pedagógusok kategóriába sorolása

Arra szeretnék választ kapni, hogy a pályán lévő pedagógusok új rendszerbe történő átsorolásánál, a 3 évenkénti magasabb kategóriába sorolásnál figyelembe veszik-e a nem pedagógus munkakörben, de közalkalmazotti jogviszonyban töltött éveket. Visszasorolhatnak-e F10-ből Pedagógus 1/5 -be? Számomra nem egyértelmű a megfogalmazás. Az auguszus 30-án megjelent végrehajtási rendelet így szól: "aki 2013. szeptember 1-jén már
legalább 2 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik, első minősítéséig a Pedagógus I. fokozatba és a közalkalmazottak
jogállásáról szóló törvény alapján közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek minősülő, továbbá a fizetési fokozat
megállapításánál beszámítandó idő szerinti kategóriába kerül besorolásra." Köszönöm a tájékoztatást.

Tisztelt Válaszadó!
Óvodapedagógus vagyok.
2017-ben léptem sorosan, a következő lépésem 2020 januárban lenne esedékes.
Közben 2018 márciusban minősültem sikeresen, 2019 januárban besoroltak a ped 2 kategóriába. A kérdésem az, hogy a háromévenkénti soros lépés a minősítés évétől újra számolódik, vagy ettől függetlenül 2020-ban(most) léphetek.
Köszönettel: Kovács Judit

1994-ben végeztem a tanitókepzőben. Azóta tanítok. Az idén 25 eve. 2-szer vegeztem el a 120 órás továbbképzést. Most F8 kategóriában vagyok. 2020.januárban kérték az átsorolásomat a következő kategóriába.Helyes ez igy vagy már korábban át kellett volna sorolni?

Szép napot!

Idén januárban fogok államvizsgázni osztatlan tanár szakon, és az lenne a kérdésem, hogy a diploma készhezvétele után mennyi időm van, hogy elkezdjek tanárként dolgozni, és mint gyakornok dolgozzak 1-2 évig, hogy átlépjek a következő szintre?

Például, februárban megkapom a diplomámat, és tegyük fel, nem dolgozom a pályán 2-3 évet, akkor van olyan, hogy elévül a diplomám, vagy ilyesmi? Vagyis meddig van lehetőségem kitolni?
Illetve hol találok erről valami tájékoztatást?

Köszönöm a választ.

Bármikor beléphetsz a rendszerbe, a diploma soha nem évül el. Azért a gyakornoki bért nézd meg! Lehet, érdemes kivárni, hátha megjön az eszük :-)

Üdv!
Érdeklődni szeretnék , hogy óvodapedagógusi és Óvodamenedzseri diplomával 13 év óvodapedagógusi gyakorlattal 15 év kihagyás után melyik kategóriába tartozom? Köszönöm

Kedves Valaszadok,
Msc vegyettseggel rendelkezo pedagogus vagyok, Romaniaban 4 ledolgozott evem van pedagoguskent, Magyarorszagon 2 ledolgozott evem asszisztenskent es 2 evem pedagoguskent. Gyes utan terek vissza tanitani, milyen kategoriaba sorolhatnak majd be? Koszonom szepen a segitseget! Azt tudom, hogy Ped 1 leszek, de ezen belul? A romaniai ledolgozott eveimet pedagoguskent elfogadjak?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Tanácsát szeretném kérni abban, hogy ha egy óvodában szeretnék dolgozni friss végzettségemmel, a bértábla melyik Bruttó rublikája (mezője) vonatkozik rám, ha van már:
- nem pedagógiai területen ledolgozott: 23 év 9 hónapom,
- 2000-ben régi rendszeres: főiskolai diplomám gazdálkodás-kommunikáció szakon,
- 2 hetes Pedagógiai-és családsegítő munkatárs OKJ-s szakképesítésem?
Válaszát előre is köszönöm szépen!
További szép napot kívánok!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
1998-2004 között közalkalmazottként, óvónőként dolgoztam Erdélyben. 2004-ben Magyarországra jöttem és itt 2013-tól dolgozom szintén közalkalmazottként, óvónőként. A fizetési fokozat megállapításánál a Romániában ledolgozott éveket nem vették figyelembe. Kérdésem az lenne, hogy ez jogszerű-e. Az interneten ellentétes véleményeket olvastam arról, hogy a külföldi közalkalmazotti munkaviszonyt figyelembe kell, lehet-e venni a fizetési fokozat besorolásnál, valamint vannak ismerőseim akiknél figyelembe is vették. Tudja valaki, hogy helyesen figyelembe kell-e venni vagy sem.

