40 éves munakaviszony utáni nyugdijbavonulás feltételei

1954.március 14.-én születtem, 1972.jukus 1-től folyamatos munkaviszonyom van. A nyugdijjfolyósitó igazgatóság 2010. december 31.-éig 38.év 193 nap munkaviszonyt igazolz vissza kérésemre. Kérdésem az, hogy 40 éves munkaviszonnyal ebben az évben mikor mehetek el nyugdijjban, valamint az, hogy a 40 éves jubileumi jutalom jár e nyugdijbamenetelkor

Ha 40 év után nem megyek el kedvezményezett nyugdíjba, de pár év után mégis úgy döntök, szeretném igénybe venni, van-e rá lehetőség? Vagy csak ha betöltöttem a korhatárt? A válaszát előre is köszönöm: Tisztelettel: Szabóné Erika

Ha 40 év után nem megyek el kedvezményezett nyugdíjba, de pár év után mégis úgy döntök, szeretném igénybe venni, van-e rá lehetőség? Vagy csak ha betöltöttem a korhatárt? A válaszát előre is köszönöm:

Szeretném megkérdezni, hogy ha a 40 évet nem veszem igénybe, van-e rá lehetőség, hogy utánna bármikor elmenjek?

Ha a 40 évet nem veszem igénybe,akkor van e lehetőségem arra ,hogy utána bármikor elmenjek?

A munkáltatódnak semmi köze hozzá, hogy meg van e a jogosultsági időd. Amikor gondolod bemégy a nyugdíj hivatalhoz és hozod a munkáltatódnak az igazolást még a felmentést is meg kell, hogy kapd aminek csak a felét kell ledolgozni. Azt azért nem árt tudni, hogy mikor lesz meg a kerek év szolgálati idő mert az is + 2%

Tisztelt Cím!
A nők kedvezményes öregségi nyugdíjba vonulásával kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
2011. december 31-én
- 34 év 203 nap figyelembe vehető szolgálati idővel, illetve
- 34 év 193 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel, ezen belül
- 29 év 230 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel rendelkeztem.
Kérdéseim, a fenti adatok alapján
-melyik nappal kell felmondanom 2017-ben?
-jár-e felmondási idő, mennyi, és le kelle-e dolgozni?
Köszönettel várom szíves válaszukat. Erika

2017. június 21-én lesz meg a szolgálati időd.
Jó nyugdíjas éveket kívánok!

A 40 évbe miért nem számít bele a gyes és a gyet alatti munka ha be volt jelentve és fizette a Tb-t az ember? Vannak olyanok akik egész életükben nem dolgoztak egy napot sem és mégis jár nekik alanyi jogon pénz. Akkor kérdezem én, hogy milyen jogállamban is élünk?

Az adategyeztetés alapján 2015, december 31-ig 37 év 200 nap nyugdijjogosultsag elbiralasahoz figyelembe vehető szolgálati idővel, 34 év 258 nap nők kedvezményes öregségi nyugdijara jogosító idővel, ezen belül 28 év 360 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálat idővel rendelkezem. Két gyermeket szültem, 1980-ban és 1985-ben. Kérdésem, mikor mehetek nyugdijba?
Koszonettel

2021. április 16-án lesz meg a szolgálati időd a kedvezményes nyugdíjba vonuláshoz.
Addig is jó munkát és kitartást!

