nyelvvizsgamentesség

Sziasztok!
Nem tudom tud-e esetleg nekem valaki segíteni abban, hogy a munkáltató lemondhat az újonnan szerzett diploma nyelvvizsga követelményéről, ha az nem szükséges a betöltött munkakör ellátásához. Ezen igazolás kiadásával kiváltható a nyelvvizsga és kézhez vehető a friss diploma nyelvvizsga bizonyítvány nélkül is.
Amennyiben azt méltányossági jogcímen a kérelem alapján megítéli az Oktatási Intézmény.
Előre is köszönök minden segítséget!
Utolsoperc

a PTE esetében ez az info áll:

Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar
2 órája ·
Tájékoztatjuk jelenlegi és volt hallgatóinkat, hogy a Kormány által április 7-én nyilvánosságra hozott, az oklevelek nyelvvizsga nélküli kiadására vonatkozó információ jogszabályban még nem jelent meg. A Magyar Közlönyben történő szabályozást követően és az abban foglaltak alapján a PTE haladéktalanul megkezdi a jogszabályban foglaltak végrehajtását. A jogszabály tartalmáról, majd azt követően a végrehajtás részleteiről honlapunkon tájékoztatjuk az érintetteket. A jogszabály megjelenéséig és a végrehajtási lépések kidolgozásáig kérjük türelmüket, a részletekért kövessék a honlapunkon található információkat.

Igen én úgy tudom mindenki átveheti a diplomát függetlenül attól hogy mikor vegzett ha 10 éve ragadt bent akkor is odaadják .2020 augusztus 31 ha levizsgázik átveheti.

Nem értek egyet, azzal a döntéssel, hogy 40 év felett kötelező a középfokú komplex nyelvvizsga, a diploma átvételéhez. Az első diplomámhoz elegendő volt csak az írásbeli, vagy a szóbeli nyelvvizsga, nem kellett a komplex. Most miért kellett ezen változtatni? Munka, család mellett a nyelvvizsgára felkészülés iszonyatosan megterhelő.Nagy könnyebbség lenne, ha engedélyeznék, hogy elegendő lenne csak az egyik fele. Nekem személy szerint a szóbeli nagyon nehéz, többszöri nekifutásra sem sikerült.És az eszperantó sem tartozik az egyszer nyelvek közé, a nyelvvizsgán ebből a nyelvből is van követelmény.Az eszperantót is tanulni kell.Nagyon remélem, hogy változtatnak a jogszabályon. Igazságtalannak érzem, hogy az előző években egyáltalán nem kellett 40 év fölött nyelvvizsgázni, megkapták a diplomát az emberek, most már középfokú komplex kell.Engedélyezzék csak az egyik felét a nyelvvizsgának, ne kelljen komplexet teljesíteni, nagy segítség lenne.

Nagy valószínűséggelnelsiklott valami feletz ugyanis pont arról van szó, hogy mindenki megkapja kortól, nemtől és záróvizsga idejétől függetlenül a diplomáját ;) Végre :)

Igen, az ig.h. fölküldött. Udvariasan, de határozottan. No, nem kitüntetésre és nem is a mennybe, hanem a... Fészbúkra!(Tényleg, nem tud valaki valami jogszabályt, hogy ez totál privátszféra? Ugyanis "Cuki-Berg grandiózus műremeke" nem a morális dicsőségéről híres.)
Mondjuk a tanári kényszer-videókonferencia is érdekes, mely inkább lakásmustra, mint tartalmi kommunikáció. Végülis, eddig az "élő" értekezletek utasításokból, megszavazásokból, meg leginkább csak kussolásból álltak. Most meg: - "Jucikám, jajjj, de szép a fikuszod!/ És a Te képed az tényleg XY eredeti festménye?... Stb." // Vajon-vajon miért nem elég a Kréta meg a diszkrét e-mail? Mindenkinek. Szülőknek-gyerekeknek és tanároknak egyaránt./ A "józan parasztész", a realitáselv, s a tisztességes szociális távolság valószínűleg nem csak a koronavírustól védhet meg, hanem a kollektív idegbajtól is.// A pofátlan indiszkréció és a fölösleges diktatórikus attitűd kivirágozni látszik. - Pedig (én legalábbis úgy tudom, hogy) a fölösleges stressz árt az immunrendszernek...

