pedagógiai asszisztens

Sziasztok! Szeretném tudni, hogy az új 2013. szept. 1-én életbe lépő közalkalmazotti bértábla szerint a pedagógiai asszisztens fizetése hol nézhető meg.
(eddig C 11-ben voltam btto 114.000,-Ft most vajon hol vagyok?)

Az új tv. szerint iskolákban hány fő után és óvodákban hány fő után mennyi ped.asszisztenst alkalmazhatnak?

Sziasztok!
Én 3 gyermek édesanyja vagyok és 7 év után szeretnék visszaállni munkába. Diplomás vagyok (közgazdasági), előtte pénzügyi vezető voltam. Nem szeretnék hasonló munkakörbe visszamenni dolgozni. Szeretnék gyerekekkel foglalkozni. Így elkezdtem nézegetni az OKJ-s képzéseket.
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mégis konkrétan, mit csinál egy pedagógiai asszisztens óvodában / iskolában? Milyen a munkaidőben dolgozik? Jár-e a plussz szabadság? Nyári szünetben kell-e dolgozni?
A képzések illetve képző intézmények közül melyiket érdemes választani?

Sok mindent csinál, például ügyel az ebédeltetésnél, adminisztrál, helyettesít, stb. Pótszabadság a törvény szerint jár.
Inkább azt tessék megnézni, hogy milyen bérre számíthat. A 195.000,- Ft bruttóra talán rájön a 7+3% kiegészítés, esetleg a kompenzáció is. Nettóban 130-150 ezer között lesz a vége. Az évek nem számítanak, a régi bértábla nem releváns.
Szerintem jelenleg nem érdemes semmiféle iskolához, pedagógiához kapcsolódó képzésbe belefogni, arra időt, pénzt áldozni,egyszerűen nem éri meg.

Sziasztok!
Pedagógiai és családsegítő munkatárs OKJ végzettség megegyezik a pedagógiai asszisztens képzéssel?
Köszönöm!

Pedagogiai asszisztenskén t dolgozom 4 orában óvodaban.2018-ban vegeztem el az iskolat és szeretnék ped.asszisztensként 8 oraban dolgozni.Esetleg Szegeden tud valaki.Iskolaban is megfelelne.

A ped.asszisztens nálunk óvodatitkári feladatokat lát el, tehát szinte semennyi időt nem tölt gyerekek között. Kötelező megadni számára a pótszabadságot? Ez sajnos folyamatos feszültségforrás közte és a dajkák között, akik nagyon kevés szabadnappal gazdálkodnak (igazságtalanul)

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1100190.TV Keresd meg a pótszabadságra vonatkozó részt. Aszerint igen.
A felvetés jogos, érthetetlen, hogy évtizedek óta egyik szakszervezet sem küzdött ennek a rendezéséért.

Sziasztok!

Lenne lehetőségem ped. assz állás megpályázására. Korábban voltam 5 évet kollégiumban nevelő 2012-ig, de ugyebár nem megfelelő végzettség miatt váltanom kellett.
Most újra érdekelne egy óvodai, de "csak" pedagógiai asszisztens állás.
Szerintetek kb. Milyen bérre lehet számítani, mert kicsit elegem van ajelenlegi állásomból, de 200 ezer alatt nem keresek ott, szóval a bér nem rossz.
Viszont gyerekek közt sokkal jobb lenne...
Előre is köszi a válaszotokat!
Üdv

Szia! Nem tudom, aktuális-e még a kérdésed. Én ped. assz. vagyok óvodában, és sajnos bőven 200, sőt, 160 alatt keresek... nem tudom, hogy te merre dolgozol, illetve a munkáltató is adhat saját döntéséből pótlékot, de mivel közalkalmazotti bértábla érvényes, így nyilván a besorolásod alapján kapnál. Nem tudom, mennyire eltérők a bérek, az előző munkahelyemen gyermekfelügyelőként kaptam plusz pénzt a munkáltatóm jóvoltából, itt nem, szóval ettől is függ tudtommal, de a bértábla miatt szerintem nagy különbségek nem lehetnek. Persze ha már feljebb vagy a besorolásban, nyilván más bért kapsz, ennek utána kell nézni :)

Szia. Bocsi, egy picit bővebb infót tudnál adni hogy mennyi a pontos fizetés? Most keresek én is munkát és nem tudom hogy megeri e elmenni ped. asszisztensnek. Köszönöm szépen előre is.

Szia.Én 6-éve dolgozom pedaszként,és nekem 138.000ft a fizetésem .Van ahol kapnak erre még juttatásokat, cafeteriát.

Szia!

Én iskolában vagyok pedagógiai asszisztens, 142.000 Ft a nettó fizetésem és jár hozzá a plusz szabadság is. Előtte nem ilyen munkakörben dolgoztam.

Sziasztok!
Jelenleg fizika tanárként dolgozok egy középiskolában, de szeretnék egy picikét távolabb kerülni az oktatástól és pedagógus asszisztensnek (vagy iskolatitkárnak) állni. Konkrétan 2 szakos tanári MSc diplomával ez lehetséges? Mekkora fizetésre számíthatok? Megmarad a ped I.besorolásom?
Köszönöm!

Elvileg megmarad a béred, mivel van tanári diplomád. Igaz, hogy ez teljesen igazságtalan. Miért több a bére két iskolatitkár közül annak, akinek van tanár végzettsége, miközben UGYANAZT a munkát végzik? És miért nem beszél erről egy szakmai- és szakszervezet sem?

Így van, marad a besorolás és fizetés, hiszen NOKS-os (nevelést, oktatást közvetlenül segítő) lesz a kolléga. Az ’igazságos’ bérről: a főiskolai és egyetemi végzettségű kollégák is ugyanazt az osztályfőnöki munkát végzik, a pótlék azonban különböző. Ilyen a törvény….

