Felmentés és végkielégítés

20 éve dolgozom az egyik tűzoltóparancsnokságon. Most átszervezés miatt közalkalmazottakat küldenek el. Felajánlották a napi 4 órás munkaidőt, amit nem akarok elfogadni. Azt szeretném tudni, hogy kell-e nyilatkozatot írnom indoklással hogy miért nem fogadom el, vagy nem kell tennem semmit. Attól tartok, hogyha rossz lépest teszek, nem fogják kifizetni a végkielégítést és a felmentési időt.

Segítséget szeretnék kérni !

2012. szeptember 01.-én felmentéssel megszünt a közalkalmazotti jogviszonyom. Végkielégítésre vagyok jogosult 17 év munkaviszony után. A törvény alapján az utolsó munkában eltöltött napon kell a munkáltatónak kifizetnie a végkielégítést, és a jogviszony megszűnéssel kapcsolatos iratokat postai úton részemre megküldeni.

A mai napig egyiket sem kaptam meg. Nem tudok továbblépni a hiányzó iratok miatt.

Mit tehetek, hová fordulhatok panasszal ?

Segítséget előre is köszönöm szépen !

S.O.S !

Ha 5 napon belül nem válaszol, úgy kell tekinteni, mintha visszautasította volna az ajánlatot.Így a végkielégítés felére jogosult.Ha pedig azt az alapos indokot közli Ön a munkáltatójával, hogy a 4 órás állás esetén jövedelme 80%-al csökkenni fog , EZ alapos indok a visszautasításra-ebben az esetben teljes végkielégítés illeti meg.37. § (9) bekezdése: a végkielégítés összegének a felére jogosult a közalkalmazott, ha felmentésére vagy közalkalmazotti jogviszonyának a 25. § (1) bekezdés c) pontja szerinti megszűnésére azért került sor, mert a munkáltató által felajánlott, a 30/A. § szerinti munkakörbe helyezéséhez szükséges kinevezés módosításához, illetőleg áthelyezéséhez nem járult hozzá, kivéve, ha a hozzájárulását alapos indokkal tagadta meg, így különösen, ha
a) a felajánlott illetmény összege kevesebb a korábbi illetménye 80%-ánál,
b) teljes munkaidőre szóló kinevezés esetén hat óránál rövidebb részmunkaidőben történő foglalkoztatást, illetve hat óránál rövidebb részmunkaidő esetén teljes munkaidőben történő foglalkoztatást ajánlanak fel, és utóbbi esetben a munkaidő mértékének növekedése a közalkalmazott személyes, illetve családi körülményeire figyelemmel aránytalan sérelemmel járna.
Azért érdemes megkérdezni egy munkaügyi jogászt.Nagy a TÉT!

Segítséget szeretnék kérni.

A feleségem 17 éve dolgozik közalkalmazottként határozatlan idejű szerződéssel a tűzoltóságnál.
2012. 02.17-én kapott egy iratot amiben tájékoztaták, hogy április 1-től napi 4 órás részmunkaidőben fogják foglalkoztatni.
5 napot kapott, hogy nyilatkozzon, hogy elfogadja vagy nem. Három év múlva lenne meg a 40 év munkaviszonya amivel elmehetne nyugdíjba.
Teljesen kétségbe vagyunk esve mivel 55 évesen vidéken lehetetlen munkát találni. Nem tudjuk mit tehetünk, mi illeti meg amennyiben elküldik .

Kérem a segítségüket mivel a munkáltatótól nem kapott semmi féle tájékoztatást ! Időnk pedig nem volt mivel nem volt semmi féle előzetes tájékoztatás .

S.O.S.!

Kérem, olvassa el "Király Józsefnének" hasonló ok miatt küldött választ!

Köszönöm a hozzászólást "segítő"-nek, megfogadom a tanácsát!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!