Nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíja.

Kérem valaki segítsen a döntésemben, hogy mi a kedvezőbb az alábbi változatok közül.Konkrét példa az alábbi.: Rendelkezem a nök 40 éves munkaviszonyához szükséges munkaviszonnyal(41,5 év). Közalkalmazotti jogviszonyom 1972. június 1-el kezdődött és megszakítás nélküli. Nyugdijba szeretnék menni 2011-ben a törvény hatályba lépése után. A munkáltatóm a döntésemre bizza a lehetőségek választását, de nem tudom, hogy mi a kedvezőbb.
Létszám leépítéssel eltudnának bocsátani, melyre járna 8 hónap felmentési idő és 12. hónap végkielégítés. Kérdésem, hogy mikortól mehetek nyudíjba, a felmentési idő lejárta után rögtön, vagy csak a végkielégítés után? Mivel a felmentési idő utolsó napján a végkielégítést egyösszegben ki kell fizetni, ezzel megszünik a biztosítási jogviszony is? Vagy a végkielégítés is munkaviszonynak számít, és nyugdíj alap?
A másik lehetőség, hogy nyugállományba helyezés miatt felmondanak, azzal, hogy a felmentési idő (8 hónap) lejártát követő naptól nyugdíjasnak minősülök, és 5 hónap jubileumi jutalmat (40 éves) is kifizetik az utolsó biztosításban töltött napon.
Ugyan az 5 hónap jub.jut kevesebb, mint a 12 havi végkielégítés, de a jub. jut. növelné az egy hónapra eső átlagkeresetmet, és még 2011-ben eltudnék menni nyugdíjba, és a 2012-es emelést már megkapnám. Mit tegyek? Aki tud segítsen. Köszönöm szépen.

35 év 167 nap nyúgdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati ídővel!
32 év 62 nap nők kedvezményes öregségi nyugdijára jgosító idővel,ezen belül
26 év 58 nap kerső tevékenységgel járó biztosítási jogviszonnyal szerzett szolgálati ídővel! Ezt 2017 novemberben kaptam!
2 gyermekem van! Az egyik 1981 ben született,, a másik 1986-ban! Mindegyikkel otthon voltam 3 évet!! Mikor mehetek nyugdíjba??!!

Normál esetben 65 évesem, a "40 éves női" nyugdíjjal 8 év múlva. de ez ahogy gyakorlatilag egybe esik.

Akkor a 2 gyerekem után hány év jár? Vagy az már ebbe bele van számolva? Mert valahogy ezt nem értem!! Még 8 évet dolgoznom kell??!!

A kimutatás alapján
37év242nap szolgálati idő
33év353nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idő
31év341nap kereső tevékenységgel járó biztosítási szolgálati idő
1 saját gyermeket neveltem 1974ben kezdtem dolgozni mint szakmunkás tanuló
Azt szeretném kérdezni mikor mehetek nyugdíjba?Ezek az adatok 2016 december 31.ig értendők.Köszönöm a segítséget!

2018. dec. 21.-én lesz meg a 40 éves munkaviszonyom. A Nők nyugdíjazása 40 éves jogviszony... szeretnék nyugdíjba menni. A nyugdíj összegének számítása miatt kedvező lenne, ha december 31-ig dolgoznék, evvel a nappal szűnne meg a munkaviszonyom.Ez hétfői nap, melyet a keddi (elsejei)még munkaszüneti nap követné. Így 2019. 01. 02-án tudnám a nyugdíjazásomat kérelmezni. A felmentési időmet 2018. 05. 01-i dátummal indítanám (8 hó - közalkalmazott), az utolsó napja 2018.01. 31. lenne.Problémafelvetés: ha a felmentési idő alatt megváltoznának a nők 40.... nyugdíjazásának feltételei, avagy netán megszüntetésre kerülne, milyen szabályok érvényesek az én estemre. Érnének-e hátrányok? Pl.Munkaviszony már nincs, de nyugdíjazás sem lehetséges már, mert megváltozik a jogszabály? "Két szék között a pad alá?" Választ köszönöm: Halászné

6 gyerek voltam itthon 2 èvet dolgoztam. 3 èvig voltam ápolásin ès probáltam számolni mennyi időm van mèg a nyugdijig.
Hogy tudnám kiszámolni? 1 gyerekre mennyit számoljak?

