Pedagógus bértábla 2019-ben

Cikkek: 

Nem változik a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2019. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.

A 2019-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 195.000 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban. A törvény szerint a munkáltató a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolásától eltérően is meghatározhatja az illetményét.
pedagógus bértábla 2019

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 120 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 180 százaléka alapfokozat esetén,
c) 200 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Szeretnék érdeklődni. Ha nekem tanítói(főiskola) és magyar tanári(egyetemi) végzettségem is van, viszont tanítóként dolgozom, akkor melyik bért fogom kapni?

Idén végeztem óvodapedagógusként, 43 évesen. Multinál dolgozom, már 20 éve. Azt tudom, hogy ped 1-be kerülnék, ha váltanék. Az érdekelne, hogy a korom és a máshol ledolgozott évek számítanak e a fizetésben vagy csak a kezdő 196 ezerrel számolhatnék? Köszönöm előre is a választ!

Üdvözlöm! Idén júniusban végeztem tanító szakon. Elötte egy informatikus-könyvtáros alapszakot végeztem, tehát ez a második diplomám, ill. egy pedagógusi asszisztens végzettségem van. Szeptembertől szeretnék elhelyezkedni tanítóként. Milyen jövedelemre számíthatok a gyakornoki évek alatt, ill. után? Számít az, hogy van egy másik diplomám? Köszönettel: Juli

Üdv! Gyakornoki fizu alapszakkal 195, mesterdiplomával 203 BRUTTÓ. Plusz egy, kettő, vagy akárhány diploma, szakvizsga, PhD fokozat vagy bármilyen más képesítés a bérezés szempontjából nem számít. Egy fillérrel sem jár több egyikért sem.

A mostani !!! ÁTLAG !!! bruttó bér 375.000.- forint!
Egy Bsc mérnóktanár, Ped 2-vel ezt már el sem érheti a jelenlegi !!! TELJES !!! „életpályája” alatt!!!
Akkor sem, ha a SZÜKSÉGES és elégséges végzettségek mellett meg több önálló - használja őket... - diplomája is van...

Hangsúlyozom, hogy az átlag bruttó bérrről van szó, amit a MÉDIA gyakran megemlít...

AZ ELMARADÁS AZ ELMÚLT ÖT(5) ÉVBEN OLYAN 140-150 % LEHET..L

Csak azt az „érdekes”, hog ez az elmúlt HETVEN évben mindig(!) így volt...;-(((...

Bsc gépészmérnöki diploma (3 év) + mérnöktanári végzettség (2 év) - Ped I.
A mellette meglevő 2 darab 2-2 éves műszaki szakmérnöki(!) végzettség SEMMIT SEM JELENT,
sem azt, hogy Msc legyen a bérezés, se azt, hogy Ped II. legyen az ember, SEMMIT SEM...
A régi rendszerben ez legalább pótlékot jelentett, a MOSTANIBAN SEMMIT!!!

Zavarodottnak néznek, hogy még tanár vagyok, a gyerekek, a szüleik és a kollégák is...;-(...

Jobban tettétek volna velem együtt ha az energiáitokat és az erőforrásokaitok valamilyen jó szakma elsajátításába fektettétek volna bele pl. Villanyszerelő, nem pedig diplomáktól diplomákig végogcumizni a kollokviumokat és államvizsgákat. Egy szaros teherautó sofőr is már nettó 400 felett visz haza. A mérnöktanárok megbecsültségét világosan mutatja a bérünk, ennyit érünk. Én nem a fizetős szakvizsgára gyűrok, hanem megyek kamionsofőrnek,havi 5_-600000 ezerért és legaláb tudom, miért is cumizok.

21 év tanítói múlttal, 10 év egészségügyben eltöltött idővel, (mindvégig közalkalmazottként) szeretnék újra tanítani. Mire számítsak bérrel kapcsolatban? Egyáltalán lehetek-e újra tanítónéni? - Az eü. - ben szakmát kitanulva felnőtt oktatói gyakorlattal.
Köszönöm szépen!

