Általános Juttatások Közalkalmazottaknak

Sziasztok!

Vannak az ismerőseim és a családtagjaim között is közalkalmazottak, köztisztviselők.
És mindannyian kapnak minden hónapban étkezési utalványt minimum 5000-et és most évvégén mindannyian kaptak vagy vásárlási utalványokat vagy kp-ban év végi plusszt.

Kérdésem: Milyen alapvető juttatások vannak a munkabéren felül ami jár mindenféle képpen egy közalkalmazottnak?

Én jelen esetben Informatikus vagyok egy kórházban és a munkabéremen kívül eddig még sosem kaptam még étkezési utalványt sem, sem más juttatást, lassan már fél éve dolgozom ebben a munkakörben..

valami jogszabály létezik erre?

Kellemes Ünnepeket Mindannyiunknak és köszi a válaszokat!

Szeretném megkérdezni, hogy ha a Magyar Honvédségnél leszek hamarosan közalkalmazott, milyen béren kívüli juttatásokra számíthatok??? Nagyon köszönöm ha valaki tud segíteni!!!

Nálunk is, a köztisztviselők most cafeteriát kapnak, tőlünk, közalkalmazottaktól még az étkezési jegyet is elvették. Hol itt az igazság!!!!!

Mit tegyek, mi a megoldás?

Ha:
-56. éves vagyok
-közszolga voltam, vagyok (de nem biztos, hogy leszek...)
-36 év, most 37. év jogviszonnyal rendelkezem a főállású jogviszonyok után(sajnos 1 év regisztrált álláskereséssel telt, így az kiesett...)
-közel 10 éven át közalkalmazottként - fél statuszon - mellékfoglalkozásom is volt a főállású kazalkalmazotti mellett....
-rokkant nem leszek soha (ÖEK: 45%, ha tudod miről szól...)-ezt így megmondta X..
-munkaviszonyom élő, de sokféle betegségeim miatt nem fogom bírni a terhelést ez már tudható..., bár még táppénzen vagyok
-nem szeretnék és nem is tudok rszj-kon tengődni...
-nem igazán látom a megoldást..., mert munkaköröm nem olyan, hogy "félig elhasznált" 45%-os ÖEK állapotban lehetne teljesíteni)
- a prémiumévek sajnos - úgy tudom 2010.01.01-től - már nem jöhet számításba esetemben ...
- előrehozott, csökkentett összegű ...stb. nyudíjazás sem lehetséges...jó darabig

Mondjátok meg mit tegyek, ha csak a gyógyszereim közel 30 e Ft-ba kerülnek, fizikai, de pszichés terhelést sem bírok a fájdalmaim miatt, nagy műtétem volt, beszűkült, nehézkes, lassú a mozgásom, ezért nem alszom ki magam, belgy. és egyéb betegségeim is vannak, a gyógyszerek pedig nem olyanok.., hogy teljesíteni, koncentrálni tudjak...
Szeretnék tisztességgel, emberi méltóságomat megőrízve viszavonulni, de nem látok megoldást ... ;-(

S O S S O S S O S S O S S O S S O S S O S

Köszönöm, ha segítetek.

Hasonló cipőben járok, de én még húzom az igát. Megoldás nincs. A tisztes kormányunk gondoskodott róla.

Tisztelt Berzenkedők!
Csak jelzem, hogy a munkavállalókra vonatkozó - kíméletlen- döntéseket HELYBEN, a településeken hozzák. Kár mindent a kormány nyakába varrni!! Mellesleg. Ha valaki, valamikor, valamit próbált tenni a lehetetlen helyzetbe került, idősödő közszolgákért, az a kormány volt. /Prémium-évek program!/ Persze, hiba van ebben a Korm. rendeletben is, de legalább nem kell szociális segélyért kuncsorogni 55-60 évesen. Hiszen a helyi hatalmasságok bátran, sokszor a jogszabályokat kijátszva lapátra teszik /tetetik/az idősebb korosztályt. Azt meg még elképzelni sem lehet, hogy 45 év fölött új belépőként alkalmazzák!! /hacsak nem sógor-, koma ... az illető/
Biztos, hogy vannak kivételt képező önkormányzatok! Nem is szeretnék általánosítani, de a tény attól még nagy százalékban TÉNY: igen sok helyen, a felelősséget felsőbb szintre hárítva rombolják szét a megszokott erkölcsi normákat HELYBEN, a településeken!

Pontosabb válasz adható születési év,hónap ismeretében.A prémiumévek 2010 dec. 31-ig vehető igénybe,ill. ajánlható fel ha minden más feltétel adott.Miért nem érvényes rád? Lehet kedvező megoldás,ne keseredj el!

Adok adatot, gondolkodjunk együtt, ha tudsz segíteni: '54-09-05. 36 év jogviszonnyal.

