F. 14- plafon a bértáblában

Csaknem 40 éves munkaviszonnyal a " plafonon" vagyok a bértáblában. Ez 122.000Ft. +1,6075-ös szorzó. Majdnem 200.000 Ftot keresek bruttóban.Nincs tovább, viszont csak 63 évesen mehetek nyugdíjba,/ 1954-ben születtem/ mi lesz addig? Remélhetek-e valami változást, hiszen egy újabb soros lépés esedékes lenne? Rémes ez az átláthatatlanság!
Köszönöm, ha valaki felvilágosít.

Szeretnék segítséget kérni, ha valaki tisztán lát ez ügyben...
Szociálpedagógus főiskolai diplomával vagyok közalkalmazott F kategóriában.
Ha elvégezném az ún. Sonders-pedagógus képzést, akkor át kellene sorolniuk G-be?
A képzésről annyit hogy a Sonderpedagógia szakirányú továbbképzés szakvizsgát ad, egy új diploma formájában. Arra gondoltam, hogy ez talán egyenlő a pedagógus szakvizsgával?! Ha igen,a G-be lépésnek vannak egyéb feltételei? Gyakorlat stb...
Köszönöm előre is!
Éva

Szomorú, de többek között az Idősügyi Tanács támogató véleményével tologatják ki a nyugdíjkorhatárt.

Ők véleményeznek – persze nekik érdekük – hisz nyugdíj csak emelkedik, mi RATKÓ-gyerekek pedig csakugyan soha nem megyünk nyugdíjba, pedig a legnagyobb befizetői voltunk, vagyunk a felosztó-kirovó rendszernek.

Minket nem kérdeznek.
Az baj, hogy a befizetéseket valóban az előttünk lévő korosztálynak fizetik ki, ahelyett, hogy a saját számlánk/számlájuk alapján kapnák vissza a juttatást.

Sok drága jó szociálpolitikus remek elméleteket gyártott….
A közgazdászok számolnak, de csak az orruk hegyéig látnak…

Nem tűnik fel senkinek, ez már társadalmi igazságtalanságnak is nevezhetjük a RATKÓ-sokkal szemben , ugye?

Sokan vannak, akik alig szereztek szolgálati időt és jóval több nyugdíjat kapnak, mint a minimálbér, pedig a minimálbéresnek is meg kell élni 2010-ben is…

A 130stb.- sok-sok ezer forint felett pedig el kellene gondolkodni, hogy az akítv pl. az átlag közszolga nettója mennyi is manapság…

A nyugdíj különös módon akármilyen éra van, akármilyen nagy a gazdasági válság emelkedik, míg az aktív korosztály bére a közszférában be lett fagyasztva….

Nem is szólva az utazási kedvezményekről a helyi járatokon, a vonatokon, fürdőjegyekről stb. más akár cégek által adott kedvezményekről.

Egy kis megszorítást ott nem lehetne a többi nemzedék érdekében …

Amár nyugdíjasok sem fizettek be annyit, hogy most bankbetétként vegyenek ki… az alapokból.

Ráadásul egy nyugdíjas – otthon lévő – ember sok-sok dolgot másként tehet, praktikusan, utána nézve áraknak, akcióknak, ráér naponta főzni, kertészkedni, varrni, kötni, barkácsolni, már másként ruházkodik (hisz beállt ruhatára van) másként étkezik (mert lassult az anyagcseréje, kevesebbre is van szüksége), kevesebbet költ szolgáltatásokra, mint pl. fodrász (csak mert lassabban nő a haja)…, nem növi ki ruháját a gyereke, nem kell menzát fizetnie a gyereknek, ….lehetne még sorolni, amit látni kell, ha akarja látni az akinek látni kellene!

Tiszteljük az idősebbeket, de….
Az aktív dolgozóktól elvonjuk a bér nagy részét adóban, járulékban, a kedvezményt, az időseknek adjuk, adjuk, adjuk, a munkanélküli, de ügyeskedő embereknek (tisztelet a kivételnek) ugyancsak elnézzük a fekete munkáját, az adócsalónak (kedves adóhivatali kollegák tudják…) elnézzük, figyelmeztetjük, nehogy megsértődjön….
Ez bizony súlyos értékvesztés és morálisan is mélyen húsba vágó ….

