Közalkalmazotti besorolás

Szép napot mindenkinek!
1982. szeptemberétől dolgozom az egészségügyben, mint ápoló. Végzettségem szerint az E fizetési osztályba tartozom. Tehát, szerintem a munkáltatómnak az E/9-es besorolás szerint kellene az illetményemet megállapítania.
2006. ősze óta dolgozom műtőben, többek között asszisztálok a műtéthez, orvos mellett. Mind a mai napig azonban, csak a D fizetési osztályba vagyok besorolva.
A Kjt. 63.§ 1-es bekezdésében a következőkre lettem figyelmes: ?A közalkalmazott fizetési osztályát (besorolását) - a 61. § (1) bekezdésében foglaltak figyelembevételével - az ellátandó munkakör betöltésére előírt annak a legmagasabb iskolai végzettségnek, illetve szakképesítésnek, szakképzettségnek, doktori címnek, tudományos fokozatnak alapján kell meghatározni, amellyel a közalkalmazott rendelkezik.?
Ebből is a következőkre: ??illetve szakképesítésnek, szakképzettségnek ?alapján kell meghatározni, amellyel a közalkalmazott rendelkezik.? Nos, én rendelkezem az E kategóriás szakképesítéssel.
Kérdésem, jogos-e a D kategóriás besorolás, ha igen, miért, továbbá, ha nem jogos, kérhetek-e visszamenőlegesen bérkorrekciót?
Üdv Zsu

Ha a végzettségetek OKJ 54 vagy 55-el kezdődik, akkor vagytok jogosultak az "E" kategóriára.

Ha tényleg minden papírotok egyforma, legegyszerűbb a főnöknél rákérdezni, miért a különbség.

De az is lehet, hogy "D"-re lennétek jogosultak, csak a kollégádnak van egy másik papírja is, ami alapján besorolható az E-be

Sziasztok! 2006 óta elvégeztem egy okj-s tanfolyamot 54-el kezdődik a bizonyítványom nem soroltak át E kategóriába. Megkérdeztem, ez hogy működik azt a választ kaptam, hogy az átsorolás csak adható és nem kötelező. A munkaadóm küldött iskolába. Ha valaki tudja jogos-e ez a válasz kérem segítsen. Köszönöm

Ez nem igy van!!

Csak 55 el sorolhatnak be E kategóriába- sajnos. Én is így jártam...

Az igazat megvallva megteheti a munkáltató hogy nem sorol át. Sőt azt mondhatják hogy tévedés volt az átsorolás.
Sajnos én is így jártam. Végül 1 évre rá ott hagytam őket.

Az OKJ 54-es szakképesítés (54 = Jellemzően szellemi munkát igénylő munkakör betöltésére jogosító emelt szintű szakképesítés, mely a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciákra, szakmai előképzettségre vagy érettségi vizsgára épül.) ezért a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 61.§ (3) bekezdése szerint „Az Országos Képzési Jegyzék szerinti emelt szintű szakképesítést az (1) bekezdés, valamint a 66. § (2) bekezdésének alkalmazásakor felsőfokú szakképesítésnek, a középszintű szakképesítést középfokú szakképesítésnek kell tekinteni.”
Tehát „E” kategóriába kell besorolni.

Ha ott vagy esetleg még a helyeden itt a törvényi rendelkezés.

Üdv
Roy

Köszönöm a gyors választ! Sajnos az én besorolásom a jó.
De a többi kollégámnak sincs többet érő végzettsége, csak szép hosszú, szőrös nyelve!
Kíváncsi lennék rá, hogy kinek van joga ezt ellenőrizni? Vagy ebben az országban haveri alapon is lehet magasabb fizetéseket osztogatni a közalkalmazotti járandóság helyett?

Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Általános iskolába pedagógusként dolgozom.Fizetési fokozatom kiszámításakor sem az 1997-2000 közötti egyéni vállalkozóként felnőtt oktatásban eltöltött éveimet, sem a 120 pontos tanfolyam után kapott soron kívüli átsorolásomat nem vették figyelembe.Bele kell ebbe nyugodnom, ez így törvényes?

- a nem alkalmazotti jogviszony nem számít bele az évekbe, ez jogos
- a 120 pontos részt nem igazán értem. Ha a "várakozási idő csökkenését 1 évvel" érted rajta, akkor azt el kell ismerniük. Ha a 120 ponots kötelező továbbképzés keretében szakvizsgát tettél, akkor az alapján kell besorolniuk.

