felmentési idő alatt új munkahely létesítése

Ha a munkavégzés alól fel vagyok mentve (2 hónap felmentési időből a második), az alatt én elkezdhetek-e valahol máshol dolgozni?
Bejelentési kötelezettségem van a munkáltatómnak, hogy találtam új helyet, de ha nem várom meg a felmentési időm végét, akkor kapok-e végkielégítést?
Mit jelent az, hogy bármely költségvetési szervvel vagy költségvetési szerv legalább többségi befolyása alatt álló bármely gazdálkodó szervezet?
Egy egyszerű, versenyszférában lévő cég ide tartozik, vagy nem tartozik ide? Ez a költségvetési szerv, az egy másik közigazgatási szerv? Vagy bármilyen munkáltató ide tartozik?

Jogszabályi háttér:
(10) Ha a kormánytisztviselő a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés ideje alatt bármely költségvetési szervvel vagy költségvetési szerv legalább többségi befolyása alatt álló bármely gazdálkodó szervezettel teljes vagy részmunkaidős jogviszonyt létesít,
a) ezt a tényt korábbi munkáltatójának haladéktalanul köteles írásban bejelenteni,
b) a felmentési időből hátralevő idő tekintetében illetményre nem jogosult,
c) végkielégítésre nem jogosult, azonban új jogviszonyában a végkielégítés alapjául szolgáló időszak számítása során a felmentéssel megszüntetett jogviszony alapján végkielégítésre jogosító idejét is számításba kell venni.

Ha munkavégzés alóli mentesítés ideje alatt munkát létesítek versenyszférában, elesek minden juttatástól?

26 éve dolgozotam mentőápoló munkakörben, emellett az utolsó nyolv évben mentőállomás vezetői munkakört is töltöttem be. Egy leltározás alkalmával az ott megjelent gazdaság vezető mindenben kötözködött, majd rám fogta, hogy alkoholos állapotben vagyok, de ezt semmi nem bizonyította. Olyan magatartást tanúsított felém, eme
ly már megalázó és rágalmazó volt. Ez a viselkedése olyan mértékben sértett, hogy elmentem a helyszínről. Ezek után telefonon közölték, hogy rendkívüli felmentéssel megszüntetik a munkaviszonyomat és mentőápolóként sem dolgozhatok tovább. Kérdésem, hogy helyesen jártak e el? Van e esélyem a munkaügyi bíróságon fellebezni?

Fő és mellék állásom is van közalkalmazott ként .40 évvel szeretnék elmenni nyugdijba.Megoldható?Felmentési idő nem ütközik egymással?

bármikor elmehetsz, jogi feltételei jogszabály által behatárolt, pl. van-e anyagi vonzata amit aláírtál, képzési, ruhakihordás stb. kötelezettség, hiszen azt számon kérik, továbbá még egy megjegyzés. Végkielégítésre vonatkozó feltételeket, jogosultságot megtalálod a köztiszv. tv-ben, de ha jogosult vagy és megkapod, vagy már megkaptad vegyed figyelembe az iménti feltételét, amit leírtam, mivel a felmondási idő alatt még ott dolgozol hivatalosan, függetlenül, hogy esetleg már otthon töltöd a napjaidat. Amit leírt jogszabály háttér arra vonatkozik, ha máshol elhelyezkednél, miközben még ott vagy náluk köteles vagy jelenteni részükre, ilyenkor lép életben amit mondtam

vigyázz, ha a felmondási időn belül elhelyezkedsz máshol a végkielégítés összegét vissza kell fizetned!!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!