Pedagógus bértábla 2019-ben

Cikkek: 

Nem változik a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2019. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.

A 2019-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 195.000 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban. A törvény szerint a munkáltató a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolásától eltérően is meghatározhatja az illetményét.
pedagógus bértábla 2019

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 120 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 180 százaléka alapfokozat esetén,
c) 200 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Segítsèget szeretnèk kèrni. 2003-ban diplomáztam a fősulin töri-művszerv.szakon. 2 èvet voltam napközis nevelő,majd 2 èv munkanèlkül. 2006 jan1.-től-2012-ig közalkalmazott,majd 2012.június 1-től egyenruhás (hivatásos állomány).
Ha váltanèk ès vissza szeretnèk menni pedagógusnak mennyi lenne a bruttó fizum? Besorolásom?
Köszönöm!

Kedves Bea 78!
A besorolásnál a pedagógus I. Fokozatba kerülnél, az eddig közalkalmazottként ledolgozott éveid beszámításával. A bértáblában ez alapján tudod kikeresni a rád vonatkozó adatokat.
Ped. II. Minősítésre a szakmában eltöltött hat év gyakorlat után jelentkezhetsz, a korábbi éveidet is beleszámítva.

Üdv az oldalon! Két pedagógus diplomám van, egy tanítói és egy gyógypedagógus tanári. Van két szakvizsgám is, az utóbbit 1 éve szereztem tehetségfejlesztésből. A törvény szerint "Ha a közalkalmazott további szakképesítést szerez, és ezáltal magasabb fizetési osztályba sorolásra válik jogosulttá, a diploma megszerzését követően haladéktalanul át kell őt sorolni. A szakvizsga, illetve szakirányú továbbképzés teljesítésének igazolását követő január hónap 1-jétől kell átsorolni a közalkalmazottat, ha szakirányú továbbképzést követően szakvizsgát tett, vagy azzal egyenértékű oklevelet szerzett." Jogosult vagyok az átsorolásra? Kihez forduljak ez ügyben? Köszönettel, Kné Liza

Nem fognak átsorolni, hiszen jelenleg is főiskolai végzettséggel dolgozó pedagógusként vagy besorolva. Ha magasabb végzettséget (egyetemi végzettséget) szerzel, akkor az egyetemi diplomád megszerzését követő hónap elejétől történik meg az átsorolásod.

Sziasztok!
Idén végzek óvodapedagógusként az ELTE-n.
Szeptembertől már elhelyezkedek és szeretném tanulmányaimat neveléstudományi (MA) mesterszakon folytatni. Miután lejár a 2 év gyakornoki időm, már mester diplomával fogok rendelkezni. Ezzel átkerülök a besorolás alapján PED1 2-es kategória, MA/Msc bérezésre?
Válaszokat és a segítséget köszönöm!

Üdv Mindenkinek!
10 éve köztisztviselő vagyok. A kérdésem az lenne, hogy ha most óvodapedagógus lennék, beszámítanák-e ezt a 10 évet, illetve, hogy az első 3 évben ugyanúgy gyakornok lennék-e garantált bérminimumért? Köszönöm a választ előre is!

Szia
A 10 évedet beszámitják és nem lennél gyakornok.

Nem csak a diploma megszerzésétől számítják be??

Pedagógusként dolgozom immáron 10 éve, ped. I. kategóriában vagyok, azonban idén szereztem még egy diplomát. Előző pedagógia szakos nevelő, a mostani óvodapedagógia. Jelenleg a 4-es kategóriában vagyok, a bruttó bérem 246.645 Ft. Az lenne a kérdésem, hogy a bértábla szerint mennyi jövedelemre számíthatok a jövőben, vagyis mi alapján tudom ezt kiszámolni? Köszönöm válaszát!

Az életpályamodell bevezetése után fizetés szempontjából teljesen mindegy, mennyi diplomával rendelkezel, több bér nem jár. Amennyiben jelentkezel minősítésre, a sikeres teljesítése után kerülsz pedagógus II. fokozatba a minősítést követő év január 1-től.

Ez ugye most valami vicc???

Kedves Hozzászóló!
Sajnos ez nem vicc!
Pár nap múlva befejezem, és megszerzem a 6, diplomámat és a 7. is félbe van. De Semmi nem jár arra, hogy kinek hány diplomája van... :(

Nem, ez a valóság. Az általad leírtak alapján nem változik a fizetésed.

10 éve vagyok a pályán, 2 szakirányú szakvizsgát tettem. A mostani szabályok szerint, ha 2013-ban törvény alapján soroltak ped 1-be, nem jelentkezhetek minősítési eljárásra, ha pont 2013 után voltam 1 évig GyED-en. ( 2013 óta nincs meg a 6 év gyakorlati időm, csak, ha az előtte levő időszakot is beleszámolom) Tud valaki gyorsan segíteni? Nagyon köszönöm!

Az idén sorosan léptem a ped II. 9-es kategóriába.
A táblázat szerint 319 725 Ft járna BA/ BSc kategóriában.De a munkahelyem szerint csak 309 000 Ft jár viszont mivel sokat és jól dolgozom munkáltatói döntés alapján kiegészítik 2019. 08. 31-ig 319 725 Ft-ra.Ez hogy lehet? Nem jó a feltett táblázat vagy ????

