Gondozónők besorolása

Üdvözlök mindenkit!
Arra lennék kíváncsi, hogy házi segítségnyújtásban dolgozó gondozónőnek a közalkalmazotti besorolása helyes -e?
Nem szakirányú szakmunkás végzettség után végezte el a szociális gondozó és ápoló OKJ-s szakot. Jelenleg B2 kategóriába van sorolva. Nem kellene C kategóriába sorolni?
A választ előre is köszönöm.

Sziasztok!

Érdeklődöm,hogy szerintetek jól sorolhattak be? Segédápolóként helyezkedtem el kórházban. 16 éves igazolt munkaviszony és érettségi van mögöttem. "A2" besorolásba kerültem. 16 évemből csak 4 évet számítottak be. Ezzel a besorolással dolgoznak a takarítónők is, kiknek nincs érettségijük. Ez törvényileg rendben van?
Nagyon köszönöm a válaszotokat! Üdv! Mónika

Sziasztok! Szociális gondozó és ápoló, illetve érettségi végzettségem van. Eddig idosotthonban dolgoztam d kategóriába voltam besorolva. Szülés után kórházba szeretnék elhelyezkedni, segedapolokent vesznek fel. Viszont nem értem, mert B kategóriába akarnak besorolni.. Azt mondták a C a gyakorló ápolói a D meg már szakapoloi.. Szerintetek igazuk van?

Sziasztok! Én ezt már nem értem... Egészségügyben dolgozom szociális gondozó és ápoló vegzettseggel A kategóriába vagyok besorolva. Jó ez így? Köszönöm a válaszokat!

Nem értem hogy lehetsz A kategóriában én is szociális szakgondozó vagyok E8-ban!!!

A Szakkondozó érettségire épülő rész szakképesítés,míg a Szociális gondozó és ápoló 8 általánosra.Teljesen más a kettő besorolása.

Valóban más, de a szoc gondozó és ápoló nem A, hanem B fizetési osztály.

Segítséget szeretnék kérni! 2011-óta szociális gondozóként dolgozom. A munkavállaló részemre a garantált bérminimumot és az ágazati bérpótlékot biztosítja számomra. Kérdésem lenne, hogy részemre a kiegészítő bérpótlék jár-e?

Idősek otthonában dolgozok okj 52 mentőápoló végzettséggel.Jogosult vagyok e egészségügyi pótlékra?

Szép napot mindenkinek!
Fogyatékosok szociális otthonában dolgozom ápolói munkakörben. Általános ápoló és általános asszisztens, felnőtt szakàpolói és OKJ-s végzettséggel rendelkezem az egészségügyi szakoktatói főiskolám mellett. Mivel a törvényben külön ez az 1 főiskolai végzettség nem szerepel a felsorolásban, így nem kaptam meg az F kategóriás besorolást. Ez azért vicces egy kicsit, mert az eü.- ben simán megkapnám , ráadásul a szociális gondozó és ápoló ķépzésben oktatok és vizsgáztatok... van rá lehetöség, hogy módosítsák a besorolásom vagy menjek vissza az egészségügybe???
Ķöszönettel: M

Ha nincs benn a törvényben, akkor nem fognak besorolni. Nagyon fafejűek és rugalmatlanok.

15-éve dolgozom idösek otthonában mint gondozó és a B6 -ba vagyok sorolva.Alap szabadság 20-nap és erre jön még 6-nap.szabályos e?45-éves vagyok és 6-nap jàr? Természetesen más juttatás sem jár csak dolgoz