2017. decemberi adategyezető iratom a következőket tartalmazza:
A nők kedvezményes öregségi nyugdijra jogosultsághoz figyelembe vehető idő: 38 év
Ebből kereső tev. járó jogviszonban szerzett idő: 32 év
Az ellátás összegének megállapitásakor figyelembe vehető idő: 43 év

60 éves vagyok, szeretném megkérdezni, hogy mikor mehetek nyugdijba. Van 2 gyerekem.
Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelt válaszoló!A nyugdíjfolyósítónál azt az imformációt kaptam,hogy a gyes,gyed...nem számít bele a 32 évbe. Én 4 gyerekkel összesen11évet voltam gyesen+4évet anyaságin.Akkor a 15évből csak 8év számít?Folyamatos a munkaviszonyomjelenleg 43.évbe járok.1960-ban születtem.Akkor 65évesen mehetek nyugdíjba.Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Tiger!
1963-ban születtem, 1980. június 20- tól folyamatos közalkalmazott vagyok. Egy fiam van és egy lány akit 9 éves kora óta neveltem (férjem lánya, de én kaptam a családi pótlékot utána). Kérdésem kapok e korkedvezményt a gyerekek után?
Az előző fórumozók kérdései alapján, már nem vagyok biztos a 37 év munkaviszonyomban, nem tudom mit számítanak be és mit nem. Voltam táppénzen a 37 év alatt, és ha mindet kiveszik akkor még nagyon sokat kell dolgoznom. Ügyfél kapun keresztül kértem adategyeztetést, pár hónappal ezelőtt, de még nem kaptam választ, 2018-ban személyesen megyek be és kérem az adataim egyeztetését. Nagy félelmem, hogy a választások után eltörlik a nők 40 programot, és akkor még 10 évig dolgozhatok.
Válaszát nagyon várom. Tisztelettel, Jutka

Ha folyamatosan vagy közalkalmazott, akkor most kb 37,5 év szolgálati időd van, ez egyben jogosultsági idő is. A gyerekek után nem jár plusz idő. A női 40 évből max. 8 év lehet GYES, GYED. Ha a gyermekeddel fizetés nélküli szabadságon voltál és GYES-t, GYED-et kaptál kb. 2,5 évig, akkor 37,5 év tényleges munkavégzéssel töltött időnek kell lenni. A táppénz ideje is beleszámít, a szülési szabadság ideje is. Ha 1980 előtti időkről nincs igazolt munkavégzésed, akkor még kb 2,5 évet kell dolgoznod. A diákmunkák is beleszámítanak a szolgálati és a jogosultsági időbe is, ha tudod igazolni. Ha szakmunkástanuló voltál, akkor a nyári gyakorlat ideje a jogosultsági időbe, a 3 év pedig a szolgálati időbe is beleszámít.
A gyerekek után nem jár plusz idő, azokra a gyerekekre járt 1 év, akik akkor születtek, amikor még nem volt GYES (1966-ig!). De az érintett szülők már régóta nyugdíjasok.

Tisztelt hozzáértő,válaszoló!
2018-ban mennék nyugdijba 40 év munkaviszony után.2017-ben több alkalommal voltam betegállományban
egy-egy hétig.Szeretném megtudni mennyiben befolyásolja ez a nyugdijam összegét.Csökkenti,vagy növeli?Elképzelhető,hogy emiatt magasabb lesz,mint egyébként lett volna?Köszönöm válaszát! Kata

Kedves Tiger!
1977.06.18.óta folyamatos a munkaviszonyom.Előző munkahelyemről(ÁFÉSZ)áthelyezéssel jöttem 1985-ben a Tanács majd Önkormányzat és most Járási Hivatal-hoz.Szeretném megtudni hogy a 40 éves jubileumi jutalmat megkaphatom-e.Válaszát előre is köszönöm!
Judit

Tisztelt cím: Az lenne a kérdésem decemberben meglesz a 32-év szolgálati időm,és 38-év jogosultsági időm és van két gyermekem azt olvastam hogy gyermekenként jár egy egy év.Az a kérdésem hogy ezzel a két évvel lesz meg a 40-év ,vagy ezen kívül kell meglenni a 40-évnek?

Kedves Fórumozók!

