bölcsőde

Üdv! Tud nekem valaki segíteni abban,hogy a közalkalmazotti bértábla alapján hova kell engem besorolni? Bölcsődében, gondozónői munkakörben dolgozom. A gimn.érettségin kívül van egy 547610200105402 OKJ számú kisgyermekgondozó, nevelő végzettségem is.
2003.óta dolgozom a közszférában.
Segítségeteket köszönöm!
Memci

Tisztelettel kérdeznem, mi az eljárás ha féléve dolgozom bölcsőde gyakornokként, idén jelentkeztettek a jövő évi minosulesre, DE én ott szeretném hagyni a pályát megszüntetni a közalkalmazotti viszonyom. Megtehetem a kötelező minősítés ellenére is, semmi galiba nélkül? Nagyon koszonom!

Magànbölcsődeben milyen bèrpòtlèk szerint kell besorolni a dolgozòkat?A szerint,hogy mikortòl kezdett dolgozni,tehàt hàny ève van munkaviszonya,vagy a közalkalmazottként eltöltött idő szerint?

Bölcsődében dolgozok dajkaként. 2019-ben elvégeztem a kisgyermekgondozó és nevelő tanfolyamot. De továbbra is c 3 kategoriában maradttam, mert a főnököm szerint ha át mentem volna D 1 kategoriába, Kkelveszítem a 23 napos szabadságom, és újra csak 20 napom lenne? Ez tényleg így van?
Illetve van egy munkatársnőm, szintén dajka, de ő neki elfogadták a kisgyermeknevelő végzetségét. Tőbb évvel ezelőtt végezte el, és soha nem dolgozott benne, de álítólag onnantól számították be az éveit mikor végzett. Tehát mikor odajött dolgozni sokkal több szabadsággal rendelkezik mint én. Ez tényleg lehetséges - e? A válaszokat köszönöm előre is.

Azt szeretném kérdezni,hogy érettségivel óvónő és gyermekfelügyelő végzettséget szereztem, de elvégeztem két okj tanfolyamot,az egyik gyermek és ifjúságvédelmi ügyintéző, a másik szociális asszisztens, valamint van egy felsőfokú diplomám szociális munkás! Dolgozhatok e bölcsődében ezekkel a végzettségekkel? Köszönöm!

Sziasztok!
Megszeretném kérdezni, hogy felsőfokú ifjúságsegítő végzettséggel dolgozhatnék e bölcsődében dajkaként, illetve az okj dajka képzéssel csak az óvodákban lehet elhelyezkedni bölcsibe nem?
A választ előre is köszönöm !

Sziasztok!
Megszeretném kérdezni, hogy felsőfokú ifjúságsegítő végzettséggel dolgozhatnék e bölcsődében dajkaként, illetve az okj dajka képzéssel csak az óvodákban lehet elhelyezkedni bölcsibe nem?
A választ előre is köszönöm !

Sziasztok!
Bölcsődèben szeretnèk dolgozni okj vègzettséggel ,de emellett van óvodapedagógus diplomám 15 év munkaviszonnyal. A bértáblán hova leszek így besorolva? Előre is köszönöm a válaszokat.

Egészségügyi szakközépiskolai érettségivel rendelkezem, illetve felsőfokú gyógypedagógiai asszisztens végzettségem is van. Dolgozhatok-e ezzel bölcsődében, és milyen besorolásban?

Köszönöm!

Sajnos, nem!Hagyományos bölcsiben csak felsőfokú kisgyermeknevelői végzettséggel dolgozhatsz. Mini, családi, munkahelyi bölcsiben középfokú kisgyermeknevelői végzettséggel, ami érettségire épülő képzés. 2020. dec.31-ig OKJ-s rendszerben is megszerezheted, utána már csak iskolai rendszerben. Viszont, ha a végzettség megszerzése után bölcsiben helyezkedsz el, a gyógypedagógiai asszisztens végzettségre kapsz plusz pótlékot!

Nem csak felsőfokú végzettséggel lehet "hagyományos" azaz önkormányzati bölcsődében dolgozni, középfokú okj-val is felvesznek.

Azt szeretném kérdezni, hogy ha szociálpedagógus és óvodapedagógus alapdiplomával rendelkezem akkor ezek mellé milyen végzettséget kellene még szereznem, hogy bölcsődében diplomás bért kapjak és aszerint soroljanak be. Továbbá az is érdekelne, hogy ilyenkor a korábbi közalkalmazotti éveimet beszámítják-e? Köszönöm!

Sziasztok!
Abban szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy mi történik a diploma megszerzése után. Kaptam állást ebben a munkakörben. Ilyenkor kezdődik a két év gyakornoki besorolás. A kérdésem ez lenne, hogy ez idő alatt szükség van mentorra? A végén kell e valamit írnom, valakinek értékelnie vagy valami más egyéb?
Köszönöm!

Úgy tudom a 2év gyakornokság után minősítenek. Olvass utána a neten pedagógus életpálya modell.

