pedagógusok kategóriába sorolása

Arra szeretnék választ kapni, hogy a pályán lévő pedagógusok új rendszerbe történő átsorolásánál, a 3 évenkénti magasabb kategóriába sorolásnál figyelembe veszik-e a nem pedagógus munkakörben, de közalkalmazotti jogviszonyban töltött éveket. Visszasorolhatnak-e F10-ből Pedagógus 1/5 -be? Számomra nem egyértelmű a megfogalmazás. Az auguszus 30-án megjelent végrehajtási rendelet így szól: "aki 2013. szeptember 1-jén már
legalább 2 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik, első minősítéséig a Pedagógus I. fokozatba és a közalkalmazottak
jogállásáról szóló törvény alapján közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek minősülő, továbbá a fizetési fokozat
megállapításánál beszámítandó idő szerinti kategóriába kerül besorolásra." Köszönöm a tájékoztatást.

Kedves Válaszadó(k) !

Szeretnék érdeklődni, hogy fenn áll az a lehetőség, hogy hat év munkaviszony után minősítő vizsga nélkül, pedagógus I fokozatba sorolható a pedagógus. Az én esetemben a munkaviszonyom egy része diákmunkából adódik, a Meló Diák Szövetkezet által. Ez az idő is beleszámolható a ledolgozott évekbe vagy ezt figyelmen kívül hagyják jelen esetemben?
Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel : Barkóczi Viktória

Tisztelt Szakértő!

1999-ben végeztem tanítóként, azóta folyamatosan dolgozom, mint pedagógus. A 7 évenkénti kötelező 120 órás tanfolyamokat mindig elvégeztem. Azt szeretném kérdezni, hogy most melyik kategóriában vagyok? Szerintem már az F8-ban kéne lennem, de még mindig F7-ben vagyok a bérjegyzékem szerint.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Egy kis segítségre lenne, szükségem. Pályátmódosítok. Most Óvadapedagógus hallgató vagyok. Még 2004-ben gazdasági agrármérnökként szereztem egyetemi diplomát. 2005-től dolgozom, tehát 14 év munkaviszony versenyszférában, ebből kb 4 év gyed-gyes. Az lenne a kérdésem, hogy ha ledipolomázok 2020-ban mint óvodapedagógus, akkor semmit nem számít a bérbesorolásomba, hogy előtte más munkakörben voltak éveim egyetemi diplomával? Gyakornokként kezdek 0 évvel, vagy esetleg más a besorolás? Nekem már annyi mindent mondtak, hogy káosz uralkodik a fejemben. Nagyon köszönök minden segítséget!

http://www.petroczigabor.hu/cikkek/igazgato_kollegaknak/a-garantalt-illetmeny-pontos-megallapitasa.html
1. példa!! :)

Tisztelt Közszolga!
A kérdésem a következő: 1997-ben végeztem gyógyszertári szakasszisztensként. A kórház, ahol dolgoztam, 1998-ban átsorolt "E" kategóriába, majd 2000-től közforgalmú gyógyszertárban is "E" kategóriába soroltak. 2002-től dolgoztatm 2012 március 31-ig eü vállalkozóként, majd 2012 április 01-től ismét közalkalmazottként. 2012-ben az alkalmazáskor közölték, hogy nem veszik figyelembe az 5.4-es végzettségemet, csak az 5.2-est (mentőápoló), és ezért csak "D" kategóriába sorolhatnak. A munkaköröm ellátásához folyamatosan szükség van a "másik végzettségemhez is (érvényes a kreditkártyám 2021-ig), de a munkáltatóm folyamatosan elzárkózik az átsorolástól, mondván a betöltött munkakörhöz elég az 5.2-es végzettség.
Szabályosan jártak el a visszasoroláskor?

Kedves Olvasók!
A történetem roviden: mesterfokozatot szereztem egy tantárgyból, amit tanítottam 8.osztalyban, ezért törvény szerint megadtak az egyetemi bértábla szerinti besorolást. Tavaly napköziztem, s váratlanul visszavették a fizetésem főiskolai szintre. Nem tudtuk a törvényt, elfogadtam. Most egy hónapja újra tanítom a 8.evfolyamon az adott tantárgyat, járna az egyetemi bér, erre ma elém tolták az új szerződést, október 2-án, szeptemberi kezdessel, főiskolás besorolással. Nem írtam alá. Nem tudom, mi a gyakorlat ilyenkor. Kirugni nem fognak, kinevezett vagyok, ráadásul kismama, bejelentettem már, de vajon meddig húzhatják a dolgot?! Teljesen kiábrándultam.

Segítséget szeretnék kérni!Kisgyermeknevelőként dolgozom bölcsődében.Nem főiskolai végzettségem hanem OKJ.ezzel is kell gyakornoki vizsgát tenni? A vezetőm szerint igen,de ezzel az én fizetésem nem változna. Köszönöm szépen!

Kedves Válaszadók!
Érdeklődnék, hogy ha gyakornoki idő alatt elmennék szülni, akkor előről kezdődik a gyakornoki idő vagy ott folytatódik, ahol abba maradt? Illetve a gyakornoki bér maradna végig a gyes/gyed ideje alatt (akár több gyermek esetén)? Köszönöm a választ.

