nyelvvizsgamentesség

Sziasztok!
Nem tudom tud-e esetleg nekem valaki segíteni abban, hogy a munkáltató lemondhat az újonnan szerzett diploma nyelvvizsga követelményéről, ha az nem szükséges a betöltött munkakör ellátásához. Ezen igazolás kiadásával kiváltható a nyelvvizsga és kézhez vehető a friss diploma nyelvvizsga bizonyítvány nélkül is.
Amennyiben azt méltányossági jogcímen a kérelem alapján megítéli az Oktatási Intézmény.
Előre is köszönök minden segítséget!
Utolsoperc

Diploma és oklevél ugyan az, csak az egyik angolul van. :) A Bsc és az Msc is oklevél/diploma.

És ez a nyelvvizsgamentesség ez akkor már nem vonatkozik azokra, akik tavaszi félévben, illetve az őszi félévben is tesznek záróvizsgát?

https://makronom.mandiner.hu/cikk/20200407_75_ezer_beragadt_diplomat_adnak_ki_nyelvvizsga_nelkul

Aki 2020. aug. 31-ig záróvizsgát tesz/tett nyelvvizsga nélkül is kézhez veheti diplomáját.

Üdv!

Valaki hallott már infókat arról, hogy ez a rendelet főiskolai diplomákra is vonatkozik? Köszönöm előre is

ELVILEG: IGEN. (Igen: főiskolai záróvizsgára is vonatkozik.)
"Ma 75 ezer nyelvvizsga hiányában középfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedett munkavállaló van Magyarországon. A Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként ezt a 75 ezer diákot mentesítjük a nyelvvizsga kötelezettség alól, hiszen a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás munkavállalókra, mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján. Az akcióterv további részletei cikkünkben.
A nyelvvizsgamentesség minden hallgatóra vonatkozik, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz, erről az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatta az MTI-t."

Kedves Mindenki,
A tegnapi / 2020 ápr.7 / bejelentéssel kapcsolatban kérdezném, hogy én 2005-ben, tehát 15 éve és főiskolán / nem egyetemen/ záróvizsgáztam, szerintetek rám is vonatkozik ez a mentesség ?
A válaszokat előre is köszönöm !
Tibor

Jó napot. A kérdésem, az lenne, hogy a 2005-ben befezett képzésre is vonatkozik a rendelet, miszerint nyelvvizsga nélkül is kiadják a diplomám?

Szeretném megkérdezni, hogy leányom 6 éve fejezte be az egyetemet.rá is vonatkozik az új törvény?

Igen mindenkire vonatkozik aki 2020 augusztus 31 ig levizsgázik illetve korábban vizsgázott.

Kedves Tibor,

szubjektív véleményem: Meg is érdemled, hogy nincs diplomád!
Mi az hogy, most akarsz kuncsorogni?! Volt 15 éved ember!!! Mit "műveltél" eddig?!, nekem NE gyere avval, hogy "...munka mellett, ez nehéz...", meghogy "... lehetetlen megcsinálni, nem fog már nekem a fejem..."!!!
Szégyeld magad!, Te is csak hígítod a köreinket! A felsőfokú végzettségűek körét.
50 pluszos vagyok, tudom mit beszélek.
BsC abszolutóriumom után, 2 év múlva kezemben volt a diplomám (43 évesen), MsC abszolutórium megszerzése után 2 (kettő) HÓNAP után (47 évesen), a diplomám, mert akartam.

Szégyeld magad!

Ha én lennék a munkáltatód, NEM foglalkoztatnálak felsőfokú munkakörben. Mondom ezt úgy, hogy Szakszervezeti Akadémiát (is) végeztem.