I

Jó napot! Érdeklődni szeretnék arról, hogy 19 éve dolgozom szociális otthonba 5 éve egyházi kézbe került az intézmény. Szociális gondozó és ápoló OKJ. Bizonyítványom van. A múlt hónapban az intézmény új munkaszerződét készitett(módosított) hogy Februártól csak mint gondozó munkakörre változtatta Szakápolók csak sima ápolók lettek. A vezetőség azt mondja, hogy ez azért van mert változott a törvény. De kérdem én minek jártam két évig iskolába ha vissza minősít és csak gondozó vagyok de az ápolási feladatokat is el kell végeznünk a munkaköri leírások szerint, sőt egyre több feladatot kell ellátnunk kevesebb emberrel és nagyobb felelősséggel. Kérdésem megteheti e ezt a cég hogy az iskolai végzettséget felülírja vagy visszaminősiti? Tényleg van erre vonatkozó új törvény vagy csak ezzel trüközik a cég hogy ne kelljen fizetésemelést adni. A környező intézményekben nem történt ilyen fajta munkakör változtatás sem a házi gondozásban sem más egyházi intézményben ezt mondják azok a dolgozók. . Azt viszont mondták más intézményben lévő emberek, hogy ők kaptak 40.000ft béremelést. Ezt mi nem kaptuk meg. Az előfordulhat hogy a cég azért módosította a munka szerződésünk hogy ne kapjunk béremelést. Ez így szabályos. Előre is köszönöm válaszát.

Az 1/2000. (I.7.) SZCSM rendelet jelenlegi állapota szerint az ápoló munkakörben dolgozók munkakörének elnevezésében meg kell különböztetni a végzettség szerint ápolót és gondozót. Nem minősített vissza, hanem szoc. gondozó és ápoló végzettséged miatt gondozóra változtatta a munkaköröd nevét, de annak a tartalma ugyanaz maradt, ahogy vélhetően a béred is.

Ez az intezmeny sajat dontese volt mert nálunk ilyen nincs pl. Szocialis gondozo es apolokent ha elmesz setalni es beadod út kozben legalabb csak 3 intezmenybe felvesznek es tapsolva orulnek neked. De erdemes legalabb egy szakgondozo okj-t megcsinalni mert D besorolással mar kicsit jobb a fizetes. 3 havi atlag berem jelenleg nettó 200.000.-, ne feljetek valtani. Ki kell hasznalni, hogy ekkora munkaerohiany van.

Szociális gondozó munkakörben dolgozom,van Szociálisgondozó és ápoló végzettségem, Szociális asszisztens és Mentàlhigiénés asszisztens végzettségem is és D kategóriába vagyok besorolva.Kérdésem,hogy nem az E-be kellene besorolni?

A mentalos emelt OKJ, szoval de. A szocialis asszisztens 54-es felsofoku okj, de a mentalos mar emelt, annak E kategorias a besorolasa.

Ha szociális gondozóként dolgozol, akkor nem. Ha a munkaköröd szociális, vagy terápiás munkatárs lenne, akkor át kellene sorolnia.

Ha szociális gondozóként dolgozol, akkor nem. Ha a munkaköröd szociális, vagy terápiás munkatárs lenne, akkor át kellene sorolnia.

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek,mert nem tudok kiigazodni a jogszabályokban.
Én eü.szakiskolát végeztem végzettségemet tekintve ált.ápolónő és asszisztens vagyok de egy városi konyha élelmezésvezetője mellett dolgozom mint irodai dolgozó most fog készülni a szerződésem mint közalakalmazott,a kérdésem az lenne hogy az iskolámat tekintve milyen fizetési kategóriába kell besorolniuk engem,illetve mennyi szabadság jár évente? A z iskola elvégzése óta kb.21 éve dolgozom de nem mint közalkalmazott.
Illetve a szakiskolai végzettség az középfokúnak számít e avagy sem,hol tudok erre vonatkozóan pontos információt kérni?
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!

ja elfelejtettem még hogy gondozónőként jelzőrendszerbe dolgozom.