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni!
Alapfokú c típusú nyelvvizsgával rendelkezem németből, de nem elég a diploma megszerzéséhez. Próbálkoztam már a lovári nyelvvel is, ott másodszorra sikerült az írásbeli, de a szóbelin sajnos a magnón elbuktam többször is. Több éve bent van már a diplomám. Kérdesem az lenne, hogy kaphatok e mentességet így,hogy van már egy alapfokúm ?(hozzáteszem akkor is a középfokút céloztam meg, de nem értem el csak az alapfokú ponthatárát)
Válaszát előre is köszönöm a mail.szotak@gmail.com email címre

Internetten Kitap Alınacak Siteler En Ucuz Kitaplar
Hangi Sitede

My website; en iyi filmler ekşi

17 éve nem jutok hozzá a diplomámhoz. Sokáig próbálkoztam a nyelvtanulással, de nem megy. Elmúltam 50 éves, már nem is próbálkozom. Volt olyan munkahelyem, ahol elfogadták a suli által kiadott igazolást, hogy államvizsgáztam, de azért igazán jó érzés lenne, ha a kezemben foghatnám, amiért évekig dolgoztam. Egyébként soha, sehol nem volt szükségem a nyelvre (jó nyilván nyaralás alatt, de az a néhány szó meg megy), így a motiváció is elveszett útközben. Tényleg nem lehet jó szakember valaki nyelvvizsga nélkül? Tényleg nem létezik valamiféle méltányosság?

De miért nem vetted meg? Ezren meg ezren veszik meg, és igazi, bejegyzett nyelvvisga papírod lesz.

Azert nem vesz aki nem vesz mert nem mer nem tudja hol erdemes ki megbizhato ....

Kérdésem az lenne , ha van már egy agrár diplomám, amit diszlexiásként+(diszgráfia) nyelvvizsga mentességgel kaptam meg még 2010-ben. (Elte-n volt egy közel fél napos vizsgálatom!) Itt hozzáteszem én tényleg az is vagyok! Azonban gondolkodtam, hogy képezném még magam...Növényorvosnak. Itt be lenne számolva rengeteg kreditem, de ha most jelentkeznék és sikerrel végezném el akkor kapnák diplomát jelen feltételek mellett?

A szakértői vélemény érvényes és vonatkozik a jövőbeni diplomákra is - ergo a sikeres végzés után kaphatsz diplomát.

Üdv!
40 múltam, közszolga vagyok, gyerek korban tömték belénk az oroszt (ami az elmúlt 25 évben kikopott), középsuli...hagyjuk... ;) Most pedig a diplomához elengedhrtetlen a B2c.
Szóbelim elsőre meglett, írásbelivel évek óta nem bírok. Több élő- és online tanfolyamot végigcsináltam (nem mondom, hogy pénzkidobás, de de). Veleszületett, nagyfokú csökkentlátásom van (természetesen orvosi papírokkal). Jogértelmezők! Ezzel valami mentesség, kedvezmény kieszközölhető?
Köszönöm a válaszokat!

Szép napot kìvánok. 2015-ben tettem le az államvizsgát. Nyelvizsga hiányában nem kaptam meg a diplomát. Tudna nekem valaki segíteni. Hogyan tudnék hozzájutni a diplomához nyelv vizsga nèlkül? Felmentést kapni a nyelv vizsga alól? Email cìmem: huber.gabor12@gmail.com

Tisztelt Fórumkezelő!

