Neked mennyi a fizetésed?

Ebben a fórumban a 2009 óta összegyűlt több ezer hozzászólásból képet alkothatsz a magyar munkaerőpiac keresztmetszetéről.

Ha nem így ömlesztve szeretnéd átnézni az adatokat és a hozzászólásokat, a fejlécben található listából szektoronként is tájékozódhatsz!

26 éves diplomás, nyelvismerettel rendelkező mérnök infós vagyok.

2007 nyarán álltam munkába egy nagynevű multi magyar leányvállalatánál vidéken. Bruttó 160k + 15k ( ha nem voltam beteg adott hónapban ) + 6k kajajegy. Egy ideig ezzel voltam, utána emeltek br 10k-t, valamint kaptam még br 10k pótlékot is.

2009 től egy budapesti magyar tanácsadó cég ERP informatikusa lettem br 440k + kajajegy + telefon + laptop-ért ( nagy szerencsém volt, elismerem ). Viszont beütött a válság itt is, ezért 2009 december végén elváltunk egymástól.

Jelenleg álláskereső lettem, de továbbra is a vállalatirányítási rendszerek valamint az üzleti informatika terén képzelem a jövőmet...

Sziasztok!

30 éves munkaviszonnyal a hátam mögött,közalkalmazottként keresek havi nettó 69 ezer forintot.Megélek belőle? Vegetálok,elvagyok,a számláimat nem bírom fizetni,maradra járok sétálni is,mert az is pénzbe kerül.Nyaralni a Járda-szigeteket szoktam látogatni.Én nem kapok üdülési csekket,ruha pénzt,semmit.Csak dolgozni kell,mint állat!
Szívesen cserélnék valamelyik minisztériumi közalkalmazottal,még csak 1 havi fizetést is:) Hamar felborulnának az éhségtől.:)
Én egy igazi túlélő vagyok,nesze neked kormány velem nem szúrsz ki!!!!!

Ismerős a helyzet, nálam kb. ugyanez van...

Sziasztok!

30 éves munkaviszonnyal a hátam mögött,közalkalmazottként keresek havi nettó 69 ezer forintot.Megélek belőle? Vegetálok,elvagyok,a számláimat nem bírom fizetni,maradra járok sétálni is,mert az is pénzbe kerül.Nyaralni a Járda-szigeteket szoktam látogatni.Én nem kapok üdülési csekket,ruha pénzt,semmit.Csak dolgozni kell,mint állat!
Szívesen cserélnék valamelyik minisztériumi közalkalmazottal,még csak 1 havi fizetést is:) Hamar felborulnának az éhségtől.:)
Én egy igazi túlélő vagyok,nesze neked kormány velem nem szúrsz ki!!!!!

Sziasztok!
30 éves vagyok, 5 éve dolgozom köztisztviselőként Bp-n.
Gépészmérnöki diplomám van. A havi netto keresetem 128 e ft+ 12e ft kajajegy + éves BKV bérlet + 77 e ft ruhapénz.+ 69 e ft üdülési csekk
A stressz szót egyáltalán nem ismerem, nincs idegeskedés, hajtás. Szóval távolról sem "szakadok" meg.
4 évet dolgoztam a magán szektorban, ahol ténylegesen megszakadtam, kicsivel több pénzért, és minimálra voltam bejelentve...
Szóval, bár nagyon távol áll tőlem amit csinálok, és "hányok" a magyar államigazgatástól, de köszönöm jól vagyok, és egyáltalán nem sírok! Na jóóó, csak egy kicsit:)

Az a baj,hogy aki 1 éve dolgozik köztisztviselőként annak annyi a fizetése mint aki 8 éve

