Elbocsájtó szép üzenet

Bizonyára tudjátok, hogy indoklás nélkül is elbocsájthatóak vagyunk. Én már korábban is szálka voltam a polgármesterünk szemében, a tegnapi nap átvetették velem a felmentésről szóló irataimat. Febr. 28-ig kell dolgoznom és márc. 31-vel megszűnik a közszolgálati létem. Ha valaki tud, kérem segítsen van-e valamilyen lehetőségem ez ellen tenni. Megbízott körjegyzőnk helyettesíti a gyes-en lévő
körjegyzőnket. Szememben másként beszél, és más amit tesz /lásd: alá írja a felmentésemet/ Családfenntartó vagyok, segítsetek!

Ennek a cikknek a 18.sorszámú hozzászólását ajánlom figyelmetekbe:
http://valami.nolblog.hu/archives/2010/06/21/A_Fidesz_es_Solyom/

Nem tudok hozzászólni! Én is keresem a levegőt meg az igazamat! (Érdemes még...?) Engem indoklás is nélkül "küldtek el". Nem vettem át aznap,mert hiányos volt a felmentő szöveg(törvényszám,bélyegző! stb.) Másnapra kikészült a gyomrom...elmentem táppénzre. Két nap után beszélek a személyzetissel,hogy mi újság: távollétemben jegyzőkönyvezték (4 tanúval)hogy megtagadtam az átvételt-ezáltal "nem járulok hozzá" a "Tartalék állományba" való bekerüléshez és amiatt csak a fele végkielégítés jár.A cafeteriámban lévő BKV bérletet nem adják,mert az a munkakörömhöz ill.a munkába járáshoz járt. És felmentés alatt nem járok dolgozni, ugye.... Ezután csak nézek magamelé... Üdv mindenkinek!

Kérlek, ne nézz, hanem lépj magad elé!A 4 tanúra érdemes lenne ráborítani az íróasztalt, az aláírónak pedig tollastól eltörni a kezét!
Most akkor milyen időponttal írták meg a megszűnést?Mert ha csak a táppénz napján, úgy tudom,(ha határozatlan idejű volt a munkaszerződésed,)addig nem szüntethetik meg a munkaviszonyod,míg beteg vagy, utána meg még annyi napig, amennyin táppénzen voltál, de max.talán 30 napig.
Ezalatt az idő alatt is minél előbb menj, és saját szemeddel, füleddel győződj meg a helyzet állásáról!Jogorvoslatot csak ez után tudsz találni!Tisztázd a hiányosságot, miért is nem írtad alá a felmentő szöveget!
Azt se felejtsd el, hogy mindenkinek van felettese, még a személyzetisnek is!
Ott is kérj meghallgatást,kilátásba helyezve(számodra rossz elbírálás esetén)az ügyed még feljebb vitelét!Remélem,Neked is van erre 4 tanúd!
Lehet, előbb-utóbb úgyis elküldenek,de legalább nyersz egy kis időt, és kissé oldódnak a gyomorgörcseid, s később nem fog bántani a dolog, mert tettél valamit, nem csak "néztél magad elé"!
Ha az utolsó munkában töltött napon írták alá munkaviszonyod megszűnését, számíts arra, hogy a felmentési idő munkával nem töltött részében nem kaphatsz táppénzt, hanem már a felmentési időre járó bért.
A felmentési idő lejártának másnapjától esetleg passzív táppénzt.

Igaza van az előttem szólónak!
Már bocsánat! De milyen munkahely az, ahol a személyes dokumentumok -pláne jogviszony megszűntető - a munkahelyi közösség előtt kerülnek átadásra??? Összehívták a "gárdát"??? Vagy csak spontán bekukucskáltak a főnök irodájába "csodát látni"? Aztán másnap tanúskodtak? Méghozzá hamisan?
Ha tényleg nem voltak jelen, írj nekik levelet! Hívd fel a figyelmüket arra is, hogy ezzel a lépésükkel maguk ellen is léptek. A diktátorok NEM tűrik el ugyanis, ha valaki a teljes igazság ismeretében ott motoszkál a környezetükben. Előbb- utóbb tőlük is meg fog válni.
Le kellene már szokni a talpnyalásról, a fent lévők hazug, elvtelen kiszolgálásáról!!!
Borzalom, ami itt van!!!

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!