Sziasztok!

Egészségügyben dolgozom közalkalmazottként 20 éve,eddig okj-s felsőfokú képesítéssel rendelkeztem,E fizetési kategóriában vagyok. Most elvégeztem egy főiskolát/BSC/,így rendelkezem felsőfokú képesítéssel.Végzettségem nem kapcsolódik a munkámhoz.Kérdésem, hogy ilyenkor kellene-e fizetési kategóriát váltani?

Köszi

Andi

Átsorolásról érdeklődnék.
Két szakos tanári diplomám van. Közoktatásvezető szakvizsgával is rendelkezem Most végeztem el mesterképzésben az inkluzív nevelés tanári szakot. Jelenleg G kategóriában vagyok. Kérdésem, hogy a mester szakos diploma átvétele után milyen kategóriába kell átsorolni? Sürgős lenne a válasz, mert most vannak a költségvetési egyeztetések. Köszönöm előre is a válaszokat!

szia!
Kaptál választ? Engem is ugyanez érdekelne. Szerintem még annyira új a szak, hogy nem tudják a választ...
Anna

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Közalkalmazottként dolgozom, gyermekvédelemben. A munkakör betöltéséhez szükséges főiskolai diplomám még nincs meg(nyelvvizsga híján). De van már egy diplomám, ami nem szakirányú, és emellett egy felsőfokú szakképesítésem is van(ifjúságsegítő). Engem jelenleg a D kategóriába soroltak be(figyelmen kívül hagyva a meglévő diplomát és a felsőfokú szakképesítést), így legmagasabb iskolai végzettségemnek az érettségit írták be. Az lenne a kérdésem, hogy joggal vagyok a D kategóriában, vagy az E-be kellene lennem. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha az államvizsga meg van, de a nyelvvizsga még nincs, akkor megelőlegezhető az F kategóriába történő átsorolás? Bízom benne, hogy valaki okosabb mint én és tud nekem válaszolni, mert igen fontos lenne.Válaszotokat előre is köszönöm. Szép napot mindenkinek! Lana

Üdvözlöm!

Erre a kérdésre engem is érdekelne a válasz, csak nálam kicsit mégcsavarosabb a dolog. Nyelvvizsga nélküli diplomás vagyok (tanító), van felsőfokú végzettségem (szociális-gyermek és ifjúságvédelmi ügyintéző) de csak érettségis bért kapok. Közművelődési feladatokat ellátó egyesületnél dolgozom. Ez így törvényes?
Köszönöm a választ.

Az után érdeklődnék,E kategóriába vagyok hét éve,most olyan munkakört látok el ahova ez nem kell.Visszasorolhatnak levehetik a bérem?
választ köszönöm

Érdeklődnék, hogy E kategóriás képesítéssel rendelkezem. Korábbi munkakörömben elfogadott volt, jelenleg más munkakörbe tettek át dolgozni, amivel a D kategóriába akarnak áthelyezni ami a fizetésem csökkenését is jelentené.Megtehetik e hogy átsorolnak egyoldalúan, és levehetik a béremet?Szociális szférában dolgozom.
Köszönettel:Tünde

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy érettségi+dajka OKJ-s bozonyítvánnyal melyik kategóriába sorolnának be engem? Kb mennyi lenne a fizetés,ha oviban dolgoznék?

D12-ig és E7-ig meg fog egyezni a besorolás összege, a szakmunkás minimálbér összege ugyanannyi az említett kategóriákban, úgyhogy nem veszítesz semmit!
A kategóriád sokban függ a munkakörödtől, de konkrétan nem nevezed meg. Az összegnél sok az átfedés, ami igen nagy bérfeszültséget generálhat!

sziasztok!
25 éve dolgozom szociális gondozó és ápolóként a vizsgán minősítést szereztem érettségi nélkül
és C kategóriában voltam besorolva 12 évig most 13 éve ugyanevvel a képesítéssel
csak a munka köröm annyiból változott hogy nem csak ápoló hanem pszich oszt vez hely is lettem és B kateg tett vissza ha tud segíteni valaki kérném a segítségét

sziasztok!
25 éve dolgozom szociális gondozó és ápolóként a vizsgán minősítést szereztem érettségi nélkül
és C kategóriában voltam besorolva 12 évig most 13 éve ugyanevvel a képesítéssel
csak a munka köröm annyiból változott hogy nem csak ápoló hanem pszich oszt vez hely is lettem és B kateg tett vissza

