pedagógusok kategóriába sorolása

Arra szeretnék választ kapni, hogy a pályán lévő pedagógusok új rendszerbe történő átsorolásánál, a 3 évenkénti magasabb kategóriába sorolásnál figyelembe veszik-e a nem pedagógus munkakörben, de közalkalmazotti jogviszonyban töltött éveket. Visszasorolhatnak-e F10-ből Pedagógus 1/5 -be? Számomra nem egyértelmű a megfogalmazás. Az auguszus 30-án megjelent végrehajtási rendelet így szól: "aki 2013. szeptember 1-jén már
legalább 2 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik, első minősítéséig a Pedagógus I. fokozatba és a közalkalmazottak
jogállásáról szóló törvény alapján közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek minősülő, továbbá a fizetési fokozat
megállapításánál beszámítandó idő szerinti kategóriába kerül besorolásra." Köszönöm a tájékoztatást.

Tisztelettel kérdeznem, mi az eljárás ha féléve dolgozom bölcsőde gyakornokként, idén jelentkeztettek a jövő évi minosulesre, DE én ott szeretném hagyni a pályát megszüntetni a közalkalmazotti viszonyom. Megtehetem a kötelező minősítés ellenére is, semmi galiba nélkül? Nagyon koszonom!

Szeretnék tanácsot kérni pedagógus besorolással kapcsolatban. 2010. januárjától tanítottam egy általános iskolában júniusig. Ezután 2010 novemberétől egy polgármesteri kabinetben dolgoztam, megbízási szerződéssel. Közben több pályázatban is betöltöttem különböző pozíciókat, szintén megbízási szerződéssel. Ezeknek a megbízási összeg jóval magasabb volt, mint a minimálbér. Az utolsó projektemben munkaszerződéssel voltam, ez 2014 májusátó 2015 augusztusáig tartott. Ezután egy évig próbálkoztam egy dologgal vállalkozóként, ez az idő tudom, nem számít sehová. 2016 szeptemberétől 2017 augusztusáig újra egy iskolában tanítottam. Ekkor besoroltak ped 1-be, amin kicsit meglepődtem, de azt mondták akkor, hogy a munkaviszonyaim alapján be lehet ide sorolni. Utána 2017 novemberétől az SZGYF-ben dolgoztam, majd 2018 októberétől újra egy önkormányzatnál, mindkét helyen pályázatokkal foglalkoztam, munkaszerződéssel. 2019 augusztusában aztán úgy döntöttem, hogy elmegyek tanítani. Ekkor viszont gyakornok státuszba kerültem. Ezt vitattam, csak közben kórházba kerültem egy súlyos betegséggel, fél évig voltam táppénzen.
209-ben végeztem egyetemen, viszont nyelvvizsga hiánya miatt csak 2016 nyarán kaptam meg a diplomámat. Nem tudom, hogy ennek van-e jelentősége.
Ezek alapján szeretném ha valaki segítene abban, hogy érdemes-e ezt az ögyet bolygatni, vagy helyesen soroltak be. Azt mondják a tankerületben, a megbízási jogviszonyaim nem számítanak, így nem volt meg a 6 évem. Mondjuk akkor azt nem értem, hogy korábban miért lettem besorolva ped 1.be? A munkaszerződéseim mind költségvetési szervnél voltak, vagy éppen tanítottam, és bőven meghaladják a 2 évet, ezt sem értem, hogy miért nem fogadják el. Most tényleg igazuk van és ennyi munkaviszonnyal gyakornokként kell engem besorolni?

2008-ban végeztem a SZTE JGYPK-n a pedagógia szakos nevelőkén. Nyelvvizsga hiányában tavaly vettem át a diplomám. A 2020/2021-es tanévre jelentkeztem egyszakos levelező MA képzésre, ahonnan kizárásra kerültem.
A kérdésem az, ha ezt a végzettséget nem fogadja el a főiskola/egyetem pedagógus végzettségnek (telefonos érdeklődésemre ez a felvilágosítást kaptam), akkor mi a módja, hogy mégis szakos pedagógus végzettséget szerezzek? Csak a 3-4 éves képzés lehetséges? :(

Szeretnék információt kérni arról, hogy ha 2020-ban szakvizsgáztam és 2021. január 1-től, amúgy is előbbre léptem, akkor a szakvizsgával járó előrelépés hogyan valósulhat meg?
Csak az egy év várakozási idő csökkentése jár, vagy kategória változást is?
Köszönettel

Kedves Közszolga!

