Egy kérdés a fizetési osztályba sorolásról

Kedves Fórumozók!
Segítséget kérek abban, hogy
1. egy eddig H10-es bérkategóriába sorolt tanárt foglalkoztathat-e alacsonyabb (F10-es)bérkategóriában az új munkáltatója, ha ez a munkavállaló számára is megfelelő?
2. azt a törvényhelyet keresem, amire lehet hivatkozni, ha a válasz igen.
Köszönöm

Sziasztok!
Ha valakit (Járás) rosszul soroltak be, középfokú helyett felsőfokú nyelvvizsgapótlékot kap vagy olyan munkaviszonyt is beszámoltak, ami nem biztos, hogy "rendes" bejelentett volt módosíthatják e egyoldalúan a kinevezését?
Köszönöm a választ.

Kedves Fórumozók!
Soha nem dolgoztam a közszférában. Most GYES-ről lenne lehetőségem 6 órás munkaviszonyban közalkalmazottként dolgozni. 32 évesen 2 gyermekkel 6 órában középfokú végzettséggel, középfokú nyelvvizsgával mennyi fizetésre számíthatok? Ha valaki tudna egy kb. összeget mondani, megköszönném.

nekem éretségivan+általános ápolói,és arra ment egy felnőtt szakápolói,melyik be vagyok sorolható.köszönöm,

Szeretnélek megkérni benneteket, ha valaki tud segítsen. 2005-től dolgozom önkormányzatnál, mint Idősek klub vezető.Végzettségem szociális gondozó és szervező, jelenleg D kategóriába vagyok besorolva , szerintem az E kat. lenne a helyes Országos képzési jegyzékben azonosító számom: 54 8933 03. Jól gondolom, hogyan járjak utána? Köszönöm ha valaki tudna segíteni.

Kedves Andrea!
Ne keresd a kérdezett jogszabályt, tudomásom szerint nincs ilyen.
Biztos megvan az oka annak, hogy a kötelezően előírt /amúgy is alacsony/ illetmény helyett még kevesebbel is beérd.
Tanár munkakörben kötelező lenne besorolni Téged a végzettségednek megfelelő fizetési osztályba.
Amennyiben nem fontos, hogy "tanárként" alkalmazzanak, akkor nézd meg a 138/1992. sz. Kormányrendelet mellékletét. Ott látható, hogy pl. tanító max. "G", pedagógiai asszisztens "F" fizetési osztályba sorolható. Ha ezekben vagy ehhez hasonló, ott felsorolt munkakörökben alkalmaznak, nem fontos figyelembe venni /mi több, nem is vehető figyelembe/, az egyetemi végzettséged.
Csak később meg ne bánd!
Judit

Kedves Judit és bárki, aki tud válaszolni!

Én is hasonló helyzetben vagyok, mint Andrea, igaz, hogy én pályakezdőként. Tehát nekem tanítói diplomám van, és hamarosan egyetemi végzettségem lesz (Mester képzésen, de nem tanári hanem diszciplináris bölcsész szakon).

Ezek szerint egyetemi diplomával, ha akarnának se tudnának magasabb kategóriába sorolni tanítói munkakörben?
Nem igaz tehát az a pletyka, hogy túlképzettség miatt (hogy ne kelljen többet fizetni, nem vesznek fel?)

Köszönöm a választ, a segítséget.

Virág

Kedves Kérdező!
Nem tudom, hogy megnyugtatnak-e vagy elkeserítenek a soraim, de -amennyiben pedagógusként szeretnél munkát vállalni-, a Mesterképzésben megszerzett egyetemi diplomádat nem fogják figyelembe venni.
Egyrészt: amit az előző hozzászólásomban írtam, az helytálló. Tehát tanító munkakörben még az egyetemen szerzett tanári diplomát sem lehet figyelembe venni a besoroláskor. /Maximum százalékos illetménynövekedést jelenthetne, ha a kötelező óráid 10%-ában - bizonyíthatóan - hasznosítanál belőle valamit./
Az általad jelzett, diszciplináris bölcsész diplomáról elképzelésem sincs, hogy mit takar. Amennyiben a tudományokról való elmélkedés tudományának gyakorlására jogosít, semmiképpen nem lehet figyelembe venni a besoroláskor. A kinevezési okmányokon fel kell tüntetni, hogy a MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉHEZ figyelembe vett legmagasabb iskolai végzettsége. /Esetedben ez a tanítóképző főiskola/ Amennyiben az általad megszerzendő egyetemi végzettségnek van köze a "diszciplina" másik jelentéséhez /mármint az iskolai rend, fegyelem kérdése stb./, akkor -esetleg - ha a munkád során valamilyen szinten hasznosítani is tudod, a százalékos illetménynövekedés jöhet számításba.
Egy eshetőség marad még. Ha az új végzettséged "szakvizsgaként" elfogadható, akkor nem az "F", hanem "G" fizetési osztályba kerülhetsz. Erről a kérdésről tájékozódj, még az egyetemi tanulmányaid során.
Összességében: a jelenlegi ismereteim, tapasztalatom alapján Neked tanítóképző főiskolai végzettséged van, ezzel az "F" fizetési osztályba tartozol, ha általános iskolában vállalsz munkát.
Üdvölettel: Judit

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!