felmondás

Közalkalmazottként határozott idejű munkaszerződéssel foglalkoztatnak. Még több, mint két évem lenne hátra, de 2010. október 31-el közös megegyezéssel meg kívánják szüntetni a munkaviszonyomat. A Munka Törvénykönyve szerint, határozott időre kötött munkaszerződést közös megegyezéssel, vagy a munkáltató bármikor felmondhatja, de abban az esetben legalább egy évi átlag keresetet ki kell fizetnie, kivétel a fegyelmi elbocsátás. Ezen tényt a Munkáltatómmal közöltem, mire Ő burkoltan megfenyegetett.

Nagyon-nagyon sürgős választ kérnék, mit tegyek?

Tisztelettel:
sobi59

Segítségeteket kérném!Multiba dolgozom és sajnos táppénzre kellett mennem(10 nap volt)és mikor betelefonáltam,hogy mehetek holnap munkába,közölte a személyzeti igazgató,hogy ha a következő x hónapban táppénzre merek menni,akkor fizet 1 üzemorvosnak,hogy alkalmatlan vagyok és kirúg.Szabályos ez?
2,5 éve vagyok a cégnél kaphatok végkielégítést,vagy rágalmazásért,személyiségi jogok megsértéséért jár e valami összeg( több bizonyítékom is van)?!
Ha nem mondok fel,akkor kicsinálnak idegileg(tudom,így megy ez a cégnél)....ha felmondok,akkor viszont semmit sem kapok?!Köszi a segítséget: Dorcsika

Mi a kérdés? Igazad van. Ha nem mész bele a közös megegyezésbe, jár majd a pénz.
Ha valamilyen indokkal felmentenek, megtehetik, te meg mügyi bírósághoz fordulhatsz, ahol meg is nyered a pert és ki kell fizetni az elmaradt jussodat.

Azt azonban már most tarts észbe, hogy a mostani állásod buktad, tehát közben nézz más után.
Mint láthatod a főnök nem akar veled dolgozni és ennek nem is szokott jó vége lenni.

Szóval a mostani állásodnak annyi, pénzed, ha okos vagy lehet, de ettől függetlenül legyen egy B terved, ha azt modják, hogy másnap már ne gyere be dolgozni.

A közalkalmazottak jogállásáról szóló tv. sem mond mást. Bemásolom. Mivel tud burkoltan fenyegetni? A nem megfeleő munkavégzés "vádja" esetén vagy veszélyben:
Tehát Kjt., azaz az 1992. évi XXXIII. Tv.
"27. § (1) A határozott idejű közalkalmazotti jogviszony lemondással nem szüntethető meg.

(2) A határozott idejű közalkalmazotti jogviszonyt a 30. § (1) bekezdésének a)-d) pontjában foglalt okok alapján a munkáltató azonnali hatállyal megszüntetheti; a közalkalmazott részére azonban egyévi, ha a határozott időből még hátralévő idő egy évnél rövidebb, a hátralévő időre jutó átlagkeresetét köteles előre megfizetni. Ettől eltérően, ha a megszüntetésre a 30. § (1) bekezdés c) pontjában meghatározott, a közalkalmazott nem megfelelő munkavégzése vagy - nem egészségügyi okkal összefüggő - alkalmatlansága miatt került sor, a közalkalmazottat egyhavi átlagkereset illeti meg. Ha ekkor a határozott időből még hátralévő idő egy hónapnál rövidebb, a munkáltató a hátralévő időre járó átlagkeresetet köteles megfizetni.
.
.
30. § (1) A munkáltató a közalkalmazotti jogviszonyt - a 30/A-30/B. §-ban foglalt korlátozással - felmentéssel akkor szüntetheti meg, ha

a) megszűnt a munkáltatónak az a tevékenysége, amelyben a közalkalmazottat foglalkoztatták;

b) az Országgyűlés, a Kormány, a költségvetési fejezetet irányító szerv vezetője, a központi költségvetési szerv vezetője vagy az önkormányzati képviselő-testület döntése alapján a munkáltatónál létszámcsökkentést, illetve átszervezést kell végrehajtani, és emiatt a közalkalmazott további foglalkoztatására nincs lehetőség;

c) a közalkalmazott munkaköri feladatainak ellátására tartósan alkalmatlanná vált vagy munkáját nem végzi megfelelően;

d) a közalkalmazott a felmentés közlésének, illetőleg legkésőbb a felmentési idő kezdetének napján nyugdíjasnak minősül (37/B. §); illetve

e) az előrehozott öregségi nyugdíjjogosultság életkori, valamint szolgálati idővel kapcsolatos feltételeivel legkésőbb a felmentési idő utolsó napján rendelkező közalkalmazott azt írásban kérelmezi."

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!