bölcsőde

Üdv! Tud nekem valaki segíteni abban,hogy a közalkalmazotti bértábla alapján hova kell engem besorolni? Bölcsődében, gondozónői munkakörben dolgozom. A gimn.érettségin kívül van egy 547610200105402 OKJ számú kisgyermekgondozó, nevelő végzettségem is.
2003.óta dolgozom a közszférában.
Segítségeteket köszönöm!
Memci

Sziasztok!
Abban szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy mi történik a diploma megszerzése után. Kaptam állást ebben a munkakörben. Ilyenkor kezdődik a két év gyakornoki besorolás. A kérdésem ez lenne, hogy ez idő alatt szükség van mentorra? A végén kell e valamit írnom, valakinek értékelnie vagy valami más egyéb?
Köszönöm!

Gyor: iskola, ovoda zarva...bolcsode nyitva.Q

Kedves Fórumozók!
Jogviszony beszámítással kapcsolatban kérném a segítséget, mivel nekem nem egyértelmű a Kttv. 8 §. (5) (6) bekezdése.
Adott egy személy, akinek az alábbi jogviszonyai vannak:
1982. munkaviszony, vállalat
1983-1984. Önkormányzat, köztisztviselő
1985-2017. munkaviszony, pénzintézet
2018. egyéni vállalkozó
A fenti jogviszonyok beszámítanak a besoroláshoz?
Köszönöm a segítséget.

Szia!
Ez attól függ, hogy mikor szerezted meg az OKJ-s végzettséget, mert csak azt az időtartamot lehet figyelembe venni besorolásnál, amikortól a munkakörhöz szükséges végzettség megvan...

Szeretnék tanácsot kérni, azzal kapcsolatban, hogy 15 évig óvónői szakközépiskolai végzettséggel, gyermekotthonban dolgoztam, mint nevelő.
Majd elvégeztek egy kisgyermeknevelői okj-s tanfolyamot és most bölcsődében dolgozom.
Megkaptam a munkaszerződésem és a besorolásnál nem vette figyelembe a munkáltató ezeket az éveket és az 1-2 évhez sorlt be.
Fellebbezhetek e ez ügyben

Szia! A 15/1998-as rendelet szerint a következő végzettségekkel lehet valaki kisgyermeknevelő: csecsemő- és kisgyermeknevelő (BA),
bölcsődei szakgondozó (OKJ),
csecsemő- és kisgyermekgondozó (OKJ), csecsemő- és kisgyermeknevelő-gondozó (OKJ),
csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó (OKJ),
kisgyermekgondozó, -nevelő (OKJ),
csecsemő- és kisgyermeknevelő asszisztens (FOKSZ),
csecsemő- és gyermekgondozó (OKJ)
vagy ezen képesítések valamelyikével rendelkező: védőnő, pedagógus szakképzettségű személy, felsőfokú szociális szakképzettségű személy vagy gyógypedagógiai asszisztens (OKJ)
- [kizárólag csecsemő- és gyermekgondozó (OKJ)
képesítéssel rendelkező személy esetén].

Csecsemő- és gyermeknevelő gondozó felsőfokú végzettséggel rendelkezem. A kézpés után elvégeztem az óvodapedagógus szakot, jelenleg abban dolgozom. Van lehetőségem rövidebb idő alatt megszerezni a Csecsemő- és kisgyermek nevelői BA képesítést?
Abban az esetben, ha megszereztem a Csecsemő- és kisgyermeknevelői diplomát, a bölcsődében a pedagógus besorolás szerint gyakornoki pozícióban leszek akkor is, ha az óvodapedagógusként ped. I. besorolásban vagyok már?
Köszönöm a segítséget!

Ha jól értem, felsőfokú OKJ-s kisgyermeknevelő-gondozó végzettséggel rendelkezel és van egy óvodapedagógus diplomád. Véleményem szerint teljesen felesleges belevágni a kisgyermeknevelő BA diploma megszerzésébe, hiszen az óvodapedagógus diplomával is pedagógus munkakörbe kerülsz, ha bölcsődében kezdesz el dolgozni, hiszen a 15/1998-as rendelet szerint kisgyermeknevelő munkakört be lehet tölteni pedagógus végzettségű személynek is, ha van mellette OKJ-s kisgyermeknevelő végzettsége. És mivel van pedagógus diplomád,felsőfokú végzettséggel rendelkezel, pedagógus besorolásod lesz. A mesterképzésen való részvételre (Ma diploma), illetve később a ped. II-be való átminősítésre kell törekedni a fizetés növekedése érdekében!