Férjemnek mind két fülére halláscsökkenése van a jobb, rosszabb mint a bal. Már jártunk az Országos Rehabilitációs Szakigazgatási Szervnél, de a halláscsökkenése éppen csak nem esik bele a felmenthető kategóriába. Van esetleg más út/lehetőség a nyelvvizsga mentesség kérésére?
Segítségét Köszönöm!
ablonka@freemail.hu

Kedves fórumkezelő. 36 éves nő vagyok 10 éves korom óta teljesen siket a jobb fülemre, a bal ép. Ön szerint érdemes nekifutni egy mentességi kérelemnek? 11 éve próbálom megszerezni a nyelvvizsgát, de nem megy. Eddig még egyszer sem jutottam el, hogy egyáltalan jelentkezhessek vizsgázni, mert a tudásom a közelében sincs az elvártnak.
Ritmika83@gmail.com
Köszönöm, ha válaszol!!!

Tisztelt Cím!
Segítséget szeretnék kérni, hogy van e lehetőség arra, hogy családi körülményekre hivatkozva nyelvvizsga mentességet kérhessek? Mikor elkezdtem az egyetemet, terhes lettem. Megszűnt a jogviszonyom. De a gyed 1. Évében felvettek újra óvodapedagógiára. Első két félévemet passziváltattam, majd mikor elkezdtem a sulit, sikerült majdnem végig megkérjem az egyéni tanrendet. Végig ösztöndíjjal tanultam, mert így egyedül nevelt fiam mellett tudtam úgy dolgozni, hogy elég volt a heti 35 órás munka kiegeszulve az ösztöndíjjal. Mindig sokat készültem, hogy a tudás mellett az ösztöndíj is meglegyen. A nyelvvizsgát viszont azóta se tudom elvégezni. 2015ben lett meg az abszolutóriumom. Sajnos azóta sem volt alkalmam az angol nyelvvizsgát megcsinálni. 2017ben született még egy fiam es sajnos vele is egyedül maradtam. Így már kettőt nevelek egyedül. Első fiamnal még minimális gyerektartas sincs. Így a kialakult hátrányos helyzetű családi helyzetem miatt egyre távolabb kerülök a nyelvvizsga lehetőségétől, a diploma kezhezvételétől. Lehetetlennek látom, hogy egyedül egy 9 és egy 3 éves gyerekkel, 40-45 órás heti munka mellett mikor tudnám a középfokú nyelvvizsgára felkészíteni magam. Se időben se anyagiakban nem látok lehetőséget. Nagyon el vagyok keseredve. Önök szerint volna esélyem méltányosságra a fent röviden vázolt körülményekre hivatkozva? Ha igen, mi a folyamat menete? Kinek és hova kell pontosan címezni a kérelmet? Segítő válaszukat előre is hálásan köszönöm! Bizakodva üdvözlettel: Szűcs Judit Norina

Prológikus megjegyzés:"Szüljetek magyar nők, jó sokat, neveljétek gyermekeiteket szépen, igényesen, s hősiesen, akár egyedül; de azért minden mást is teljesítsetek folyamatosan: nyelvvizsgázzatok, minősüljetek rendületlenül, stb. - ami, ugyebár meg lehetetlen."

Kedves Judit!
Adott területen (is) a "nehéz élethelyzet miatti méltányosság" jelen törvényeink szerint ismeretlen fogalom.
A "kiskapu", nnna az mehet...
Kb. kétféle lehetősége van.
1) Visszamenőlegesen bebizonyítja önmagáról, hogy diszkalkuliás, diszgráfiás, diszlexiás, vagy az aktivitás és figyelem zavarától szenved. (Ha óvodapedagógus, vagy éppen nem magyar-, vagy matektanár, akkor valamelyik "belefér".)