1956. június 22-én születtem. Egy gyermekem van.1975-1980 egyetemre jártam. 1980. szeptember 1-től folyamatosan tanár vagyok. Ez a 4. iskola, ahol dolgozom, mindig áthelyezéssel kerültem máshová.
2015 őszén a Nyugdíjintézet küldött egy kimutatást a jogviszonyaimról, én be is mentem. Lemásolták a leckekönyvemet, a diplomámat és a gyerek születési anyakönyvi kivonatát.Kértem különböző időszakok beszámítását. Válasz nem érkezett a kérelmemre, igaz, hogy én sem érdeklődtem.
Azóta többször, figyelmesen elolvastam a TB táblázatait, és felmerültek kérdéseim.

1. A TB megállapított 301 nap munkaviszonyt, a tanári pályafutásomat megelőzően.
2. Első munkahelyemhez azt írja, hogy olvashatatlan munkáltató. Ez a 40 év közalkalmazotti jubileum miatt fontos - ez két évet jelent. A munkakönyvemben tisztán olvasható, hogy munkaköre: tanár; a munkáltatónál a III. kerületet lehet olvasni, az iskola nevét nem (Kelta utcai Általános Iskola, Békásmegyer).
1992-es talán az a dokumentum, amit a munkakönyvem alapján kiállítottak Közalkalmazotti munkaviszony beszámítása címmel, és ott is az szerepel, hogy 1980. szeptember 1-től Kelta utcai Általános Iskola, tanár. Viszont a KIR-ben is 35 év közalkalmazotti munkaviszony szerepel rólam. Ezt ki írta be oda? Honnan szedte az adatokat?
3. 2011. július 29-ével engedtek el az előző munkahelyemről, 2011. július 30-cal átvett a jelenlegi - ezek a dokumentumok nekem megvannak. Igen ám, de a TB azt írja, hogy a jelenlegi iskolámban 2011. augusztus 1-től dolgozom.

Kedves Kati!
Tulajdonképpena Kelta állományába voltam én is 1980 augusztus 15-től, de ugyanúgy csak a munkakönyvemben szerepel ez a munkaviszony. Amikor megszünt a Kelta iskola, akkor eltüntek a papírjaink. Sőt annyival jártam rosszabbul, hogy nekem 2 gyerekem született ez idő alatt és róluk sincs semmi Gyes igazolás, stb. Most átszervezés alatt javulnak a NYUFI nyilvántartásai?????,Esetleg sikerült valhol megtalálni vagy igazoltatni az ottani munkaviszonyt?
Annyit tudok, hogy Papp György a Veres Péter Gimnáziumának igazgatója volt felelős a felszámoláskor mindennemű iratkezelésben, Őt elérni lehetetlen számomra. 2004-ben szünt meg a Kelta.
Elérhető vagyok tamargit54@gmail.com levelezési címemen!
ÜDV: Marcsi

1958 as születésű vagyok!

1971 06 22-től, 2014 12 31-ig kimutatás a nyugdíjfolyósítótól!

36év 53 napnyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idővel.
35 év 84 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel .
34 év 175 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel rendelkezem.
1977-ben született egy leány gyermekem.
Kérdésem egy gyermek után jár az egy év!A másik kérdésem ezek adatok alapján mikortól mehetek el nyugdíjba?
Rokkantsági nyugellátásban részesültem.
2005 10 12-től
2011 03 31 ig,kérdésem,ezt az 5 év 3 hónapot úgy tudom kiveszik!
Előre is köszönöm a választ ,tisztelettel Manyi

https://www.nyugdijguru.hu/elveszett-paradicsom/a-nok-kedvezmenyes-nyugdija-2015-ben
Ezt a linket nyisd meg és okosabb leszel.

Kedves Tiger!

Olvastam sok hasonló kérdést a nők kedvezményes 40 évvel kapcsolatban lévő gondjukról.
Én abban szeretném a segítségét kérni,hogy mikor kell a munkahelyemre benyújtani a kérelmet, ha nekem a nyugdíjbiztosítás a határozatot az eddig letöltött időről 2014. dec.31 37év és 120 napra ismerte el.Az én számításom szerint aug 29, de nem tudom. Kérem a teendőkben is segítsen.Mikortól kérjem a 8 hónap felmentési időt, szabadságot. Én pedagógus vagyok. 2017. szept.11-én kaptam meg a 30.jubileumi jutalmam. Számíthatok-e közalkalmazottként a 40.-re. /35 év közalkalmazotti év után/
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségét!
Bori

Bocsi elírtam. A 30.jubileumi jutalmat 2012 szeptember 11-én kaptam meg. Jogosult leszek-e a 40 év jubileumra 35 év szolgálati idővel?
Köszönöm szépen.
Bori

https://www.nyugdijguru.hu/elveszett-paradicsom/a-nok-kedvezmenyes-nyugdija-2015-ben

Kattints a linkre és mindent tudni fogsz! Nem én írtam, de nagyon jó! Jobb mint ez a "Tiger"

Nem pontosak az információk.
3 időnek kell lenni a határozaton. Szolgálati idő, jogosultsági idő, munkában töltött idő. Ezek pontos ismerete nélkül nem lehet válaszolni.

