Pedagógus minősítő eljárás alóli mentesség

32 év közalkalmazotti munkaviszonnyal rendelkezem (pedagógus I. kategóriában). Szeretnék élni a nők részére jelenleg érvényben lévő kedvezménnyel, ami lehetőséget nyújt a 40 év munkaviszonnyal rendelkezők nyugdíjba vonulására. Kérdésem a következő: kötelezhetnek-e a hátralévő 8 év folyamán a pedagógus minősítő eljárásban való részvételre?

Válaszukat köszönöm, tisztelettel: Kati

Amikor ez az egész elindult,sokan értetlenül álltunk felette.Most mi ez? Ismét vizsgáztatnak,kérdőre vonják a sok éves szakmai gyakorlatunkat? A főiskola diplomát adott...egy olyan okiratot,ami alkalmassá tett a pályára.A sok vizsgával,szigorlattal,záróvizsgával már bizonyítottunk. És bizonyítunk nap,mint nap,amikor a gyerekek közé lépünk. Nem mondom,hogy rekedjünk meg egy szinten,hiszen ezért vannak a továbbképzések,amik valóban előreviszik a szakmai munkánkat. De én nem hiszem,hogy egy ilyen bődületesen nagy felesleges,gép ,és papírhegyek mögött töltött idő olyan nagyon előrevinne. Ez egy felesleges időrablás,amitől senki nem lesz jobb pedagógus..sőt,pont a gyerekek látják kárát,mert a mindennapos lelkiismeretes felkészülés helyett a portfólióra kell összpontosítani minden erőnket,időnket. Nincs értelme,semmi pluszt nem ad. Sőt elvesz:elveszi az időt az életünkből,a családunktól,gyerekeinktől. Miért nem dönthetem el,hogy akarok-e Ped. II-be lépni. És ha nekem megfelel az I. is? Eredetileg így indult az egész. Most meg mindenkit belekényszerítenek olyanba,ami ellen teste-lelke ellenkezik.Én személy szerint legalábbis nem szeretek időt ölni olyan dolgokba,aminek nem látom értelmét....valaki már megint nagyot kaszált ezzel....Ez az én véleményem. Teszem azt,nem csinálom meg a minősítést..akkor mit tesznek? Kidobnak? Egy tollvonással áthúzzák 25 éves munkámat,és utcára kerülök? Nem szeretnék obszcén szavakat írni,de megvan a véleményem erről az oktatási rendszerről. Ez is csak egy munka,és mint minden munka ,azt a célt hivatott szolgálni,hogy az ember pénzt kap érte,hogy élhesse az életét.Ez nem azt jelenti,hogy nem vagyok szakmailag elhivatott..de igen....napi 8 órában...azután könyörgöm,hadd élhessem az életem!!!!!!

Nekem volt munkatársam, aki gyermeknevelés és tanítás mellett nem tudta volna elkészíteni a portfólióját, ezért kivett 1 év fizetés nélküli szabadságot, hogy megoldhassa. Ezen gondolkodjatok el... Gyalázat!!!

Olvasva a levelét, az elsőtől az utolsó szóig teljesen egyet értek vele. Én 2019-ben töltöm a 30. munkaévemet ezen a pályán és egyántalán nem vagyok hajlandó portfólióval és a leellenőrzés megalázató procedúrájával kínlódni. Kíváncsi vagyok, meddig lehetek még így a munkahelyemen.Gyanítom, nem én vagyok és leszek az egyetlen, aki ilyen módon kényszerül elhagyni a munkahelyét. Sajnos nem emeltük fel eléggé TÖMEGESEN a hangunkat ez ellen, amíg még lehetett. Szeretnék tisztában lenni a jogszabályokkal, lehet-e valamilyen okra( betegség, építkezés stb. )hivatkozva halasztást kérni. Hol nézhetnék ennek utána?
válasz ide: magdac7.83@gmail.com

Tessék tájékozódni! A minősítés nem kötelező (kivéve a gyakornokok).
https://www.oktatas.hu/kozneveles/pedagogusminosites/2019_evi_minositesek
Az a több tízezer pedagógus - óvónő, tanító, tanár - is tudott volna más dolgot csinálni szabadidejében, mint elkészíteni a portfóliót. Tehát aki nem vállalja, maradjonCX8PSIR a Ped I-ben,s kapja a kevesebb fizetést.

