nyelvvizsgamentesség

Sziasztok!
Nem tudom tud-e esetleg nekem valaki segíteni abban, hogy a munkáltató lemondhat az újonnan szerzett diploma nyelvvizsga követelményéről, ha az nem szükséges a betöltött munkakör ellátásához. Ezen igazolás kiadásával kiváltható a nyelvvizsga és kézhez vehető a friss diploma nyelvvizsga bizonyítvány nélkül is.
Amennyiben azt méltányossági jogcímen a kérelem alapján megítéli az Oktatási Intézmény.
Előre is köszönök minden segítséget!
Utolsoperc

Kedves Zsu888.
Tudnál esetleg bővebb tájékoztatást adni nekem erről hogy mi és merre milyen papírokat kell elküldeni stb...
Kérlek ha segítesz egy emailt irj ha ide irtál vagy emailben. savanyucitrom@vipmail.hu
Előre is köszönöm a segítséged.
Üdv László.

Fel kell keresned a megyei Pedagógiai Szakszolgálatot, ők elküldenek a fővárosba. Itt lesz egy vizsgálat, valóban jogos e a probléma. Ha igen, kapsz egy dokumentumot, amit bemutatsz a főiskolán/egyetemen, s megkaphatod a diplomát. A vizsgálat díjköteles, kb. 70 000 forint.

Kedves Mind!

Nekem nagy nehezen meglett a B2 középfokú nyelvvizsgám, mellyel megszereztem az alapszakos nyelvvizsgámat (én már az osztgott képzésben tanulok). Jelenleg a mesterszakos diplomámmal küzdök, ugyanis a felsőfokú nyelvvizsgát egyszerűen képtelen vagyok teljesíteni. Nagyon sok múlik most ezen a számomra, ugyanis amennyiben megszerzem a diplomámat egyenes út vezetne a doktori iskolába. Ennek érdekében mindent megtettem az elmúlt években ami a szakmai részt illeti, viszont nyelvérzékem nincs egyszerűen, képtelen vagyok megtanulni egy nyelvet közel anyanyelvi szinten pusztán nyelvtanfolyamok segítségével. Az akadémiai pálya az álmom. Jelenleg tényleg minden ezen múlik számomra. Tudna valaki tanácsot adni mit tehetek a nyelvvizsga mentesség érdekében? Úgy is lehetséges kijárni ezt az utat, hogy a középszintű már megvan?

Szerintem nem kell felsőfokú nyelvvizsga a doktori képzéshez. Ide copizom a BGE követelményét:
A felvétel követelményei és feltételei
"Doktori képzésre az vehető fel, aki a mesterképzésben szerzett fokozattal és szakképzettséggel,
valamint legalább egy „C” típusú középfokú államilag elismert – középfokú (B2 szintű)
általános nyelvi, komplex – vagy azzal egyenértékű nyelvvizsgával rendelkezik."

A felvételhez nem kell felsőfokú nyelvvizsga, a kimenethez azonban kettő nyelvvizsgát kérnek a doktori iskolák.

Sziasztok
Én 43 éves vagyok és közel 5 éve folyamatosan próbálom az angol nyelvet megtanulni elég kis sikerrel. Nincs halláskárosodásom és más problémám sem volt eddig. Nagyon jó vagyok a szakmámban és a nyelvre is csak alap szinten van szükségem de a középfokú nyelvvizsgáig sose fogok eljutni. A nyelvtanáraim szerint nem gyakorlok eleget pedig minden nap foglalkozom vele. Az utóbbi 2 évben még az eddigieknél is rosszabb a helyzet. Az első diplomámat is belső nyelvvizsgával kaptam meg az is több próbálkozás után sikerült. Többféle nyelviskolát is kipróbáltam ez idő alatt de egyik módszer sem jött be. Mi lehet a gond? Hova fordulhatok a gondommal ahol nem úgy állnak hozzám, hogy csalni akarok, vagy szerintük nem tanulok eleget. Az is igaz, hogy világ életemben nehezen tanultam, mindennel sokat kellet foglalkoznom, hogy elérjem a kívánt szintet. Szóval, ha valaki tudna segíteni hova és kihez fordulhatok, kérem ne tartsa magába. Köszönöm

Levél formákat kell megtanulni, egész szerkezeteket a különböző szituációkhoz (tanácsadás, kérés, leírás, élménybeszámoló...stb.). Ha tudja a vázát, csak az aktuális információkat kell behelyettesíteni. Sok rádió hallgatás (BBC, British Council 6 minute English).
Javaslom az iTolc nyelvvizsgát megpróbálni. Vagy az ORIGO-t, ha jobban megy a fordítás, vagy a magyarul történő válaszadás könnyebben megy.

