Pedagógus bértábla 2019-ben

Cikkek: 

Nem változik a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2019. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.

A 2019-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 195.000 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban. A törvény szerint a munkáltató a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolásától eltérően is meghatározhatja az illetményét.
pedagógus bértábla 2019

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 120 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 180 százaléka alapfokozat esetén,
c) 200 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Szia!Kérdezni szeretnék még valamit.Valami gond lehet átsorolásommal,mert sorosan is léptem és közben átkerültem a Ped. 2-be is.A táblázat szerint 337995 forint lenne,a bérjegyzékemen viszont alapilletményként 327668 szerepel. A munkáltatói döntésen alapuló illetményem 12370 forint.Decemberig megkaptam a táblázatban lévő összeget.Szerintem nincs így jól!Kihez lehetne fordulni?Előre is köszönöm!

A 174,5% -kal (ez a te esetedben 327 667), s nem a 180%-kal számolt garantált illetmény van feltüntetve, a munkáltatói döntésen alapuló illetmény csak adható kiemelkedő munkavégzés esetén, s ez mindig csak egy tanévre szól. Az igazgató vagy bérügyekkel foglalkozó kolléga tud neked segíteni a munkahelyeden. Az ezzel kapcsolatos jogszabály: Nkt. 65§ (1-2.)

Köszönöm !Még az lenne a kérdésem,hogy év közben is lehet e változtatni,vagy csak tanév elején?

Mivel egy tanévre szól, és szeptemberben a nagyobb szorzót kaptad, ezért most is meg kellene kapnod. Reklamálj!

Köszönöm!Meg is teszem!

Köszönöm a választ.

Jó estét! Az lenne a kérdésem, hogy ha 2012 óta dolgozom tanítóként, akor illet a 6 év utáni béremelés? 1,5 éve gyeden vagyok,de azt is beleszámítják,nem? Köszönöm.

Sziasztok,
Óvodapedagógus gyakornokoknak 2019. Januártól jár a bruttó 195000Ft garantált bérminimum?

Előre is köszönöm a válaszotok.
Üdv.

Jó napot kívanok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen besorolásba fogok kerülni, ha 4 éve lesz májusba, hogy felsőfokú szakképzéssel dolgozok bölcsődébe, és júniusba megkapom a BA képzés után járó diplomámat. Gyakornok leszek megint (ami 2 évig voltam az fsz képzésem miatt) vagy ped1be kerülök a 3-5 éves kategóriába. A választ előre is köszönöm.

Jó napot kívánok!
Közgazdász diplomával rendelkezem, valamint mesterképzést végeztem. Középiskolában szeretnék elhelyezkedni pedagógusként, kérdésem az lenne hogy számviteli mesterszakkal mennyi lenne a bérem, és hogyan változna ha elvégezném utána a közgazdász tanári MA képzést, és hogyan ha doktori képzést választanék.

Jó estét!2018 áprilisban tettem le a minősítő vizsgát bölcsődében!Most soroltak át ebben a hónapban pedagógus 1.kategóriába!Az lenne a kérdésem hogy visszamenőleg utalnak pénzt?Amiatt kérdezem mert egy óvodapddagógus kollegám megkapta az összeget!Köszönöm előre is a választ!

A minősítés évét követő év januártól jár az átsorolás. Nincs mit utaljanak visszamenőleg, ez a törvényi előírás. Én 3 éve februárban minősültem, és következő év januártól kerültem Ped.II-be, óvodapedagógus vagyok.

Szeretnék érdeklődni, hogy közgazdász diplomával rendelkezem, jelenleg óvodapedagoguskent tanulok!12 év munkaviszonyom van amiből 4év közalkalmazotti, de gazdasági terülten. Az lenne a kérdésem, hogy ha óvónőként szeretnék dolgozni az iskola elvégzése után, milyen besorolásba kerülnék ?Válaszát köszönöm szépen!

Beszámítanak a közalkalmazotti évek
Ped1

Gyakornok

Sziasztok!

Idén januárban szereztem meg az óvodapedagógus diplomát, februárban már alkalmaznának is így. Február 1- ig 4.5 évig dajkaként dolgoztam és előtte is van minimum 1.5-2 év munkaviszonyom, amit fel tudok mutatni.
Kérdésem annyi lenne, hogy ezek szerint ped.1 besorolás 1 kategóriába kerülök majd (br195.000Ft)és majd 3 év múlva lépek feljebb?

Köszönöm szépen előre is.

Gyakornok kategóriában kezd, és 2 év múlva minősülés után kerülhet ped. I.-be. Utána még 14 év, és egy újabb minősülés és lehet ped. II.

Milyen 14 év? Én úgy tudom hat év után minősülhet, 9 év után pedig köteles.

2019.01.01.-től pedagógus II. 16-os kategóriába kellene átsorolni, de ilyen kategória nincs. A törvényhozók elfelejtették, hogy a nyugdíj korhatárt megemelték. Mit lehet tenni?