Az előttem szólót kiegésziteném azzal, hogy nem annyi a fizetése, hanem kétszer annyi! Köztisztviselőként dolgozom 20 év szakmai gyakorlattal bruttó 112.e Ft-ért, nettó 79.e.
ft. középfokú végzettséggel! Főiskolai végzettséggel, 1 éves munkaviszonnyal rendelkező kolléga kétszer annyit keres.
Önállóan dolgozni nem tud, hiába a főiskola, egyetem !
Ugyanaz a munkakör 2 X annyi fizetésért. Vérlázitó és megalázó! Egy közhasznú munkás vagy egy takaritónő többet keres, vagy akik az állam jóvoltából segélyekből tartják fenn magukat, mondván " ennyiért ők bizony nem mennek el dolgozni" !
Állandó stressz, felelősségteljes munka, nagy elvárások, sokszor étkezésre sem jut idő!
Ilyen különbséget nem lenne szabad tenni a középfokú-és a főiskolai végzettségű dolgozók között!
És megint ki jár jól az adózással, akinek 2 X annyi a fizetése, mert most is annak kell adni, akinek több van és nem annak, akinek kevés! Ő majd 12-15 e.Ft-tal visz haza többet, mi meg jó ha 1000,-Ft-tal kapunk majd többet!!! Miért is? Sajnos még az átlagfizetést sem érjük el, már annak is örülnénk, ha legalább 100.e ft nettót vihetnénk haza. 20-25 év közszolgálati jogviszony után ez lenne a minimum!

Szerintem nem az a fontos, hogy mit tanultál 10 éve, hanem az hogy ma mit keresnek, és miért fizetnek. Mindent lehet, csak akarni kell.
30 éves vagyok 4. szakmát tanulom, 2 nyelvvizsga, diploma remélem már nyáron, most költöztem vidéki városba, azért hogy jobb munkát kapjak. Családostul - lakás kiad, vidéki városban bérel.
130 embert vezetek br. 650e.+cafeteria, +negyedéves fizetés bónuszba. Laptop , mobil, és autó.
Mindez azért mert elköltöztem.

Szerintem ne hátra nézzünk, hanem előre. Azt kell vizsgálni, hogy milyen tudás hiányzik, miben kell aktuálisan fejlődni.

Több, mint egy éve dolgozom egy vidéki önkormányzatnál. Diplomám van, ami nem szakirányú, így középfokúként vagyok besorolva. Gazdálkodási előadó vagyok. Mindezt nettó 73000 ft-ért.

8 éve dolgozom - középfokú végzettséggel - köztisztviselőként. Nettó bérem nincs egészen 73.000,- Ft.

Ez persze adojóváírással együtt?!:)

Köztisztviselő vagyok, K+F-ben dolgozok, havi 180e bruttóért. 2 év magánszektor, 1 év közszféra. +ügyeleti díj: évi 200e netto körül, 12e melegétkezés, éves bkv bérlet, +a munkhely nem Bp.-n van, erre adnak üzemanyag térítést. Végzettségem földmérő mérnök.

Én 1981 óta dolgozom. 2 felsőfokú végzettségem van (csak az egyiket ismerik el a munkahelyemen), és egy harmadik szakmában dolgozom köztisztviselőként. A jövedelmem érdemben 3 éve, nominálisan egy éve nem emelkedett, a kiadásaim igen. Ja, mellesleg saját jövedelmemből nevelek (részben már fölneveltem) 5 gyerekemet, akik közül kettő nem egészséges, emmiatt feleségem több, mint 20 éve GYES-en, GYET-en, GYED-en, no meg az utóbbi felében az időnek ápolási díjon van, így az egy köztisztviselői fizetésem a bevételünk 80%-a.

Azért ugye ha jól ismerjük a családjogi törvényeket, 5 gyerek+ megemelt családi+ segélyek és sok-sok ++++. Így ha a bevételetek 80%-a a fizetésed, akkor nem keresel keveset. Sőtt ne is sírj.
De nem csak a te jövedelmed, hanem az asszonykádé is.:(
Nem is értem, hogy Te miért írtál ide:):)

Akkor most kívánjak neked két beteg gyereket, meg ápolási díjat? Te szerencsétlen...

23 év ,egy tanítói, egy tanári diploma, tanfolyamok, most kevesebb a bérem ,mint tavaly..., 159e. bruttó, 104e. nettó.Egyedülálló szülő, egy 14éves gimnazista gyerek,nagy összegű hitel, bizonytalan jövő. Szinte mindenről lemondtam, ami feltölt, kikapcsol."Megbecsült" polgár vagyok!A remény hal meg utoljára?

kedves tanitó....azért ne hagydki,hogy téli-tavaszi-nyári-őszi szüneted is van.Kb 2hónapot igazán nem dolgozol.Akor te miért is sírsz?

