nyelvvizsgamentesség

Sziasztok!
Nem tudom tud-e esetleg nekem valaki segíteni abban, hogy a munkáltató lemondhat az újonnan szerzett diploma nyelvvizsga követelményéről, ha az nem szükséges a betöltött munkakör ellátásához. Ezen igazolás kiadásával kiváltható a nyelvvizsga és kézhez vehető a friss diploma nyelvvizsga bizonyítvány nélkül is.
Amennyiben azt méltányossági jogcímen a kérelem alapján megítéli az Oktatási Intézmény.
Előre is köszönök minden segítséget!
Utolsoperc

Sziasztok
Én 43 éves vagyok és közel 5 éve folyamatosan próbálom az angol nyelvet megtanulni elég kis sikerrel. Nincs halláskárosodásom és más problémám sem volt eddig. Nagyon jó vagyok a szakmámban és a nyelvre is csak alap szinten van szükségem de a középfokú nyelvvizsgáig sose fogok eljutni. A nyelvtanáraim szerint nem gyakorlok eleget pedig minden nap foglalkozom vele. Az utóbbi 2 évben még az eddigieknél is rosszabb a helyzet. Az első diplomámat is belső nyelvvizsgával kaptam meg az is több próbálkozás után sikerült. Többféle nyelviskolát is kipróbáltam ez idő alatt de egyik módszer sem jött be. Mi lehet a gond? Hova fordulhatok a gondommal ahol nem úgy állnak hozzám, hogy csalni akarok, vagy szerintük nem tanulok eleget. Az is igaz, hogy világ életemben nehezen tanultam, mindennel sokat kellet foglalkoznom, hogy elérjem a kívánt szintet. Szóval, ha valaki tudna segíteni hova és kihez fordulhatok, kérem ne tartsa magába. Köszönöm

Levél formákat kell megtanulni, egész szerkezeteket a különböző szituációkhoz (tanácsadás, kérés, leírás, élménybeszámoló...stb.). Ha tudja a vázát, csak az aktuális információkat kell behelyettesíteni. Sok rádió hallgatás (BBC, British Council 6 minute English).
Javaslom az iTolc nyelvvizsgát megpróbálni. Vagy az ORIGO-t, ha jobban megy a fordítás, vagy a magyarul történő válaszadás könnyebben megy.

Párom (második diploma)pedagógia szakon végzett Egerben, de nyelvvizsga hiányában a diplomáját nem tudja átvenni.
1972 születésű és a diploma megszerzésekor 10 nap híján töltötte be a 40 évet ami esetében kapott volna mentességet.
Van e vmi méltányosság vagy bármi olyan lehetőség, hogy át tudja venni a diplomát a nyelvvizsga nélkül?

2016-tól megszűnt az a kedvezmény, hogy 40 év fölött nem szükséges nyelvvizsga, jelenleg mindenkinek be kell mutatni, csak így kaphatja meg a diplomát. Így egyre kevesebb középkorú munkavállaló fogja vállalni az átképzést, az újabb diploma megszerzését.

Tisztelt cím!
5 éve nem megy a szóbeli. Nincs meg a diplomám. 3 tanfolyamot csináltam végig. Kérem segítsen.
hadhazi.szilvia69@gmail.com
Köszönettel!

Kedves Mindenki!
Akit érint a nyelvvizsga és mentességet szeretne kapni alóla valamilyen diszlexia vagy fogyatékosság miatt ne habozzon leírni problémáját,mert van rá lehetőség hogy segítsenek rajtad, ( (ha ténylegesen fenn áll a probléma). Fontos hogy a telefonszámodat írd ki, hogy elérhető légy.
Idén végeztem a Debreceni egyetemen és halláskárosodásom van, amit igazolni is tudok. Ide írtam a fórumra hogy van e segítség számomra? de sajnos telefonszámot nem írtam ki. Igen! jött a válasz CJ_től és mondta hogy e-mailben keressem meg. Megkerestem kért telefonszámot, de nem mertem kiadni. Megadta Ő. Felhívtam és egy nagyon kedves, segítőkész emberrel beszéltem, majd találkoztunk és elindult a kivizsgálás. Mindez kb 2 hónapot vesz igénybe attól fogva hogy a vizsgálat elkezdődött, és jelenleg a kezemben tartom a NYELVVIZSGAMENTESSÉGRŐL SZÓLÓ SZAKVÉLEMÉNYEMET, amit akkor ha CJ nem karol fel és nem hív vissza ( mert sajnos MO-on nem jellemző a segítségnyújtás önzetlenül) akkor szenvedhetnék egyedül és valószínüleg soha nem lenne kezemben a diploma! Ezért ha ezen a fórumon kértek segítséget tel számot, vagy ha CJ ír, akkor nyugodtan, bátran hívjátok! nem fogtok csalódni! :) Legyen szép napotok! Üdv: O. Zs