Párom (második diploma)pedagógia szakon végzett Egerben, de nyelvvizsga hiányában a diplomáját nem tudja átvenni.
1972 születésű és a diploma megszerzésekor 10 nap híján töltötte be a 40 évet ami esetében kapott volna mentességet.
Van e vmi méltányosság vagy bármi olyan lehetőség, hogy át tudja venni a diplomát a nyelvvizsga nélkül?

2016-tól megszűnt az a kedvezmény, hogy 40 év fölött nem szükséges nyelvvizsga, jelenleg mindenkinek be kell mutatni, csak így kaphatja meg a diplomát. Így egyre kevesebb középkorú munkavállaló fogja vállalni az átképzést, az újabb diploma megszerzését.

Tisztelt cím!
5 éve nem megy a szóbeli. Nincs meg a diplomám. 3 tanfolyamot csináltam végig. Kérem segítsen.
hadhazi.szilvia69@gmail.com
Köszönettel!

Kedves Mindenki!
Akit érint a nyelvvizsga és mentességet szeretne kapni alóla valamilyen diszlexia vagy fogyatékosság miatt ne habozzon leírni problémáját,mert van rá lehetőség hogy segítsenek rajtad, ( (ha ténylegesen fenn áll a probléma). Fontos hogy a telefonszámodat írd ki, hogy elérhető légy.
Idén végeztem a Debreceni egyetemen és halláskárosodásom van, amit igazolni is tudok. Ide írtam a fórumra hogy van e segítség számomra? de sajnos telefonszámot nem írtam ki. Igen! jött a válasz CJ_től és mondta hogy e-mailben keressem meg. Megkerestem kért telefonszámot, de nem mertem kiadni. Megadta Ő. Felhívtam és egy nagyon kedves, segítőkész emberrel beszéltem, majd találkoztunk és elindult a kivizsgálás. Mindez kb 2 hónapot vesz igénybe attól fogva hogy a vizsgálat elkezdődött, és jelenleg a kezemben tartom a NYELVVIZSGAMENTESSÉGRŐL SZÓLÓ SZAKVÉLEMÉNYEMET, amit akkor ha CJ nem karol fel és nem hív vissza ( mert sajnos MO-on nem jellemző a segítségnyújtás önzetlenül) akkor szenvedhetnék egyedül és valószínüleg soha nem lenne kezemben a diploma! Ezért ha ezen a fórumon kértek segítséget tel számot, vagy ha CJ ír, akkor nyugodtan, bátran hívjátok! nem fogtok csalódni! :) Legyen szép napotok! Üdv: O. Zs

Kedves Zsuzsanna!
Szeretném a segítséged kérni,ha Te már rendelkezel a megfelelő ismeretekkel a halláskárosodás miatti mentességről. Hány %-os halláskárosodási mértéktől lehetséges a mentesség, illetve hogyan kell ennek utánajárni?! Ha írnál nekem erre az email címre nagyon megköszönném! kekmadar01@gmail.com .Előre is köszönöm!!!

06705287396-telefon számom

Nem tudom ki az a CJ., de az itt leirt email címére irtam,kb egy hónapja és arra sem méltatott, hogy válaszoljon.

Hasonló cipőben járok én is és szükségem lenne szakvéleményre . Szakvéleménnyel már fel is vehető a diploma, vagy az még nem elegendő ?

Szia! Engem érdekelne, hogy hogy sikerült ezt elintézned, ugyanis nekem is halláskárosodásom van, és bár megvan a szóbeli, az írásbeli részét sehogy se bírom letenni. :S Tudsz segíteni ebben nekem? :)

Kedves CJ!
Diszlexia miatt nekem is szükségem lenne nyelvvizsgamentességre a diploma megszerzéséhez.
Várom válaszát.
Mobil szám: 06704261122

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 2017-ben végeztem a Jászberényi főiskolán tanító szakon. Elkezdtem dolgozni, bár diplomámat nem kaptam ki nyelvvizsga hiányában. Időközben született egy kislányom, de aug. 31-ig nyelvvizsgát kéne produkálnom. Kértem MENTESSÉGET az Okt.Hiv.-ból, amit el is fogadtak, de rejtély számomra, hogy MEDDIG szól ez a mentesség?
Senki nem tudott rá konkrét választ adni. Tudtommal van halasztás amely 2 évre lehet igényelni és csak olyan esetekben, ha elkezdett valaki már egy nyelvtanfolyamot, stb.stb.
És van mentesség tartós betegség, szülés, vagy 3 gyermek szülés esetén.
Na de megint felmerül bennem a kérdés, MEDDIG érvényes ez a mentesség?

