Pedagógus bértábla 2019-ben

Cikkek: 

Nem változik a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2019. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.

A 2019-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 195.000 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban. A törvény szerint a munkáltató a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolásától eltérően is meghatározhatja az illetményét.
pedagógus bértábla 2019

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 120 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 180 százaléka alapfokozat esetén,
c) 200 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Azt mondják, hogy nem lehet elszámolni a 2 évet, mert legalább 6nak kell lennie, hogy számítson. Hiába lengetem a jogszabályt... Mit lehet tenni? Nem tudom...

Átvernek. Mivel nagyon sötétek úgysem tudod meggyőzni őket. Azt tanácsolom, fogy fordulj az illetékes tankerületi központhoz, vagy egyenesen az EMMI-hez. Segítenek. info@emmi.gov.hu

És erre is létezik jogszabály, hogy mi a teendő a téves besorolások esetén? Tehát valahol le van ez írva, hogy téves besorolás esetén, kötelesek visszamenőleg kifizetni a különbözetet? Mert mint írtam, nekem annyit mondtak, hogy ha igazam is van, visszafizetni semmit se fognak, max atsorolni (bár e téren is azt mondják hülyéket beszélek), és ennek oka, hogy én alairtam a szerződéseket, ezzel elfogadtak hogy jó így, és egyetértek, tehát nincs mire reklamálnom. Megkérdezhetem hogy ti/önök az ország melyik részén tanitotok?

Ez nem így van. Az illetményedet jogszabály írja elő és nem megállapodás kérdése. Ha nem a kjt szerint soroltak be, és nem a tv. szerinti bért kaptad, akkor kötelesek pótolni az elveszett bért. Ha a munka törvénykönyve alá tartoznál, akkor lehetne azt mondani, hogy megegyeztetek, aláírtad, de azért ott is van egy minimum, ami alá nem lehet menni.
A kjt. -ben nem új a 87/A.§, ne hagyjátok magatokat átverni.

Köszönöm válaszod Tiger!

Tiszteletem!

Szakközépiskolában vagyok osztályfőnök, nappali felnőttoktatásban, szakközép iskolák érettségire való felkészítésére felőkészítő osztályban.
Nem kapom meg az osztályfőnöki 2-óra kedvezményem, illetve egy Szervezési díja szerződés keretében kapom az osztályfőnöki pótlékkal megegyező bért, amely szerződés 2018szept.3tól 2019 júnis 15.-szól. Ígyhát nem kepom meg a nyári hónapokra sem a bérem.
Az iskolavezetőség szerint nappali felnőttoktatásban nincs osztályfőnöki 2 óra kedvezmény, nincs nyári fizetés és emiatt a 26.5 órámon felül csak a 0.5 órát fizetik ki megbízási szerződésben, nem a 2.5 órát.
Ez ebben a formában véleményem szerint törvényellenes, kérem aki ezzel kapcsolatban tud érdemi információt valamint vonatkozó jogszabályt küldeni, tegye meg.
Köszönettel. Endre

Szia!
Én is hallottam már ilyen esetről, nálunk (Centrumunknál) nagyon korrekten és szabályszerűen járnak el, így valószínűsítem, hogy sajnos ez a szabályos eljárás...

Sziasztok!
26 évig dolgoztam tanítóként,utána egy évig szociális intézményben,mint fejlesztő pedagógus.2014 óta külföldön élek és dolgozom.Ha két év múlva visszaköltözött, és esetleg pedagógusként szeretnék elhelyezkedni, milyen kategóriába kerülnék? Kötelező lenne a portfólió elkészítése?(53éves vagyok)

Sziasztok!
26. eve vagyok a palyan a tanarsag minden szepsegevel kieges nelkul. Kerdesem: hol van az leirva h az egyhazi iskolaban eltoltoltott evek nem szamitanak be a kozalkalmazotti evekbe? Csak az allami iskolaban eltoltott evek szamitanak.
Koszonom a valaszt elore is.

Az egyházi iskolákban a régi közalkalmazotti szerződést módosították munkaszerződésre. Sajnos a kettő nem egy kategória!

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, ha van 10év munkaviszonya más munkahelyeken nem óvodapedagogusként, és most 2-3éve visszatért a pályára, akkor milyen fizetési kategóriába kellene kerülnie ped1-ben,diplmoa,nyelvvizsga,misősités megvan?Az mitől függ hogy a korábbi munkahelyi éveit beszámolja e a jelenlegi óvoda vagy nem?
Előre is köszönöm.

