Szabadság áthelyezésnél

Kedves Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni. Augusztus 15-el áthelyezéssel átvettünk egy pedagógus kolléganőt. Az előző munkahelye kiszámoltra a részarányos szabadságot( 29 nap) és még 8 nap szabadságot visszafizettetett vele. (kivett szabi 29+8 a szabadságát június 26-augusztus 14 között adta ki.) A kolléganő szerint nekünk mint új munkáltatónak kéne azt a 8 napot visszafizetni neki.
Kérdésem áthelyezésnél lehet-e részarányos szabadságot számolni, és jogos volt-e a 8 nap visszafizetése. Mennyi szabi jár neki nálunk augusztus 15-től? A Kjt. nem nevesíti nem tér ki áthelyezésnél a szabadságra.
Segítségeteket előre is köszönöm

Nekem is az áthelyezéssel kapcsolatban van kérdésem.
Pedagógus vagyok, és a törvény szerint előírtak alapján a nyári szünet alatt kivettem a szabadságomat, melyet 12 hónapra állapítottak meg. Szeptember 1-től viszont áthelyezéssel másik intézményhez kerültem. A fenntartó nem ugyanaz. Több szabadságot vettem ki, mint amennyi járt, mert köteleztek rá. Most kifizettetnék velem a többlet szabadságot.
Első kérdésem: van-e megállapodás a közintézmények között, amely szabályozza a szabadság kérdését. Letudható-e a kivett szabadság az új intézményben.
Második kérdés: mivel a szabadságom kivételről nem én dönthettem, ezért önhibámon kívül kerültem ebbe a helyzetbe. Lehet-e hátrányos helyzetbe hozni ezzel a munkavállalót.
Köszönöm a választ.

Az áthelyezésnél meg kell egyezni a 3 félnek a szabadság kérdésével. Az előző munkáltatónak joga van visszafizettetni a többletszabadságot, az új munkáltatónak meg ki kell adnia, de nem kifizetnie.

A Kjt. 25. § (2) bekezdés b) pontja szerint az áthelyezés jogviszony megszűntetési jogcím.
Ezért a Munka Törvénykönyve 136. §-a alkalmazandó, ki kell számolni az időarányos szabadságot és a többletet vissza kell fizetni:

136. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszűnésekor, ha a munkáltatónál eltöltött idővel arányos szabadságot nem kapta meg, azt pénzben kell megváltani. A gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadság megszűnését követően, ha a munkavállaló a gyermek ápolása, gondozása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára járó szabadságot nem kapta meg, azt a felek megállapodása alapján pénzben is meg lehet váltani. Egyéb esetben a szabadságot pénzben megváltani nem lehet; ettől érvényesen eltérni nem lehet.
(2) Ha a munkavállaló a munkaviszonya megszűnéséig több szabadságot vett igénybe annál, mint ami a munkáltatónál töltött időre megilletné, a különbözetre kifizetett munkabért köteles visszafizetni. Nem követelhető vissza a túlfizetés, ha a munkaviszony a munkavállaló nyugdíjazása vagy halála, illetve a munkáltató jogutód nélküli megszűnése miatt szűnt meg, vagy a munkavállalót sorkatonai, illetve polgári szolgálatra hívták be.

Az új munkáltatónak ugyancsak az Mt. alapján időarányos szabadságot kell megállapítania:
133. § (1) Ha a munkavállaló munkaviszonya év közben kezdődött, részére a szabadság arányos része jár.
(2) Ha a rendes szabadság kiszámításánál töredéknap keletkezik, a fél napot elérő töredék egész munkanapnak számít.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!