dajkai bérkiegészítés

Sziasztok! segítséget szeretnék kérni egy számomra igen összetett kérdésre,amely a következő:
Jelenleg okj-s dajkai végzettséggel dolgozom az egyik oviban.Van eü.szakiskolai végzettségem, okj-s 2 év alatt szerezhető gyógypedagógiai végzettségem is+ érettségi is.Felmerült a főnököm részéről,hogy a munkaidőmön belül ill.alatt foglalkozhatnék a " gyógypedagógiai esetes "gyerekekkel azért,hogy az óvónő tudjon a többi gyerekkel foglalkozást tartani ami kb.45 perc.Én szívesen elvállalnám,de míg a többi dajka csak a saját munkakörének megfelelöen dolgozik ,addig én plusz munkát kapok ugyanazon fizetésért..Szerintetek kérhetnék bérkiegészítést vagy valami plusz juttatást ezért.?
A kolleganőim között én vagyok a legmagasabb végzettségű.A besorolásnál pedig a kötelező szakmunkás minimálbért kapjuk mindannyian.Ez igy van jól?
Ha tudnátok erre vonatkozóan jogszabályt illetve bármit ami segíthet,írjátok meg.
Köszönettel

Kereskedelemben dolgoztam 2éve mint dajka dolgozom ped.assz. vegzetseggel. Milyen besoorlasban kell lennem ezek után. Számit a már ledolgozott évek.

. E munkakörnél
megtalálható az „A” fizetési osztály, ebből következik, hogy ez a munkakör beölthető olyan személlyel is, aki adott esetben csak az általános iskolai tanulmányait fejezte be. Abban az esetben, ha a dajka megszerezte a dajka szakképzettséget, annak ellenére, hogy e szakképzettség megszerzése nem kötelező, besorolása a „B” fizetési osztály lesz. Ha a dajka munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottnak érettségi bizonyítványa van, a „C” fizetési osztályba, ha pedig bármilyen érettségi + képesítő vizsgája van, a „D” fizetési osztályba kell besorolni. Magasabb fizetési osztályba akkor sem kerülhet, ha főiskolai oklevele van,
A dajka maximum "D"-be sorolható,
A dajka munkakör betöltéséhez jogszabály nem írja elő a képesítési követelményeket, így a rendelkezésre álló legmagasabb szintű iskolai végzettség alapján kell Önt besorolni (a 138/1992. évi Korm. rend. melléklete szerint). Lehetséges, hogy munkáltatója nem megfelelően értelmezi a jogszabályt, így azt javasolom, először egyeztessen vele, ám ha továbbra sem sorolják az Önt megillető fizetési osztályba, forduljon jogorvoslatért a bírósághoz.

Csak kíváncsiságból megnéztem a neten pár dajka munkaköri leírást és általánosságban azt találtam, hogy a dajkának munkaidő belül része a munkakörének a gyerekkel való foglalkozás az intézményvezető/óvónő utasításának megfelelően. Ha tehát rád bíznak egy gyereket - még ha az "gyógypedes" is, azért külön semmikép sem kérhetsz pénzt. Két megoldást látok:

1. Ha tényleg igényli az ovi, mert sok a sajátos nevelési igényű gyermek, létesítenek egy gyógyped asszisztensi állást és akkor máris mehetsz E kategóriába és ott nem kell más dajkai feladatokat (értsd pl. takarítás - persze rugalmasnak lehet lenni :) ) ellátnod, kizárólag a gyerekekkel kell foglalkozni.

2. lehetőség, hogy megpróbálsz üzletelni a főnökkel, hogy vegyék figyelembe a szakképesítésedet a közalkalmazotti törvény alábbi paragrafusa szerint:

66. § (2) Amennyiben a közalkalmazottnak a munkaköre ellátásához a besorolás alapjául szolgáló iskolai végzettség, illetve szakképesítés, szakképzettség mellett a kinevezésében feltüntetett további szakképesítésre, szakképzettségre is szükség van, és azzal a közalkalmazott rendelkezik, a garantált illetménye
a) egy további szakképesítés esetén legalább 5%-kal,
b) kettő vagy több további szakképesítés esetén legalább 8%-kal növekszik.
Az illetménynövekedés feltétele, hogy a közalkalmazott a további szakképesítését munkaidejének legalább 10%-ában hasznosítja.

Köszönöm a gyors választ,de ki kell egészítenem a dajkai munkakör leírást azzal,hogy dajka nem maradhat egyedül a gyerekekkel,illetve csak óvónő segítségére lehet a foglalkozás során./valaki bennt sem lehet foglalkozáson./
Természetesen a gyerek egyéb testi higiénéjét/wc-használat utáni ellátása,stb./,illetve a csoportszoba takarítása,valamint a közös dajkai tevékenységek/pl.kinti munkák ,mosogatás stb./tartoznak a dajka feladatához.
Mivel nincs főiskolai végzettségem ezért nem is lehet
óvónői feladatkört átvállalni/ altatás, napi foglalkozást megtartani./A gyerekekkel közvetlenül játékidőben vagyok és nagyon élvezem.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!