Kedves Kérdező!
Munkahelyváltás alkalmával nem régiben ismertettek meg azzal a 2015. óta hatályos törvénnyel, amely szerint a diploma megszerzése óta eltelt időt kell figyelembe venni a pedagógus bértábla alapján történő fizetési kategória választásnál, függetlenül attól, hogy az eltelt időszakban mindvégig pedagógus munkakörben dolgozott valaki, vagy sem. Az utóbbi 3-5 évben számos törvényi változásra került sor, ezt azonban nem verték nagydobra...
G.

Kedves Gabriella!
Kérem segítsen. Hasonló cipőben járok és szükségem lenne egy jogszabályra, amivel ezt alá tudnám számítani, hiszen én is hallom több helyről is, hogy a diploma megszerzése utáni munkahelyeket figyelembe kellene venni, de nekem azt mondják a munkahelyemen hogy ez nem így van és hogy mutassam meg hogy melyik jogszabály ír erről. De sajnos nem találtam semmi egyértelműt erre vonatkozóan. Tudna segíteni? Segítségét előre is köszönöm!

Szia! Itt van a válasz:

A Közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény (a továbbiakban: Kjt.) 87/A. §-a határozza meg azt, hogy melyek azok az időtartamok, amelyeket a pedagógusok besorolásakor kötelezően figyelembe kell venni.

Kjt. 87/A. § (1) E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni

a) az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,

b) a köztisztviselők jogállásáról szóló1992. évi XXIII. törvény hatálya alá tartozó szervnél munkaviszonyban, közszolgálati jogviszonyban töltött időt.

……

(3) A közalkalmazott fizetési fokozatának megállapításánál az (1)-(2) bekezdésen túlmenően figyelembe kell venni

a) a munkaviszonynak azt az időtartamát, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett,

b) az 1992. július 1-jét megelőzően fennállt munkaviszony teljes időtartamát, továbbá

c) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatban, illetve a polgári szolgálatban…

…. eltöltött időt.

Bővebben, példákkal, érthetően itt olvashatsz róla:
http://www.petroczigabor.hu/cikkek/igazgato_kollegaknak/besorolas.html

Egyetemi (mester fokozatú) diplomám van. 2009 óta dolgozom közalkalmazottként. Szeretném szeptembertől (munka mellett) elvégezni az óvodapedagógus szakot. Mire elvégezném a szakot, lenne kb. 12-13 év közalkalmazotti jogviszonyom. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mi lenne a rám vonatkozó kezdő fizetés, illetve milyenek az elhelyezkedési lehetőségei egy - akár nyelvoktatásra is alkalmas - óvodapedagógusnak egy megyeszékhelyen? Előre is köszönöm a válaszokat.

Ha jól értem, nyelvtanári diplomád van, amit eddig nem használtál? Akkor inkább (közép)suliban kellene tanítanod. :) Óvodapedagógusként ugyanis nem kell, hogy figyelembe vegyék az egyetemi diplomád a besorolásnál, mert a munkakör betöltéséhez nem szükséges az egyetemi fokozat,csak az óvodapedagógusi, így valahol a Ped I.3-4. környékén lenne a fizetésed. (főiskolai végzettség szerint, nem mesterfokozat szerint) Persze, ez függ attól, hogy elismerik-e azt a munkakört, ahol most dolgozol, min. 6 év gyakorlatnak. Ha nem, akkor Gyakornok lennél.

Szia!
A mesterdiplomát kellene elfogadni elsődleges végzettségnek, nincs olyan, hogy a "munkakör betöltéséhez nem szükséges az egyetemi fokozat". Még az iskolatitkárokat is pedagógusi bértáblába kell sorolni, ha rendelkeznek pedagógus végzettséggel!

Sziasztok! Kormányhivatali dolgozóként már elfogadták az eddigi éveimet, vagyis lassan 11 évet. Így is kapom a fizetésem. Ha óvodapedagógusként dolgoznék tanítói diplomával u.azt a bért kapnám mint állami tisztviselőként? Az alapbér ahogy néztem u.az. a szórzókat nem tudom.
Köszönöm!

Tanítói diplomával nem lehet óvodapedagógusként dolgozni. Csak óvodapedagógus diplomával lehet óvodapedagógusként dolgozni.

Ha valakinek az egyik szakja 4+1 eves, a masik pedig 5+1 eves kepzesi idovel rendelkezik, akkor az milyen kategoriaba soroltatik be?

Szia! A legelső táblázatot kell nézned mely szerint gyakornok 0-2/4 év kategória azon belül pedig az utolsó oszlop 203.000 Ft bruttó fizetés. Osztatlan tanarkepzesben mesterdiplomat adnak, ami lehet hogy ennyivel is konnyebseg hogy kicsivel magasabb bért kapsz kezdőként! Sikeres államvizsgát!

