pedagógiai asszisztens

Sziasztok! Szeretném tudni, hogy az új 2013. szept. 1-én életbe lépő közalkalmazotti bértábla szerint a pedagógiai asszisztens fizetése hol nézhető meg.
(eddig C 11-ben voltam btto 114.000,-Ft most vajon hol vagyok?)

Az új tv. szerint iskolákban hány fő után és óvodákban hány fő után mennyi ped.asszisztenst alkalmazhatnak?

Kedves fórumozók! Olyan kérdésem lenne, hogy óvónői végzettséggel + gyógypedagógiai asszisztensi végzettséggel lenne-e/van-e lehetőségem gyógypedagógiai asszisztensként (segítő munkatársként) elhelyezkednem, de úgy, hogy diplomás bért kapjak? Az életem úgy alakult, hogy bár óvónőként végeztem 2007-ben, de a szakmában nem sokat dolgoztam (nem véletlenül), viszont időközben, másfél éve elhelyezkedtem egy fogyatékkal élőket foglalkoztató alapítványnál szociális segítőként (itt figyelembe veszik a diplomámat), és ezt a munkát, munkakört nagyon megszerettem. Időközben elvégeztem egy gyógyped. asszisztensi képzést is (ez nem volt feltétele a jelenlegi munkakörömnek), és most azon gondolkodom, hogy konkrétan ebben a munkakörben szeretnék elhelyezkedni, de ugyanakkor szeretnék diplomás bért kapni. Ez lehetséges? Van olyan hely, ahol figyelembe veszik a diplomámat és egyben a gyógyped. asszisztens végzettségemet is? Vagy csakis középfokú "végzettségű" bért kaphatok (mindenhol)? Ez azért lenne fontos, mert jelenlegi állásomat majd ott akarom hagyni decemberben vagy januárban (családi okok miatt), de előtte fontos lenne tudnom a béreket, mi, hol, mennyi... ettől függ a váltásom is. Bocsánat a buta kérdésekért, évekig nem ebben a szakmában dolgoztam, ezért nem ismerem az itteni béreket.

Tankerülethez tartozó gyógypedagógiai intézményekben: a (bármely) pedagógus végzettségű + gyógyped. asszisztens OKJ-s tanfolyamot végzett asszisztensek (többnyire) megkapják a főiskolai bért.
Alapítványi szférában ez sokkal inkább szerencse dolga.
Sok szerencsét a váltáshoz!

Üdv! Több helyen azt olvastam már nem lehetséges csak érettségivel ped. Aszisztens munkakört betőlteni. Sajnos a kormány rendeletet nem találtam meg esetleg kaphatok valamilyen információt erről?

Szeretnèm Tudni:közèpfokú óvónői kèpesìtèsem van,1985.-ben vègeztem. Milyen munkakörben tudok elhelyezkedni? Köszönöm.

Érdeklődnék, hogy tanítói dipolmával, melyet 2009-ben szereztem, ped.asszisztensként milyen bérrel lehet számolni?

Pedagógus bért kapsz az az eddig ledolgozott éveid alapján.

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy mennyi jelenleg a gyógypedagógiai segítő munkatárs fizetése? Köszönöm szépen a választ.

Garantált bérminium

Sziasztok!
9 éve dolgozom köztisztviselőként, igazgatászervező BA diplomával. Most lehetőségem lenne elmenni vagy iskolatitkár vagy egy oviban ped.asszisztens munkakörben dolgozni.
Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben, hogy a ped.asszisztens képzés csak okjs valamelyik munkakörben beszámítják nekem a főiskolai diplomám vagy középfokú bérrel számoljak? Úgy nézem a bértábla alapján, hogy bruttó 195 vagy 246 ezer lenne 9-11 év között a bér attol függően hogy középiskolai vagy főiskolai a végzettség.
Nagyon köszönöm!

HA van pedagógus diplomád, akkor pedagógus bért kapsz, ha nincs, akkor közalkalmazottit, tehát +bruttó 195 ezer + ennek a 7+3 %-a (7% kötelező, 3 differenciált, de általában megadják.A 246 honnan jött?

Értem, köszönöm. Nem volt egyértelmű, amit a munkaügyis mondott, mert ő folyamatosan a ped1 bértáblát magyarázta, de csodálkoztam, hogy mivel csak OKJs bizonyítványom van, a diplomám nem szakirányú, akkor hogy kerülök én a ped1 BA diplomás részére. Onnan jött a 246...

Sziasztok!
Én 3 gyermek édesanyja vagyok és 7 év után szeretnék visszaállni munkába. Diplomás vagyok (közgazdasági), előtte pénzügyi vezető voltam. Nem szeretnék hasonló munkakörbe visszamenni dolgozni. Szeretnék gyerekekkel foglalkozni. Így elkezdtem nézegetni az OKJ-s képzéseket.
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mégis konkrétan, mit csinál egy pedagógiai asszisztens óvodában / iskolában? Milyen a munkaidőben dolgozik? Jár-e a plussz szabadság? Nyári szünetben kell-e dolgozni?
A képzések illetve képző intézmények közül melyiket érdemes választani?

Sok mindent csinál, például ügyel az ebédeltetésnél, adminisztrál, helyettesít, stb. Pótszabadság a törvény szerint jár.
Inkább azt tessék megnézni, hogy milyen bérre számíthat. A 195.000,- Ft bruttóra talán rájön a 7+3% kiegészítés, esetleg a kompenzáció is. Nettóban 130-150 ezer között lesz a vége. Az évek nem számítanak, a régi bértábla nem releváns.
Szerintem jelenleg nem érdemes semmiféle iskolához, pedagógiához kapcsolódó képzésbe belefogni, arra időt, pénzt áldozni,egyszerűen nem éri meg.

