közalkalmazott

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy a milyen törvény alapján lehet foglalkoztatni egy dolgozót ugyanazon a munkahelyen két fél állásban?
Pedagógus végzettségű ped.asszisztens lenne szabadidő szervező és rendszergazda fél-fél állásban. Azt nem tudom lehet-e, és ha igen milyen törvény szerint.
A gyors választ megköszönöm. Üdv. Magdi

Segítséget szeretnék kérni. .ekezdése szerint amennyiben 2021. február 01. napja előtt tett munkáltatói vagy közalkalmazotti jogviszony megszüntetésére irányuló egyoldalú jognyilatkozat(felmentés, lemondás), vagy megkötött megállapodás -ideértve az áthelyezést is -alapján a közalkalmazotti jogviszony 2021. február 01. napját követően szűnik meg, ezen esetben a foglalkoztatottat 2021. február 01. napját követően munkavégzési kötelezettség nem terhel
Az a kérdés ha teszek felmentési nyilatkozatot vagy lemondást jár e valami végkielégítés

Iskolánk átalakul és szakképzési centrumhoz kerül. A közalkalmazotti jogviszony megszűnik és a munkatörvény hatály alá tartozunk. Ha nem fogadom el ajogviszony változást, mekkora végkielégítésre számítható, ha 38 év 9 hónap közalkalmazotti jogviszonyom van és 9 hónap van a nyugdíjig. Igényelhetem-e a 40 éves jubileumi jutalmat?
Köszönöm válaszukat.

Szeretnék érdeklődni, hogy közgazdász diplomával rendelkezem, jelenleg óvodapedagoguskent tanulok!12 év munkaviszonyom van amiből 4év közalkalmazotti, de gazdasági terülten. Az lenne a kérdésem, hogy ha óvónőként szeretnék dolgozni az iskola elvégzése után, milyen besorolásba kerülnék ?Válaszát köszönöm szépen!

Szeretnék érdeklődni , hogy hol lehet a szolgálati időt kiszámoltatni. Sajnos tudom hogy még nincs meg a 40 évem, de az eddigieket szeretném rendezni.Érdemes bemenni a helyi ügyfélkapu kp .-ba vagy neten is intézhető.Van több papírom is ami a nyári munkát igazolja, remélem ez is beleszámít.Viszont azt nem tudom hogy a két gyerek születését beleszámítják-e. A segítséget előre is megköszönöm. BalazsA

Szeretnék érdeklődni a pontos jogszabályról, amely az óvodában elrendelhető, kötött munkaidőn felüli túlórát, eseti helyettesítést szabályozza. Eddig úgy tudtam, hogy a 32 óra utáni +4 órában pl. elrendelhető az eseti helyettesítés is, azonban munkáltatóm még +2 órát is elrendel, így tulajdonképpen nincs "túlóra". Tehát a Köznevelési tv. rendelkezését semmibe veszi /62.§ (5)/, hogy a pedagógus maga jogosult meghatározni a heti munkaidejének a kötött munkaidőn felüli részének felhasználását.
Igaza van-e a munkáltatónak? Melyik jogszabály alapján rendelhet el a +4 órán felül még+2 órát?
Köszönöm a választ.

Üdvözlöm!
A problémám: 2005-2012-ig határozatlan idejű teljes közalkalmazotti állásom volt, majd kicsi gyerek mellől részmunkát vállaltam a helyi iskolába. Az igazgató szerint nem lehetett áthelyezéssel, mert csak részmunka. Azóta is ott vagyok teljes állással, de az igazgató csak határozott idejű szerződéseket kötött velem, hiába jeleztem jogtalanságát. Idén lesz az 5.évem; beperelhetem, ha nem adja vissza a határozatlan munkaszerződésemet?

Nyugdíjba vonulok 40 év tanítás után. Jelenleg a felmondási szabadságom töltöm.
Kérdésem: taníthatok-e a felmondási időm alatt egy esti iskolában?

Az egyik ismerősöm 35 közalkalmazotti helyre adta be jelentkezését, ebből legalább 20-ra tökéletesen megfelet, a többiben legalább 95 %-ban.
Eredmény:
4 helyről jött visszajelzés, hogy az e-mailt egyáltalán megnyitották.
Érthetetlen, hogy meghirdetik az állást és meg sem nézi senki a jelentkezőket. (Remélem, nem úgy működik, hogy már rég megvan a kiválasztott egy szűk körből és azért hirdetik meg, mert kötelező. Ha viszont megnézik, miért nem úgy van beállítva gép, hogy visszajelezzen a feladónak)
A 4 megnyitott e-mail alapján:
--2 helyről azonnal válaszoltak, hogy nem ő a kiválasztott. (olyan gyorsan válaszoltak, hogy annyi idő alatt a motívációs levelet és az önéletrajzott végig sem lehetett olvasni. A bizonyítványokat végig sem lehetett nézni. (A gép jelezte a jelentkezési e-mail képernyőn való megjelenítését és a válaszlevél érkezésének időpontját. Egyébként még másfél hét hátra volt a pályázatból.
--2 helyre behívták interjúra:
-----Az első helyen közölték, hogy a jelentkező nem felel meg, mert a másik nem képviselőjét kívánják alkalmazni, amit a munka jellege egyáltalán nem kívánt meg (hátrányos megkülönböztetés)
-----A második helyen egyből azt mondták, hogy nem a meghirdetett, hanem egy másik helyet tudnak felajánlani, amelyhez nem kellett semmilyen végzettség)