Kedves Tiger!
Kérdezni szeretnék arról, hogy a nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjra jogosultsághoz figyelembe vehető időm: 2013. 12. 31-ig: 36 év 206 nap,
ebből kereső tev. járó jogviszonyban szerzett idő: 28 év 271 nap +( 8 év GYES). Akkor ha jól számolom 2017.június körül elmehetek nyugdíjba? És ha igen akkor mikor nyújtsam be a munkáltatóm felé a felmondásom. (Évi 38 nap szabadság jár.)Még egy kérdés. Ha 1989. május óta köz-tisztviselő, majd 2016. július 01-től pedig állami tisztviselő vagyok, akkor jár e nekem valamilyen jubileumi jutalom? A 30 éves jubileumit még megkaptam, de a 35 éveset már nem, ugyanis 2012-ben változott a törvény a közszolgálati jubileumi jutalmakról. (a kereső tev.-i jogviszonyom folyamatos volt végig).
Köszönettel várom válaszod.
Anikó

kb. jó a számításod, de június 10 körül lesz meg a 40 év. Ne centizd ki, június végéig maradj jogviszonyban! Mivel 2 hónap a felmentési időd, 1 hónapra a munkavégzés alól is felmentenek, ezért a 18 nap szabadság, -ha még mind meglesz- majdnem kitölti az 1 hónapot. Persze, csak akkor, ha kiadják, mert lehet, hogy nem tudnak nélkülözni. Így legkorábban május 1-től kérheted a felmentésedet.
Egy fontos dologról nem írtál, a szolgálati időről. Arra is ügyelj, hogy kerek év legyen, nehogy 1-2 hét, vagy hónap hiányozzon, mert az 2%-t jelent a nyugdíjban. Utána már hiába mérgelődnél.
Jubileumi jutalomra nem leszel jogosult, mert még 30 éved sem lesz. Még 2019 májusában sem kapnád meg a 30 éveset, mert már megkaptad.
Tiger

Érdeklődni szeretnék, hogy nem állítják-e vissza a nők 55 évben történő nyugdíjazását. Nem kellene ennyi cécóval vesződni a 40 éves korkedvezmény miatt!

Én a beteg kislányomat ápolom, 23 éve! Mindig vonták a nyugdíj járulékot és az ESZTK.40 évem meg lenne mert kiszámolták de nem mehettek el nyugdíjban mivel hogy munka helyen nincs meg a kereső tevékenységem 33 év! Azt hogy a gyermekemet nem adtam intézetben és felvállaltam hogy végig ápolom a nap 24 órába és olyan állapodban van hogy a legmagasabb ápolási díjat kapom rá, és azt mondták hogy ebbe nem számit bele csak az rendes öregségi nyugdíjban. Azért szeretem volna nyugdíjban menni, mert bármikor elveszíthettem a lányunkat, és önök szerint hová tudnék ennyi év kihagyással és 56 évesen elhelyezkedni. És csodálkozom hogy ez nem számit az álomnak hogy menyi hátrányunk van ebből hogy felvállaltam a gyermekemet ennyi éven keresztül.
Semmibe nem nézik!
Üdvözlettel Marika, kérem válaszoljon levelemre, hogy miért van ez?!!!