Természetesen lehet korábban abbahagyott szakmát később folytatni. És én úgy tudom, hogy a besorolásnál 31 évet kell figyelembe venni, mert az a 10 év is közalkalmazotti munka volt.

Tanítóként dolgozom 16 éve, de Kárpátalján magyar iskolában. Az lenne a kérdésem, ha Magyarországon kezdenék el dolgotni szintén tanítóként, az eddig ledolgozott éveimet beszámolnák? Köszönöm a választ!

30 éve vállalkozó vagyok / szépségipar/.Szeretnék közalkalmazott lenni, felsőfokú csecsemő és gyermekgondozói végzettségem is van,de ped.asszisztensi végzettségemmel szeretnék elhelyezkedni mennyi fizetésre lennék jogosult.

Az lenne a kérdésem, hogy a csed illetve a gyed időszaka beleszámit a pedagógus fizetési kategóriába sorolásnál? Azt tudom, hogy gyakorlati időnek nem minősül. Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlök mindenkit!

Jelenleg pedagógus 1 bertábla 3.fokozatában vagyok, Gyermekjóléti Szolgálatnál dolgoztam 6 évet és most bölcsődében 2 évet! Van egy szociális munka diplomám és most szereztem meg az óvodapedagógus diplomát! Kérdésem, ha most átmegyek oviba, akkor ugyanúgy megkapom a ped1 3 fokozatú bért?

Akik visszamenőleg kapták meg azt, ami eleve járt (volna), mire hivatkoztak? Hogy indították el a folyamatot?
Köszönöm szépen!

Kedves Szerkesztők, kedves Olvasók!
5 tanévnyi szakmában eltöltött időt tudok prezentálni. Mik a kilátásaim egy esetleges pozitív interjú után, 55 évesen?
Csak tanítói végzettségem van.
Segítségeteket, válaszaitokat megköszönve, tisztelettel...

Sziasztok!
15 éve szereztem tanári diplomát, nem dolgoztam benne. 15 év ledolgozott évem van, melyböl 4 év közalkalmazotti. Milyen besorolásba kerülnék? Az éveknèl az össz ledolgozott idő számít, vagy csak a pedagógusi?
Köszönöm a segítséget!

Szia az osszes Magyarorszagi hivatalos idodet beszamitjak a kozalkalmazotti idobe.Csak a kulfoldi munkaviszonyt nem.

Nyolc éve szereztem meg a tanítói diplomámat, de nem dolgoztam benne. 15 éves munkaviszonyom van más (HR) területen. Az lenne a kérdésem, ha most kezdenék el tanítani, milyen fizetésre számíthatok, illetve gyakorlat nélkül ( mivel rég diplomáztam), általában milyen esélyekre számíthatok?

Sziasztok! Most végeztem tanítóként szeptembertől kezdenék dolgozni egy iskolában. A nyelvvizsgám még nincs meg, de 6 év munkaviszonnyal már rendelkezem. Elkezdhetek úgy dolgozni, hogy nincs meg a nyelvvizsgám és ha meglesz akkor megkapom a ped1-t vagy inkabb ne dolgozzak míg nincs meg a nyelvvizsgám mert akkor lehet h gyakornoki besorolást kapok és akkor a 2 év utáni minősülésig gyakornoki bért is fogok kapni?

Biztosan gyakornoki bért fogsz kapni, mert még nem dolgoztál pedagógusként. Ped.1-be biztosan nem sorolnak, csak a minősülés után (2 év). És utána is a ped.1-es bért csak következő tárgyév (nem tanév), szóval januártól fogod kapni... Nevetséges szerintem, a bér pedig siralmas, és amit megteszünk érte... Jó lenne több fizu, de nem akarok elmenni mást csinálni, mert imádom a munkám. De ebből megélni hosszútávon. A párom lassan 3x annyit keres, mint én. És az is szívás, hogy én nem minősülhetek ped.2-be, holott megvannak az éveim, és betettek ped1-be nyelvvizsga nélkül is (2012-ben már dolgoztam), de az csak 2017-ben lett meg, és így onnan számítják az éveimet...