Szia! Engem érdekelne, hogy hogy sikerült ezt elintézned, ugyanis nekem is halláskárosodásom van, és bár megvan a szóbeli, az írásbeli részét sehogy se bírom letenni. :S Tudsz segíteni ebben nekem? :)

Kedves CJ!
Diszlexia miatt nekem is szükségem lenne nyelvvizsgamentességre a diploma megszerzéséhez.
Várom válaszát.
Mobil szám: 06704261122

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 2017-ben végeztem a Jászberényi főiskolán tanító szakon. Elkezdtem dolgozni, bár diplomámat nem kaptam ki nyelvvizsga hiányában. Időközben született egy kislányom, de aug. 31-ig nyelvvizsgát kéne produkálnom. Kértem MENTESSÉGET az Okt.Hiv.-ból, amit el is fogadtak, de rejtély számomra, hogy MEDDIG szól ez a mentesség?
Senki nem tudott rá konkrét választ adni. Tudtommal van halasztás amely 2 évre lehet igényelni és csak olyan esetekben, ha elkezdett valaki már egy nyelvtanfolyamot, stb.stb.
És van mentesség tartós betegség, szülés, vagy 3 gyermek szülés esetén.
Na de megint felmerül bennem a kérdés, MEDDIG érvényes ez a mentesség?

Nagy segítség lenne ha választ kapnék rá.

Előre is köszönöm a segítséget!

Szia!

Meg tudnád írni hogyan működik a nyelvvizsga mentesség kérése az Oktatási Hivataltól? Sürgős lenne hogy tudjam a folyamatot. baloghneheni@gmail.com

Előre is köszönöm.

Ez a mentesség végleges, ha valaki kötelezik, mutasson jogszabályt, meglepődnék, ha találna.

Sziasztok!
Felsőoktatási intézményben tanuló, felnőtt hallgató vagyok. Nyelvtanulási problémáim miatt, nyelvvizsgával nem rendelkezem, záróvizsga előtt állok. Több nyelvtanárhoz is jártam már (nem kevés pénzembe került eddig), nyelvet is váltottam, de így is kudarc az egész. Már az első tanárom javasolta igazságügyi logopédiai szakértő felkeresését. Én ekkor nem akartam elhinni hogy baj lehet,de most már be kell látnom. A kérdésem az lenne,hogy a szakértő a nyelvvizsga alól teljes mértékben adhat mentességet? Köszönöm a segítséget ezzel a témával kapcsolatban!

Segíthetek,ha gondolod írj emailt ide: czenner.julia@gmail.com

Tisztelt CJ!

Sajnos én is a nyelvvizsga nélküliek táborát erősítem. 3 angol nyelvtanfolyamon vagyok túl, egy bizonyos szintnél tovább nem megy.
3. osztályos voltam, mikor logopédushoz küldtek diszlexiával, de papírom nincs róla. Évekbe és napi 3-4 óra gyakorlásba telt míg rendesen megtanultam olvasni, de végül eljutottam a főiskoláig és az államvizsgáig, a nyelv miatt viszont a mai napig csak abszolutóriumom van.
Ha tud segíteni kérem csörgessen meg és visszahívom: +3630-691-5655

Köszönöm és azt is, hogy eddig is segített a többieknek.

Üdvözlöm! Tudnánk beszélni privátban? Nekem is lenne gondom ezzel kapcsolatosan. Írok Önnek!

Engem is érdekelne ez a lehetőség nyelvvizsga hiányzik a diplomához.

A munkáltató nem tehet semmit. Bizonyos problémák mentesíthetnek a vizsga vagy szintje, vagy része alól.