Csatolom a "megmentő linket"
Hogyan diplomázhat nyelvvizsga nélkül? Itt a kiskapu:
http://valasz.hu/itthon/hogyan-diplomazhat-nyelvvizsga-nelkul-itt-a-kiskapu-126427
Kiemelem a vonatkozó törvényt:
"A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint a nyelvvizsga teljesítése alól mentességet kaphatnak a mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, halmozottan fogyatékos hallgatók, valamint mindazok, akik autizmus spektrumzavarral, illetve egyéb pszichés fejlődési (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási) zavarral küzdenek. Mármost a jogszabály szerint az olyan enyhe fokú fogyatékosság, mint a diszlexia (a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképesség-zavar), a diszgráfia (írászavar) és a diszkalkulia (a számolással kapcsolatos zavar) szintén részleges vagy teljes mentességet eredményezhet.
Egyértelmű a helyzet, ha a fogyatékosság már az egyetemi felvételi idején fennállt, és erről az illető papírral is rendelkezett. A mentesség azonban azokra is vonatkozik, akikről ez a hátrány csak a felsőfokú tanulmányaik ideje alatt, esetleg a nyelvvizsga közben derült ki."
Úgyhogy, remélem, legalább egyszer már megbukott nyelvvizsgán, és visszamenőlegesen be tudja majd bizonyítani, hogy valamilyen típusú "disz"-es.

2) Ha ez nem megy, akkor az eszperantó, avagy a lovári nyelvvizsga szokott a megmentő kiút lenni, mert egyikhez sem kell nyelvtanár, továbbá relatíve egyszerűek, főként utóbbi - otthon, szabad, "boldog", álmatlan éjszakái terhére, autodidakta módon megtanulható/ak.

Utólagos megjegyzés: Személy szerint én föl nem foghatom, miért nem lehet valaki kiváló óvodapedagógus, tanító, stb. "csak" kiváló magyar nyelvismerettel..., minősületlenül..., s nyugodtabb idegállapottal... - no és boldog/abb anyukaként.

már nem fogadják el ezt a két nyelvet, pont az egyszerűségük miatt...

Elfogadják... csak meg kell nézni, hogy az adott felsőoktatási intézmény adott szakja mit támaszt követelménynek. Van ahol elfogadják.

Üdvözletem

Az első diplomám megszerzésekor volt alapfoku komplex angol nyelvizsgám.
A második diplomámat szintén alapképzében végeztem. Ennek a kiadásához valóban szükséges a középfoku angol, miért nem elég a már meglévő alapfokú,
Köszönöm a választ!

ez komoly kérdés? :D

Szeretnék segítséget jó tanácsot esetleg kihez fordulhatok a problémámmal. Tóth Krisztina baski.krisztina@gmail.com

Sziasztok! Én 50% süket vagyok születésemtől fogva. Mit tehetek a nyelvvizsga mentességért? Előre is köszönöm a segítséget.

Szeretnélek egy dologban felvilágosítani! Te nem vagy süket
inkább siket.De a leírak alapján még ez sem. Hanem hallássérült.
Ne haragudj,de bántotta megfogalma-
zásod a fülemet.

Sziasztok! Sajnos én sem tudok megtanulni idegen nyelven. Egyszerűen megakadik. Ahogy jobban elmélyültem a diszlekszia tüneteibe, észleltem magamon tüneteket'. Hogyan tudnék ennek utána járni. Sürgős lenne, hisz a diplomám nekem is varatik rám. 70/6329096 Köszönöm a segítséget p

Én pár hónapja voltam diszlexia és diszgráfia vizsgálaton, mert sehogy se ment a nyelv és más nyelvtani baj is volt. Lelkileg nagyon nehéz volt,el fogadni hogy baj van, de mind a kettő megvan sajnos
A lényeg ha valakinek kérdés a rehabilitációs intézet thököly utcában van a vizsgálat és saját kézzel kell írni levelet és minden papírt el kell küldeni. Pár hét múlva időpont a vizsgálatra és max egy hónap az értesítés és nem kell fizetni érte.

Kedves Zsu888!
Szeretném félve ni veled a kapcsolatot, ebben a témában.
email: veanett@hotmail.com
Köszönöm
Anett

Kedves Zsu!
Kérdeznék privátban.Ha nyitott vagy rá kérlek írj az alábbi e mail címemre. szeloagi@gmail.com

Kedves Zsu888.
Tudnál esetleg bővebb tájékoztatást adni nekem erről hogy mi és merre milyen papírokat kell elküldeni stb...
Kérlek ha segítesz egy emailt irj ha ide irtál vagy emailben. savanyucitrom@vipmail.hu
Előre is köszönöm a segítséged.
Üdv László.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!