Akkor most kiket képvisel a szakszervezet... - a 13. havit miért nem védik ilyen vehemensen?

Galló Istvánné: irreális Pokorni javaslata

Nincs realitása Pokorni Zoltán javaslatának, hogy 8 ? 10 év munka után fél éves, egy éves szabadságra mehessen egy pedagógus.

Erről Galló Istvánné beszélt az Egyenes Beszédben. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint ehhez plusz anyagi források is szükségesek lennének, mert a szabadságon lévő tanárnak is fizetni kellene, és az őt helyettesítő pedagógus is kapna fizetést.
Galló Istvánné a Pokorni Zoltán által javasolt minősítési rendszerről azt mondta: ha valaki nem alkalmas a pályára, akkor azt egyáltalán nem szabad a gyerekek közé engedni.

www.atv.hu alapján www.szef.hu

Hozzászólások

PSZ: a közoktatást befektetésként kellene kezelni
2009. szeptember 2.

Szemléletváltásra van szükség a közoktatás finanszírozásában - mondja a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné szerint ezt a területet költségvetési kiadási tétel helyett inkább befektetésként kellene kezelni, amely a későbbiekben megtérül.

A szakszervezeti vezető úgy látja: a jövő évre tervezett önkormányzati forrásmegvonással felfüggesztenék a pedagógusok továbbképzési támogatását, és sok helyen veszélyeztetnék az oktatási intézmények működését.

MR1-Kossuth Rádió

A pedagógusok szakszervezete (szándékosan írtam kicsivel) kevesebbet ér, mint a ló terméke, ami ugye hasznosítható legalább!
Bármilyen furcsa, amiről Pokorni beszél, az nyugaton már régen felismert és elismert, mint a komolyan vett kiégés ellenszere! Persze, hogy irreálisnak bélyegzik, hiszen nagyon komolyan kellene lobbizniuk értünk, amiért a kes-t felveszik.
Alaposan megvan az egész bagázsról a véleményem 30 év után, már nem szakszisként. Mert én a semmiért nem fizetek sehol (ha tehetem).

Egyébként érdekes belegondolni, mennyire komoly ez az ötlet. Mit csinálna az illető egy évig? Elmenne nyaralni? Vagy szépítgetné a lakását? Olvasgatna? Biztos van, aki szívesen üldögélne otthon, de az emberek zöme nem bírná a semmittevést...