Szóval a RATKÓ korszak gyerekeit jó lenne elengedni nyugdíjba, mert nekik az elmúlt évszázadban is példátlan módon, de ~ 65 év alatt példátlanul méltánytalan módon kétszer is megemelték már a nyugdíjba vonulás idejét . . .

Tessenek még ilyen korosztályt mutatni, akinek sérelmére ennyi bűnt követtek volna el az évszázadok alatt!

Így valóban nem fognak gyerekek születni, mert miért is akarjanak a gyerekeim gyerekeket, ha látják, hogy anno 1952-56 született szülei is azért születtek, mert akkor az volt a politikai szándék, hogy szülni kell a nőknek, gyerekek kellenek . . .
Most pedig azt látják, hogy a szüleik leginkább nem kívánatos részei a társadalomnak és azt szeretnék, ha nem okoznánk gondot azzal, hogy vagyunk!
Pedig mi is szavazók vagyunk… nem csak a nyugdíjasok.

Szomorúan következetlen a magyar társadalom a RATKÓ korszak gyerekeivel szemben, ellenük intézkedik pedig, ha a népesség növekedését akarják akkor e korosztály kulcsszereplő, hisz példánkat látva nem akarnak gyereket a mai 20-30 évesek, aki a mi gyerekeink…!
Miért is nem? Lásd fent.

Teljesen átérzem a helyzetedet, mivel nekem már 2008-ban kellett volna lépnem az "F 15-be", de mivel ilyen fokozat nincs maradt az előző, vagyis az F 14-es. A fizetésem azóta is változatlan. Mivel nincs kategória, nincs pénz se, ez a kiszúrás. Ott fent csak a nyugdíjkorhatárt emelik, de nem dolgozzák ki a feltételeket. Remélem változtatnak rajta, mert 2011-ben az "F 16-os" kategóriába lépek.
Üdvözlettel: Néri

Köszönöm Néri, hogy válaszoltál. Sajnállak, nagyon rosszak a kilátásaink.Te hallottál valamit a bértábla tervezett módosításáról?
Köszönöm: Ladányi E.

Nem csak az a gond a tábánál, hogy az F- ben csak 14 fokozat van, hanem, hogy az egész táblában csak 14 fokozat van.
Nekem már a 17 be kéne lépni de ezt nem várom meg. Huzok nyugdíjba.

Amennyire tudom ezen változtatás a jövő 5 évben nem lesz.

A Közszolga oldalait böngészve nem vagyok benne biztos , hogy valóban F fizetési kategóriába tartozom. 1983-ban végeztem a tanítóképző főiskolán. 2000-től 2002-ig angol műveltség területi képzésen vettem részt egy tanítóképző főiskolán , ami jogosít az angol nyelv oktatására 1-6. évfolyamokon. Ez a képzettség nem biztosítja számomra G kategóriába való besorolást ?

Ha leteszed a pedagógus szakvizsgát, akkor kerülhetsz G-be.

Pedagógus szakvizsga. Köszönöm a választ. Akkor lehet , hogy tévesen gondoltam , hogy ez a kétéves képzés szakvizsgának számít. Akkor mégis mi az a pedagógus szakvizsga? Egy tanítónak milyen továbbképzésen , oktatáson kell részt vennie, hogy rendelkezzen ilyen szakvizsgával.

A ped. szakvizsga 2 éves szakirányú továbbképzés. keress rá felvi.hu -n vagy a google-ban.

Egyébként megnézve a közoktatási törvényt lehet, hogy mégis jogosult lehetsz G-re:

128.§( 8) ...A pedagógus-szakvizsgával egyenértékű a munkakör ellátásához szükséges végzettség és szakképzettség mellett az egyetemi vagy főiskolai szakirányú továbbképzésben szerzett - jogszabályban meghatározott - szakképzettség. ...

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!