Pedagógus bértábla 2019-ben

Cikkek: 

Nem változik a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2019. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.

A 2019-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 195.000 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban. A törvény szerint a munkáltató a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolásától eltérően is meghatározhatja az illetményét.
pedagógus bértábla 2019

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 120 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 180 százaléka alapfokozat esetén,
c) 200 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Kedves Válaszadó/Kollégák,

Pályám kezdetén 15 hónapot tanítottam szakközépiskolában szakmai tantárgyakat. Ezután néhány hónap versenyszférás kitérő után köz/kormánytisztviselőként dolgozom 22. éve (az ennek megfelelő alap-/szakvizsgával, továbbképzésekkel.)

Eközben részben személyes indíttatásból, gyógypedagógiai főiskolát végeztem. Mára gondos felügyeletet igénylő (autisztikus) gyermekem nagyjából sínen van, egyetemista, jól funkcionál.

Szeretnék tanak. gyógypedagógusként elhelyezkedni. Spec. általános iskolában, vagy (ha olyan ritka szerencse ér, spec. szakképzésben.)

KÉRDÉSEM: A PEDAGÓGUS BÉRTÁBLÁBAN FENTIEK ALAPJÁN HOVÁ SOROLÓDOM?

Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni!

Sziasztok!
1988 és 1990 között képesités nélküli pedagógusként, közalkalmazottként dolgoztam egy iskolában
1998-ban szereztem diplomát óvodapedagógusként, ez év szeptember 1-től ugyanazon a munkahelyen dolgozom óvodapedagógusként. Minősítésen nem vettem részt.
Kérdésem a következő: melyik fizetési fokozatba kell besoroljon a munkáltató?
Köszönöm a segítséget.

Jó estét! Èn 2003 szeptembere óta dolgozom óvadapedagóguskènt. 2011 májusától Ausztriában folytattam tovább a pedagógusi pályámat. Most viszont úgy alakul az életem, hogy idèn szeptembertől újra itthon dolgozom majd. Kérdésem, hogy beszámìtható-e a kint eltöltött szakmai időm itthon? Köszönöm a válaszokat!

Igen, beszámítódik!

Köszönöm a vàlaszt! Tudnál, tudna valaki erre rendeletet belinkelni?

Szeretnèm kèrdezni, hogy a 7 èvenkènti továbbkèpzèsi kötelezettség menetèt melyik jogszabály szabályozza? Olvastam lentebb egy válaszban, hogy ha valaki teljesít egy 7 èves periódust, három èv helyett kèt èv után is továbbsorolhatják?

Másik kèrdèsem, hogy aki kap minőségi bèrpótlèkot, annak kisebb szorzóval számolnak?

Három èv helyett kèt èv- már törölték az életpálya elindításakor!
A bér alapja a pedagógus bértábla + egyéb pótlékok (minőségi bérpótlék)!

Sziasztok, a garantált illetményt tartalmazza a munkáltatói döntésen alapuló illetményrészt? Vagy ezen felül jelenik meg a bérben. Köszönöm a választ.

A bértábla szerinti bér + pótlékok + döntésen alapuló illetmény!

Sziasztok!
Egy nagyon komplikált esettel fordulnék hozzátok, hátha valaki végre választ tud adni rá! :) 2013 augusztusában kezdtem el dolgozni alsós tanítóként. Sajnos nyelvvizsgával akkor még nem rendelkeztem, de a főiskolát elvégeztem (elvileg jogszerűtlenül voltam alkalmazva). Azóta már megszereztem a nyelvvizsgámat, diplomámat, minősültem is. Én úgy tudom, hogy lépnem kéne egyet előre a sorban, hiszen 6 éve dolgozom közalkalmazottként (a tárgyév első hónapjában léptetnek?). Sok embert felkerestem már ezzel a problémával, de választ senki sem adott rá. Volt olyan, aki azt mondta, hogy azért nem lépek, mert 2013 augusztusától 2014 januárjáig tartó időszakot nem számolják el egész évnek (utána néztem és pont az ellenkezőjét olvastam). Mások azt mondták, hogy a jogszerűtlen éveim elvesztek (ennek is utána néztem, elvileg a jogszerűtlen évek a szakmai tapasztalat éveit nem képzik, de a ledolgozott évekbe beleszámít, és a lépésnél a ledolgozott évek száma számít, a gyakornokból ped1-be ped1-ből ped2-be ott nézik a szakmai éveket). Sajnos már nem tudom mit gondoljak :D! Esetleg van valaki, aki hasonló cipőben járt, és tudna segíteni? Nagyon hálás lennék! :) :) :)

tigerrel egyet értve, fordulj jogorvoslatért!

Sziasztok! Jogorvoslati kérelmet írtam (jogszabályokkal)! Válaszoltak, nekem lett igazam, bocsánatot kértek és visszamenőleg kifizetik az elmaradást (hozzáteszem előtte telefonon elhajtottak többször is).

Szia Magdolna,

a jogszerűtlenül (megfelelő végzettség nélkül) foglalkoztatott évek elvileg nem számítanak bele, ezért nem léptél.
Nálunk a helyi Szakképzési Centrumban ebben a tanévben volt 1-2 hasonló eset.