Szeretném megtudni hogy szakmunkás bizonyítvánnyal és 2-éves szociális gondozói OKJ-és végzettséggel 25 éve közalkalmazotti viszonnyal ,melyik kategóriába tartozom,mert eddig C9-be voltam ,de az új helyemen B9-be raktak

Üdv. mindenkinek!
Szociális gondozóként dolgozom egyházi intézményben.Fizetést a közalk.törv.szerint kapok.
1972-től,1975-ig szakmunkásképző intézményben tanultam,melyet az előző állami fentartású munkahelyem elismert közalkalmazotti jogviszonynak.Jelenlegi egyházi intézményi munkáltatóm az ágazati besorolásnál nem veszi figyelembe.Jogszerű ez a döntés?Kérem a segítségeteket!

A tanulói jogviszony nem munkaviszony. és nem közalkalmazotti jogviszony. Igen, jogszerű ez a döntés. Miből is gondoltad, hogy amikor iskolába jártál, akkor közalkalmazott voltál?
Szomorú, hogy állami intézményben dolgozó ügyintéző ezt nem tudja.
Ilyen nagy tévedéssel még nem találkoztam. Ezt a szakmunkástanulói jogviszonyt majd a nyugdíjnál veszik figyelem be szolgálati időként.
A 40 éves nyugdíjnál jogosultsági időnek sem lehet figyelembe venni, csak a nyári gyakorlat 90 napját.

Nem tévedés.Tudom,hogy a 40 éves jogviszonyba nem számít,azonban korábban állami fenntartású intézményben dolgoztam és az 1992-es törv. alapján állítoták ki a köz.alk.jogviszony igazolást.Első körben nem számolták bele,majd egy revízió után igen ,és erről van igazolás .Én találtam egy infót,mely szerint az ösztöndíjas képzés bele számít.A korábbi szakmunkás képzések idején a tanulók aktív termelő munkát végeztek,és az ösztöndíjból járulékot vontak.Most annyi a különbség,hogy egyházi intézményben dolgozom.

"g) * az e törvény, a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, a Ktjv., valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény hatálya alá tartozó szervnél ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban," ezt ne keverd azzal, hogy te ösztöndíjat kaptál, mint szakmunkás tanuló. Minden szakmunkástanuló kapott, és a főiskolai, egyetemi hallgatók nagy része is, a tanulmányi eredményük alapján. Ez nem jelenti azt, hogy közalkalmazottak lettek volna.
Az ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszony és a tanulói jogviszony nem ugyanaz, még akkor sem, ha ösztöndíjat kaptál a tanulói jogviszony alatt.

Érdeklődők hogy szoc-gon-és ápol okj végeztségem van hogy mennyi bért kapok 5-év tapaszt

Kérdésem az, hogy 33-as szociális gondozó és ápolói végzettséggel melyik fizetési osztályba kell besorolni a dolgozót?
Illetve ezen végzettség milyen fokozatú végzettségnek számít?

2001-ben végeztem a szociális gondozó és ápoló szakon.Szeretném tudni,hogy a besorolásomat.A jelenlegi munka adóm B 07-be sorolt.Én úgy tudom,hogy C valahányban vagyok.Segítene valaki világosan látni?

6 évet dolgoztam idős otthonban szociális gondozó és ápolóként az érettségimet nem ismerték el, hiába csináltam meg munka mellet. 80 ezer Ft-ot kaptam 6 éven át. Munka mellett a diplomás ápoló képzést elvégeztem csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomámhoz. Ezért kórházba csak segédápolónak fognak felvenni, lehetséges, hogy kevesebb lesz segédápolóként a fizetésem, mint szociális gondozó és ápolóként volt? Ha az érettségimet beszámítják akkor 80ezer Ft-nál csak nem kapok kevesebbet? Kérem adjanak választ?

Ez így van!Mivel nincs meg a diplomád így a végzettségedet sem tudják még elismerni!Nem feltétele a szociális gondozó és ápolónak az érettségi, ezért nem is ismerik el az érettségit.Lényegében ha segédápolónak mész el, ott is minimálbéren leszel, ott sem számítják bele az értettségit.Ott számolhatják bele az értettségit,ahol képzéshez való jelentkezési feltétel minimum érettségi,vagy ráépülő képzés.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!