Pedagógus bértábla 2019-ben

Cikkek: 

Nem változik a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2019. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.

A 2019-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 195.000 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban. A törvény szerint a munkáltató a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolásától eltérően is meghatározhatja az illetményét.
pedagógus bértábla 2019

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 120 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 180 százaléka alapfokozat esetén,
c) 200 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Üdv! Gyakornoki fizu alapszakkal 195, mesterdiplomával 203 BRUTTÓ. Plusz egy, kettő, vagy akárhány diploma, szakvizsga, PhD fokozat vagy bármilyen más képesítés a bérezés szempontjából nem számít. Egy fillérrel sem jár több egyikért sem.

A mostani !!! ÁTLAG !!! bruttó bér 375.000.- forint!
Egy Bsc mérnóktanár, Ped 2-vel ezt már el sem érheti a jelenlegi !!! TELJES !!! „életpályája” alatt!!!
Akkor sem, ha a SZÜKSÉGES és elégséges végzettségek mellett meg több önálló - használja őket... - diplomája is van...

Hangsúlyozom, hogy az átlag bruttó bérrről van szó, amit a MÉDIA gyakran megemlít...

AZ ELMARADÁS AZ ELMÚLT ÖT(5) ÉVBEN OLYAN 140-150 % LEHET..L

Csak azt az „érdekes”, hog ez az elmúlt HETVEN évben mindig(!) így volt...;-(((...

Bsc gépészmérnöki diploma (3 év) + mérnöktanári végzettség (2 év) - Ped I.
A mellette meglevő 2 darab 2-2 éves műszaki szakmérnöki(!) végzettség SEMMIT SEM JELENT,
sem azt, hogy Msc legyen a bérezés, se azt, hogy Ped II. legyen az ember, SEMMIT SEM...
A régi rendszerben ez legalább pótlékot jelentett, a MOSTANIBAN SEMMIT!!!

Zavarodottnak néznek, hogy még tanár vagyok, a gyerekek, a szüleik és a kollégák is...;-(...

Sajnos el kell mondani hogy a pedagógus a nemzet napszámosa. Azt a munkát amit végeznek csak megköszönni lehet, megfizetni nem, de a rendszer nem is nagyon erölködik ezen. Nekem villamosmérnöki diplomám van, ami most igen jól fut, ezért alsó hangon 2-3 szoros fizetést adnak mindenhol a közalkalmazotti tábla szerint rám eső összeghez képest.
Tisztelem azokat az embereket akik ennyi pénzért is tanítanak. Egy gyárban "mérnökösködni" egy kicsit másabb munka, mint a tanítás, és itt nem csillogó diák szempárok kárpótolnak, hanem a bér. Sajnos amíg a pedagógusok nem állnak ki együtt azért, hogy a jövő munkásainak kinevelése a legkomolyabb feladat, amit illene kicsit komolyabb fizetésekkel elismerni, addig nem lesz változás.

Jobban tettétek volna velem együtt ha az energiáitokat és az erőforrásokaitok valamilyen jó szakma elsajátításába fektettétek volna bele pl. Villanyszerelő, nem pedig diplomáktól diplomákig végogcumizni a kollokviumokat és államvizsgákat. Egy szaros teherautó sofőr is már nettó 400 felett visz haza. A mérnöktanárok megbecsültségét világosan mutatja a bérünk, ennyit érünk. Én nem a fizetős szakvizsgára gyűrok, hanem megyek kamionsofőrnek,havi 5_-600000 ezerért és legaláb tudom, miért is cumizok.

"Szaros teherautó sofőr"? Ha így lenézed a "szaros" teherautó sofőröket és más foglalkozásokat, meg is érdemled a béred!
Bár valaki felvilágosítana, hogy miért érzik magukat többnek a pedagógusok mindenki másnál...

