Egészségügyi alkalmatlanság

25 éve dolgozom ugyanazon a munkahelyen közalkalmazottként. Soha semmilyen panasz nem volt rám ez idő alatt. Tavaly januárban vezetőváltás volt, teljesen ki akar csinálni. Több, mint fél éve vagyok táppénzen, az egészségügyi alkalmasságin megállapították, hogy egészségileg alkalmatlan vagyok a feladataim ellátására. Most a munkahelytől kaptam egy felszólítást, hogy fegyelmi eljáráson jelenjek meg. Mivel az elmúlt 6 hónapban nem is dolgoztam kaphatok még bármiért fegyelmit? A fegyelmivel akarják a végkielégítés lehetőségét elvenni tőlem?
Kérem, aki tud, segítsen, nagyon el vagyok keseredve.

Ha orvosilag igazolt, hogy alkalmatlan vagy eü.-ileg munkaköröd ellátására,a munkáltatónak egy olyan munkakört kell számodra felkínálni, amit el tudsz látni. Ha nincs ilyen munkakör, akkor eü.-i alkalmatlanság indokával ,az orvosi papírod bemutatásával fel kell mentenie a munkáltatódnak Téged! Mégpedig FELMENTÉSSEL és
25 évi közalk.mviszony után a max,azaz 8 hónapos felmentési idővel, aminek felét le sem kell dolgoznod, hiszen arra alkalmatlan vagy.Természetesen 8 havi végkielégítés is megillet a felmentési időd leteltekor.Ha még nem kaptál 25 éves jub.jutalmat, és ez az idő csak a felmentési időd alatt lenne meg,akkor is jogosult vagy rá. A felmentési idő végén részarányosan jár a felmentési időre járó szabadságmegváltás, amit pénzben kell számodra kifizetni.
A fegyelmi eljáráson rossz egészségi állapotodat igazolva NE jelenj meg! De ha bármiért felelősségre vonnának is,mindig csak arra hivatkozz, hogy az állítólagos bűnöd elkövetésekor sem voltál már egészséges, ez okozhatta a "figyelmetlenségedet."
Ha mégis nagyon bekeményítenének, fordulj munkaügyi bírósághoz!
Az esetek nagy %-ában a dolgozók nyerik meg a pert.
Majd írj még a fejleményekről!

Kedves Ervin!
Nagyon köszönöm az eddigi segítséged. Nem tudom, hogy nem csinálok-e magamnak még nagyobb bajt azzal, ha nem jelenek meg az eljáráson.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!