Engem nem érint, de nem értem, hogy akinek nincs középfokú nyelvvizsgája az nem tudja azt a szakterületet amiből vizsgázott? Mi van azokkal akik régebben diplomáztak és a mai napig nincs középfokú nyelvvizsgájuk? Az ő diplomájuk is érvénytelen? Így lenne igazságos. Akinek szükséges van bármilyen nyelvre, az meg is fogja tanulni, nem kellene kötelezővé tenni, ha kötelező olyan nyelvoktatást kellene biztosítani, hogy sikeres vizsgát tudjanak tenni.

Egyetértek. Amennyiben valaki 40 éves koráig nem szerzett nyelvvizsgát, mert olyan területen dolgozik ( pl óvónő, tanítónő, tanár), hogy nem volt soha szüksége magasszintű nyelvismeretre miért kötelezik rá, ha a munkáján belül szakirányban tovább tanul vagy új diplomát szeretne szerezni. Jelenleg 30 éve tanítok - tanítványaim szerint színvonalasan -, soha nem használtam az angol, francia nyelvismereteimet sem a történelem, sem az ének óráimon, csak külföldi nyaralásnál. Most szüksége lenne a munkahelyemnek egy könyvtáros végzettségű kollégára. Jelentkeztem, hogy elvégzem ezt a szakot, de nincs nyelvvizsgám. Szörnyű, hogy nem fogom megkapni a diplomámat, mert "csak" társalgási szinten beszélek két nyelvet. A munkámhoz NINCS szükség rá!!!! Miért nem azoknak írják elő a nyelvvizsgát, akiknek alkalmazniuk kell, vagy szükségük van a munkájukhoz! Felháborító és értelmetlen!!!!

Kedves Hozzászólók!
Lányom 16 éves, 10 éves kora óta SNI státuszban van, helyesírás mentesítéssel (idegen nyelv alól is) Tovább szeretne tanulni(gyógypedagógus) de nyelvvizsga letételére -tanárnője szerint- írásban esélye nincs, viszont szóban a csoportban a legjobb. MI a teendőm? Tud valaki nekem ebben segíteni? Még mindig létezik a nyelvvizsga bizonyos részei alóli felmentés?
Köszönöm a segítséget! egy aggódó anyuka

Köszönettel: Egy aggódó anyuka

Kedves Palástiné Kozma!
Amennyiben gyermeked SNI státuszú, akkor a Szakértői Bizottsággal beszéld meg, hogy olyan papírt adjanak a gyermek részére, amely felmenti a gyermeket a nyelvtanulás teljes egésze vagy részleges (írásbeli számonkérés stb.) alól!
Az én fiamnál így jártam el!
A felvételinél ezért nem nézték és számították a nyelvi eredményeit (bár fel volt mentve teljesen...). Jelenleg nem élünk a felmnetéssel, de az érettségire is vonatkozik. Sőt, ha tovább megy egyetemre ott is figyelembe kell venni, a felvi.hu*n van erre kitöltendő rész, ill. a diploma megszerzésébél is! De pont olyan diplomájuk lesz, mint a többi gyereknek! ;) :)

A nyelvvizsga részei alól nincs mentesség. Sőt, ha részenként nincs meg a kötelező 40%, hiaba lenne meg összeségében a 60%, akkor is sikertelen a vizsga. Kedvezmenyeket lehet kapni, ebben tudok segíteni. (czenner.julia@gmail.com) A szakértői bizottság az egész nyelvvizsga alól sem mentesít. Komoly jogszabályi hézag van.

Érdeklődöm, hogy halláskárosultaknak jár-e mentesség a nyelvvizsga alól?

Ha az Országos Hallásvizsgáló ad, akkor igen. Vagy én tudok segíteni (czenner.julia@gmail.com).

Igen, kaphat. Keressen meg, tudok segíteni.

Kedves Júlia!
Én is halláskárosult vagyok. Tudna nekem is segíteni, ebben az ügyben?

Ide kérnek e-mailt (czenner.julia@gmail.com).

Érdeklődni szeretnék, hogyha halláskárosult vagyok (bal fülemben nincs dobhártya, implantátum van benne kb. 25 éve) akkor kaphatok felmentést a nyelvvizsga letétele alól? Válaszát előre is köszönöm.
Tóth Imréné

Nem.A másik füle jó.
HmYXm7CH

Egy komplex vizsgálattal el lehet dönteni. Lehet szintet csökkenteni, menteni szóbeli alól,van pár lehetőség. Keressen meg (czenner.julia@gmail.com)

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!