Felvilágosítanálak, ha elolvasnád, Sofőr Úr! Ha úgy érzed, a pedagógusok mindenki másnál többnek érzik magukat,annak az lehet az egyik oka, hogy tudják, mindenki másnál nagyobb a felelősségük és ezt te félreérted. Ez a munka nem egy foglalkozás, hanem emberi sorsokra kiható lelkiismereti ügy.(Az én apámnak sötétzöld, ócska, pótkocsis teherautója volt.)-Te miért nem tanultál többet?

Te agybarom bla.. Mielott fik@zod a pedagogusokat, olvasd mar el, h ki irta a szaros teherautos kommentet... Egy szaros teherauto sofor es nem egy diplomas pedagogus

Kedves Bla!
Felháborodásod érthető, igen helytelen bármilyen foglalkozást űzőt is "szarosnak" nevezni, mert minden foglalkozásnak meg van a helye, és a fontossága. Szerintem a pedagógusok nem érzik többnek magukat bárki másnál, de ha a kereseteket az értelmiségieknél rangsorba állítanánk, akkor a pedagógusok mélyen az utolsó helyen állnának. Én azt nem értem, hogy miért mindig szakmunkások bérével vetik össze a pedagógus bért, miért nem egy orvoséval, vagy gyógyszerészével stb? Tudja, hogy az egyetem után 120 ezer bruttóval kezdenek a fiatalok? Persze, hogy nem akarnak tanítani! Én nyugdíj mellet vagyok óraadó tanár, ha az otthoni munkámat készülés, dolgozatjavítás is hozzá számolom, akkor a bruttó órabérem 1250Ft-ra jön ki és ebből mindent vonnak (kb 29%-ot). Én is gondolkodom rajta, hogy ennyi pénzért tényleg akarom ezt csinálni?

A nyugdíjastól csak 15 % ot vonhatnak. A tényleges dolgozótol pedig 33.5 % ot.

21 év tanítói múlttal, 10 év egészségügyben eltöltött idővel, (mindvégig közalkalmazottként) szeretnék újra tanítani. Mire számítsak bérrel kapcsolatban? Egyáltalán lehetek-e újra tanítónéni? - Az eü. - ben szakmát kitanulva felnőtt oktatói gyakorlattal.
Köszönöm szépen!

Természetesen lehet korábban abbahagyott szakmát később folytatni. És én úgy tudom, hogy a besorolásnál 31 évet kell figyelembe venni, mert az a 10 év is közalkalmazotti munka volt.

Tanítóként dolgozom 16 éve, de Kárpátalján magyar iskolában. Az lenne a kérdésem, ha Magyarországon kezdenék el dolgotni szintén tanítóként, az eddig ledolgozott éveimet beszámolnák? Köszönöm a választ!

Engem is érdekel, valaki tud segíteni?

30 éve vállalkozó vagyok / szépségipar/.Szeretnék közalkalmazott lenni, felsőfokú csecsemő és gyermekgondozói végzettségem is van,de ped.asszisztensi végzettségemmel szeretnék elhelyezkedni mennyi fizetésre lennék jogosult.

Az lenne a kérdésem, hogy a csed illetve a gyed időszaka beleszámit a pedagógus fizetési kategóriába sorolásnál? Azt tudom, hogy gyakorlati időnek nem minősül. Előre is köszönöm a segítséget!

Igen beszàmít!

Üdvözlök mindenkit!

Jelenleg pedagógus 1 bertábla 3.fokozatában vagyok, Gyermekjóléti Szolgálatnál dolgoztam 6 évet és most bölcsődében 2 évet! Van egy szociális munka diplomám és most szereztem meg az óvodapedagógus diplomát! Kérdésem, ha most átmegyek oviba, akkor ugyanúgy megkapom a ped1 3 fokozatú bért?

Akik visszamenőleg kapták meg azt, ami eleve járt (volna), mire hivatkoztak? Hogy indították el a folyamatot?
Köszönöm szépen!

Kedves Szerkesztők, kedves Olvasók!
5 tanévnyi szakmában eltöltött időt tudok prezentálni. Mik a kilátásaim egy esetleges pozitív interjú után, 55 évesen?
Csak tanítói végzettségem van.
Segítségeteket, válaszaitokat megköszönve, tisztelettel...