Meg tudná valaki mondani, hogy 2003-ban szerzett diplomával ha most kezdem el a pedagógusi pályát, a PED 1 minősítéshez szüksége-e minősítő vizsgát tennem majd a két év elteltével, vagy elég lesz a két év gyakorlat. (Valahol azt olvastam, hogy a régebben diplomázók a vizsga alól mentesülhetnek)

Köszönettel

Két év után gyakornoki vizsgát kell tenni. Jól gondolja meg a váltást. A Ped 1 kategóriát a vizsga után fogja megkapni.

Tisztelt Hölgyem/Uram,
2003-ban végeztem Angol nyelvtanári Főiskolai diplomával. 2007-ig Magyarországon tanítottam, 3 évet teljes munkaidőben, 1 évet részmunkaidőben. Ha jól emlékeszem, F2 kategóriában voltam. Aztán 12 évig külföldön éltem, nem dolgoztam tanárként. Most 2019-ben hazaköltöztünk, és tanítani szeretnék, azonban az eddigi ajánlatok szerint az F2-ben folytatnám , nem pedig az éveim szerint járó Ped 1-F9-ben. Kérdésem az lenne, hogy melyik besorolás illet meg, F2 vagy F9? válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértők!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 2001- ben óvodapedagógus diplomát szereztem,majd 2007 decemberében elvégeztem a kisgyermeknevelő okj-s tanfolyamot.
2007 szeptember óta kisgyermeknevelői állást végzek.
Azt szeretném megkérdezni, hogy számomra milyen kötelezettségek vannak?
A munkáltatónak ebben az évben az okj-s végzettségű kisgyermeknevelőknek előírt továbbképzésre küld, de már jelezték, hogy a pedagógusi életpályamodelhez szükséges előírásokat is teljesítenem kell a jövőben.
Mindkettőt meg kell csináljam, hogy tovább tudják kisgyermeknevelőként dolgozni?
Tisztelettel
Nádasdi Ágnes

Kedves Válaszadó(k) !

Szeretnék érdeklődni, hogy fenn áll az a lehetőség, hogy hat év munkaviszony után minősítő vizsga nélkül, pedagógus I fokozatba sorolható a pedagógus. Az én esetemben a munkaviszonyom egy része diákmunkából adódik, a Meló Diák Szövetkezet által. Ez az idő is beleszámolható a ledolgozott évekbe vagy ezt figyelmen kívül hagyják jelen esetemben?
Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel : Barkóczi Viktória

ha jól tudom, attól az időtől veszik figyelembe a munkaviszonyt, amikortól az állás betöltéséhez szükséges végzettsége megvan. TEhát: ha mondjuk már 2000-től dolgozott valaki, de csak 2010-ben szerezte meg a diplomát, akkor 2010-től kell számolni. Ha a Meló Diáknál töltött időben még nem volt meg a végzettsége, akkor nem vehetik figyelembe a besorolásnál azt az időt.

A diákmunka nem számít bele, mivel nem vonnak egyéb járulékokat, csak az szja jön le. Kb. 10 évig dolgoztam diákként, ebből 4 évig megvolt a heti 40 órám... hivatalosan utánajártam.

Tisztelt Szakértő!

1999-ben végeztem tanítóként, azóta folyamatosan dolgozom, mint pedagógus. A 7 évenkénti kötelező 120 órás tanfolyamokat mindig elvégeztem. Azt szeretném kérdezni, hogy most melyik kategóriában vagyok? Szerintem már az F8-ban kéne lennem, de még mindig F7-ben vagyok a bérjegyzékem szerint.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Egy kis segítségre lenne, szükségem. Pályátmódosítok. Most Óvadapedagógus hallgató vagyok. Még 2004-ben gazdasági agrármérnökként szereztem egyetemi diplomát. 2005-től dolgozom, tehát 14 év munkaviszony versenyszférában, ebből kb 4 év gyed-gyes. Az lenne a kérdésem, hogy ha ledipolomázok 2020-ban mint óvodapedagógus, akkor semmit nem számít a bérbesorolásomba, hogy előtte más munkakörben voltak éveim egyetemi diplomával? Gyakornokként kezdek 0 évvel, vagy esetleg más a besorolás? Nekem már annyi mindent mondtak, hogy káosz uralkodik a fejemben. Nagyon köszönök minden segítséget!

