Pedagógus bértábla 2019-ben

Cikkek: 

Nem változik a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2019. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.

A 2019-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 195.000 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban. A törvény szerint a munkáltató a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolásától eltérően is meghatározhatja az illetményét.
pedagógus bértábla 2019

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 120 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 180 százaléka alapfokozat esetén,
c) 200 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Sziasztok!
A médiában másról sem lehet hallani, csak hogy a pedagógusok mennyi béremelést kapnak. Csak éppen azt felejtik el közhírré tenni, hogy még mindig a 2014-es minimálbér alapján (101.500 Ft) kapjuk a bérünket, pedig 2017-ben ez az összeg már 127.500 Ft.
A pedagógus előmeneteli rendszer bejelentésekor nem erről volt szó. Ezt az ügyet miért nem piszkálja meg senki????

Az előző hsz-em feltételezte a középfokú szakirányú végzettséget. Ha az nincs meg, akkor a "sima" minimálbér aktuális összegét kell figyelembe venni, és azt is veszik figyelembe a kincstárnál is.

Azért, mert akkor is a garantáltat kell megkapnia (161.000,- Ft) ha annál alacsonyabb a besorolás összege. De ez le is van írva.

Teljes állásban pedagógiai asszisztensként fogok dolgozni.Felsőfokú Ének-zene diplomám van, eddig 2007-20088 között dolgoztam kb.9 hónapot megbízásos szerz.suliban, majd 2008 09.01-2009.10.26 ig teljes állásban, azután 2014.05.10 ig Gyed,Gyes-n voltam, majd szabadságomat töltöttem és 2014 10.01-től egy cégnél dolgozom. Vajon ezek alapján gyakornok vagy Ped 1-be sorolnak?
Köszönöm!

Szia. Ped asszisztenskent csak a garantált bérminimumot fogod kapni.. nincs besorolás. Az középfokú végzettségű munkakör. Én is úgy voltam, közgazdasági diploma mellett. Ha ovonokent dolgoznal, lenne besorolásod!

Tisztelt Válaszadó! Első hivatalos munkaviszonyom 1996.10.01-1997.06.26-ig tartott, ezt követően GYES-en voltam, mely alatt közalkalmazotti jogviszonyt létesítettem 1999.10.18-2003.08.31-ig. Ezalatt megszereztem első diplomámat. 3 hónapot dolgoztam vállalkozóként, majd 2004.01.01-2004.08.15-ig óvónőként. Ezenkívül egy hónapot egy pékségben eladóként, hat hónapot szociális gondozóként egy alapítványi idősotthonban dolgoztam, innen GYED-re mentem, melyet a lejárta előtt munkábaállással megszakítottam. 2008.03.25-2017.05.24-ig egy cégnél adminisztrációs munkát végeztem. Ez év június 1-15 között próbaidős alkalmazott voltam egy kft-nél. Kérdésem: Ha most szeptember 1-től óvónőként elhelyezkedek, milyen összegű munkabérre számíthatok? Melyik kategóriába tartozom a pedagógus bértáblán? Válaszát előre is köszönöm! Erzsó

Még annyit hozzáfűznék a fenti leíráshoz, hogy az első közalkalmazotti jogviszonyom 1999-2003-ig nem pedagógus munkakörben állt fenn, technikai alkalmazott voltam. :)

Mint a legtöbb hozzászólónak, nekem is ezzel van gondom, vagy kérdésem. 1985-től másfél év munkaviszony után jártam tanítóképzőbe, ahol 1990-ben szereztem tanítói diplomát. Ezután gyesen voltam, majd egyetemre jártam. Itt bölcsész szakon végeztem. Munkaviszonyom 2010 óta van. 2014-ben jelentkeztem ped.asszisztensnek, 2 év után, tavaly ősztől pedig tanítóként dolgozom ugyanabban az iskolában. Hogyan kell számolni az éveket, mi számít be és milyen módon a besorolásnál? Előre is nagyon köszönöm a választ!

Sziasztok!
Kezdő óvodapedagógusként szeretném megtudni,hogy 10 éves munkaviszonnyal (9,5ev vendéglátás+0,5ev ped asszisztens)milyen besorolásba kerülök? Már több helyről is hallottam információit. Gyakornok vagy Ped 1, ott is a 4.szint? Illetve az óvoda dönti el hova sorol?
Köszönöm szépen!

Ugyanaz lenne a kérdésem, mint Pannitának!

Szia Adrienn3!
Nekem eddig annyit sikerült kideríteni, hogy ha volt 6 év bármilyen munkaviszonyod, akkor ped1be kell sorolni. De a szint attól függ mennyi kozalkalmazotti eved van. Nekem 0,5, így a ped1/2.be kerülök. (Mert az a legalsó szint ott). De a minisztériumból most kértem hivatalos állásfoglalást, mert a munkahelyemen az alapján fognak besorolni..

Érdeklődni szeretnék,hogy szeptembertől valószínű,hogy ped. asszisztensi állást fogok vállalni, középfokú végzettségem van még egyenlőre, nem dolgoztam még ebben a szférában, 12 év máshol eltöltött munkaviszonyom van, hova fognak besorolni, 6 év bárhol eltöltött munkaviszony rám vonatkozik?
Köszönöm a választ!

A pedagógiai asszisztensek nem pedagógusok, nem ez alapján kapnak fizetést.

