg az áthelyezés. Előnye, hogy a jogviszonyod folyamatosnak számít, tehát mintha a régi helyen eltöltött időt eleve az új helyen dolgoztad volna. Igazán ennek kirúgáskor lehet értelme - ami a mai világban sajnos mindig lehet realítás - így ha mondjuk a régi helyen dolgoztál 10 évet az újnál meg 1-et, akkor is 11 év után jár a felmentési idő. Plusz itt talán próbaidő sincs, de ez nem 100%

Ha valaki kormánytisztviselői jogviszonyát azonnali hatállyal megszüntetné, mit tehet? Egyáltalán felmondható ez a jogviszony azonnali hatállyal, vagy csak a munkáltató egyetértésével?
A választ előre is Köszönöm!

Kedves Anygalka!
Rendkívüli felmondásra - benne van a nevében - csak akkor van lehetőséged, ha valami rendkívüli történt. A munkatörvénykönyv ezt részletesen leírja, de olyan dolgokat kell érteni ezalatt, hogy hónapok óta nem adta oda a munkáltatód a béred, elviselhetetlen munkakörülmények között dolgoztat etc. A fennmaradó szabadság napjaid a felmondásod után mindenképpen megváltásra kerülnek időarányosan, magyarán kifizetik az adott évben ki nem vett napjaidat. Ezeket nem vesztheted el semmiképpen, ettől ne tarts. Közös megegyezést te nem tudsz kezdeményezni. Te beadod írásban a felmondásod, majd a munkáltatód megírja a közös megegyzést, amit te aláírsz. A felmondási idő legfeljebb 30 nap lehet - ezen te nem tudsz módosítani - csak abban az esetben lehet ez rövidebb, ha a munkáltató nem tart igényt a szolgálataidra és eltekint tőle. Ha nélkülözni tud téged, vagy minél előbb pótolni, akkor valószínűleg nem fog ott tartani, hiszen neki sem áll érdekében olyan munkavállalót foglalkoztatni, aki fél lábbal már a cégen kívül van és a munkamorálja is nyilvánvílóan is ehhez igazodik.

A közös megegyezést bármelyik fél kezdeményzheti. A jogszabályban is így van.
Csak az a kérdés, a másik fél hozzájárul-e. Ettől közös a megegyezés, és az nem felmondás.

A lemondásodat nem kell indokolni, a munkáltató nem szólhat bele. A lemondási idő 2 hónap, ezt le kell dolgoznod.F4H

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!