Gyes előtt 3 éves közalkalmazotti munkaviszonyom volt, melyet gyermekem születése után 4 hónappal megszüntettek, tehát 10 év passzív gyes (10 év, mivel gyermekem tartósan beteg volt) után mentem vissza egy másik iskolába dolgozni. A gyes idejét nem számolták be a besorolásomnál. Jó ez így?

http://www.petroczigabor.hu/cikkek/igazgato_kollegaknak/a-garantalt-illetmeny-pontos-megallapitasa.html
1. példa!! :)

Tisztelt Közszolga!
A kérdésem a következő: 1997-ben végeztem gyógyszertári szakasszisztensként. A kórház, ahol dolgoztam, 1998-ban átsorolt "E" kategóriába, majd 2000-től közforgalmú gyógyszertárban is "E" kategóriába soroltak. 2002-től dolgoztatm 2012 március 31-ig eü vállalkozóként, majd 2012 április 01-től ismét közalkalmazottként. 2012-ben az alkalmazáskor közölték, hogy nem veszik figyelembe az 5.4-es végzettségemet, csak az 5.2-est (mentőápoló), és ezért csak "D" kategóriába sorolhatnak. A munkaköröm ellátásához folyamatosan szükség van a "másik végzettségemhez is (érvényes a kreditkártyám 2021-ig), de a munkáltatóm folyamatosan elzárkózik az átsorolástól, mondván a betöltött munkakörhöz elég az 5.2-es végzettség.
Szabályosan jártak el a visszasoroláskor?

Kedves Olvasók!
A történetem roviden: mesterfokozatot szereztem egy tantárgyból, amit tanítottam 8.osztalyban, ezért törvény szerint megadtak az egyetemi bértábla szerinti besorolást. Tavaly napköziztem, s váratlanul visszavették a fizetésem főiskolai szintre. Nem tudtuk a törvényt, elfogadtam. Most egy hónapja újra tanítom a 8.evfolyamon az adott tantárgyat, járna az egyetemi bér, erre ma elém tolták az új szerződést, október 2-án, szeptemberi kezdessel, főiskolás besorolással. Nem írtam alá. Nem tudom, mi a gyakorlat ilyenkor. Kirugni nem fognak, kinevezett vagyok, ráadásul kismama, bejelentettem már, de vajon meddig húzhatják a dolgot?! Teljesen kiábrándultam.

Segítséget szeretnék kérni!Kisgyermeknevelőként dolgozom bölcsődében.Nem főiskolai végzettségem hanem OKJ.ezzel is kell gyakornoki vizsgát tenni? A vezetőm szerint igen,de ezzel az én fizetésem nem változna. Köszönöm szépen!

Kedves Válaszadók!
Érdeklődnék, hogy ha gyakornoki idő alatt elmennék szülni, akkor előről kezdődik a gyakornoki idő vagy ott folytatódik, ahol abba maradt? Illetve a gyakornoki bér maradna végig a gyes/gyed ideje alatt (akár több gyermek esetén)? Köszönöm a választ.

Szeretnék érdeklődeni,hogy kaphatok- e mentességet a ped.minősítés alól, mert jövő jan.-ban töltöm be az 58.évemet és ped1- ben vagyok. 25 éves közszolgálati munkaviszonyom van, 8 év kiesett az oktatásból és 2 éve tértem vissza tanítani.

Szeretnék érdeklődni,hogy kaphatok- e mentességet a ped.minősítés alól, mert az idén áprilisban töltöm be az 58.évemet és ped1- ben vagyok.

A jelenlegi jogszabályok szerint nem kaphat felmentést, aki pedagógus I. fokozatban 6 éve tanít (2013 óta), önként jelentkezhet a minősítésre, 9 év ped.I. után kötelező a minősítés (2022-ig)

Tisztelt Uram! 63 éves vagyok, 40 évig óvónőként
dolgoztam óvónői diplomával. Kérdésem, ha újból dolgozni szeretnék, de a nyugdíjamat is megakarom tartani, milyen besorolással, fizetéssel dolgozhatok?
Válaszát köszönöm Üdvözlettel Kocsis Borbála

Tisztelt Uram! /3 éves vagyok, 40 évig óvónőként
dolgoztam óvónői diplomával. Kérdésem, ha újból dolgozni szeretnék, de a nyugdíjamat is megakarom tartani, milyen besorolással, fizetéssel dolgozhatok?
Válaszát köszönöm Üdvözlettel Kocsis Borbála

T. Válaszadó!

2 évig dolgoztam testnvelo tanárként de idő közben jelentkeztem ovodapedagogiara. A pedagógus hiány miatt sikerült óvó nőként elhelyezkednem. Érdeklődni szeretnék hogy visszasorolhatnak e ped1ből. Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Válaszadó!
2011-tol 2013-ig dolgoztam óvónőként, majd gyesre mentem, s ezt követően 2015-tol dolgoztam 1 evet ismet ovonokent határozott idejű szerződésdel. Következő munkahelyemen, ahol tanìtottam, ped1-be soroltak, mondvàn van 2 év szakmai gyakorlatom. Itt két évet dolgoztas, s a mostani munkahelyem gyakornok fokozatba akar sorolni, mondván nincs 6 év munkaviszonyom. Kérdésem: Visszasorolhatnak ped1-ből gyakornoknak, ha már egy másik intézmény besorolt ped1-be?
Köszönöm a választ!

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!