A prémiuméveket annak a közalkalmazottnak ajánlhatja fel a munkáltató 2010 december 31-ig aki 25 év közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik,foglalkoztatása leépítés,átszervezés stb. miatt lehetetlenné válik és 5 éven belül bármilyen jogcímen nyugdíjjogosulttá válik.Az 1954 második félévében született nők öregségi nyugdíjkorhatára 63 év és 183 nap,ez teljesül 2018 első félévében esetedben. Ezek a nők csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra jogosultságának életkori feltétele 60 év és 183 nap,ennek időbeli teljesülése nálad 2015 első féléve.Tehát igénybe veheted ha felajánlják.Javaslom,hogy olvasd el a törvényt,tájékozódj! /MEGHOSSZABBÍTVA 2010 DECEMBER 31-IG/ Remélem tudtam segíteni.

Ha 1954-es vagy, akkor beléphetsz a prémiumévek programba 2010 végéig, ha az egyéb feltételek is megvannak. Vagyis munkaköröd megszűnik leépítés, átszervezés által. Ez a státuszod visszaadásával jár a fenntartó felé.

Sziasztok!
Én is közalkalmazott vagyok vidéken (városban kb 40 eze lakosú), egy óvodában és semmiféle cafatériát nem kapunk, sőt még kötelező étkezést kell fizetnünk, ha megeszed ha nem! A rokonom ugyanebben a városban köztisztviselő és ők pedig mindenféle (nem kevés)étkezési utalvány, ruhapénzt!!! stb... kapnak. Ha mi kapunk karácsonykor étkezési utalványt 10-12 ezer forintot, ők 20-24 ezer forintot. Az iskolai közalkalmazottak is mindig többet kapnak mint mi.Szóval én sem értem az egészet. Jó lenne tudni, hogy is van ez! Előre is köszi a válaszokat.

Én is közalkalmazott vagyok, bármit kérünk, a válasz: adható de nem kötelező! Vagyis nem kapunk. Tavaly még kaptuk a 6000 ft-os étkezési jegyet, az idén lecsökkentették 4800 ft-ra, mert 1200 ft az adó belőle. Persze csak éttermekben, pizzériákban lehet elkölteni. Szoktunk kapni évente 2x pluszba vásárlási utalványt, de tavaly már azt sem kaptunk. Az igazgató döntése volt. Könnyen dönt a mi kárunkra, Ő nem annyi pénzből él mint mi, Ő eddig is és ezentúl is megkapja a nagy juttatásokat. Állítólag idén már ruhapénzt sem kapunk. Nálunk csak a követelmény nő, a pénzünk nem.

Kollektív szerződésben lehet szabályozni, amihez természetesen fenntartói hozzájárulás kell. Egyenlőtlen esélyeket teremt, ha a hozzáférés egy fenntartón belül nem azonos módon biztosított a juttatásokra. Tudni kell, hogy az adómentesen adható juttatások köre idén korlátozott. Harc, érvek!Sok sikert

Kedves Informatikus!
Erre a kérdésre én is szeretnék választ kapni.Közalkalmazottként dolgozom,pedagógus munkakörben és sem étkezési utalványt, sem jutalmat nem kaptunk.Ez azért érdekes,mert a helyi köztisztviselők ,ebben a nehéz,anyagias világban sikeresen spóroltak és jutalmazni tudták magukat.Megjegyzem,kevés olyan helyet ismerek,ahol ennyire tennének a pedagógusokra.Ha sikerül kérdésedre választ kapnod,kérlek közöld másokkal is.
Üdvözlettel és köszönettel:Tünde

Előreláthatólag 2010-ben tőlünk is megvonják az eddig kapott étkezési hozzájárulást , ami 12 ezer Ft-ot jelentett havonta. Állítólag még a különböző pótlékokat is megszüntetik. Ugyanakkor a barátnőm , aki szintén általános iskolai pedagógus az ország egy másik településén , éppen most nyilatkozott arról , mire szeretné felhasználni a 2010-es évre rendelkezésére álló több mint 200 ezer forintos keretet /Pl. internet használatra ,étkezési hozzájárulásra, vagy beiskolázási segélyre ... stb. lehetett kérni/.
Mostmár én is szeretném tudni, mi jár a soványka alapbéren kívül.

Ez a téma engem is érdekel! A mi kerületünkben azok a pedagógusok kaptak jutalmat, vásárlási utalványt, akiknek a vezetője "közel áll" a képviselőtestület valamely tagjához. (ellenzéki a testület) Sajnálom, hogy már ilyen szempontok számítanak ebben a témában is. Vannak olyan intézmények, ahol ebben a tanévben már a 3. számítógépet teszik tönkre, nekünk a túlórát sem fizetik ki! Mi lesz ezután?! Ha nem vagyok szimpatikus, nem kapok fizetést?

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!