2005ben végeztem biológusként, azóta folyamatosan van munkaviszonyom nem pedagógusként. Az éven végzem a 2 féléves MSC biológiatanár szakot. Szeretnék tanítani akár az iskola alatt is.
Mire számíthatok a besorolásnál egyetem alatt, illetve végzés után?
Köszönettel

Kedves Közszolga!
25 éve vagyok közalkalmazott, jelenleg egy óvodában dolgozom pedagógiai asszisztensként tanítói diplomával. 2015-ben lehetőség volt átsorolásomra a Pedagógus I.fizetési fokozatba, amelyet most a fenntartó vissza akar vonni. Sajnos nem tudom, hogy milyen jogszabály alapján teheti ezt meg. Tudnának segíteni?

Tisztelt Válaszadó!
Óvodapedagógus vagyok.
2017-ben léptem sorosan, a következő lépésem 2020 januárban lenne esedékes.
Közben 2018 márciusban minősültem sikeresen, 2019 januárban besoroltak a ped 2 kategóriába. A kérdésem az, hogy a háromévenkénti soros lépés a minősítés évétől újra számolódik, vagy ettől függetlenül 2020-ban(most) léphetek.
Köszönettel: Kovács Judit

1994-ben végeztem a tanitókepzőben. Azóta tanítok. Az idén 25 eve. 2-szer vegeztem el a 120 órás továbbképzést. Most F8 kategóriában vagyok. 2020.januárban kérték az átsorolásomat a következő kategóriába.Helyes ez igy vagy már korábban át kellett volna sorolni?

Szép napot!

Idén januárban fogok államvizsgázni osztatlan tanár szakon, és az lenne a kérdésem, hogy a diploma készhezvétele után mennyi időm van, hogy elkezdjek tanárként dolgozni, és mint gyakornok dolgozzak 1-2 évig, hogy átlépjek a következő szintre?

Például, februárban megkapom a diplomámat, és tegyük fel, nem dolgozom a pályán 2-3 évet, akkor van olyan, hogy elévül a diplomám, vagy ilyesmi? Vagyis meddig van lehetőségem kitolni?
Illetve hol találok erről valami tájékoztatást?

Köszönöm a választ.

A diplomád nem évül el, viszont legalább 6 év munkaviszonyt kell szerezned akár más területen ahhoz, hogy mentesülj a gyakornokság alól.

Bármikor beléphetsz a rendszerbe, a diploma soha nem évül el. Azért a gyakornoki bért nézd meg! Lehet, érdemes kivárni, hátha megjön az eszük :-)

Üdv!
Érdeklődni szeretnék , hogy óvodapedagógusi és Óvodamenedzseri diplomával 13 év óvodapedagógusi gyakorlattal 15 év kihagyás után melyik kategóriába tartozom? Köszönöm

A 15 év kihagyás pontosan mit jelent? Ha nem óvónőként dolgoztál, de volt bejelentett munkaviszonyod, akkor beleszámít az évekbe. Ha munkanélküli voltál vagy magánvállalkozó, akkor nem.