Kevés, minimális a fizjuk, netto 13o-140e ft-ot visznek haza 2019- ben.

Sziasztok három éve dolgozzom egy óvodában mint ped.asszisztens.Szeretnék munkahelyet váltani.Budapesten lakom érdekelne hogy iskolában mit csinál egy ped.asszisztens? Vagy ha valaki tud munkahelyet oviba az írjon.Köszi elöre is.

Sziasztok!Azt szeretném megtudni hogy mennyi egy gyógypedagógiai asszisztens fizetése 2017-ben iskolában!Mi alapján számolják!16 éve dolgozom fogyatékos otthonban mint szoc segítő jelenleg E6-ban vagyok!Gondolkodom a váltáson ezért érdekelne!Válaszokat előre is köszönöm!

Tisztelt Forumozok....
Szeretnék választ kapni?2008-ban végeztem Szegeden pedagógiai szakon:pedagógiai szakos nevelői diplomám van ami szakképzetségnek felel meg...12 éve vagyok pedagógiai- asszisztens óvodábab napi 8 órában.Segítem a pedagógus munkáját és persze a dajkáét is...Sokszor nem könnyű helyzetben vagyok több fönökkel rendelkezem mint gondolnám.Általában mindig a nehezebb gyerekek jutnak nekünk.....Azt szeretném megtudni hogy hova tartozom fizetési fokozatban,mert vezetőm közalkalmazotti bértáblába sorolt.Sajnos tudok olyanokról akik ugyan olyan végzetséggel rendelkeznek és a pedagógus bértáblába vannak.Nekem ez valahogy nem reális mindenki máshogy értelmezi a törvényt...Érthetetlen?

Üdv mindenkinek!
Szeretném kérdezni,hogy konkrétan mennyi a pedagógiai asszisztens netto bére( nem közfogi, sajna eddig csak úgy dolgoztam)? Van gyógypedagógiai asszisztens, ill peedagógiai- és családsegítő munkatárs okj bizonyítványom. Kérlek ne pedagógus katekóriákat írjatok, csak netto összegre lennék kíváncsi.

117.770ft-ot kapok. Szociálpedagógus diplomám van, de itt nem ismerik el. Ennyit kell, hogy kapj.

Üdvözlök Mindenkit!

Jelenleg pedagógiai - és családsegítő munkatárs felsőfokú szakképzésre járok. Idén májusban vizsgázok. Ha minden jól megy, szeptembertől a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen, tanító szakon (esti tagozat) folytatom tanulmányaimat. Szeretnék elhelyezkedni, mint pedagógiai asszisztens, lehetőleg Debrecenben.

Előre is köszönöm a segítségüket!

Fónai Anikó

Sziasztok!
Véletlenül nem tud valaki pedagógiai asszisztens álláslehetőséget középiskolai végzettséggel Debrecen, Nyíradony, Nyírbátor térségében? Miért van az, hogy az ország többi részén minden nap van feltéve új pedagógiai asszisztens állás, a keleti országrészen viszont nincs. Pedig itt sem kevés iskola van. De ha van állás, akkor a hirdetés előtt már meg van az ember rá.

Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de az egész országra jellemző, hogy minden álláshoz (még egy takarítóihoz is) protekció kell. Így szinte minden pedasszisztensi állásra már akkor megvan a nyerő befutó, mikor ott sorakoztok az állásinterjúra az igazgatói iroda előtt.
Az ország középső részében sincs túl sok állás hirdetve, bár tudom, ez nyugtat meg Téged.
Kitartást kívánok az álláskereséshez!

Kedves Hozzászólók!
Nem tudja véletlenül valaki,hogy felsőfoku gyógyped.assz.végzetséggel(2éves suli volt)mennyit a fizu?Még nem dolgoztam ezen a pályán,de most,hogy kisgyermekem utan jobbnak látnám ezen a területen elhelyezkedni.Bár nem biztos jól látom.Köszönöm a válaszokat.Üdv.

Br. 161.000,-

Üdvözletem! Pedagógiai asszisztenst keresek, határozott időre óvodába, Dél-Nógrád megyébe.Esetleg valakit érdekelne?

Tisztelt álláshirdető!

Érdeklődni szeretnék, hogy esertel lehetne-e még jelentkezni az állásra!
Illetve a pontos helyet is meg szeretném kérdezni.
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Geletei Rebeka
e-mail: geletei.rebeka16@gmail.com

Üdvözletem! Zsanett vagyok, érdeklődni szeretnék, mennyi lenne a fizetésem, ha az Ön által hírdetett pedagogiai asszisztens munkakört betőlteném. Okj képzésen Pedagogiai és családsegítő munkatárs vizsgát tettem.(OKJ 54 140 02) 1996.-ban kezdtem dolgozni dajka munkakörben. 2000.-ben érettségiztem. 2013 októberben vették figyelembe az érettségimet azóta Pedagógiai asszisztensként dolgozom. Munka mellett tanultam és vizsgáztam. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel Sz. Zsanett

Kb. harmadik éve dolgozom egy általános iskolában közmunkásként, mint pedagógiai asszisztens. A legalja (bért) juttatást kapom, még a szakmai végzettséggel -az 10%-kal magasabb lenne- kitételt sem kapom meg, pedig ped.asszisztensi végzettségem is van. Úgy tudom, hogy nem lehet ebben a munkakörben közmunkást alkalmazni. Hol van ez leírva?

A közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CVI. törvény 1.§ (2) bekezdésében van előírva, hogy közfoglalkoztatási jogviszony olyan munkára létesíthető, melynek ellátására törvény nem ír elő közalkalmazotti, közszolgálati, kormányzati szolgálati, vagy állami szolgálati jogviszonyt.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!