Üdv mindenkinek,
Zsiga

Londonban élek 8éve. Most tanársegédként dolgozok egy londoni felnőttképzési főiskolán, feleségem sem magyar és egy kukkot sem tud magyarul (szerencsére) szóval magyarul max heti egyszer beszélek amikor anyukámat hívom. Ráadásként 2éve Brit állampolgár vagyok. Valószínűleg csípőből megcsinálnám a nyelvvizsgát, csak 7éve nem volt gusztusom "haza" utazni pont az ilyen "Zsiga" emberek miatt. A szakszervezeti akadémiádat meg nyugodtan add vissza. Te nem munkavállalói érdeket nézel-védesz, hanem pont egy "ártó" személy vagy. Képzeld egy diplomás szakmai képzettsége és eredménye totál független attól, hogy tud-e idegen szavakat és nyelvtani szabályokat magolni.. Te ugye bölcsész vagy tanár szakon végeztél?

Zsiga !

Örülök , hogy nem hagy hidegen a bejelentés. Jó látni és olvasni is, egy ilyen sikerekben bővelkedő és elszántságban kiemelkedőt nyújtó lénytől mint Te azt , hogy kinek mit és mikor kell vagy kellett volna megtennie. Csak remélni tudom hogy legalább van 3 gyermeked 3 szobád és 4 kereked is a sikeres életpályád mellé.
További sikerekben gazdag hosszú életet kívánok a Szakszervezeti Akadémiát NEM elvégzettek nevében.

Üdv: érintett

ui: a gyógyszereidet vedd be, mert az irományod alapján mostanában elmulasztottad :)

(Nemigen)Tisztelt Zsiga!
Tájékoztatásul közlöm, hogy a "Szégyeld magad!" helyes leírása magyarul: "Szégyelld magad!".
Úgyhogy, javasolnám, tedd azt!

Kedves Zsiga,
Nekem is megvan a záróvizsgám, és beszélek angolul naponta használom, de közép iskola után nem minden területét, ezért a nyelvtan alapú nyelvizsgán nem mennék át a felső fokún, és az én diplomámhoz kettőt is kérnék. Sajnos nincs pénzem arra, hogy tanárhoz járjak és egy új nyelvet felvegyek... Nem azért mert lusta vagyok, hanem mert nem telik, a szüleimet kell támogatnom, plusz évi 450 óra túlóra mellett időm is aludni van épphogy... Szóval köszönjük a megértést.. És az ócsárolást! Btw megjegyzem a főiskolát is teljes állás mellett fejeztem be mert az én seggemet nem tudták kitartani a szüleim....

Kedves Zsiga!
Szerintem neked nem is kellett volna diploma!
Ilyen stílusban válaszolni...
Üdv. Tomi

Zsiga, te egy rohadt irígy kutya vagy. Fenyezni tudod magad, te milyen ugyes vagy, te megcsinaltad. Igaz, akinek 15 eve kellett volna letenni a nyelvvizsgat, annak nem volt gyerekkora ota ott az info, h nyelvvizsga kell a diplomahoz, felnott fejjel sokjal nehezebb nyelvet tanulni. En meg teged nem alkalmaznalak merg au ilyen rigy onzo hozzaallas rontjs a csapatmunkat. Akarjal mashol.

Kedves Zsiga.
Te még magyarul sem tudsz, leírod hogy ne gyere avval. Előbb tanulj meg rendesen magyarul utána verd magad. Nem az öndicséret a dicséret hanem ha mások elismernek. Irigy és önző vagy.

Zsolt

Kedves Zsiga!
Ahhoz képest, hogy nyelvizsgázott diplomás ember vagy, jó nagy bunkó vagy! Gáááz vagy! Irigyled, aki most megkapja, mert te megszenvedtél vele, és most gyülölködsz. Régen mindenki megkapta nyelvvizsga nélkül is, azokra is köpködsz? Én 2 idegen nyelven beszélek, aktív a nyelvtudásom, egyetemet végeztem, ezügyben nem vagyok érintett, viszont undorító ez a leplezetlen irigység ami fröcsög belőled. Szánalmas vagy és undorító a stílusod, na én meg egy ilyen tuskót nem foglalkoztatnák, mint TE!
Te szégyeld magad, de nagyon! Nehogy már bárki számot adjon neked, hogy mit "müvelt" az elmúlt tizenévben. Ki vagy te, hogy számonkérsz??? Vegyél vissza az arcodból, megmondó ember.

