Pedagógus bértábla 2017-ben

Cikkek: 

Nem emelkedett a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2017. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.
(Ha az eredeti számítási módszer maradt volna meg, akkor a vetítési alap helyett a 2017 évi minimálbér, 127.650 lenne a képletben, ami a jelenleginél 25%-kal magasabb fizetéseket jelentene a pedagógusoknak.)

A 2017-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 161.250 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban.
pedagógus bértábla 2017

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2017-b7n is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 119,6 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 174,5 százaléka alapfokozat esetén,
c) 193,2 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Ha valakinek az egyik szakja 4+1 eves, a masik pedig 5+1 eves kepzesi idovel rendelkezik, akkor az milyen kategoriaba soroltatik be?

Tisztelt Cím!
Jogászként dolgozom, mint állami tisztviselő. Amennyiben elvégzem az óvodapedagógus képzést, akkor pályakezdőnek számítok?
Figyelembe veszik az állami tisztviselőként töltött éveimet?

Figyelembe veszik, ha közelkalmazott voltál. :) Amennyiben van 6 év bármiylen munkaviszonyod, akkorpedi egyből ped 1 kategóriába kerülsz. De szerintem jogászból ne nyergelj át ovónőnek, nem egy fényes karrier. ( mondom ezt gyógypedagógusként....és nem a szakma miatt, hanem a körülmények miatt :( )

Negyvenegy éves vagyok. Főiskolai tanári diplomát 2004-ben szereztem. Egyetlen évet sem tanítottam. Az elmúlt 18 évben állami tisztviselőként (korábban: közszolgálati tisztviselő) dolgoztam, jelenleg is kormányhivatalban dolgozom. Milyen besorolásba esnék, ha most kezdenék el tanítani? Pályakezdőnek számítok vajon?

Nem szeretnélek megbántani, de ha nem muszáj ne menj tanítani. Van fogalmad milyenek a mai szülők és a gyerekek? Akarsz ingyen túlórázni és helyettesíteni? Sokáig tanítottam, jelenleg kormányablakban dolgozom, de semmi pénzért nem mennék vissza tanítani. Nem szeretném megaláztatni magam a minősítéssel, ahol vadidegenek ítélnék meg, hogy milyen pedagógus vagyok. Mindezt bruttó 25 ezer Ft-ért! Pályakezdő lennél, nem fizetésben, hanem amúgy. Szükséged van erre? A fizetésed is jóval kevesebb lenne, mint állami tisztviselőként. Sorolhatnám még az ellenérveket.

Nem leszel pályakezdő, Ped I.-be leszel besorolva, az 5. kategóriába.

Pedagógus I esetén 9 év után mindenképpen kötelező minősítési eljárásban részt vennem?
Ha kötelező, akkor nekem kell jelentkezni (mi a határidő?), vagy automatikusan kötelezővé teszik és nekem ezzel nincs dolgom?
Ugyanúgy kell portfóliót készíteni, mint ped.II-ből mesterfokozatba kerülés esetén?
Köszönöm.

Üdvözlet!

2012. Szeptemberébe kezdtem óvodapedagógusként dolgozni, 2015, márciusában szültem első kisfiam, 2017 júliusába pedig kislányom. 3 év gyakornoki idő vonatkozik rám, viszont tudom ,hogy a gyes, gyed nem számít a gyakornoki időbe , de az első félév a tgyás se?! Válaszotokat köszönöm!

Tisztelt Hozzáértők! Tanítóként dolgoztam 8 évig, ped1 a besorolásom. Most kezdem az óvodapedagógus képzést szeptemberben. Ha meszerzem a képesítést, akkor gyakornoki besoroláom lesz óvódapedagógusként vagy a már megszerzett éveim és a tanítói besorolásom alapján ped1 maradok? Várom válaszukat. Köszönettel: Horváth. Anita.

Kedves Anita!
A 326-os rendelet alapján mindenképpen Ped. I-be vagy sorolható, ha 6x 365 nap munkaviszonyod meg van.

Segítséget szeretnék kérni. Negyvenéves vagyok. Egyetemi diplomámat 2002-ben szereztem. Egyetlenegy évet tanítottam csak. Az elmúlt 15 évben nem közalkalmazottként dolgoztam. Milyen besorolásba esnék, ha visszamennék tanítani? Köszönöm!

Segítséget szeretnék kérni. Negyvenéves vagyok. Egyetemi diplomámat 2002-ben szereztem. Egyetlen egy évet tanítottam csak. Az elmúlt 15 évben nem közalkalmazottként dolgoztam. Milyen besorolásba esnék, ha visszamennék tanítani? Köszönöm!

Sajnos gyakornok!☹

Molnár György
igazgato@iqpont.hu
címre kérem
köszönöm

Idén (2018) keztem el dolgozni óvódában dajkaként. Járok gyógypedagógiai asszisztensi kébzésre. Van érettségim. Jővőre ped.asszisztensi munkakört fogok betölteni. Azt szeretném
megtudni hogy így mennyi lesz a fizetésem? Köszönöm.