Kisgyermeknevelőként 50 nap szabim van. 21 alap +25 pótszabadság + 4 a két gyerekre. A kérdésem hogy mennyivel rendelkezek én?

úgy tudom a jogszabály szerint 7 nappal rendelkezel

Erdeklodeniszeretnek hszocped foiskolavegzetseggel bolcsodebendolgozhatok? Kapok diplomas bert vagy csak hameg vanaz okj kisgyerek gondozoim?

Igen, dolgozhatsz, de pedagógus bértábla szerint fogsz fizetést kapni.

Szeretném konkrétan megtudni,hogy aki "csak" a 10 hónapos OKJ tanfolyamot ( kisgyermekgondozó bölcsi )végzi el mennyi kezdő fizetést kap? (A táblázat bonyolult:(:))Köszönöm szépen!

Kb egy olyan 90 ezret vagy 89 ezret nem sokat de inkább nagyon sok a 12 órázás.

Szeretném megkérdezni hogy OKJ 54 761 02 számú kisgyermekgondozó, -nevelő szakképesítéssel hová kell besorolni? D vagy E kategóriába?

Tudod már azóta, hogy melyikbe tartozol?

Egy állásfoglalás szerint E -be kellene lennem, de a munkáltatom nem sorolt még át ilyen-olyan indokra hivatkozva.

Szia! Megtörtént már az átsorolásod E-kategóriába?

lindus87!
Ismerős.... :/
Ne hagyd magad.Ha tag vagy fordulj a bddsz-hez.
Legyen róla papírod,hogy az átsorolást kérted.
Kitartás!

Azt szeretném kérdezni,hogy hány nap szabadság jár egy évre.Csecsemő és kisgyermek gondozó a végzettségem. Az alap 20,és még jár nekem 4 nap.Az egyik ismerősömnek viszont 48 nap jár.Egy a szakmánk és egy idősök is vagyunk.Mennyit számít a munkában eltöltött évek száma?köszönöm a választ előre is.

Milyen bölcsibe dolgozol?a hagyományos ès mini bolcsiben adják meg a pótszabadságot.

Az alapszabadság 20 nap. E kategóriától jár +1 nap, illetve 25 nap pótszabadság. Tehát 46 nap + gyerek után 2 nap, ha van.

Sziasztok!
Megszeretném kérdezni ,hogy bölcsődei dajkaként ( korábban takarítónő) milyen besorolásba
tartozok? Érettségim van és óvodai dajka végzettségem. És most C2 kategóriában vagyok.Köszönöm a választ előre is.

Ez engem is erdekelne ?? Okj lehet e kisgyermek gondozó egybölcsiben?

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1600006.EMM&timeshift=20160401&txtreferer=00000001.txt
Igen, lehet. A netjogtárban világosan le vannak írva a munkakörök feltételei. Dolgozhatsz, de nem csecsemő- és kisgyermeknevelőként, hanem az asszisztenseként, mint kisgyermek gondozó!

Ez butaság!!!
A bölcsődékben kisgyermeknevelők dolgoznak, akik régi megnevezése a gondozó volt.
Nincs aszisztensük. A takarító személyzet van segítségükre, akiknek most már munkaköre dajka végzettséghez kötött.

De van én amit végeztem Fősuliba de csak felsőfokún (2év) a szakma megnevezése csecsemő és kisgyermeknevelő asszisztensként szerepelt az oklevélen. Aminek betöltése a FEOR szerint: csecsemő és kisgyermeknevelő, dajka, hivatásos nevelőszülő.

Tehát: dajka.
Én bölcsődében dolgozom,nincs asszisztens.Dajkává átképzett takarítók vannak.

Igaz, hogy nincs asszisztens a bölcsődében, DE a végzettség megnevezése az a csecsemő-, és kisgyermeknevelő asszisztens. Ez pedig azt jelenti, hogy ő kisgyermeknevelőként dolgozhat a bölcsődében. Mielőtt támadás érne, hogy ilyen nincs, nekem is ez a végzettségem és kisgyermeknevelőként dolgozok.

Ilyen munkakör bölcsődében nincs. A kisgyermeknevelő munkáját akinek előírás a diploma megléte, a kisegítő (takarító) =dajka segíti.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!