De NINCS szabadságod!
Augusztus 20-tól már dolgozol, július elejéig még dolgozol, számolj utána ennek a rengeteg szünetnek!

kedves tanitó....azért ne hagydki,hogy téli-tavaszi-nyári-őszi szüneted is van.Kb 2hónapot igazán nem dolgozol.Akor te miért is sírsz?

igen... ezt úgy hívják, hogy fizetés nélküli kényszerszabadság...:S

Fél éve vagyok egy külföldi, itthon működő, közepes méretű tanácsadó cégnél (energiaszektor). 300k bruttó + mobil + laptop + éves prémium, utóbbbi ami bizonytalan, lehet egyhavi vagy féléves fizu is. cafeteria nincs, vagy levonják a bruttóból.
ehhez kell jó egyetemről diploma, két idegen nyelv erős ismerete, és napi átlag 11 óra munka. túlóra nem fizetett.

Fejlesztő mérnök vagyok 34 éves, 10 év tapasztaéattal. 2 gyerek anyu gyesen. Csoportvezetőként 225k nettot kapok.
A beosztottaim (7 mérnök) 140k netto.
Egyéb juttatás nincs. Kötelező napi 10 óra munkaidő. Mindenki minimálbéren bejelentve.
Felső vezetők 400fős cégbő 20 fő 400-750k netto 450 brutto bejelentett.

Egy multinál vagyok mérnök informatikus BP-n, a végzettségem is ez. Br 330k =netto: 180 + cafeteria 400k / év + kajajegy 12k/hó. Laptop+mobil.

Felsőfokú szakképesítés, 2 nyelvvizsga (ebből 1 közép), önkormányzati ügyintézőként + a pénztár + anyakönyv egy községben pótlékostul bruttó 109eFt. Ez nettó 71.474,- Ft. Ja! +6.000,- Ft étkezési utalvány.
3 gyerek, lakás- és autóhitel.
A kötelező átsoroláskor bruttó 2.000,- Ft-ot "kaptam"! (Azért, aki ezt kiszámolta, hogy ez így jó, annak is ennyit adnék...)

Felsőfokú iskolai/pedagógus/ + mérlegképes könyvelői+anyakönyvi +számítógépes végzettségek bruttó 104eFtmindezért:
3 pénztár/teljeskörű anyagifelelősség/ +vagyoneszköznyilvántartás/összes intézmények óvoda,iskola, stb/leltározás+értékcsökkenések elszámolása+nemrendszeresek számfejtése+SZJA-val kapcsolatos teendők stb.
Csak azért mert 2005-ben már nem volt kötelező az átsorolás I-es fokozatba.
Én is ennyit adnék annak aki ezt kitalálta!

Pedagógus, két diploma, 30 év szolgálat, br. 183000HU, vidéken.
Két gyerek egyetemen. Kereset a fenti + semmi.
Remélem a fiataloknak jobb lesz. Szerencsére piacképes, amit tanulnak.
Én azért is és minden ellenére szeretem a munkám! Elhivatottságom egyszer kerülgette a kiégés, de győztem.
Sajnálom, hogy nem mertem mobilizálódni korábban.

Én egy szórólapterjesztő cégnél vagyok marketing asszisztens, de az adminisztrációs feladatok egy részét is ellátom + a számlázást is én végzem. 8 órát dolgozom naponta. 68 000 Ft-ot kapok kézhez :-(

Nyolc éve vagyok köztisztviselő, könyvelek, pályázok, elszámolok,utalok és még sorolhatnám. Ezért a felelősségteljes munkáért kapok 61.614.- ft nettó fizetést. TÖK JÓ A KÖZTISZTVISELŐ ÉLET?????????????......MÁSOK SZERINT.........

Igaza van a nem régen előttem szólónak: egyes köztisztviselőknek nagyon jó, míg másoknak nagyon sza*. Sajnos én is az utóbbiak táborába tartozom... :(

Én tűzoltó vagyok 15 éve,és 110.e a nettóm.
Sok vagy kevés:-(

Oldalak