Köszönöm a válaszod! Tehát,ha jól értem akkor a közalkalmazotti éveimbe se számít bele? :(

Köszönöm a válaszod! Tehát,ha jól értem akkor a közfoglalkoztatott éveimbe se számít bele? :(

Nem úgy van. Igenis beleszámít a közalkalmazotti jogviszonyba, és 2019. jan. 1-én kellett volna lépned! Ha másképpen nem megy, akkor írj az EMMI-nek.

Sziasztok!
Mentornak jár valami plusz juttatás?
A válaszokat köszönöm.
Anna

A felsőoktatás által adott honorárium, ahonnan érkezik a gyakornok- az a bér!
vagy
Van mesterpedagógusi lehetőség - Fejlesztő támogató tevékenységhez kell elvégezni a képzést és megírni a pályázatot!

2008. nyarán szereztem meg pedagógusi diplomámat, azóta közalkalmazottként dolgozom, soha nem tanítottam. Ha 2020-ban elhelyezkednék, mint tanár akkor Ped 1-en belül 5. kategória (12-14 év), vagy 4. kategória (9-11 év) kerülnék. A pedagógusi diplomát júliusban vettem át.
Köszönöm: Mariann

Ha soha nem tanítottál,akkor gyakornok leszel.Én 2009ben vettem át a pedagógus diplomámat,de 2éve dolgozom csak pedagógusként.Nemsokára lesz a minősítésem.Gyakornok vagyok.

"Ha soha nem tanítottál,akkor gyakornok leszel." ==> tévedés. Ha van 6 év munkaviszonya,akkor ped.I.-be kerül.

De nem úgy van, hogy a közalkalmazotti munkaviszony beszámít ? Így Ped 1-be kerülnék.

De a közalkalmazotti viszony beszámít,ezért ped1- be kell sorolni Téged.

Szép napot! Közgáz diplomával, 16 év munkaviszonnyal (ebből vagy 8 közalkalmazotti) most végzem a gyógypedagógiát. Jövőre fogok végezni, de lehet, hogy most volna egy nekem tetsző gyógyped állás. Kérdésem, ha elvállalnám, ez esetben mi lenne a besorolásom?

Szia , PedI-be kerülnél. A tankerület engedélyezheti, hogy már most felvegyenek, ha az intézménynek nagyon fontos.

Kedves Dzsikule,

elvileg a szükséges végzettséged megszerzésétől "ketyeg az óra", szóval amint meglesz a gyógypedagógusi végzettséged, onnantól.
A "jó hír", hogy nem gyakornok leszel, mert van már legalább 6 év munkaviszonyod.
(A mi intézményünkben ebben a tanévben szembesültünk ezzel a jogszabállyal...)

Szép napot! Már van 11 év összefüggő jogviszonyom közalkalmazottként, de soha nem tanítottam. Ha most el akarnék kezdeni tanítani, melyik kategóriába sorolnának be? Köszönöm a választ előre is.

Tisztelt cim!
2008 és 2011 között kisebb megszakitással pedagógus munkakörben dolgoztam Szerbiában. Ez lebontva:2008.11.04.-2010.06.08-ig. Majd másik intézményben 2010.10.,és megint másik intézményben 2010.11.01.-2011.02.28-ig. Most állnék újból munkába pedagógusként. Érdeklődnék, hogy ezzel a múltal van-e esélyem a ped 1-ben kezdeni?
Köszönöm elöre is a választ.

Tisztelt Válaszadó!

1991-ben szereztem tanítói diplomát. Ezzel 7 évet tanítottam, az F megfelelőibe voltam besorolva. 2003 decemberétől 2007 márciusáig bölcsődében dolgoztam, mivel idevaló semmilyen végzettségem nem volt, technikai kisegítő megnevezésű munkakörben gyermekcsoportban dolgoztam D megfelelő fizetési fokozatban. 2007 márc.1-től újra F-es bérem lett, mert megcsináltam egy OKJ 54 ideillő felsőfokú szakképzést. Azóta is bölcsődében kisgyermeknevelő vagyok. 2018-ban meglett a portfólió (20 év után csinálni kellett). 2016. jan. 1-től átsoroltak a közalkalmazotti F7-ből PedII/4-be! Szerintem akkor PedI-be kellett volna, de vajon melyik fizetési fokozatba lett volna helyes?
2016. jan.1-től át kellett sorolni a bölcsődei pedagógus dolgozókat a közalkalmazotti táblából a pedagógus bértáblába. Ez esetemben az F/7-ból történt meg. Szeretném biztosan tudni, hogy az átsorolásnál melyik fizetési fokozatba kellett kerülnöm? Figyelembe kellett e venni a közalkalmazottként, tanítóként ledolgozott időt, vagy csak a 2007-től FSZ-es végzettség utáni éveket? Ped1/7-be vagy Ped1/4-be kellett e helyesen tenni a béremet?
Tudom hogy hibás, hogy 2016-ban besoroltak a PedII/4-be, 2017.01.01-tól a soros lépés miatt PedII/5-be. A 2018-as sikeres portfólió okán most is itt vagyok. Jó ez így? (az összesen 23 aktív pedagógusi, közalkalmazotti gyerekcsoportban ledolgozott év alapján?)

1989.08.15.-én kezdtem a tanítást főiskolai végzettséggel.Azóta is megszakítás nélkül ugyanabban az iskolában dolgozok.A kérdésem az lenne,hogy melyik kategóriában kellene most lennem,mert szerintem nem jól soroltak be.

Oldalak