Én az iránt érdeklődnék, hogy mennyi lenne a bérem, ha elvégeznék egy 54 140 02 OKJ képzést, és iskolában Pedagógiai asszisztensként találnák lehetőséget.10 éve nincs munkaviszonyom, és a legfelsőbb tanulmányom a főiskola(Kereskedelmi és menedzsment szakirány), amit 2014-ben végeztem el

Tisztelt hozzáértők!
Gyakornoki idővel kapcsolatban lenne kérdésem. 1986-ban középfokú óvónői képesítést szereztem. Így dolgoztam 5 évet,majd 1997-től újabb 4 évet és innen mentem gyedre és gyesre is. Idén 19 év közalkalmazotti jogviszonyom van már. Jelenleg asszisztensi pozícióban állok,második évemet töltöm a főiskolán.Érdeklődnék,hogy kell-e gyakornoki időt töltenem,vagy nem ebben az esetben? Köszönettel egy 50 éves.

Szia!
Van egy jogszabály, ami kimondja, hogy 6 év bármilyen munkaviszony (nem feltétlenül pedagógiai) után az ember mentesül a gyakornokság alól, és automatikusan ped. I-be sorolható. Ráadásul beszámítják a ledolgozott éveidet, és az alapján kerülsz besorolásra. Remélem, tudtam segíteni :)

Szia, el tudod küldeni ezt a jogszabályt? Köszi.

2016-ban volt a minősítésem, tehát 2017 januártól az F13 szerinti Ped2 bért kaptam, előtte az F13 Ped1 bért. Az utolsó átsoroláson az volt, hogy a következő magasabb fizetési fokozatba 2018. január elsején lépek. Mivel nem kaptam átsorolást, megtudakoltam az okát. Megtudtam, hogy a Ped2-be lépésnél újra indul a három évenkénti előrelépés. Ezek szerint 2020-ban lépek sorosan 2018 helyett, öt évig kapok F13 bért. Eddig azt hittem, hogy a kategóriákat a közalkalmazotti munkaviszonyban eltöltött évek alapján számítják ki. Nem találtam erre vonatkozó törvényt. Nincs okom kételkedni a munkáltatómban, nagyon korrektek voltak mindig, ez viszont eléggé rosszul érintett

Te tudod jól. Függőlegesen 3 évenként lépünk, vízszintesen pedig minősítés utáni évben. Van, akinél ez egybeesik, de nem általános.
Tiger

2018-tól a minimálbér 138.000Ft! A nagy csinnadrattával bevezett életpályamodell így jelenleg 36500Ft mínuszban van! Ennyivel kevesebb a tanárok bruttója!

A 101.500 Ft csak egy vetítési alap. Már a 2017-es táblázatban ennél jóval magasabb bruttók szerepelnek. 2018-ban a garantált bérminimum 180.500 Ft, erre kell kiegészíteni azokat a kategóriákat (pl.gyakornok középfokú, felsőfokú stb) amik ezt az összeget nem érik el. De ez csak néhány alsó kategória. Tanulmányozni kellene a táblázatot.

Nézd meg a közalkalmazotti bértáblát!!!! Se életpálya modell, se változtatás, kapod a minimálbért! Mennyi a mi mínuszunk????

Üdvözlöm!2003-ban 3 éven át dolgoztam óvónőként majd 1,5 évig egy másik óvodában.Mindig egy éppen gyesen lévő óvónőt helyettesîtettem.Majd gyógypedagógus diplomát szereztem és 2008 óta gyógypedagógusként dolgozom.Közben 2010 -ben 2 évig én is gyesen voltam ill.most januártól is azon vagyok.Ha ismét óvónő szeretnék lenni a bértábla melyik fokozatába sorolnának?

Köszönöm válaszát előre is! Üdvözlettel:Bala

Most végzek pedagógia iskolát magyarból. Ha elkezdek tanítani kb mennyit keresnék a bértáblázat szerint?

Köszön a válaszát előre is!
Üdvözlettel:Edina:)

Angolt végeztem, bolognai rendszerben. Debrecenben mesteriztem. Erdélyben szereztem I. és II. tanári diplomát. Hét év régiségem van. Melyik kategóriába sorolódnék ha kint szeretnék tan'tani? Köszönöm.

2008.10.01-2012.10.02 ig Magyarországon majd 4 évet külföldön dolgoztam óvónőként( német nemzetiségi végzettségem van) ha hazajönnék dolgozni hova sorolnának be, mennyi lenne a br fizetés?

Jól látom, hogy a legmagabb elérhető bér rengeteg letanított év után is csak 402 ezer bruttó?! Ülök egy multinál és ennél többet keresek :( Hogy menjek el így tanítani??? 196 ezer bruttóért?????? Abból hogy lehet mehélni Budapesten?! :( Szomorú! :( Ezért vagyunk mi nyelvet tudó fiatal tanárok a cégeknél és nem az iskolában.

Gyakorló tanárként írok. Képzelje el, mindez a fergetegesen magas összeg azon bizonyos fizetésemelés után van, amit a kormány úgy szajkóz. A tv-ben mellesleg csak azt felejtették el közölni, hogy nem csak a fizetésünket emelték meg ilyen nagyon, hanem az óraszámokat is -tól, -ig kategóriába tették, ami azt eredményezte, hogy minden munkáltató természetesen az -ig óraszámmal alkalmaz. Azaz fizetésemelés és munkaóraszám növelés történt egyszerre, vagyis nem történt semmi. De sorolhatnám a rendszer hibáját órák hosszat. Úgyhogy sajnos motivált, képzett, gyerekeket szerető nyelvtanárként én is a váltáson gondolkodom. És igen pedagógushiány van, mert a nyelveket beszélő, motivált, kreatív, modern felfogású tanárok mindezeket látva meg sem próbálnak iiskolákban elhelyezkedni. És ez nagy baj, nagyon nagy baj, mert a mi gyerekeinkről van szó.

Oldalak