Ennyi diplomával illene helyesen írni...

Élő példája vagy annak, hogy a diploma is csak egy papír, de nem jár vele az intelligencia!

Ön szerint tehát jobb mérnök, közgaszdász, tanár, pszichológus stb az, aki pl jól beszél arabul, de a magyar nyelven csak makogni tud?
Ön szerint mit jelent az anyanyelv fogalma?
Ön szerint Magyarországon mi a hivatalos nyelv?
Ja, nekem van nyelvvizsgám, de a nyelvhasználat, nyelvtudás nem a szakmai ismereteim bővítésében ad többet.
Mint cégvezető, soha nem azt vettem figyelmbe, hogy milyen "idegen+ nyelvtudással rendelkezik a, aki nálam akart dolgozni, hanem az számított, milyen SZAKMAI ismeretekkel rendelkezik.Milyen tárgyalóképességgel rendelkezik magyar nyelven.
Érdekes módon a cégem kiválóan működött Magyarországon, "HAZAI" munkaterületen.
Természetesen az EGYÉNI érdek szempontjából jó, ha IDEGEN nyelven is megérteti magát az egyén. A A megfelelő szakmai nyelvismeretet nem a középfokú nyelvvizsga letételével szezik meg.
Az ilyen stílusú, emberi hozzáállással rendelkező munkavállaló az én cégemben még két nyelvvizsgával sem lehetett hosszú életű.

Nekem is 2006 óta bent van diplomám. Milyen köreid? Kinek képzeled te magad? Ha elárulod pl. az én esetemben, egy geográfusnak környezethasználat szakirányon miért kell közép C nyelvvizsga, akkor igazat adok. Valamennyire ettől függetlenül tudok németül és angolul. Csak engem nem érdekel az idegen nyelv.

Nem igázán kedves zsiga!
Szégyelje magát! Nem a kéretlen, otromba véleményét kérték, hanem a kérdésre egy egyszerű választ!
Gondolja, ha már sikerült ennyi diplomát begyűjtenie, bárki fölé helyezheti magát?
De mint tudjuk, a dimpoma mellé intelligencát nem adnak.

Ó, a "köreitek"! Fel van az hígulva rendesen, te vagy rá a bizonyíték.
Honnan tudod, mi az oka annak, hogy nem tudta eddig kiváltani a diplomáját? Lehet, hogy családi, egészségügyi, bármilyen körülmény miatt?
Hogy jössz te ahhoz, hogy ismeretlenül ítélkezz bárki felett?
Ha én lennék a munkáltatód, NEM foglalkoztatnálak ilyen emberi hozzáállással még takarítónak sem.
Menj szépen vissza a Szakszervezeti Akadémiára, ott acsarkodj!

Ez nagyon csúnya volt! Jó eséllyel méltatlan is Önhöz. Plusz semmi haszna és értelme nem volt, azon kívül, hogy mindenki tudhatja Ön mennyivel különb ember...

Kedves Snob Tibor, Én a te helyedben szégyelném magam!!!! De nagyon. Hogy jössz te ahhoz, hogy így beszélj másokkal? Te szartad őket? (Csak ha már a te stílusodnál tartunk, talán így felfogja az agyoniskolázott agyad, te tahó) Menj és töröld ki segged a nagy professzori Tesi- Rajz diplomáddal.
TAHÓ

Mi a problémád a testnevelőkkel és a rajz szakosokkal?Te ,,egyszerű''

Egyértelműen igen! "Aki 2020. aug. 31-ig záróvizsgát tesz/tett nyelvvizsga nélkül is kézhez veheti diplomáját."

Köszönöm kedves Timi és hol tudok ennek utána kérdezni én a PTE-n végeztem magyar szakon de abban a munkakörben helyezkedtem el ami korábban is a hobbim volt és ez nem a magyar nyelv és irodalom. Érdeklődjek az iskolámnál vagy hol kell ezt? várom válaszát, üdv: Zoli

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!