Nagy segítség lenne ha választ kapnék rá.

Előre is köszönöm a segítséget!

Szia!

Meg tudnád írni hogyan működik a nyelvvizsga mentesség kérése az Oktatási Hivataltól? Sürgős lenne hogy tudjam a folyamatot. baloghneheni@gmail.com

Előre is köszönöm.

Ez a mentesség végleges, ha valaki kötelezik, mutasson jogszabályt, meglepődnék, ha találna.

Kedves CJ!
Szeretnék tőled bővebb információt kérni a halláskárosodás miatti mentességről! Hány %-tól kapható meg a mentesség és hogyan kell ennek kijárni az útját?! Nagyon köszönöm , ha írnál az alábbi email címre: kekmadar01@gmail.com . Köszönettel.

Kedves CJ!
Írtam Önnek e-mailt mivel a diszlexia miatt nem tudok sikeres nyelvvizsga tenni. Kérem legyen szíves segíteni nekem. Várom válaszát.
E-mail: hegyesi.gabor97@gmail.com

Sziasztok!
Felsőoktatási intézményben tanuló, felnőtt hallgató vagyok. Nyelvtanulási problémáim miatt, nyelvvizsgával nem rendelkezem, záróvizsga előtt állok. Több nyelvtanárhoz is jártam már (nem kevés pénzembe került eddig), nyelvet is váltottam, de így is kudarc az egész. Már az első tanárom javasolta igazságügyi logopédiai szakértő felkeresését. Én ekkor nem akartam elhinni hogy baj lehet,de most már be kell látnom. A kérdésem az lenne,hogy a szakértő a nyelvvizsga alól teljes mértékben adhat mentességet? Köszönöm a segítséget ezzel a témával kapcsolatban!

Segíthetek,ha gondolod írj emailt ide: czenner.julia@gmail.com

Kedves CJ. Engem is érdekelne a nyelvvizsga mentesség elérésének vizsgálata Nagyon sürget az idő a nyelvvizsga miatt a munkahelyem múlik rajta. Köszi előre is.
E-mail címem: feketekata0727@freemail.hu
Tel. 06-30/773-8922

Sziasztok!
Sajnos én is a nyelvtanulási nehézségekkel küzdök táborát erősítem.
A negyedik nyelvet próbálom elsajátítani, sikertelenül....
Évekig nem mertem egyetemre, főiskolara jelentkezni, végül 2016-ban megtört a jég, fel is vettek. Éppen betöltöttem a 40-et, amikor eltörölték a nyelvvizsga-mentességet. A nyáron államvizsgáztam, de a legegyszerűbb nyelvet sem sikerült megtanulnom. A tanárom azt mondta, olyan mint az 1x1...meg kell tanulni. 43 évesen a nulláról indulni nagyon nehéz.

Tisztelt CJ!

Sajnos én is a nyelvvizsga nélküliek táborát erősítem. 3 angol nyelvtanfolyamon vagyok túl, egy bizonyos szintnél tovább nem megy.
3. osztályos voltam, mikor logopédushoz küldtek diszlexiával, de papírom nincs róla. Évekbe és napi 3-4 óra gyakorlásba telt míg rendesen megtanultam olvasni, de végül eljutottam a főiskoláig és az államvizsgáig, a nyelv miatt viszont a mai napig csak abszolutóriumom van.
Ha tud segíteni kérem csörgessen meg és visszahívom: +3630-691-5655

Köszönöm és azt is, hogy eddig is segített a többieknek.

Üdvözlöm! Tudnánk beszélni privátban? Nekem is lenne gondom ezzel kapcsolatosan. Írok Önnek!

Engem is érdekelne ez a lehetőség nyelvvizsga hiányzik a diplomához.

A munkáltató nem tehet semmit. Bizonyos problémák mentesíthetnek a vizsga vagy szintje, vagy része alól.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!