Kérdésem:
- Folyamatban lévő egyetemmel (levelező) két középfokú "C” típusú nyelvvizsgával, egy emeltszintű OKJ-s tanfolyammal ma Magyarországon hogyan lehet bekerülni a közszférába?
- Egyáltalán ellenőrzi valaki, hogyan folyik a kiválasztás?
- Azt sem értem, hogy a közszférában miért nem kötelező úgy beállítani az elektronikus levelezést, hogy a levél feladója láthassa, hogy egyáltalán megnyitották-e a levelét?
- A beküldött levelekre nem kell válaszolni?

Ha valaki tud olyan helyet, ahova tényleg keresnek alkalmazottat (nem csak hirdetik, mert kötelező), kérem írja meg.

(Azért nem írtam le a jelentkező nemét és a végzettségeit mert nem akartam, hogy ráismerjenek ott, ahova jelentkezett)

Azóta újabb helyekre sikerült beadni a jelentkezést.
A helyzet ugyanaz. Két helyen nagyon meg voltak elégedve, amit ki is fejeztek, de aztán sajnálatos módon mindig volt más volt, akit felvettek.
Egy újabb tapasztalat, az egyik beküldött pályázat alapján behívták állásinterjúra és ott egy kellemetlen arrogáns nő fogadta, aki nem kérdezett semmit, nem érdekelte a beküldött írásos anyag, nem érdekelte a pályázó sem, csak közölte, hogy ez a munka, azért nem olyan egyszerű. Természetesen semmi visszajelzés.
Ami rendkívül aljas dolog, hogy behívják az álláskeresőt feleslegesen, hogy legyen mit lepapírozni, hogy ők meghirdették az állást és tartottak szűrést is. Utaztatják feleslegesen az álláskeresőt, reményt adnak, majd aljas módon figyelembe sem veszik.
A 100. sikertelen pályázat után már valamit lépni kellene hivatalosan is, mert nagyon érdekes a helyzet.
Ez most viccesnek tűnik, de egyáltalán nem az. Ettől sírni kellene. Hát ezeket senki nem ellenőrzi, azt csinálnak, amit akarnak?

Szia!
én is rengeteg közalkalmazotti és egyéb szolgálati jogviszonyos munkát pályáztam meg. Helyzet hasonló. Kb. sehova nem hívnak be, ahova meg igen, ott negatív a visszajelzés.

A községünk nincs a kedvezményezett községek listáján,régebben volt, a körülmények nem változtak, illetve több a HHH és etnikai gyermek.Van új kritériuma, kik kaphatják ezt a pótlékot és milyen törvény alapján?

326/2013 Kormányrendelet 16 §-a (8) bekezdése szerint : ,
A nehéz körülmények között végzett munkáért járó pótlékra az az óvodai nevelésben, nappali rendszerű általános vagy középfokú iskolai oktatásban, kollégiumban, pedagógiai-szakszolgálatban pedagógus-munkakörben foglalkoztatott jogosult, aki olyan köznevelési intézményben vagy a köznevelési intézmény olyan feladatellátási helyén dolgozik,
amely a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló kormányrendelettel kiadott jegyzékben a kedvezményezett települések között szereplő településen található.
Tehát ezt a két dolgot kell tisztázni:
- munkaköröd szerint jogosult vagy-e ÉS A
- településed rajta van-e azon a listán!

Tisztelt Cím!
Közalkalmazotti 5 hónapos jubileumi jutalmamat nyugdíjba vonulásom után 3 és 5 hónapra rá kaptam meg. A munkaadóm elismerte mulasztását. Érdeklődni szeretnék, hogy ez esetben jár-e nekem a késedelmi kamat, és ha igen, akkor az hány % ? Válaszát nagyon köszönöm!

Óvodapedagógus vagyok ebben a tanévben kolléga nélkül kezdtem az évet. Kérdésem az lenne hogy mennyi túlórát vállalhatok törvényesen.

Szia!
Én úgy tudom, hogy 4 óra/hét.

Érdeklődnék, hogy az iskola igazgatója, aki egyben a település alpolgármestere is (vagyis nagyon elfoglalt ember) lehet-e osztályfőnök? Ő úgy gondolja, ősztől magára osztja ezt a nemes feladatot. Ami rendben is lenne, ha nem volna pár kolléga, akinek nincs osztálya. Van olyan köztük, aki még soha nem volt ofő (mert az igazgató úgy véli, alkalmatlan rá), és van olyan is, aki épp ősztől jön iskolánkba évtizedes tanítási gyakorlattal.
Nincs erre előírás, mikor vállalhat osztályt az igazgató? És a tankerület vezetője ezt meg sem kérdőjelezi, csak rábólint?
Hogy is van ez?

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!