nyelvvizsgamentesség

Sziasztok!
Nem tudom tud-e esetleg nekem valaki segíteni abban, hogy a munkáltató lemondhat az újonnan szerzett diploma nyelvvizsga követelményéről, ha az nem szükséges a betöltött munkakör ellátásához. Ezen igazolás kiadásával kiváltható a nyelvvizsga és kézhez vehető a friss diploma nyelvvizsga bizonyítvány nélkül is.
Amennyiben azt méltányossági jogcímen a kérelem alapján megítéli az Oktatási Intézmény.
Előre is köszönök minden segítséget!
Utolsoperc

Engem nem érint, de nem értem, hogy akinek nincs középfokú nyelvvizsgája az nem tudja azt a szakterületet amiből vizsgázott? Mi van azokkal akik régebben diplomáztak és a mai napig nincs középfokú nyelvvizsgájuk? Az ő diplomájuk is érvénytelen? Így lenne igazságos. Akinek szükséges van bármilyen nyelvre, az meg is fogja tanulni, nem kellene kötelezővé tenni, ha kötelező olyan nyelvoktatást kellene biztosítani, hogy sikeres vizsgát tudjanak tenni.

Kedves Hozzászólók!
Lányom 16 éves, 10 éves kora óta SNI státuszban van, helyesírás mentesítéssel (idegen nyelv alól is) Tovább szeretne tanulni(gyógypedagógus) de nyelvvizsga letételére -tanárnője szerint- írásban esélye nincs, viszont szóban a csoportban a legjobb. MI a teendőm? Tud valaki nekem ebben segíteni? Még mindig létezik a nyelvvizsga bizonyos részei alóli felmentés?
Köszönöm a segítséget! egy aggódó anyuka

Köszönettel: Egy aggódó anyuka

Érdeklődöm, hogy halláskárosultaknak jár-e mentesség a nyelvvizsga alól?

Igen, kaphat. Keressen meg, tudok segíteni.

Kedves Júlia!
Én is halláskárosult vagyok. Tudna nekem is segíteni, ebben az ügyben?

Érdeklődni szeretnék, hogyha halláskárosult vagyok (bal fülemben nincs dobhártya, implantátum van benne kb. 25 éve) akkor kaphatok felmentést a nyelvvizsga letétele alól? Válaszát előre is köszönöm.
Tóth Imréné

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.

Régóta tanulom az angol nyelvet. Évekig jártam egy nyelviskolában ,többször nyelvvizsgáztam sikertelenül. Elmentem diszlexiás vizsgálatra és sajnos kiderül hogy diszlexiás vagyok sajnos. Hamarabb nem mentem el vizsgálatra mert nem gondoltam volna hogy nekem ez van.:-((( Nekem ez nagyon elkeseríő volt.

A diszlexiám miadt elegendő középfok helyett alapfokú nyelvvizsgát tennem meg többletidőt kaptam. A nyelvvizsga a diplomámhoz kell.

A középfokú nyelvvizsga nem csak a diplomához hanem a nyelvpótlékhoz lett volna szükségem.

Az lenne a kérdésem hogy mivel elegendő az alapfokú nyelvvizsga diszlexiám miadt így kaphatok e nyelvpótlékot az én esetemben? Meg kik kapnak nyelvpótlékot?
Próbáltam utánna érdeklődni különböző helyeken de ezt így senki nem tudta. Még a rehabilitációs központot is felhívtam (ahol vizsgálaton voltam) de ők sem tudták megmondani.

Ki tudna nekem információt adni?

Ritkán vagyok itt így kérlek ha valakinek lenne valami információja ide írjon:

karmen8218@gmail.com

Előre is köszönöm.

Sziasztok!Középfokú C nyelvvizsga esetében minden vizsgarész sikerült de a hallás utáni vizsgarészt többedszerre sem tudom teljesíteni. Mit kell tennem ahhoz, hogy ez alól a vizsgarész alól mentességet kapjak és megkaphassam a diplomámat?Köszi az érdemleges válaszokat.

2006-ban végeztem tanítóként. Alapfokú c nyelvvizsga volt a követelmény. (eszperantó is jó volt) Én levizsgáztam középfokú A-ból és meg is kaptam a diplomámat. Kérdésem az, hogy jelentkezhetek-e így mesterképzésre. Elmúltam 40 éves.
Köszönöm a választ!

Persze, jelentkezhetsz, de mentességet már nem kapsz a középfokú C típusú nyelvvizsga letevése alól ahhoz, hogy meg kapd a diplomád.
Hogy az eszperantót elfogadnák-e adott szaknál, ha abból csinálnál, a TO-t kell megkérdezni.

Nyáron azt a tájékoztatást kaptam, hogy elég lesz majd a kimenethez nyelvvizsgázni.
Ellenben, most azt mondták, hogy nem is enged jelentkezni a gép, ha nincs meg a B2
vizsga. Igaz nem mondtam nekik, hogy elmúltam 40 éves nem gondoltam, hogy lehet jelentősége. Így aztán most teljesen tanácstalan vagyok.
Köszönöm a választ!