Kedves Valaszadok,
Msc vegyettseggel rendelkezo pedagogus vagyok, Romaniaban 4 ledolgozott evem van pedagoguskent, Magyarorszagon 2 ledolgozott evem asszisztenskent es 2 evem pedagoguskent. Gyes utan terek vissza tanitani, milyen kategoriaba sorolhatnak majd be? Koszonom szepen a segitseget! Azt tudom, hogy Ped 1 leszek, de ezen belul? A romaniai ledolgozott eveimet pedagoguskent elfogadjak?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Tanácsát szeretném kérni abban, hogy ha egy óvodában szeretnék dolgozni friss végzettségemmel, a bértábla melyik Bruttó rublikája (mezője) vonatkozik rám, ha van már:
- nem pedagógiai területen ledolgozott: 23 év 9 hónapom,
- 2000-ben régi rendszeres: főiskolai diplomám gazdálkodás-kommunikáció szakon,
- 2 hetes Pedagógiai-és családsegítő munkatárs OKJ-s szakképesítésem?
Válaszát előre is köszönöm szépen!
További szép napot kívánok!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
1998-2004 között közalkalmazottként, óvónőként dolgoztam Erdélyben. 2004-ben Magyarországra jöttem és itt 2013-tól dolgozom szintén közalkalmazottként, óvónőként. A fizetési fokozat megállapításánál a Romániában ledolgozott éveket nem vették figyelembe. Kérdésem az lenne, hogy ez jogszerű-e. Az interneten ellentétes véleményeket olvastam arról, hogy a külföldi közalkalmazotti munkaviszonyt figyelembe kell, lehet-e venni a fizetési fokozat besorolásnál, valamint vannak ismerőseim akiknél figyelembe is vették. Tudja valaki, hogy helyesen figyelembe kell-e venni vagy sem.

Meg tudná valaki mondani, hogy 2003-ban szerzett diplomával ha most kezdem el a pedagógusi pályát, a PED 1 minősítéshez szüksége-e minősítő vizsgát tennem majd a két év elteltével, vagy elég lesz a két év gyakorlat. (Valahol azt olvastam, hogy a régebben diplomázók a vizsga alól mentesülhetnek)

Köszönettel

Két év után gyakornoki vizsgát kell tenni. Jól gondolja meg a váltást. A Ped 1 kategóriát a vizsga után fogja megkapni.

Tisztelt Hölgyem/Uram,
2003-ban végeztem Angol nyelvtanári Főiskolai diplomával. 2007-ig Magyarországon tanítottam, 3 évet teljes munkaidőben, 1 évet részmunkaidőben. Ha jól emlékeszem, F2 kategóriában voltam. Aztán 12 évig külföldön éltem, nem dolgoztam tanárként. Most 2019-ben hazaköltöztünk, és tanítani szeretnék, azonban az eddigi ajánlatok szerint az F2-ben folytatnám , nem pedig az éveim szerint járó Ped 1-F9-ben. Kérdésem az lenne, hogy melyik besorolás illet meg, F2 vagy F9? válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértők!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 2001- ben óvodapedagógus diplomát szereztem,majd 2007 decemberében elvégeztem a kisgyermeknevelő okj-s tanfolyamot.
2007 szeptember óta kisgyermeknevelői állást végzek.
Azt szeretném megkérdezni, hogy számomra milyen kötelezettségek vannak?
A munkáltatónak ebben az évben az okj-s végzettségű kisgyermeknevelőknek előírt továbbképzésre küld, de már jelezték, hogy a pedagógusi életpályamodelhez szükséges előírásokat is teljesítenem kell a jövőben.
Mindkettőt meg kell csináljam, hogy tovább tudják kisgyermeknevelőként dolgozni?
Tisztelettel
Nádasdi Ágnes

Kedves Válaszadó(k) !

Szeretnék érdeklődni, hogy fenn áll az a lehetőség, hogy hat év munkaviszony után minősítő vizsga nélkül, pedagógus I fokozatba sorolható a pedagógus. Az én esetemben a munkaviszonyom egy része diákmunkából adódik, a Meló Diák Szövetkezet által. Ez az idő is beleszámolható a ledolgozott évekbe vagy ezt figyelmen kívül hagyják jelen esetemben?
Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel : Barkóczi Viktória

ha jól tudom, attól az időtől veszik figyelembe a munkaviszonyt, amikortól az állás betöltéséhez szükséges végzettsége megvan. TEhát: ha mondjuk már 2000-től dolgozott valaki, de csak 2010-ben szerezte meg a diplomát, akkor 2010-től kell számolni. Ha a Meló Diáknál töltött időben még nem volt meg a végzettsége, akkor nem vehetik figyelembe a besorolásnál azt az időt.