A betegek jogai... (nem regisztrált) 2017 feb 20 - 23:02
Névtelen írta...
Itt aki változtatni akar az embertelenségen, az kemény harcokon megy keresztül! A rákos betegek családtagjait magára hagyja az Önkormányzat, az egészségügy, a karitatív szervezetek! Senki sem emeli fel a szavát az embertársai érdekében! Csak a családra marad minden teher! Hiába fizetik az adót, a Tb-t, az egészségügyi hozzájárulást! A családra hárítják át az összes anyagi, fizikai terheket! Annak ellenére, hogy nem Ő kapta a beteg után az általa befizetett adót-tb-t egészségügyi hozzájárulást! Aki közelről ezt nem éli át, nem tapasztalja meg, annak fogalma sincs, milyen az, mikor a semmiből várja el a Kormány, hogy az egészségügyi szolgálatok helyett dolgozzon a család! Ingyen, mindenféle támogatási forma nélkül!Az egészségügy a beteg! És ettől beteggé lesz a gyógyulni vágyó ember is még jobban! Ha nem támogatják a családtagokat a gondozásban, lakbértámogatásban, bérleti díjat is teljes mértékben fizetni kell a betegnek. Akkor miből gyógyuljon? Hiába fizette 50 évig az Állam felé a díjakat, adókat! Idős beteggé válva útba van az egészségügynek, az Államnak! Ez a való világ, nem az ami a Tv-ben van!
Mi lesz így a családokkal, az idős emberekkel? Ha senki sem akarja már az egészségügyben az időseket ellátni? Akik végig dolgozták az életüket becsülettel! Ha félre kezeli, nem is kezeli a körzeti orvosa? Csak menekül a felelősségtől, ha nem küldi időbe a betegét a kórházba a tünetei ellenére sem! Ha nem figyelnek oda a gyógyszerek súlyos mellékhatásaira? És nem vizsgálják ki a sorozatos körzeti, orvosi, szakápolói mulasztásokat!
A vétlen családtagokra hárítják át az összes utóellátási feladatokat! De ehhez még ápolási díjat sem adnak!
Mi ez, mi folyik itt? Modern holokauszt? Hol vannak a felelősök felelőssége? A körzeti orvosok ellenőrzése?
Miért nem müködnek az orvosok együtt a gyógyító feladatokban, munkában? Miért hagyják leromlani az állapotát az idős betegeknek, ha már nyugdíjasok? Miért csak a fiataloknak van jövőjük ebben az országban, miért csak ez a trend?
A betegjogvédő, miért nem vizsgálja ki az orvosi mulasztásokat? Miért nem vizsgálja ki az ÁNTSZ-sem.
Ha idős emberről van szó, az már nem számít? Sem a családtagok, akik helyettük dolgoznak! Mire veszik fel a fizetésüket?
Erre miért nem tud senki sem közszolgaként a közjavára tenni? A család a legkisebb mag a társadalomban!
Miért nem fontos az országban, hogy mindenkinek a szociális ellátása, negatív diszkrimináció, hátrányos megkülönböztetés nélkül működjön! Naponta megsértik az egészségügyi dolgozók az egyenlő bánásmód elvét! A rákos betegeknek a halálát várják! Nem is akarják meggyógyítani Őket!
Annak ellenére, hogy az orvostudomány állítólag már eléggé fejlett ahhoz, hogy minden lehetőséget kiaknázzanak, az emberek gyógyulása érdekében!
Nem konferenciákra kell járni, hanem gyógyító munkát végezni a minden napokban, a kórtermekben, az otthoni ápolást megfelelően ellátni!
Szakápolókat megfelelő számban biztosítani! Nem mindíg csak pénzre való hivatkozással, emberi mulasztásokat szőnyeg alá söpörni!
Valamit elfelejtettek az orvosok! Nem a beteg van az orvosért, hanem az orvos a betegért!
És senkinek sincs joga lemondatni egy embert sem, a gyógyulás reményéről! Mert ezzel hatalmas kárt okoznak a betegnek és családjának! Ezért nem változott az egészségügyi rendszer eddig, csak romlott!
Mert a fejekbe kellene végre rendet tenni! Az Önkormányzatoknak meg az otthoni ápolást, a bajba jutott családokat, akik ingyen ápolják, védik a beteg jogait, ami már gyakorlatilag nincs! Azokat támogassák, az igazi gondozókat! A családtagok küszködését senki sem akarja észre venni! Az empatiakészség nulla, és az emberség is ebben az országban! Pont azok részéről, akiknek hivatalból tenni kellene az országért, a gyógyulásért, a betegek és hozzátartozóik anyagi, fizikai támogatásáért! Nem a saját fizetésük gyarapításáért!

2017. február 20.