Abban szeretnék segítséget kapni, hogy 56 éves vagyok. Csecsemő és kisgyermek nevelői főiskolára szeretnék menni, nekem is kell nyelvvizsga, hogy megkapjam a diplomát. Köszönöm

Sziasztok! 48 éves vagyok,szeretnék logopédiát tanulni.Hajdúböszörményben indul a fősulin gyógypedagógus szak és ezen belül lehet választani. Más lehetőség nincs?

Bocsánat, ha arra gondoltál, hogy logopédiát lehet-e más keretek között tanulni, akkor a válaszom: nem. A logopédia a gyógypedagógia részszakterülete, bármennyire is szeretnének egyes "logopédusok" erről nem tudomást venni és magukat a gyógypedagógiától függetlennek kikiáltani. Pedig a beszédzavarok javítása megkíván egy csomó gyógypedagógiai alapismeretet, mert ezeknek a zavaroknak többféle háttere lehet, vagyis a segítséget igénylők aktuális, speciális helyzetét is figyelembe kell venni, amikor "terápiát" alkalmazol.

Köszönöm szépen a választ! Jól értelmezted a kérdésem.Debrecenben lakom.

A legjobb gyógypedagógiai/logopédiai képzés - már csak az évszázados hagyományok és tudományos megalapozottság és háttér miatt - az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karon folyik, melynek jogelődje már több, mint száz éve oktatja a gyógypedagógia részeként. Ha jól tudom, idén Nyíregyházán is elindult egy kihelyezett szakjuk, szintén logopédiai szakirányt oktatva. Ajánlható még a Szegedi Tudományegyetem logopédia szakiránya, bár nem tudom, hogy az ország melyik szegletében laksz; erre vonatkozóan nem írtál semmit.

szia nekem az lenne a kérdésem hogy, 2011-ben államvizsgáztam az Avkf-n mint óvodapedagógus. Elvileg belső nyelvvizsgát tehetek, illetve én olyat is olvastam hogy, ha eltelik 3 év akkor nyelvvizsga nélkül is megkaphatom a diplomám? Köszönöm a segítséget.

Kedves Piros86!
Segítséget szeretnék kérni sajnos én is kiszeretném kérni a diplomámat és ugyan úgy 2011-ben végeztem a SZIE mint te, de a fórumon sehol sem látom, hogy a te helyzeted megoldódott volna vagy válaszolt volna valaki. Előre is köszönöm a segítségedet

Gyógypedagógus ( pszichopedagógiai) végzettségem van 20 éve. Jelenleg 50 éves vagyok. Most plusz szakra a tanulásban akadályozott szakra megyek. Szeretném megkérdezni, hogy kell a nyelvvizsga?

Ha a Bárczi a szakirányú továbbképzésében szerzed az újabb szakirány (1,5 éves képzés) akkor nem kell nyelvvizsga, ha rendes BA képzésben akarod végezni (4 éves) akkor oda igen.

Köszönöm a választ. Szakirányú 1,5 éves. Nagyon megnyugodtam

Az 1995-ös tanévben voltam II. éves hallgató a SzIF-en Győrben,majd ősszel volt egy súlyos-életveszélyes balesetem, túléltem, de a győri pályafutásom befejeződött.
Azt szeretném megkérdezni, hogy hol van lehetőség diplomázni valamiből?

Utána olvasgattam a 35 év feletti diploma szerzésnek és arra a következtetésre jutottam,hogy mégse kell diploma. Köszönöm

Még csak érdeklődök ám, egyenlőre még gyógyulgatok....

Nekem nagy màkom van, a fôiskolàn mi voltunk az utolsòk akinek nem kellett nyelvbôl viszgàt tenni ès most az egyetem is....))))

Szia mindenki. Egy kérdésem lenne. 2011-ben államvizsgáztam, és a szóbeli nyelvvizsgám meglett, de az irásbeli nem sikerül sikerült sehogy sem. Idén 40 éves leszek. Az lenne a kérdésem a complett nyelvvizsga alól mentesülhetek e?

nem, életkorra csak akkor mentesülsz ha a felvétel évében lettél volna 40. Plusz ez a kedvezmény idén megszűnik.

Köszönöm a gyors vàlasz!! Akkor valoszinű a sulié marad a diplomám, legalàbb vigyáznak rá!!

Szeretnék érdeklődni, hogy régen volt olyan aki mentességet kapott nyelvvizsga alól, mert olyan területen dolgozik ahová nem kell nyelvismeret? Ilyen létezik-e még?
Én diplomás ápolóként végeztem, akkor még alapfokú C-típusú nyelvvizsga kellett. Most mesterképzésre járok és idősekkel foglalkozom, az én területem nincs jelentősége az idegen nyelv tudásának? Tud nekem valaki segíteni, hogy van-e valami lehetőség a nyelvvizsga mentességre.?

Tudna vki abban segíteni,hogy tanítóként, államvizsgával nyelvvizsga nélkül hogy vehetnek fel? Lenne helyem,de az igazgatónőnek kellene vmi jogszabály hogy fel tudjon venni konkrét diploma nélkül,az oklevéllel. Vki tud ilyen jogszabályt,amire hivatkozhatunk?
Köszi

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!