A diákmunka nem számít bele, mivel nem vonnak egyéb járulékokat, csak az szja jön le. Kb. 10 évig dolgoztam diákként, ebből 4 évig megvolt a heti 40 órám... hivatalosan utánajártam.

Tisztelt Szakértő!

1999-ben végeztem tanítóként, azóta folyamatosan dolgozom, mint pedagógus. A 7 évenkénti kötelező 120 órás tanfolyamokat mindig elvégeztem. Azt szeretném kérdezni, hogy most melyik kategóriában vagyok? Szerintem már az F8-ban kéne lennem, de még mindig F7-ben vagyok a bérjegyzékem szerint.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Egy kis segítségre lenne, szükségem. Pályátmódosítok. Most Óvadapedagógus hallgató vagyok. Még 2004-ben gazdasági agrármérnökként szereztem egyetemi diplomát. 2005-től dolgozom, tehát 14 év munkaviszony versenyszférában, ebből kb 4 év gyed-gyes. Az lenne a kérdésem, hogy ha ledipolomázok 2020-ban mint óvodapedagógus, akkor semmit nem számít a bérbesorolásomba, hogy előtte más munkakörben voltak éveim egyetemi diplomával? Gyakornokként kezdek 0 évvel, vagy esetleg más a besorolás? Nekem már annyi mindent mondtak, hogy káosz uralkodik a fejemben. Nagyon köszönök minden segítséget!

elméletileg azt az időt tudják figyelembe venni (akármilyen munkakörben dolgoztál), amikortól a munkakör betöltéséhez szükséges végzettséget megszerezted. Mivel az agrármérnök diploma nem az a végzettség, ami ehhez a munkakörhöz szükséges, ezért szerintem nem vehetik figyelembe sajnos...

Gyes előtt 3 éves közalkalmazotti munkaviszonyom volt, melyet gyermekem születése után 4 hónappal megszüntettek, tehát 10 év passzív gyes (10 év, mivel gyermekem tartósan beteg volt) után mentem vissza egy másik iskolába dolgozni. A gyes idejét nem számolták be a besorolásomnál. Jó ez így?

http://www.petroczigabor.hu/cikkek/igazgato_kollegaknak/a-garantalt-illetmeny-pontos-megallapitasa.html
1. példa!! :)

Tisztelt Közszolga!
A kérdésem a következő: 1997-ben végeztem gyógyszertári szakasszisztensként. A kórház, ahol dolgoztam, 1998-ban átsorolt "E" kategóriába, majd 2000-től közforgalmú gyógyszertárban is "E" kategóriába soroltak. 2002-től dolgoztatm 2012 március 31-ig eü vállalkozóként, majd 2012 április 01-től ismét közalkalmazottként. 2012-ben az alkalmazáskor közölték, hogy nem veszik figyelembe az 5.4-es végzettségemet, csak az 5.2-est (mentőápoló), és ezért csak "D" kategóriába sorolhatnak. A munkaköröm ellátásához folyamatosan szükség van a "másik végzettségemhez is (érvényes a kreditkártyám 2021-ig), de a munkáltatóm folyamatosan elzárkózik az átsorolástól, mondván a betöltött munkakörhöz elég az 5.2-es végzettség.
Szabályosan jártak el a visszasoroláskor?

Kedves Olvasók!
A történetem roviden: mesterfokozatot szereztem egy tantárgyból, amit tanítottam 8.osztalyban, ezért törvény szerint megadtak az egyetemi bértábla szerinti besorolást. Tavaly napköziztem, s váratlanul visszavették a fizetésem főiskolai szintre. Nem tudtuk a törvényt, elfogadtam. Most egy hónapja újra tanítom a 8.evfolyamon az adott tantárgyat, járna az egyetemi bér, erre ma elém tolták az új szerződést, október 2-án, szeptemberi kezdessel, főiskolás besorolással. Nem írtam alá. Nem tudom, mi a gyakorlat ilyenkor. Kirugni nem fognak, kinevezett vagyok, ráadásul kismama, bejelentettem már, de vajon meddig húzhatják a dolgot?! Teljesen kiábrándultam.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!