Gyor: iskola, ovoda zarva...bolcsode nyitva.Q

Kedves Fórumozók!
Jogviszony beszámítással kapcsolatban kérném a segítséget, mivel nekem nem egyértelmű a Kttv. 8 §. (5) (6) bekezdése.
Adott egy személy, akinek az alábbi jogviszonyai vannak:
1982. munkaviszony, vállalat
1983-1984. Önkormányzat, köztisztviselő
1985-2017. munkaviszony, pénzintézet
2018. egyéni vállalkozó
A fenti jogviszonyok beszámítanak a besoroláshoz?
Köszönöm a segítséget.

Szia!
Ez attól függ, hogy mikor szerezted meg az OKJ-s végzettséget, mert csak azt az időtartamot lehet figyelembe venni besorolásnál, amikortól a munkakörhöz szükséges végzettség megvan...

Szeretnék tanácsot kérni, azzal kapcsolatban, hogy 15 évig óvónői szakközépiskolai végzettséggel, gyermekotthonban dolgoztam, mint nevelő.
Majd elvégeztek egy kisgyermeknevelői okj-s tanfolyamot és most bölcsődében dolgozom.
Megkaptam a munkaszerződésem és a besorolásnál nem vette figyelembe a munkáltató ezeket az éveket és az 1-2 évhez sorlt be.
Fellebbezhetek e ez ügyben

Szia! A 15/1998-as rendelet szerint a következő végzettségekkel lehet valaki kisgyermeknevelő: csecsemő- és kisgyermeknevelő (BA),
bölcsődei szakgondozó (OKJ),
csecsemő- és kisgyermekgondozó (OKJ), csecsemő- és kisgyermeknevelő-gondozó (OKJ),
csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó (OKJ),
kisgyermekgondozó, -nevelő (OKJ),
csecsemő- és kisgyermeknevelő asszisztens (FOKSZ),
csecsemő- és gyermekgondozó (OKJ)
vagy ezen képesítések valamelyikével rendelkező: védőnő, pedagógus szakképzettségű személy, felsőfokú szociális szakképzettségű személy vagy gyógypedagógiai asszisztens (OKJ)
- [kizárólag csecsemő- és gyermekgondozó (OKJ)
képesítéssel rendelkező személy esetén].

Csecsemő- és gyermeknevelő gondozó felsőfokú végzettséggel rendelkezem. A kézpés után elvégeztem az óvodapedagógus szakot, jelenleg abban dolgozom. Van lehetőségem rövidebb idő alatt megszerezni a Csecsemő- és kisgyermek nevelői BA képesítést?
Abban az esetben, ha megszereztem a Csecsemő- és kisgyermeknevelői diplomát, a bölcsődében a pedagógus besorolás szerint gyakornoki pozícióban leszek akkor is, ha az óvodapedagógusként ped. I. besorolásban vagyok már?
Köszönöm a segítséget!

Ha jól értem, felsőfokú OKJ-s kisgyermeknevelő-gondozó végzettséggel rendelkezel és van egy óvodapedagógus diplomád. Véleményem szerint teljesen felesleges belevágni a kisgyermeknevelő BA diploma megszerzésébe, hiszen az óvodapedagógus diplomával is pedagógus munkakörbe kerülsz, ha bölcsődében kezdesz el dolgozni, hiszen a 15/1998-as rendelet szerint kisgyermeknevelő munkakört be lehet tölteni pedagógus végzettségű személynek is, ha van mellette OKJ-s kisgyermeknevelő végzettsége. És mivel van pedagógus diplomád,felsőfokú végzettséggel rendelkezel, pedagógus besorolásod lesz. A mesterképzésen való részvételre (Ma diploma), illetve később a ped. II-be való átminősítésre kell törekedni a fizetés növekedése érdekében!

Hogyan fog alakulni a munkaidőm és a szavadságolásom?

Szuper! Köszönöm szépen a választ, bocsánat, hogy ilyen későn reagáltam.

Kisgyermeknevelőként 50 nap szabim van. 21 alap +25 pótszabadság + 4 a két gyerekre. A kérdésem hogy mennyivel rendelkezek én?

úgy tudom a jogszabály szerint 7 nappal rendelkezel

Erdeklodeniszeretnek hszocped foiskolavegzetseggel bolcsodebendolgozhatok? Kapok diplomas bert vagy csak hameg vanaz okj kisgyerek gondozoim?

Igen, dolgozhatsz, de pedagógus bértábla szerint fogsz fizetést kapni.

Szeretném konkrétan megtudni,hogy aki "csak" a 10 hónapos OKJ tanfolyamot ( kisgyermekgondozó bölcsi )végzi el mennyi kezdő fizetést kap? (A táblázat bonyolult:(:))Köszönöm szépen!

Kb egy olyan 90 ezret vagy 89 ezret nem sokat de inkább nagyon sok a 12 órázás.

Szeretném megkérdezni hogy OKJ 54 761 02 számú kisgyermekgondozó, -nevelő szakképesítéssel hová kell besorolni? D vagy E kategóriába?

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!