Pedagógus bértábla 2019-ben

Cikkek: 

Nem változik a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2019. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.

A 2019-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 195.000 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban. A törvény szerint a munkáltató a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolásától eltérően is meghatározhatja az illetményét.
pedagógus bértábla 2019

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 120 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 180 százaléka alapfokozat esetén,
c) 200 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Kedves Gabriella!
Kérem segítsen. Hasonló cipőben járok és szükségem lenne egy jogszabályra, amivel ezt alá tudnám számítani, hiszen én is hallom több helyről is, hogy a diploma megszerzése utáni munkahelyeket figyelembe kellene venni, de nekem azt mondják a munkahelyemen hogy ez nem így van és hogy mutassam meg hogy melyik jogszabály ír erről. De sajnos nem találtam semmi egyértelműt erre vonatkozóan. Tudna segíteni? Segítségét előre is köszönöm!

Szia! Itt van a válasz:

A Közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény (a továbbiakban: Kjt.) 87/A. §-a határozza meg azt, hogy melyek azok az időtartamok, amelyeket a pedagógusok besorolásakor kötelezően figyelembe kell venni.

Kjt. 87/A. § (1) E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni

a) az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,

b) a köztisztviselők jogállásáról szóló1992. évi XXIII. törvény hatálya alá tartozó szervnél munkaviszonyban, közszolgálati jogviszonyban töltött időt.

……

(3) A közalkalmazott fizetési fokozatának megállapításánál az (1)-(2) bekezdésen túlmenően figyelembe kell venni

a) a munkaviszonynak azt az időtartamát, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett,

b) az 1992. július 1-jét megelőzően fennállt munkaviszony teljes időtartamát, továbbá

c) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatban, illetve a polgári szolgálatban…

…. eltöltött időt.

Bővebben, példákkal, érthetően itt olvashatsz róla:
http://www.petroczigabor.hu/cikkek/igazgato_kollegaknak/besorolas.html

Egyetemi (mester fokozatú) diplomám van. 2009 óta dolgozom közalkalmazottként. Szeretném szeptembertől (munka mellett) elvégezni az óvodapedagógus szakot. Mire elvégezném a szakot, lenne kb. 12-13 év közalkalmazotti jogviszonyom. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mi lenne a rám vonatkozó kezdő fizetés, illetve milyenek az elhelyezkedési lehetőségei egy - akár nyelvoktatásra is alkalmas - óvodapedagógusnak egy megyeszékhelyen? Előre is köszönöm a válaszokat.

Ha jól értem, nyelvtanári diplomád van, amit eddig nem használtál? Akkor inkább (közép)suliban kellene tanítanod. :) Óvodapedagógusként ugyanis nem kell, hogy figyelembe vegyék az egyetemi diplomád a besorolásnál, mert a munkakör betöltéséhez nem szükséges az egyetemi fokozat,csak az óvodapedagógusi, így valahol a Ped I.3-4. környékén lenne a fizetésed. (főiskolai végzettség szerint, nem mesterfokozat szerint) Persze, ez függ attól, hogy elismerik-e azt a munkakört, ahol most dolgozol, min. 6 év gyakorlatnak. Ha nem, akkor Gyakornok lennél.

Szia!
A mesterdiplomát kellene elfogadni elsődleges végzettségnek, nincs olyan, hogy a "munkakör betöltéséhez nem szükséges az egyetemi fokozat". Még az iskolatitkárokat is pedagógusi bértáblába kell sorolni, ha rendelkeznek pedagógus végzettséggel!

Sziasztok! Kormányhivatali dolgozóként már elfogadták az eddigi éveimet, vagyis lassan 11 évet. Így is kapom a fizetésem. Ha óvodapedagógusként dolgoznék tanítói diplomával u.azt a bért kapnám mint állami tisztviselőként? Az alapbér ahogy néztem u.az. a szórzókat nem tudom.
Köszönöm!

Tanítói diplomával nem lehet óvodapedagógusként dolgozni. Csak óvodapedagógus diplomával lehet óvodapedagógusként dolgozni.

Ha valakinek az egyik szakja 4+1 eves, a masik pedig 5+1 eves kepzesi idovel rendelkezik, akkor az milyen kategoriaba soroltatik be?