Sziasztok!

Szeptembertől fogok dolgozni egy óvodában, mint pedagógiai asszisztens. Eddig gyes-en voltam, és korábban még nem dolgoztam. Milyen fizetésre számíthatok, ha még csak érettségit szereztem és az egyetemei tanulmányaim még folyamatban vannak?

Szia. Pedagógiai asszisztens a garantált bérminimumot kapják. Ami br.172.000 körül van. Nettóban az 114.000.
Ugyanannyi mint egy kezdő óvodapedagóguse. Aki gyakornokként br.177.000 Ftot kap..

Ja és ha 2015-ben elvégeztem egy Népiskolán a gyógypedagógus mentortanár képzést, és 2022-ben 55 éves leszek, akkor kell-e még továbbképzést végeznem? Köszönettel.

1985 szept. 01 óta dolgozom, Képesítés nélküli nevelőtanárként, meg más munkakörökben is dolgoztam. 2002-ben végeztem az ELTE- TÓFK óvodapedagógusi szakán. Azóta folyamatosan óvónőként dolgozom. Érdeklődnék, hogy melyik kategóriában vagyok így és mennyi a szakmai gyakorlatom? Köszönettel!

Ped I

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy kinek mi a véleménye, illetve mit hallottatok arról, hogy mennyit keres nettóban egy kezdő óvodapedagógus magánóvodában, ahol angol nyelvű tevékenységek tartása elvárás, Budapesten.

Köszönöm :)

Szia! Budapesti tapasztalatom nincs, de vonzáskörzetében igen. Voltam olyan angolos magánóvodában ahol azt mondták pofátlanul hogy a bértábla szerintit tudjak adni, hiaba kellett volna folyamatosan angolul beszélni.

Érdeklődni szeretnék hogyha van 1,5 évem amit tanítottam aztán gyesen voltam most pedig közalkalmazottként dolgozom 4 év 9 hónapja milyen besorolásba lennék ha újra tanítanék?

Sziasztok!
Kérdésem a következő: szeptembertől pedagógiai asszisztensi állást vállalnék. Középfokú végzettséggel írták ki,nekem nem pedagógusi diplomám van. OKJ-s vizsgát májusban teszek. 24 év közszolgálati jogviszonyom van. Anyagilag mire számíthatok? 161.000 Ft bruttó fizetés és 45 nap a reális?

Szia! Én ugyanilyen cipőbe járok. Nekem is ugyanez lenne a kérdésem. Bruttó 161.250 a kezdő ped. Asszisztens munkabére, érettségim van és a tanítóképző másodéves hallgatója vagyok.
Köszönöm, orsi

Igen 161 ezer az alap
erre jön még 7% kötelező és
3% adható bér kiegészítés
továbbá némi gyógypedagógiai pótlék is.
Szóval olyan átlagban a bruttó 180 ezer becélozható

Sziasztok.
2010-ben kezdtem félállásban tanítani szakmai gyakorlatot. Mérnök-tanári végzettségem van 2011 szeptember óta vagyok teljes állásban. Előtte nem tanárként dolgoztam 2002-2010 közt folyamatos munkaviszonyban. Kérdésem az lenne, hogy most milyen fizetési kategóriába leszek besorolva új munkahelyemen?
Előre is köszönöm a választ: Tünde

Sziasztok! Jelenleg ped1 3. kat.-van vagyok tanítói diplomával. Kérdésem az, hogy ha általános iskolai tanári diplomát szereznék, akkor változna a besorolásom? Vagy csak középiskolai tanárival léphetnék?
Esetleg tegyek szakvizsgát, hogy idővel hamarabb léphessek ped2-be?
Segítő válaszaitokat előre is köszönöm! Emese

Sziasztok! 50 éves vagyok, tanári diplomám és mesterfokozatom van. Nem tanítottam még iskolai keretek között, és nem közalkalmazottként dolgozok. De talán most szeptembertől... Hova leszek besorolva? Köszönöm a választ.

Kedves Manó! Én 46 éves vagyok; 10 évet közalkalmazottként dolgoztam (de nem pedagógiai területen), majd multicégnél kerestem a "kenyerem". Most fogok ped.szolgálatnál elhelyezkedni gyógypedagógusként, és a besorolásom szerint gyakornok leszek, brutto 177.000 Ft-ért. Elkeserítő, de ez van... Szerintem Te is -hasonlóan hozzám- gyakornok leszel a pedagógus bértábla és életpályamodell alapján.

Elnézést, nem jól tudod, 6 év bárhol eltöltött munkaidő után ped I-be sorolnak automatikusan.

Kedves Andrea Anna!

Ha valóban ped. bértáblába sorolják, Ön NEM LEHET gyakornok, ennyi ledolgozott évvel semmiképpen sem. Mentesülnie kell a gyakornoki szakasz alól, hiszen -ha jól értelmezem- sokkal több mint 6 év munkaviszonya van. Hogy pontosan hová sorolják, azt sajnos nem tudom megmondani (hanyadik sor a bértáblában), de a Ped. I. kategória biztos. Ne hagyja magát! Nagyon sok fenntartó szereti figyelmen kívül hagyni a 326/2013. (VII. 30.) Korm. rendelet 6.§ (3)-t. Nézzen utána, és hivatkozzon rá! Sok sikert kívánok!

Oldalak