Sziasztok
Angol diplomám és postgraduate vegzettsegem van, anyanyelvi angol tanár vagyok 15 év tapasztalattal. Milyen táblába kerülnék ha közép iskolában lennék angol tanár? Köszönöm

Sziasztok,
Én még nem vagyok, de szeretnék ped. asszisztens lenni. Közgazdász főiskolai végzettségem van és középfokú c típusú nyelvvizsgával rendelkezem.
Bérezés érdekelne az én esetemben, nyelvpótlék esetleg jàrna e, vagy a főiskola miatt valami egyéb pótlék?
Mostanában mennyi a bruttója egy ped. asszisztensnek?

Köszönöm

A ped. asszisztensek bére a közalkalmazotti bértábla szerint alakul.Jelenleg a garantált bérminimumot (bruttó 195.000,-Ft) kapja a többség, mivel a bértábla nem lett hozzárendezve.
Erre talán még jön 3+7%, ha iskolában dolgozol. Nyelvpótlék rég nincs, a diploma ugyanannyit ér, mint az érettségi, mivel a bértábla "összecsúszott".
Ha pedagógus diplomád is van, akkor megkapod a tanári bért ped. asszisztensként is. Igaz, hogy ez teljesen igazságtalan, de a ped. lobbi elérte, a közalkalmazotti szervezetek meg kussolnak.

A mi iskolánkban netto 130ezret kap a ped.asszisztens. Nevetséges!

Ahhoz hogy a pedagógus 1 be kerüljek ugyanazon helyen kell ledolgozzam a gyakornoki idő 2 évèt?
Egy intézményben?

A hely mindegy, a letöltött idő számít, de oktatási intézménynek kell lennie.

Segítsèget szeretnèk kèrni. 2003-ban diplomáztam a fősulin töri-művszerv.szakon. 2 èvet voltam napközis nevelő,majd 2 èv munkanèlkül. 2006 jan1.-től-2012-ig közalkalmazott,majd 2012.június 1-től egyenruhás (hivatásos állomány).
Ha váltanèk ès vissza szeretnèk menni pedagógusnak mennyi lenne a bruttó fizum? Besorolásom?
Köszönöm!

Kedves Bea 78!
A besorolásnál a pedagógus I. Fokozatba kerülnél, az eddig közalkalmazottként ledolgozott éveid beszámításával. A bértáblában ez alapján tudod kikeresni a rád vonatkozó adatokat.
Ped. II. Minősítésre a szakmában eltöltött hat év gyakorlat után jelentkezhetsz, a korábbi éveidet is beleszámítva.

Üdv az oldalon! Két pedagógus diplomám van, egy tanítói és egy gyógypedagógus tanári. Van két szakvizsgám is, az utóbbit 1 éve szereztem tehetségfejlesztésből. A törvény szerint "Ha a közalkalmazott további szakképesítést szerez, és ezáltal magasabb fizetési osztályba sorolásra válik jogosulttá, a diploma megszerzését követően haladéktalanul át kell őt sorolni. A szakvizsga, illetve szakirányú továbbképzés teljesítésének igazolását követő január hónap 1-jétől kell átsorolni a közalkalmazottat, ha szakirányú továbbképzést követően szakvizsgát tett, vagy azzal egyenértékű oklevelet szerzett." Jogosult vagyok az átsorolásra? Kihez forduljak ez ügyben? Köszönettel, Kné Liza

Nem fognak átsorolni, hiszen jelenleg is főiskolai végzettséggel dolgozó pedagógusként vagy besorolva. Ha magasabb végzettséget (egyetemi végzettséget) szerzel, akkor az egyetemi diplomád megszerzését követő hónap elejétől történik meg az átsorolásod.

Oldalak