Szeretnék érdeklődeni,hogy kaphatok- e mentességet a ped.minősítés alól, mert jövő jan.-ban töltöm be az 58.évemet és ped1- ben vagyok. 25 éves közszolgálati munkaviszonyom van, 8 év kiesett az oktatásból és 2 éve tértem vissza tanítani.

Szeretnék érdeklődni,hogy kaphatok- e mentességet a ped.minősítés alól, mert az idén áprilisban töltöm be az 58.évemet és ped1- ben vagyok.

Tisztelt Uram! 63 éves vagyok, 40 évig óvónőként
dolgoztam óvónői diplomával. Kérdésem, ha újból dolgozni szeretnék, de a nyugdíjamat is megakarom tartani, milyen besorolással, fizetéssel dolgozhatok?
Válaszát köszönöm Üdvözlettel Kocsis Borbála

Tisztelt Uram! /3 éves vagyok, 40 évig óvónőként
dolgoztam óvónői diplomával. Kérdésem, ha újból dolgozni szeretnék, de a nyugdíjamat is megakarom tartani, milyen besorolással, fizetéssel dolgozhatok?
Válaszát köszönöm Üdvözlettel Kocsis Borbála

T. Válaszadó!

2 évig dolgoztam testnvelo tanárként de idő közben jelentkeztem ovodapedagogiara. A pedagógus hiány miatt sikerült óvó nőként elhelyezkednem. Érdeklődni szeretnék hogy visszasorolhatnak e ped1ből. Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Válaszadó!
2011-tol 2013-ig dolgoztam óvónőként, majd gyesre mentem, s ezt követően 2015-tol dolgoztam 1 evet ismet ovonokent határozott idejű szerződésdel. Következő munkahelyemen, ahol tanìtottam, ped1-be soroltak, mondvàn van 2 év szakmai gyakorlatom. Itt két évet dolgoztas, s a mostani munkahelyem gyakornok fokozatba akar sorolni, mondván nincs 6 év munkaviszonyom. Kérdésem: Visszasorolhatnak ped1-ből gyakornoknak, ha már egy másik intézmény besorolt ped1-be?
Köszönöm a választ!

Amennyiben valahol már PED1- ként soroltak be, úgy annak minősülsz, ha esetleg tévesen soroltak be akkor is. Csak nem akarnak PED1 fizetést adni.
A KIR- ben ha benne van a másik munkahely szerinti besorolás, akkor azt kell kapnod.

Érdeklődöm, hogy a gyakornoki időm alatt elküldhet-e munkáltatóm. 2016- ban záróvizsgáztam. Óvónőként alkalmaztak. Fél év múlva tartósan betegállományban voltam, majd gyermekem született. Munkáltatóm azzal az indokkal küld el gyed alatt, hogy 2 év alatt nem szeretrem meg a nyelvizsgát. A gyakornoki időm fél év. Megteheti?

Ha szerződésedben benne volt a nyelvvizsga, mint a munkahely megtartásának feltétele, akkor az abban szereplő dátumig kell nyelvvizsgáznod. Amennyiben nem sikerül, úgy megteheti., hogy elküld.

1994-ben szereztem egyetemi német-orosz -történekem szakos
diplomát.
Összesen 4 évet tanítottam, amennyiben visszatérnék mint nyelvtanár milyen besorolásom lehetséges?

Előre is köszönöm!

Közvetlen tapasztalatom szerint a Ped I. 2-es fizetési kategóriájába.

Tisztelt Válaszadó!
2018 június 30-án kaptam meg a diplomámat kisgyermeknevelő alap szakon. Ezt megelőzően E6 fizetési osztályban voltam! Kérdésem az, hogy a 6-os kategória marad-e a Ped I-be történő átsorolásnál, úgy hogy bölcsődében csak 5 éve dolgozom, azelőtt viszont más területen 11 év munkaviszonyom volt. A másik kérdésem pedig, hogy a munkáltató hivatkozhat-e belső szabályzatra, hogy csak 2 hónap múlva tudják érvényesíteni az átsorolásomat? Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm! Tisztelettel: G.

Pedagógus bértábla vonatkozik rád,kedves Gotti.
Szóval automatice ped 1!
...sok mindent megtehet,persze.De akkor 2 hó múlva visszamenőleg meg kell kapnod a bérkülönbözetet.

Kedves Válaszadó(k)!
1980 óta folyamatosan pedagógusként dolgozom. 2013 előtt kétszer teljesítettem a 120 órás továbbképzéseket, ezért kétszer megkaptam a várakozási idő csökkentését, így 2017-ben F14-es kategóriába kerültem. Fenntartóváltás miatt nekem is váltanom kellett, voltam pár hétig munkanélküli. Jelenlegi munkahelyemen (általános iskola) új kinevezéssel alkalmaztak. A fenntartó szerint mivel nem folyamatos a munkaviszonyom, már nem jár a 2 év várakozási idő csökkentése, így számítása szerint most F13-as kategóriába soroltak. Az a kérdésem, hogy jogos-e a visszasorolás? Csökkenhet-e a bérem?
Előre is köszönöm a választ!