Sziasztok!
Pedagógiai és családsegítő munkatárs OKJ végzettség megegyezik a pedagógiai asszisztens képzéssel?
Köszönöm!

Szia!
Igen, megegyezik, csak bővebb: magába foglalja a ped. asszisztenst és a szociális asszisztensi munkát is, melyek képzése ezzel meg is szűnt.

Pedagogiai asszisztenskén t dolgozom 4 orában óvodaban.2018-ban vegeztem el az iskolat és szeretnék ped.asszisztensként 8 oraban dolgozni.Esetleg Szegeden tud valaki.Iskolaban is megfelelne.

A ped.asszisztens nálunk óvodatitkári feladatokat lát el, tehát szinte semennyi időt nem tölt gyerekek között. Kötelező megadni számára a pótszabadságot? Ez sajnos folyamatos feszültségforrás közte és a dajkák között, akik nagyon kevés szabadnappal gazdálkodnak (igazságtalanul)

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1100190.TV Keresd meg a pótszabadságra vonatkozó részt. Aszerint igen.
A felvetés jogos, érthetetlen, hogy évtizedek óta egyik szakszervezet sem küzdött ennek a rendezéséért.

Sziasztok!

Lenne lehetőségem ped. assz állás megpályázására. Korábban voltam 5 évet kollégiumban nevelő 2012-ig, de ugyebár nem megfelelő végzettség miatt váltanom kellett.
Most újra érdekelne egy óvodai, de "csak" pedagógiai asszisztens állás.
Szerintetek kb. Milyen bérre lehet számítani, mert kicsit elegem van ajelenlegi állásomból, de 200 ezer alatt nem keresek ott, szóval a bér nem rossz.
Viszont gyerekek közt sokkal jobb lenne...
Előre is köszi a válaszotokat!
Üdv

Szia! Nem tudom, aktuális-e még a kérdésed. Én ped. assz. vagyok óvodában, és sajnos bőven 200, sőt, 160 alatt keresek... nem tudom, hogy te merre dolgozol, illetve a munkáltató is adhat saját döntéséből pótlékot, de mivel közalkalmazotti bértábla érvényes, így nyilván a besorolásod alapján kapnál. Nem tudom, mennyire eltérők a bérek, az előző munkahelyemen gyermekfelügyelőként kaptam plusz pénzt a munkáltatóm jóvoltából, itt nem, szóval ettől is függ tudtommal, de a bértábla miatt szerintem nagy különbségek nem lehetnek. Persze ha már feljebb vagy a besorolásban, nyilván más bért kapsz, ennek utána kell nézni :)

Szia. Bocsi, egy picit bővebb infót tudnál adni hogy mennyi a pontos fizetés? Most keresek én is munkát és nem tudom hogy megeri e elmenni ped. asszisztensnek. Köszönöm szépen előre is.

Szia.Én 6-éve dolgozom pedaszként,és nekem 138.000ft a fizetésem .Van ahol kapnak erre még juttatásokat, cafeteriát.

Szia!

Én iskolában vagyok pedagógiai asszisztens, 142.000 Ft a nettó fizetésem és jár hozzá a plusz szabadság is. Előtte nem ilyen munkakörben dolgoztam.

Szia,
milyen végzettséged van? És mennyi idő munkaviszonyod?
Én épp egy ilyen álláson gondolkodom.

Köszi előre.

Sziasztok!
Jelenleg fizika tanárként dolgozok egy középiskolában, de szeretnék egy picikét távolabb kerülni az oktatástól és pedagógus asszisztensnek (vagy iskolatitkárnak) állni. Konkrétan 2 szakos tanári MSc diplomával ez lehetséges? Mekkora fizetésre számíthatok? Megmarad a ped I.besorolásom?
Köszönöm!

Elvileg megmarad a béred, mivel van tanári diplomád. Igaz, hogy ez teljesen igazságtalan. Miért több a bére két iskolatitkár közül annak, akinek van tanár végzettsége, miközben UGYANAZT a munkát végzik? És miért nem beszél erről egy szakmai- és szakszervezet sem?

Így van, marad a besorolás és fizetés, hiszen NOKS-os (nevelést, oktatást közvetlenül segítő) lesz a kolléga. Az ’igazságos’ bérről: a főiskolai és egyetemi végzettségű kollégák is ugyanazt az osztályfőnöki munkát végzik, a pótlék azonban különböző. Ilyen a törvény….

Kevés, minimális a fizjuk, netto 13o-140e ft-ot visznek haza 2019- ben.

Sziasztok három éve dolgozzom egy óvodában mint ped.asszisztens.Szeretnék munkahelyet váltani.Budapesten lakom érdekelne hogy iskolában mit csinál egy ped.asszisztens? Vagy ha valaki tud munkahelyet oviba az írjon.Köszi elöre is.

Sziasztok!Azt szeretném megtudni hogy mennyi egy gyógypedagógiai asszisztens fizetése 2017-ben iskolában!Mi alapján számolják!16 éve dolgozom fogyatékos otthonban mint szoc segítő jelenleg E6-ban vagyok!Gondolkodom a váltáson ezért érdekelne!Válaszokat előre is köszönöm!

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!