válasz erre
tapasztalat az egészségügy helyzetéről
sűlyos betegek ... (nem regisztrált) 2015 szep 15 - 01:38
Ha elmennek az ápolók külföldre, akkor az itt megmaradó ápolási díjon lévő embereknek miért nem lehet felemelni ezt a mélyszegénységet megalapozó díjat? Talán ezeket az embereket kellene a legjobban segíteni, akik egyedül hordozzák el a terheket, minden nap segítség nélkül!Ráadásul már 2 beteg családtaghoz sem adnak segítséget, csak önerőből várják el, hogy mindent egyedül finanszirozzon a család. Se ápoló szolgálat, se semmit nem adnak hozzá! Nemhogy anyagi hozzájárulást. Közömbös, bürokratikus ügyintézés a XI., ker-ben, a XIV. kerületben is e téren. Mintha a szociális segélyek már nem is léteznének ilyen élethelyzetbe került embereknél, és családtagjaiknál. Ki ellenőrzi azt, hogy mikre mennek el a segélyek. Ha pont azokhoz nem jut semmi, akik igazán rászorulnak. Pl. azért, mert a kórházak ápolási osztályait váltják ki a saját maguk erejével.
Az ápolási díj drasztikus felemelése lenne a megoldás! A betegápoló családtagok már így is a létminimum alatt élnek! Központi segítség híján!
Rájuk miért nem gondol a kormány? Az egészségügyi ellátás már nem biztosított egyik kórházban sem megfelelő szinten! Nézzenek már be az elfekvő rehabilitációs intézményeknek csúfolt kórházakba. Pl a XIV. ker-be, ahol nem rehabilitáció folyik, hanem csak a betegek ott tartása, megfelelő ápolási munka nékkül.
Akik viszont felvállalják az ápolási munkákat, azokat viszont támogatni kellene minden erővel, nem csak lesajnálni a családtagokat, akik önként felvállalják az egészségügy helyett az ápolást!
Hiszen, ha nincs már egészségügyi ellátás, csak minimális, akkor az a pénz, ami valóban oda kellene, hogy menjen, aki ezt elvégzi becsületesen, annak fizessék meg a minden napos, folyamatos ápolási munkáját!
Éhbérből, legyen már végre rendes bére annak, aki a családtagját felvállalja ápolni, vagy akár a családtagjait is. Mivel az idős, fekvő beteggé, vagy gyógyíthatatlan beteggé vált családtagokat már sehol sem ápolják!
Akik viszont ápolják, azokat meg nem fizeti meg a Magyar Állam.
Csak hagyja eladósodni, mélyszegénységbe kerülni a családot!
Ahelyett, hogy támogatná Őket, ha már egyszer nem tud gondoskodni a kórházban megfelelő szinten a betegekről!
Gyakorló ápolási díjon lévő, aki látja a valós helyzetet,mert saját maga tapasztalja meg a sok hátrányos megkülönböztetést A kórházi és a házi ápolási segítségadás között. Hiszen nincs kéznél sem orvos, sem másik betegápoló. Sem takarító, bevásárló, főző személyzet. Mindent egy személyben kell megoldani. Még a körzeti orvos sem segít benne, max. ha receptet kell felírni a betegnek. De már a fekvőbeteghez nem küld ki szakápolói segítséget a családnak. Ez van a XIV. kerületben.Tehát nem csak a kórházi dolgozók vannak rossz helyzetben, hanem az otthoni betegápoló családtagok is! Csak egy a különbség, hogy Ők nem tudnak sztrájkolni menni, mert nincs aki leváltsa Őket, és nem tudnak egymásról. Nincsenek reflektorfénybe, nem tudnak fellázadni, mert féltik a betegeiket. A szomszédra mégsem bízhatják. Hiszen az nem tud rajtuk segíteni! Az állam mindenre költ, csak a fontos dolgokra nem. Ami a legfontosabb, az emberi élet gondozása, fenntartása, az kimarad mindíg a költségvetésükből. Nem csak az egészséges emberek szeretnének élni, hanem a betegek is, és azok családtagjai is! Akik eddig is súlyos anyagi terheket hordoztak/nak, a kellő anyagi segítség híján!
Ha már levesszük a terheket az államról a kórházakról, akkor legalább méltó fizetés járna ezért az ápolási díj megalázóan alacsony, elszegényítő díjazása helyett!

Mikor mehetek nyugdijba 1954.dec.09-én születtem 40 éves munkaviszonnyal rendelkezem ?

Mivel a neved alapján férfi vagy, így neked mindegy a 40 éves munkaviszony, az csak a nőkre vonatkozik. Te az életkorod alapján 2018.06.10. napjától leszel nyugdíjra jogosult.