Szia! A legelső táblázatot kell nézned mely szerint gyakornok 0-2/4 év kategória azon belül pedig az utolsó oszlop 203.000 Ft bruttó fizetés. Osztatlan tanarkepzesben mesterdiplomat adnak, ami lehet hogy ennyivel is konnyebseg hogy kicsivel magasabb bért kapsz kezdőként! Sikeres államvizsgát!

Tisztelt Cím!
Jogászként dolgozom, mint állami tisztviselő. Amennyiben elvégzem az óvodapedagógus képzést, akkor pályakezdőnek számítok?
Figyelembe veszik az állami tisztviselőként töltött éveimet?

Figyelembe veszik, ha közelkalmazott voltál. :) Amennyiben van 6 év bármiylen munkaviszonyod, akkorpedi egyből ped 1 kategóriába kerülsz. De szerintem jogászból ne nyergelj át ovónőnek, nem egy fényes karrier. ( mondom ezt gyógypedagógusként....és nem a szakma miatt, hanem a körülmények miatt :( )

Jó napot.
Csak önnek írok személyesen mivel látom, hogy gyógypedagógus. Véleményét kérnem: 26 éves vagyok és gyógypedagógiára szeretnék feliratkozni, Ön szerint megéri, hogy vágjam bele a fejszét?
Köszönöm

Idáig mit csináltál? Miről jutott ez eszedbe?
Jól átgondoltad ezt? Biztos ezt akarod? :)

Ha átlag br. 240 eFt elegendő fizetés.

Kedves Érdeklődő!

Az attól függ....Át kell gondolnod, hogy a te életedből ez mekkora erőfeszítést jelentene. ( utazás, család, munkával összeegyeztetni, esetleg még tandíjat is fizetni) Javaslom, nézd meg a választott iskola órarendjét, elérhető többnyire az iskolák honlapján, hogy tudd mire számíts. A gyógypedagógia nagy kategróia, én azt gondollom, érdermes lenne bekéredzkedned ilyen intézménybe, hogy lásd az ott folyó munkát ( minden inrtézménynek vannak nyít napjai ,konferenciák stb... ) De a legjobb, ha négyszemközt tudsz beszélni egy egy gyógypedagógussal. Én azt mondom, nem éri meg, mert keződként alacsony a fizetés, és én a megbecsülést max szóban érzem, a munkakörülményeimben nem igazán. Ráaádsul, mindenki csak azt látja, hogy ott vannak a szünetek, és hogy jajj de jó, nem kell sokáig dolgozni, de ez sem feltétlenül igaz. Intézmény és munakör válogatja milyen beosztással, plusz terhekkel, elvárásokkal alkalmaz. Persze az állásinterjún nem mindig derül ez ki, inkább a munkafolyamat során. Maga a munka nagyon szép, emberközeli, olyankor viszont küzdelmes. Összességében én nem érzem magam diplomás embernek, de biztosan nem vagyok egy szinten sem egy közgazdásszal, sem egy jogásszal, stb... De beszélj több emberrel, hogy tudj dönteni. Sokan váltanak.

Negyvenegy éves vagyok. Főiskolai tanári diplomát 2004-ben szereztem. Egyetlen évet sem tanítottam. Az elmúlt 18 évben állami tisztviselőként (korábban: közszolgálati tisztviselő) dolgoztam, jelenleg is kormányhivatalban dolgozom. Milyen besorolásba esnék, ha most kezdenék el tanítani? Pályakezdőnek számítok vajon?

Nem szeretnélek megbántani, de ha nem muszáj ne menj tanítani. Van fogalmad milyenek a mai szülők és a gyerekek? Akarsz ingyen túlórázni és helyettesíteni? Sokáig tanítottam, jelenleg kormányablakban dolgozom, de semmi pénzért nem mennék vissza tanítani. Nem szeretném megaláztatni magam a minősítéssel, ahol vadidegenek ítélnék meg, hogy milyen pedagógus vagyok. Mindezt bruttó 25 ezer Ft-ért! Pályakezdő lennél, nem fizetésben, hanem amúgy. Szükséged van erre? A fizetésed is jóval kevesebb lenne, mint állami tisztviselőként. Sorolhatnám még az ellenérveket.