Én úgy tudom, hogy a 2016-os bértáblát kell nézni,
nekem is ugyanez a problémám csak más kategóriában.

A 174,5% -kal,s nem a 180%-kal számolt illetmény van feltüntetve, a 180% valóban opcionális, csak adható kiemelkedő munkavégzés esetén, s ez mindig csak egy tanévre szól. Jól tájékoztattak a munkahelyeden. Az ezzel kapcsolatos jogszabály: Nkt. 65§ (1-2.)

Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy ha év közben áprilisban telik le az első 6 évem pedagógus munkakörben, akkor csak 2020. Január 1.től emelkedik a bérem vagy már májustól?
Köszönöm a válaszokat!
Anna

2019. január 1-től emelkedik (kellett volna).

megerősítem:
"A pedagógust a tárgyév első napján kell a magasabb fizetési kategóriába besorolni."
Ezen a linken olvasható, az első "Fontos" bekezdésben:
https://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412b2/2013-0002_a_pedagoguskepzes_megujitasa/tananyag/JEGYZET-11-2.2._Pedagogus-eletpalyamodel.scorml

Egyik sem. Annak az évnek jan. 1-én kell lépni, amelyikben megvan a 6 év. Ha nem léptettek, visszamenőleg fizettesd ki!

Nekem ez év augusztusában lenne meg a 6evem de már januárban át soroltak úgyhogy küzdj ezért mindenképp!

Sziasztok!
2004-2013-ig pedagógusként dolgoztam főiskolai szakirányú (Mat-Földr- TAP) tanári végzettséggel, de éppen béremelés és minősülés, és minden "faxni" előtt váltottam a versenyszférába. Most esetleg vissza mennék tanítani, de sajnos a bértáblán csak akkor tudok elmenni, ha kinyomtatom, és végig sétálok rajta. Nem tudom, milyen besorolásba kerülnék. Esetleg tudna valaki segíteni egy -tól-ig nettó összeggel a várható javadalmazásomat illetően?

A tanári diplomával munkában töltött idő számít, mindegy hogy versenyszférában töltötted vagy tanítással. Én a diploma megszerzése után rögtön a versenyszférába helyezkedtem el és csak 15 év után mentem el iskolába tanítani. Rögtön ped1-be kerültem, mert 6 év diplomás munkavégzés után automatikusan ped 1-be sorolnak.
Viszont a ped1-ből ped2-be minősítést már csak 6 évi tanítás után kérhetek.

Ez nem így van sajnos. A pedagógus évek számítanak, vagyis a pedagógus munkakörben eltöltött éveket számolják. Ha előtte versenyszférában dolgoztál, akkor nincsen pedagógus gyakorlatod, tehát gyakornok leszel. Majd két év után sikeres minősítő vizsga után leszel ped1.

Szia! KÉrek szépen egy kis segítséget...Engem is érint ez a téma, épp 15 év versenyszféra és ( 9 aktív év+GYED GYES) után térnék vissza, most már tanítani. Totál nem vagyok képben a bérezést illeően.. Ha PED 1-be kerülök automatikusan, -ahogy írtad- akkor a versenyszférában ledolgozott éveimet kell figyelembe venni a táblázat sorainál? 9 év munka után hol találom a rám vonatkozó bért? Köszönöm szépen!

Szia Erika!
Bárhol dolgoztál legalább 6 évet, pedagógus I.-be kell besorolni. 326/2013 Korm. rendelet: "6. § (3) Ha a pedagógus-munkakörre foglalkoztatási jogviszonyt létesítő személy nem rendelkezik az (1) és (2) bekezdés szerint számított két év szakmai gyakorlattal, de bármely más munkakörben, vagy részben az (1) és (2) bekezdésben foglalt jogviszonyban, részben más munkakörben szerzett legalább hat év munkaviszony jellegű jogviszonnyal rendelkezik, mentesül az előmeneteli rendszer gyakornoki szakasza követelményeinek teljesítése alól és a Pedagógus I. fokozatba kerül besorolásra."
Ettől eltérő besorolás törvénytelen.

Ez csak a közalkalmazotti jogviszonyra vonatkozik, úgy tudom. Az új kollégáink mind gyakornokként soroltattak be, mivel cégektől, a versenyszférából érkeztek.

Szia!

Én is így jártam. Gyakornok státuszba soroltak. Minősítő vizsgát csináltam két év után. Most már ped1 vagyok. Jól gondold meg.

Kivéve akkor, ha valaki vállalkozóként dolgozott, mert az az időszak nem számít bele az évekbe.

Ha valakinek 3 évnél több szakmai tapasztalata van, de nincs meg 6 év munkaviszony jellegű jogviszonya, gyakornoknak kell besorolni, így a hat hónap gyakornoki idő kikötése nem mellőzhető.

(326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak
jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról.

2. § (3) Ha a foglalkoztatási jogviszony létesítésekor a pedagógus rendelkezik a 6. § (1) és (2) bekezdése szerinti két év szakmai gyakorlattal, de nem rendelkezik a 6. § (3) bekezdése szerinti hat év munkaviszony jellegű jogviszonnyal, számára – kivéve, ha sikeres minősítő vizsgát
tett – hat hónap gyakornoki időt kell kikötni.)

Oldalak