Megtudja valaki mondani az alábbi adatok alapján, hogy mikor tudok nyugdíjba menni? 2012.08.02-i határozat szerint
A nyugdíj megállapításához figyelembe vehető szolgálati idő 38 év 313 nap
Korkedvezményre jogosító idő 10 év 231 nap
A nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjához figyelembe vehető jogosultsági idő: 32 év 130 nap,
ebből kereső tevékenységgel járó vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonyban szerzett jogosultsági idő: 27 év 86 nap
A nyugellátás összegének kiszámításánál a mérték megállapításához 38 év 313 nap vehető figyelembe

köszönöm

40 év munkaviszony után 2016. dec. 30-án nyugdíjba készülök, közalkalmazotti jogviszonyból.
46 nap szabadságom van, a felmentési idő kezdete esetemben napra pontosan mikor kezdődik, ebből mennyi a munkavégzés alóli mentesség?
Köszönöm!
Anita

Azt szeretném megkérdezni, mi van olyankor ha én beadom a lemondásomat vagyis elszeretnék menni 40 évvel nyugdijba, de meggondolom magam és a beadott lemondásomat visszavonom. A cég elfogadja a visszavonásomat???? maradhatok akkor továbbra is állományba??? ez cégtől függő vagy van rá jogszabály?????? köszönettel

Állami cégnél dolgozom 1977.március 21-től. Kértem 2014-ben a Nyugdijbiztositótól az éveim kiszámítását. 2013.12.31-ig 36 év 294 nap szolgálati idővel,illetve ugyanennyi jogosultsági idővel,ezen belül 33 év 264 nap jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel rendelkezem. Kérdésem,hogy mikortól mehetek el nyugdíjba.Számításaim szerint 2017.03.06-án lesz meg a 40 évem. Másik kérdésem,hogy jár-e 40 éves jubileumi jutalom,mivel előző évben az egyik koleganőnek nem adtak arra való hivatkozással,hogy "jár,csak nem jut rá pénz"! A legelső évemet is állami cégnél töltöttem,a jelenlegi a második munkahelyem,melyen 38. évemet töltöm.Ha lehetne a felmentési időről is szeretnék többet tudni. Válaszukat előre is köszönöm!

Egyházi intézményben dolgozom. 2016.július 12-vel elérem a 40 év szolgálati időt a Nyufig számítása szerint. A munkáltatóm úgy döntött - ugyan a jogszabályok lehetővé tennék - de nem ad a nyugdíjba vonulóknak felmentést.
Kérdésem: ha nem felmentéssel, akkor hogyan célszerű a munkáltatónál kérnem a munkaviszonyom megszüntetését 2016.07.12-vel? Mi a számomra legmegfelelőbb ("közös megegyezéssel???"...?)
2016.07.12.előtt mennyi idővel kell kérnem a munkaviszony megszüntetését?

Mit jelent az elismert közalkalmazotti jogviszony, illetve szolgálati viszony? Ha 2014 szeptemberében 36 év 3 hónapot elismertek az vajon elég korkedvezményes nyugdíjhoz? 59-ben születtem, 3 gyermeket szültem. most akkor ténylegesen 40 evet kell eltölteni munkában?

Mi a különbség nyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idő és a
nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idő között. Melyik szerint mehetek el 40 év munka után nyugdíjba?

https://www.onyf.hu/hu/uegyintezes/%C3%BCgyint%C3%A9z%C3%A9si-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3k/108-%C3%B6regs%C3%A9gi-nyugd%C3%ADj/1616-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3-a-n%C5%91k-kedvezm%C3%A9nyes-%C3%B6regs%C3%A9gi-nyugd%C3%ADj%C3%A1r%C3%B3l.html

Ezt bemásolod a keresőbe (ha itt rákattintva nem nyitható meg), részletes leírást olvashatsz arról, hogy mi számít be a nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító 40 év jogosultsági időbe.

A nők kedvezményes öregségi nyugdíját igénybe lehet venni életkortól függetlenül, ha a 40 évből megvan minimum 32 év ténylegesen ledolgozott idő és maximum 8 év gyes, gyed, gyet. Az arány a 32 és 8 év esetében a gyerekek számától függ.
Dupla számítás nincs, aki munkaviszonyban volt a gyes, gyed, gyet alatt, azt külön pluszba nem számítják.
A fenti link pontosan részletezi.

A szolgálati időbe beszámítanak egyéb jogviszonyok, mint pl. tanulmányi időszak (ipari, illetve felsőfokú), álláskeresés stb., tehát a szolgálati idő lehet jóval több, mint a 40 év jogosultsági idő.

A lényeg az, hogy ha nincs meg a 40 év jogosultsági idő, akkor hiába van 40 vagy annál több szolgálati idő, akkor csak a rád irányadó nyugdíj korhatár betöltésekor lehet nyugdíjba menni.