A pedagógus életpályamodell bevezetése óta csak 3 évenként lehet előrelépni, függetlenül attól,ki mikor teljesíti a kötelező 120 órás továbbképzést.

Köszönöm a választ. Ezt tudom. Azonban a 2013 előtt megszerzett várakozási idő csökkentése a törvény szerint az egész életpálya alatt megillet. Most ezt nem ismerik el, ezért sorolnak vissza.

Egyetemi végzettségem van de nincs meg a nyelvvizsgám. Tanítottam 2007.09.01-2008.06.15 ig , majd 2008.09.01-2014.09.01-ig kinevezett pedagógus voltam. 2013 szeptember 1. óta átsoroltak Pedagógus 1. kategóriába (nem kellett portfóliót írnom).
Jelenleg lenne ahová elhelyezkednem, de gyakornokként akarnak alkalmazni, ami érthető is, hiszen nincs a kezemben a diploma. A kérdésem az lenne, hogy ha még ebben az évben bemutatom a diplomámat, akkor átsorolnak-e Ped.I -be? Melyik az a jogszabály , ami rám vonatkozik? Köszönettel

Gyakornoknak számítasz;diploma nélkül nem lehetsz illetve nem is lehettél volna pedagógus I kategóriában.Téged a gyakornoki besorolás illet meg.

Tisztelt Szakértő(k)!
Kérem, hogy segítsen nekem a besorolási kategóriám kiszámolásában. 1984 óta vagyok óvodapedagógus.
- 1998-ban F6 kategóriában voltam,
- 1999 decemberben elvégeztem 120 óra kötelező továbbképzést. Emiatt 1 évvel rövidült a várakozási időm, így
- 2001-ben F7-re ugrottam.
- 2004-ben F8 volt,
- 2007-ben F9-ben voltam.
- 2007 decemberig ismét elvégeztem a 120 óra továbbképzést. Ezért az akkori munkáltatom újból 1 évvel rövidítette a várakozási időmet, ezért
- 2009-ben F10-es kategóriába sorolt át.
- 2012-ben F11,
- 2015-ben F12,
- 2018 januárban F13-ra kellett volna ugranom. De, a jelenlegi munkáltatóm szerint csak 2019-ben lesz esedékes a következő kategória ugrás.

Ebben szeretném a segítségét kérni.
A mostani munkáltatóm számolt jól, és valóban csak jövőre (2019. januárban) kaphatom meg az F13-as besorolást?
Ha, pedig az előző munkáltatóm számolta ki jól a kategóriámat, akkor visszamenőleg (2018. januártól) megkapom a béremelést?

Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm.

A választási eredmények alapján is látni, hogy jó irányban mennek a dolgok. Nagyon szépen nőnek a pedagógus bérek, én sajnos még 2010 előtt, a baloldali megszorítások alatt mentem nyugdíjba. Nagyon jó most az aktív kollégáknak, ezért nem értettem a hangos kisebség meg a szakszervezetek sírását. Egy többgyermekes kolléga most a családi kedvezménnyel többet keres, mint a multiknál. Szerencsére ez így is marad. Ráadásul a migránsoktól is meg lesz védve az ország.

Kedves Mária! A pedagógusbérek ma is siralmasak. Ezért van ekkora pedagógushiány. Majd akkor van miről beszélni, ha a pedagógus annyit keres, mint a vele egykorú mérnök, közgazdász és jogász. Ha maradtam volna pedagógus, 36 év munkaviszonnyal 200 ezer nettót keresnék. Nem fizetnek a helyettesítésért, a túlóráért, nincs jutalom, csak elvárások vannak. A családi kedvezményt csak az tudja igénybe venni, akinek magas a bére. Nincs óvónő, nincs tanító, nincsenek nyelvtanárok, nincsenek természettudományi szakosok, gyógypedagógusok. Ha jó bérek lennének, lenne elég pedagógus. Ide nem jönnek a migránsok, mert éhen halnának, nem kapnának olyan bőkezű támogatásokat, mint Németországban.

Egy elvakult fidesses vagy akit megvásároltak. Te azután mentél nyugdíjba miután a Medgyessy kormány megemelte a közalkalmazotti béreket 50% al. Mert a fidess 2 évvel előtte már nem foglalkozott a közalkalmazottakkal. A 2008 as válság pedig Amerikából indult amikor sorba döltek be a főként hitelbankok, semmi köze hozzá a Magyar kormánynak(itthon a Fidess alatt indult a devizahitel és a Fidesses országgyülési képviselők 50% volt)) Azért mennek a fiatalok a tanáraikkal tüntetni mert rendben van minden? Nagyon félre vagy tájékoztatva! Oszd már el a nagycsaládos kedvezménnyel növelt bért. És a pályakezdő? akinek a keresete nem sokkal kevesebb mint a garantált minimál béren lévő tecnikai dolgozó bére? Milyen migránsokról beszélsz? O.V. nak ezek jól jöttek mert ilyen sötétekkel mint te elhitette, hogy ha nem ők akkor 10000 migráns fog bejönni.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!