2017. évben szeretnék nyugdíjba menni 40 év munkaviszony után, ezért szeretnék ez ügyben néhány tanácsot kérni.
A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2016.július 6-án kelt határozata alapján az 1974.09.01. és 2014 12.31. közötti időszakra vonatkozóan
40 év 118 nap nyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idővel
37 év 289 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel, ezen belül
32 év 66 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel rendelkezem.
Köztisztviselői jogviszonyom azóta is folyamatos.
A kérdésem a következő lenne: Számításom szerint kb. 2017. március 17-én lesz meg a 40 évem. Mikor kell beadnom a munkaviszony megszüntetés iránti kérelmet a munkáltatóhoz, és mely időponttól kell pontosan kérnem a munkaviszony megszüntetését. A felmentési idő úgy tudom 2 hónap, melyből a munkáltatónak egy hónapot kell kötelezően kiadni.
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Tiger!
Megkaptam a határozatot a NYUFIG-tól mégis foltok,hogy hogyan intézzem jól.Két kérdésem lenne,a nők 40 éves nyugdíjával kapcsolatban,a másik a jubileumi jutalommal kapcsolatban.Jelenleg kormányhivatalban dolgozom ügykezelőként.
A nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv önre vonatkozóan a 2015.01.29.napon indult adategyeztetési eljárás eredményeképpen 1970.07.28.és2011.12.31.közötti időszakra vonatkozóan kimutatja
35 év 356 nap nyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idővel
35 év 40 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel,ezen belül
32 év 38 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel rendelkezik.
Mikorra jön ki a 40?Hogyan kell intézni?
A másik kérdésem a jubileumi jutalommal kapcsolatos.
1977.06.18. óta folyamatos a munkaviszonyom,előző munkahelyemről áthelyezéssel jöttem,így a 35 éves jubileumi jutalmat meg is kaptam.Ha jól tudom a 40 éves is aktuális még,tehát ha nem kérem a nyugdíjazásom akkor megkaphatom?Akkor meddig dolgozzak,hogy kell intézni a továbbiakat?
A válaszokat előre is köszönöm!

Kedves Judit!
Legkésőbb a 40 éves jub.jut. ideje lesz meg, de csak akkor kapod meg, ha pontosan meglesz a 40 év. Nem szabad ezt elszalasztani. Ajánlom, hogy 2017. jún. 30-ig állj jogviszonyban, és július 1-től már nyugdíjas lehetsz. (Soha ne számold ki napra pontosan, mert elcsúszhatsz 1 nap miatt is, 1-2 hetet rátarthatsz, egész, vagy fél hónappal könnyebb számolni.)
Ekkorra bőven meglesz a 40 év év jogosultsági idő kb. 40 év 222 nap, szolgálati idő kb. 41 év 173 nap.
Ha jó az egészséged, és még bírsz dolgozni, akkor a 42 év szolgálati időt is megcélozhatod, ez 2018. jan 15-ig bőven meglesz, és jan. 16-tól nyugdíjba mehetsz. Az a jó, ha januárban mész nyugdíjba, igaz ugyan, hogy a decemberiek az icipici nyugdíjemelést januárban megkapják, de a valorizációs szorzók várhatóan sokkal nagyobbak lesznek. Pl. 2017. jan. 1-én 0,9%-kal nőnek a nyugdíjak, a valorizációs szorzók szerintem 5-6%-kal. 2016-ban a nyugdíjak 1,6%-kal, a valorizációs szorzók 4,2%-kal nőttek.
Úgy tudom, hogy a köztisztviselők felmentési ideje 2 hónap, ezért úgy kérd a felmentésedet a nők kedvezményes nyugdíjára hivatkozva, hogy a kezdő időpontja 2 hónappal előzze meg a nyugdíjazást. 2017. május 1-től, vagy 2017. nov 16-tól kezdődjön. 1 hónapra a munkavégzés alól mentesítést kapsz, a másik 1 hónapban kiadhatják a szabadságodat is, ha van. Amit nem tudnak kiadni, azt ki kell fizetni.
A nyugdíjbiztosító határozatával igazolni kell, hogy a 40 év jogosultsági időd megvan. Ezt időben kérjed, mert 2-3 hónap mire megkapod, ha adategyeztetést kérsz. Szerintem, ha most is ott dolgozol, ahol 2011. dec. 31-én, akkor el kell fogadni a meglévő határozatot, 5 évet csak hozzá tudnak adni. De ilyen régi iratot nem nagyon fogadnak el. Azért próbáld meg, hisz úgyis illik megbeszélni a munkáltatóval. Ha nem fogadják el, levélben is kérheted az igazolást, csak írd bele az eddigi határozataid ügyiratszámát, és azt is, hogy most is ott dolgozol, ahol 2011. dec. 31-én. Erre 1 hónapon belül választ kapsz. Ha lehet személyesen add le a kérelmed.

2011 küldték a nyugdíj intézetből a kiszámított időt.Ezt most 2017 nem elfogadják ugye?NTS

Kedves Tíger!
Nagyon köszönöm a gyors,részletes válaszod!!!!

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!