Jobb is, hogy nem tanítasz már. Amiket felsoroltál, azt az az állam kényszeríti a pedagógusokra, akit te most kiszolgálsz kikukucskálva az ablakodon. Sok munka a minősítés, ha félsz tőle, akkor jó hogy váltottál. Még kiderülne, hogy nem jól csinálod a dolgod. Valóban nevetséges összegért kell csinálni. A legszemetebb húzás, hogy 1 év után 2015-ben levették halkan a minimálbérről, így elértéktelenedett a fizetés. Innentől már nem életpálya, mert az kiszámíthatóságot jelentene, most maradt a kényük kedvük szerinti osztogatás fosztogatás.

Nem leszel pályakezdő, Ped I.-be leszel besorolva, az 5. kategóriába.

Pedagógus I esetén 9 év után mindenképpen kötelező minősítési eljárásban részt vennem?
Ha kötelező, akkor nekem kell jelentkezni (mi a határidő?), vagy automatikusan kötelezővé teszik és nekem ezzel nincs dolgom?
Ugyanúgy kell portfóliót készíteni, mint ped.II-ből mesterfokozatba kerülés esetén?
Köszönöm.

Üdvözlet!

2012. Szeptemberébe kezdtem óvodapedagógusként dolgozni, 2015, márciusában szültem első kisfiam, 2017 júliusába pedig kislányom. 3 év gyakornoki idő vonatkozik rám, viszont tudom ,hogy a gyes, gyed nem számít a gyakornoki időbe , de az első félév a tgyás se?! Válaszotokat köszönöm!

Tisztelt Hozzáértők! Tanítóként dolgoztam 8 évig, ped1 a besorolásom. Most kezdem az óvodapedagógus képzést szeptemberben. Ha meszerzem a képesítést, akkor gyakornoki besoroláom lesz óvódapedagógusként vagy a már megszerzett éveim és a tanítói besorolásom alapján ped1 maradok? Várom válaszukat. Köszönettel: Horváth. Anita.

Kedves Anita!
A 326-os rendelet alapján mindenképpen Ped. I-be vagy sorolható, ha 6x 365 nap munkaviszonyod meg van.

Segítséget szeretnék kérni. Negyvenéves vagyok. Egyetemi diplomámat 2002-ben szereztem. Egyetlenegy évet tanítottam csak. Az elmúlt 15 évben nem közalkalmazottként dolgoztam. Milyen besorolásba esnék, ha visszamennék tanítani? Köszönöm!

Segítséget szeretnék kérni. Negyvenéves vagyok. Egyetemi diplomámat 2002-ben szereztem. Egyetlen egy évet tanítottam csak. Az elmúlt 15 évben nem közalkalmazottként dolgoztam. Milyen besorolásba esnék, ha visszamennék tanítani? Köszönöm!

Sajnos gyakornok!☹

Molnár György
igazgato@iqpont.hu
címre kérem
köszönöm

Idén (2018) keztem el dolgozni óvódában dajkaként. Járok gyógypedagógiai asszisztensi kébzésre. Van érettségim. Jővőre ped.asszisztensi munkakört fogok betölteni. Azt szeretném
megtudni hogy így mennyi lesz a fizetésem? Köszönöm.

Én az iránt érdeklődnék, hogy mennyi lenne a bérem, ha elvégeznék egy 54 140 02 OKJ képzést, és iskolában Pedagógiai asszisztensként találnák lehetőséget.10 éve nincs munkaviszonyom, és a legfelsőbb tanulmányom a főiskola(Kereskedelmi és menedzsment szakirány), amit 2014-ben végeztem el

Tisztelt hozzáértők!
Gyakornoki idővel kapcsolatban lenne kérdésem. 1986-ban középfokú óvónői képesítést szereztem. Így dolgoztam 5 évet,majd 1997-től újabb 4 évet és innen mentem gyedre és gyesre is. Idén 19 év közalkalmazotti jogviszonyom van már. Jelenleg asszisztensi pozícióban állok,második évemet töltöm a főiskolán.Érdeklődnék,hogy kell-e gyakornoki időt töltenem,vagy nem ebben az esetben? Köszönettel egy 50 éves.

Oldalak