Kértél szolgálati vagy jogosultsági idő számítást a nyugdíjfolyósítótól, abból láthatod, hogy melyik időd mennyi.

https://www.onyf.hu/hu/uegyintezes/%C3%BCgyint%C3%A9z%C3%A9si-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3k/108-%C3%B6regs%C3%A9gi-nyugd%C3%ADj/1616-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3-a-n%C5%91k-kedvezm%C3%A9nyes-%C3%B6regs%C3%A9gi-nyugd%C3%ADj%C3%A1r%C3%B3l.html

Ezt bemásolod a keresőbe (ha itt rákattintva nem nyitható meg), részletes leírást olvashatsz arról, hogy mi számít be a nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító 40 év jogosultsági időbe.

A nők kedvezményes öregségi nyugdíját igénybe lehet venni életkortól függetlenül, ha a 40 évből megvan minimum 32 év ténylegesen ledolgozott idő és maximum 8 év gyes, gyed, gyet. Az arány a 32 és 8 év esetében a gyerekek számától függ.
Dupla számítás nincs, aki munkaviszonyban volt a gyes, gyed, gyet alatt, azt külön pluszba nem számítják.
A fenti link pontosan részletezi.

A szolgálati időbe beszámítanak egyéb jogviszonyok, mint pl. tanulmányi időszak (ipari, illetve felsőfokú), álláskeresés stb., tehát a szolgálati idő lehet jóval több, mint a 40 év jogosultsági idő.

A lényeg az, hogy ha nincs meg a 40 év jogosultsági idő, akkor hiába van 40 vagy annál több szolgálati idő, akkor csak a rád irányadó nyugdíj korhatár betöltésekor lehet nyugdíjba menni.

Kértél szolgálati vagy jogosultsági idő számítást a nyugdíjfolyósítótól, abból láthatod, hogy melyik időd mennyi.

Azt szeretném kérdezni,vállalhatok e munkát? Mint közalkalmazott.

Pedagógusként dolgozom és 2015. 08. 16-án lesz meg a 40 éves munkaviszonyom. Milyen feltétellel mehetek nyugdíjba? Mi az eljárási rend? Hogyan kell a munkaviszonyomat megszüntetni? Jár-e a felmentési idő?

2016. aug. 21.-én lesz meg a 40 évem. Mit kell tennem és milyen sorrendben , ha 2016. szept 01-től szeretnék nyugdijba menni?

Szerintem még jól az év elején keresd fel a nálatok illetékes nyugdíjfolyósítót(az összes fellehető papíroddal) és kezd el intézni ,ott mindent elmondanak amit tudnod kell!!!Ha valami hiányzik még lesz időd pótolni szeptemberig!!!

Választ szeretnék kapni a feltett kérdésemre.

Munkaviszony, vagy közalkalmazotti jogviszony? Teljesen mások a lehetőségek.

Kedves Márta !
Én is most intéztem a nyugdíjamat.
Felmentési idő nem jár csak adható.
Tb honlapján van a nyomtatvány(ONYF.3515-272) ki kell tölteni hogy mikortól szeretnél elmenni.
Rendesen ki kell lépni mint mikor a munkaviszony megszűnik.
mellékelni kell igényléshez:eredeti munkakönyv,Igazolás a társadalombiztosítási szolgálatról,Ha van gyermek a születési anyakönyvi kivonat.
2015 évi Biztosítási idő és kereset/jövedelem igazolás.(munkáltató adja ki)
Munkáltatói igazolás munkaviszony megszüntetéséről.
Remélem tudtam segíteni !
Sok sikert !

Kedves Márta !
Én is most intéztem a nyugdíjamat.
Felmentési idő nem jár csak adható.
Tb honlapján van a nyomtatvány(ONYF.3515-272) ki kell tölteni hogy mikortól szeretnél elmenni.
Rendesen ki kell lépni mint mikor a munkaviszony megszűnik.
mellékelni kell igényléshez:eredeti munkakönyv,Igazolás a társadalombiztosítási szolgálatról,Ha van gyermek a születési anyakönyvi kivonat.
2015 évi Biztosítási idő és kereset/jövedelem igazolás.(munkáltató adja ki)
Munkáltatói igazolás munkaviszony megszüntetéséről.
Remélem tudtam segíteni !
Sok sikert !

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!