Sziasztok!
15 éve szereztem tanári diplomát, nem dolgoztam benne. 15 év ledolgozott évem van, melyböl 4 év közalkalmazotti. Milyen besorolásba kerülnék? Az éveknèl az össz ledolgozott idő számít, vagy csak a pedagógusi?
Köszönöm a segítséget!

Szia az osszes Magyarorszagi hivatalos idodet beszamitjak a kozalkalmazotti idobe.Csak a kulfoldi munkaviszonyt nem.

Nyolc éve szereztem meg a tanítói diplomámat, de nem dolgoztam benne. 15 éves munkaviszonyom van más (HR) területen. Az lenne a kérdésem, ha most kezdenék el tanítani, milyen fizetésre számíthatok, illetve gyakorlat nélkül ( mivel rég diplomáztam), általában milyen esélyekre számíthatok?

Sziasztok! Most végeztem tanítóként szeptembertől kezdenék dolgozni egy iskolában. A nyelvvizsgám még nincs meg, de 6 év munkaviszonnyal már rendelkezem. Elkezdhetek úgy dolgozni, hogy nincs meg a nyelvvizsgám és ha meglesz akkor megkapom a ped1-t vagy inkabb ne dolgozzak míg nincs meg a nyelvvizsgám mert akkor lehet h gyakornoki besorolást kapok és akkor a 2 év utáni minősülésig gyakornoki bért is fogok kapni?

Biztosan gyakornoki bért fogsz kapni, mert még nem dolgoztál pedagógusként. Ped.1-be biztosan nem sorolnak, csak a minősülés után (2 év). És utána is a ped.1-es bért csak következő tárgyév (nem tanév), szóval januártól fogod kapni... Nevetséges szerintem, a bér pedig siralmas, és amit megteszünk érte... Jó lenne több fizu, de nem akarok elmenni mást csinálni, mert imádom a munkám. De ebből megélni hosszútávon. A párom lassan 3x annyit keres, mint én. És az is szívás, hogy én nem minősülhetek ped.2-be, holott megvannak az éveim, és betettek ped1-be nyelvvizsga nélkül is (2012-ben már dolgoztam), de az csak 2017-ben lett meg, és így onnan számítják az éveimet...

Sziasztok
Angol diplomám és postgraduate vegzettsegem van, anyanyelvi angol tanár vagyok 15 év tapasztalattal. Milyen táblába kerülnék ha közép iskolában lennék angol tanár? Köszönöm

Sziasztok,
Én még nem vagyok, de szeretnék ped. asszisztens lenni. Közgazdász főiskolai végzettségem van és középfokú c típusú nyelvvizsgával rendelkezem.
Bérezés érdekelne az én esetemben, nyelvpótlék esetleg jàrna e, vagy a főiskola miatt valami egyéb pótlék?
Mostanában mennyi a bruttója egy ped. asszisztensnek?

Köszönöm

A ped. asszisztensek bére a közalkalmazotti bértábla szerint alakul.Jelenleg a garantált bérminimumot (bruttó 195.000,-Ft) kapja a többség, mivel a bértábla nem lett hozzárendezve.
Erre talán még jön 3+7%, ha iskolában dolgozol. Nyelvpótlék rég nincs, a diploma ugyanannyit ér, mint az érettségi, mivel a bértábla "összecsúszott".
Ha pedagógus diplomád is van, akkor megkapod a tanári bért ped. asszisztensként is. Igaz, hogy ez teljesen igazságtalan, de a ped. lobbi elérte, a közalkalmazotti szervezetek meg kussolnak.

A mi iskolánkban netto 130ezret kap a ped.asszisztens. Nevetséges!

Ahhoz hogy a pedagógus 1 be kerüljek ugyanazon helyen kell ledolgozzam a gyakornoki idő 2 évèt?
Egy intézményben?

Oldalak