Sziasztok!
Másfél éve dolgozom szociális gondozó és ápolóként,önkormányzati intézményben.Pontosabban nappali ellátásban értelmi fogyatékos gyerekekkel.Érettségi után szereztem meg a gondozói végzettséget.D 6fizetési fokozatba soroltak,majd egy revizori ellenörzés során találomra 12 embertöl elvették az érettségi fokozatott és a C fizetési osztályba vissza minösitették öket ,köztük engem is.Jogszerű volt -e ez a lépés,mert több intézményben is megtették.Az Igazgatónk szerint forduljunk munkaügyi bírósághoz. ÉN sérelmezem ezt a lépést,mert vagy mindenkit vissza sorol vagy senkit.A másik én is mások is meg szereztük becsülettel az érettségit és ennyibe veszik,hogy tanultunk,ráadásul diplomám is van.Tudna valaki tanácsot vagy felvilágosítást adni? Előre is köszönöm.

Lassan 2 éve dolgozom szociális gondozó és ápolóként fogyatékos gyerekekkel nappali ellátásban.A munkaköri leírásban sz szerepel,hogy szükséges végzettség,szociális gondozó és szervező. Most meg kérdeztem ha elvégzem át sorolnak e az E fizetési kategóriába.Azt mondták nem biztos mivel most változott a szociális törvény és lehet csak a régi végzettség alapján fognak továbra is besorolni.Mivel ehhez a munka körhöz az is elég.Elvégezem ezt a képzást vagy nem érek vele semmit? Tud nekem valaki erre válaszolni. Elöre is köszönöm
Judit

Mi a gondozói végzettséged okj száma?

A gondozói végzettségem okj száma 33893302

valószínű azért raktak C-be, mert a végzettséged nem középfokú végzettségre épülő szakképesítés, csak alapfokúnak minősül (tehát elvégezhető 8 általánossal is), így az érettségid a legmagasabb figyelembe vehető végzettség, ami C.

Viszont ha egyszer leraknád a szociális gondozó irmC5MB
szervező tanfolyamot, egyből E lennél.

Szép estét mindenkinek! Szeretnék segítséget kérni valakitől aki jártas az ilyen dolgokban, hogy 2007 novemberétől dolgozom az önkormányzatnál, mint konyhai kisegítő, és magam sem tudom , hogy hova tertozom kategória szerint. Valahol az A elején vagyok. A főnökömtől is kértem információt, de maga sem tudja mi mennyi merre!!! Ezzel mindent el is mondtam :-) Érettségim van, és cukrász a végzettségem. Nagyon megköszönném, ha valaki fel tudna világosítani, hogy milyen kategóriába is tartozom! Előre is köszönöm!!!

Néz utána,mert szerintem B,de az is lehet,hogy C.

Üdvözletem!
Kérdésem az lenne, hogy közalkalmazottként jár -e a csoportvezetői kinevezéshez bármilyen fizetést érintő változás? Jelenleg végzettségem és munkaviszonyom alapján D-5 ben vagyok a besorolás szerint. A bérem tartalmaz még egy ugyn. munkahelyi döntésű illetményt(részt) is. Ez olyan Kb.20eFt Br. munkáltató szerint ez tartalmazza de ennek jelentős része előtte is meg volt.

A választ előre is köszönöm.

Az OKJ-s felsőfokú tanfolyam ugye E kategóriát jelet csak? F-et főiskolai abszolutóriumra sem lehet kapni, csak diplomára, ugye?

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem...Igazából olvasgatom a hozzászólásokat és a honlapokat, de nem igazán értem, hogy én milyen kategóriába is tartozok...Idén júniusba végeztem csecsemő és gyermeknevelő-gondozó szakon a soproni főiskolán. Én az új rendszerbe vizsgáztam, 5.5-ös modul rendszerbe. Eddig nem volt munkahelyem sem, most úgy néz ki, januártól lesz állásom bölcsődébe, és tisztába szeretnék lenni ezekkel a dolgokkal. Előre is köszönöm annak, aki szán rám pár percet, és válaszol nekem.

főiskolai végzettségre meg kell kapnod a diplomás bért, az F kategóriát.

nézz szét itt is:

http://www.kozszolga.hu/b%C3%B6lcs%C5%91de#comment-12199

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!