Tisztelt Cím!
Jogászként dolgozom, mint állami tisztviselő. Amennyiben elvégzem az óvodapedagógus képzést, akkor pályakezdőnek számítok?
Figyelembe veszik az állami tisztviselőként töltött éveimet?

Figyelembe veszik, ha közelkalmazott voltál. :) Amennyiben van 6 év bármiylen munkaviszonyod, akkorpedi egyből ped 1 kategóriába kerülsz. De szerintem jogászból ne nyergelj át ovónőnek, nem egy fényes karrier. ( mondom ezt gyógypedagógusként....és nem a szakma miatt, hanem a körülmények miatt :( )

Jó napot.
Csak önnek írok személyesen mivel látom, hogy gyógypedagógus. Véleményét kérnem: 26 éves vagyok és gyógypedagógiára szeretnék feliratkozni, Ön szerint megéri, hogy vágjam bele a fejszét?
Köszönöm

Idáig mit csináltál? Miről jutott ez eszedbe?
Jól átgondoltad ezt? Biztos ezt akarod? :)

Ha átlag br. 240 eFt elegendő fizetés.

Kedves Érdeklődő!

Az attól függ....Át kell gondolnod, hogy a te életedből ez mekkora erőfeszítést jelentene. ( utazás, család, munkával összeegyeztetni, esetleg még tandíjat is fizetni) Javaslom, nézd meg a választott iskola órarendjét, elérhető többnyire az iskolák honlapján, hogy tudd mire számíts. A gyógypedagógia nagy kategróia, én azt gondollom, érdermes lenne bekéredzkedned ilyen intézménybe, hogy lásd az ott folyó munkát ( minden inrtézménynek vannak nyít napjai ,konferenciák stb... ) De a legjobb, ha négyszemközt tudsz beszélni egy egy gyógypedagógussal. Én azt mondom, nem éri meg, mert keződként alacsony a fizetés, és én a megbecsülést max szóban érzem, a munkakörülményeimben nem igazán. Ráaádsul, mindenki csak azt látja, hogy ott vannak a szünetek, és hogy jajj de jó, nem kell sokáig dolgozni, de ez sem feltétlenül igaz. Intézmény és munakör válogatja milyen beosztással, plusz terhekkel, elvárásokkal alkalmaz. Persze az állásinterjún nem mindig derül ez ki, inkább a munkafolyamat során. Maga a munka nagyon szép, emberközeli, olyankor viszont küzdelmes. Összességében én nem érzem magam diplomás embernek, de biztosan nem vagyok egy szinten sem egy közgazdásszal, sem egy jogásszal, stb... De beszélj több emberrel, hogy tudj dönteni. Sokan váltanak.

Negyvenegy éves vagyok. Főiskolai tanári diplomát 2004-ben szereztem. Egyetlen évet sem tanítottam. Az elmúlt 18 évben állami tisztviselőként (korábban: közszolgálati tisztviselő) dolgoztam, jelenleg is kormányhivatalban dolgozom. Milyen besorolásba esnék, ha most kezdenék el tanítani? Pályakezdőnek számítok vajon?

Nem szeretnélek megbántani, de ha nem muszáj ne menj tanítani. Van fogalmad milyenek a mai szülők és a gyerekek? Akarsz ingyen túlórázni és helyettesíteni? Sokáig tanítottam, jelenleg kormányablakban dolgozom, de semmi pénzért nem mennék vissza tanítani. Nem szeretném megaláztatni magam a minősítéssel, ahol vadidegenek ítélnék meg, hogy milyen pedagógus vagyok. Mindezt bruttó 25 ezer Ft-ért! Pályakezdő lennél, nem fizetésben, hanem amúgy. Szükséged van erre? A fizetésed is jóval kevesebb lenne, mint állami tisztviselőként. Sorolhatnám még az ellenérveket.

Jobb is, hogy nem tanítasz már. Amiket felsoroltál, azt az az állam kényszeríti a pedagógusokra, akit te most kiszolgálsz kikukucskálva az ablakodon. Sok munka a minősítés, ha félsz tőle, akkor jó hogy váltottál. Még kiderülne, hogy nem jól csinálod a dolgod. Valóban nevetséges összegért kell csinálni. A legszemetebb húzás, hogy 1 év után 2015-ben levették halkan a minimálbérről, így elértéktelenedett a fizetés. Innentől már nem életpálya, mert az kiszámíthatóságot jelentene, most maradt a kényük kedvük szerinti osztogatás fosztogatás.

Oldalak