ÜDVÖZÖLLEK! AZ ALÁBBI VÁLASZT KAPTAM EGY MÁSIK OLDALON. Tisztelt Ügyfelünk!

A fenti kérdéssel kapcsolatban javaslom, hogy keresse meg az Oktatási Minisztérium Jogi Osztályát.

Az EMMI pedig vissza küld a Földművelési Minisztérium Oktatási Osztályához, mert az illetékes választ adni neked. A Hodován pedig lerágja a bajszát, ha megtudja. A sérelem díjat az iskola számlájáról fizetik ki, holott lehetőség lett volna megigényelni a Minisztériumtól és betartani a törvényt.

Sziasztok!
Most történt az átsorolásom. Pedagógus 1 fokozat 03 kategóriából 04-be.
Az illetményem a módosítás szerint 239.109ft.
A bértáblához képest ez kevesebb. Nem értem miért. Valaki tud segíteni?

Mert a 174,5%-kal számolt garantált illetményt kaptad, és nem az adható 180%-kal számoltat.

65. § (1) * A fokozatokhoz és ezen belül az egyes fizetési kategóriákhoz tartozó garantált illetményt az illetményalap százalékában az (1a) bekezdés és e törvény 7. melléklete állapítja meg.
(1a) * A köznevelési intézmény vezetője a pedagógus munkavégzése színvonalát, nyújtott munkateljesítményét kompetencia és teljesítményalapú értékelési rendszer alapján értékeli, és ennek figyelembevételével a munkáltató - tankerületi központ által fenntartott köznevelési intézmény esetében a köznevelési intézmény vezetője, szakképzési centrum esetében a tagintézmény-vezető javaslatára és egyetértésével - a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolása szerinti illetménytől eltérően is meghatározhatja az illetményét azzal, hogy a pedagógus illetménye nem lehet kevesebb, mint a központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott vetítési alap

középfokú végzettség esetén 119,6 százaléka,
alapfokozat esetén 174,5 százaléka,
mesterfokozat esetén 193,2 százaléka

alapulvételével megállapított illetményalappal számolt illetmény.
Mert a 174,5%-kal számolt garantált illetményt kaptad, és nem az adható 180%-kal számoltat!
(2) * Az illetményalap a központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott vetítési alap

középfokú végzettség esetén százhúsz százaléka,
alapfokozat esetén száznyolcvan százaléka,
mesterfokozat esetén kétszáz százaléka.

Téged a 2017. január 1-től érvényes bértábla szerint soroltak be!

Köszönöm!
Néztem, tényleg a 2017es táblázat szerint.
Akkor most mit tegyek? Ezt megtehetik?
Köszönöm előre is a válaszod.

Ott van a köznevelési törvényben a válasz. Olvasd el az előző neked írt hozzászólásomat.
A garantált bért kaptad, törvényesen járt el a munkáltató. A 180%-kal számolt illetmény csak adható kiemelkedően jól végzett munkavégzés esetén egy-egy tanévre.
Ha szeptemberben 180%-kal számoltak, akkor most is az járna. Mennyi volt az előző illetményed?

Köszönöm válaszodat, elolvastam.
Az előző bérem,amely a most kézhez kapott módosításon is szerepel 230.253 ft. Ami megfelel a ped1 03 as fokozatnak a 2017-es bértábla szerint. Tehát a maximumot kaptam akkor is. És a jelenlegi új ped1 04-es 239.109 ft.

Szeptemberben is ezt a 274,5%-os szorzót alkalmazták nálad. Utána számoltam.
Ezt a szorzót 2016 szeptemberében kellett bevezetni a 2016/2017-es tanévre. 2017 szept.-ben lett volna az illetményrendezés utolsó szakasza, de a köznevelési tv. közben változott. A 2017-ben alkalmazandó, most a 2. pontban lévő magasabb szorzókat 2017-ben csak differenciáltan lehetett bevezetni, és csak 1-1 tanévre (tanévre vonatkozóan). Azóta nincs változás.
Legközelebb szeptembertől lehet a magasabb szorzót alkalmazni az új tanévre.
Egyébként a legtöbb iskolában megadják mindenkinek, mert az ig. tudja, hogy mindenki számított rá, hiszen benne volt a törvényben.

Köszönöm.
2016. Júliustól cseden vagyok. Mondhatni lemaradtam 1-2 dologról. Csak közbe jött a lépésem, és kaptam a papírt, nem értettem.

Sziasztok! Szeretném kérni a segítségeteket. Gyedről hívtak vissza dolgozni. réRészmunkaidős lettem. 2 tanórám van napközben, a többi napközi, tanulószoba. Heti 16 órában dolgozom. Szeretném tudni, hogyan számítják a részmunkaidős béreket, illetve a szabadságokat...F3as a besorolásom. Ha esetleg valaki tud segíteni, vagy legalább egy linket küldeni, megköszönöm. GyE

Oldalak