Nálunk a nagy többség betegállományban írta!!! A többiek dolgoztak helyettük rendesen.Én is több mint 30 éve tanítok.Szívesen maradnék a Ped1-ben, csak az a 2022-es dátum ott ne lenne.A betegállományt soha nem ismertem.Engem nem kellett helyettesíteni.Nagyon sokszor elvégeztem más munkáját,amihez nem volt közöm. Az a legnagyobb élmunkás, aki a legtöbbet hiányzik a munkahelyéről??? Az oktatást lehet légvonalban,otthonról irányítani? Milyen a tudásszint, ha a szakos tanár nincs jelen?

1955-ben születtem, 2 éve jelentkeztem a minősítésre. Amikor megláttam, hogy mennyi adminisztrációval jár, megijedtem, és egyszerűen nem csináltam meg.Tavaly mégis megkaptam a ped II -be való sorolást, mivel már csak 2 évig vagyok a pályán. Januárra kiderült , hogy mégsem kapom meg , mivel jelentkeztem ,és nem készítettem el.Ez miféle büntetés? Visszamenőleg is hatályos az új törvény?

Én is igy jártam!nem értem ,ha jelentkezés után kiderül nem kötelező,mért nem a kor,és az eltöltött évtizedek számítanak?aki meg úgy határozott nem csinálja meg,feljebb lépett a kora miatt!nem tartom jogosnak!köszönöm a választ

Aki meg ú

Nyugi. Decemberben az alkotmánybíróság eltörölte azt a részt, amely kizárta azokat a pedagógusokat, akik jelentkeztek minősítésre, de nem fejezték be, vagy el sem kezdték. 2017. jan. 1-ig visszamenőleg ki kell fizetni a különbséget a ped1 és ped2 között. Törölték is a 326 korm. rend.-ből, de az intézmények nem tudom mire várnak.
Természetesen ez csak azokra vonatkozik, akiknek nem volt kötelező a minősítés, vagyis az 1958.szept.1 előtt születettekre.

"Az Alkotmánybíróság megállapítja, hogy a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet 39/K. § (1) bekezdésének „kivéve, ha korábban sikertelen minősítési eljárásban vett részt” szövegrésze, valamint (2)-(7) bekezdései alaptörvény-ellenesek, ezért azokat 2016. október 28-i hatállyal megsemmisíti. ..."
https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a1300326.kor#lbj249id3fd9

1960-as (aug.1.) születésű vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy kötelező-e számomra a minősítési eljárás. Jelenleg Ped.I.-ben vagyok, és már nem akarok Ped.II.-be kerülni. Kötelezhetnek-e engem a minősítésre?
Válaszukat köszönöm!

Ezek még csak tervek, elhangzott elképzelések, "ezt szeretné a minisztérium", de jogszabályban nem jelent meg.

Hasonló az én kérdésem is. 1958 szeptember 17-én születtem, tehát 2023 szeptember 17-én érem el az öregségi nyugdíjkorhatárt. Vajon automatikusan besorolnak-e ped.II kategóriába?

engem is ez érdekelne

ez engem is érdekelne , ugyan ezen a napon születtem, a ped I ben vagyok.c

Ha megnézed a 2013. szept. 1-i átsorolásodat, azon szerepel, hogy köteles vagy a minősítésre.
Csak azokra fog vonatkozni ez a tervezet, akik nem kötelesek minősítésre jelentkezni, vagyis akik 1958. szept. 1 előtt születtek. ők felelnek meg a feltételeknek.
Tiger

58Éves leszek októberben,és szeretném tudni, hogy jogosult vagyok e autómatikusan belépni a pedagógus II-be?

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!