Jubileumi jutalom

Úgy tájékoztattak, hogy a jelenleg köztársasági Elnök aláírása alatt lévő kormánytisztviselői törvényben a jubileumi jutalomra vonatkozó rész alapján újra kell számítani a jutalomhoz szükséges szolgálati időt és kizárólag "az e törvény és a Ktv . hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közszolgálati és kormánytisztviselői jogviszonyban eltöltött időt" számolják be. Így akinek július után jár a jubileumi jutalom, csak akkor kaphatja meg, ha végig Ktv hatálya alá tartozott. Nekem júliusban kellene a 35 évest kapni, de ha át kell számolni akkor pár évet csúszik, mert volt Mt-s munkaviszonyom is. Szeretném tudni jól értelmezik-e az új törvényt!

 

Jelenleg is tanárként dolgozom, de az 1987-1992 időszak munkahelyeit nem akarják a jubileumi jutalomhoz beszámítani, pedig mindhárom munkahelyem állami vállalat volt.
Jogosan jár el az iskola?

Szeretnék kérni a jubileumi kifizetések szabályairól részletes olvasnivalót egyházi iskola részére. 1992-től vagyunk egyházi iskola, előtte állami intézményként működtünk. Másik kérdésem, hogy könyvtárosként dolgozott az egyik pedagógusunk 11 hónapot, az beleszámít a jubileumi 25 év számításához?

Azt szeretném megtudni, hogy miután 25 évig dolgoztam tanárként, ebből 23 évig egyházi gimnáziumban, kifizethető-e számomra a jubileumi díj? Tavaly munkahelyet változtattam, közalkalmazott lettem (múzeumpedagógus), itt azt állítják, hogy nem jár a jubileumi pénz. Ha ez igaz, nagyon nehezen tudom elfogadni, mert ugyanazt a munkát végeztem 23 évig, mint egy állami fenntartású oktatási intézményben dolgozó tanár.

Óvodapedagógusként dolgoztam 1990. augusztus 15-től 1997. áprilisáig. Gyes alatt megszűnt a közalkalmazotti munkaviszonyom. 1999. szeptember 1-től újra munkába álltam és azóta is óvodapedagógusként dolgozom. Azt szeretném kérdezni, hogy a két munkaviszony összeadódik-e a köztük lévő szünet ellenére, vagy csak a legutolsó kezdetétől számolják a jubileumi jutalom szempontjából figyelembe veendő szolgálati időt. Illetve fentiek alapján mikor válik esedékessé részemre a 25 éves jubileumi jutalom. Gyors válaszukat előre is köszönöm!

Érdeklődnék, hogy 2016-ban jól járt-e el a munkáltatóm. Nem kaptam meg a 20 éves jubileumi jutalmat. A 2016. évi LII. törvény szerint bekerült egy olyan, hogy 20 húsz év állami szolgálati jogviszonyban töltött idő esetén kéthavi illetménynek megfelelő összeg jár. Nekem a 20 év időm 2016. januárban volt meg. Ezek szerint jobban járt, akinek fél évvel kevesebb munkaviszonya volt?
Előre is köszönöm a válaszokat! Üdvözlettel: MZ/X

Szolgálati jogviszonyom megszüntetését kértem 2017.09.30-al. A papíromat 08.16-án nyújtottam be. 09.11-én lenne meg a 20 éves jogviszonyom. Számíthatok a jubileumi jutalomra? Vagy ebben az esetben nem jár már.

Érdeklődni szeretnék,hogy a "törzsgárda" jutalom néven kapott 20 év utáni 20 ezer Forintos juttatás létezik még pedagógusoknál,vagy megszűnt már? Köszönöm.

Fiam 6,5 évig kormánytisztviselőként (korábbi nevén köztisztviselőként) dolgozott, most munkahelyet vált és közalkalmazott lesz. A kinevezési iratán a a jubileumi idő számításához az új 2017-es kinevezési dátumot írták kezdőidőpontnak, a korábbi 6,5 év nem került beszámításra.
Jogszerű ez így?

Középiskolai tanár pedagógus, a közalkalmazotti szakmát megszakította. Kft-nél dolgozott 7 évet, /a tevékenységben szerepelt az oktatás/ jelenleg ismét közalkalmazott. Jövőre eléri a közalkalmazotti munkaviszonya a 25. évet. Kérdés, hogy a megszakítás miatt elesik-e a jubileumi jutalomtól. Összevonható-e a közalkalmazotti időszak? Válaszukat várom Üdvözlettel: Fülöp Rudolfné

Igen. A kjt közalkalmazotti jogviszonyról ír, ebbe az összes közalkalmazotti jv. beletartozik. Mindegy, hogy hány helyen töltötte azt a közalkalmazott, és ott hogyan szűnt meg a jogviszonya. A kft. nem, teljesen mindegy, hogy oktatással foglakozott-e vagy sem. Viszont a besorolásnál a kft-s időszakot is figyelembe kell venni, mert már megvolt akkor a pedagógus végzettsége.

Tisztelt T! 2017. júliusban kaptam meg a 25 éves közalkalmazotti jogviszony utáni jubileumi pénzemet. 2015. tavaszától azonban részállásban dolgozom (félállás), jelenleg is. A jutalmamat is a félállásom szerinti alapbér után kaptam meg, 2 havit. Tehát gyakorlatilag 23 évig teljes állásban voltam, és az utolsó 2 évem miatt csak a fél jutalmamat kaptam meg. A munkaügyisem azt mondta, hogy a jelenlegi alapbér 2 havi díját kell számolni. Valóban így van? Nem érzem igazságosnak hogy nem arányosan kapom a ledolgozott évek szerint. Válaszát köszönöm!
Bea

jubileumi jutalom számitása szeretném megtudni. Mennyi a számitásba vett munkaviszony, milyen bér alapján állapitják meg.

1975. júl. 1-jétől 1977. szept. 07-ig TSz- ben dolgoztam, mint raktáros. 1977. 09. 08 - 2014. 03. 31. dolgoztam tanárként. 2014. 04. 01- je óta végleges rokkantsági ellátásban részesülök. Megjárt volna-e vagy megjár-e utólag a 40 éves jubileumi bér? Ha igen, hogyan számítják ki a havi átlagot, mivel az utolsó 3 hónapban táppénzen voltam.

Várom szíves válaszukat!

Szeretném kérdezni,hogy aki már megkapta a 35 éves jubileumi jutalmat köztisztviselőként egy önkormányzatnál 2012-n ,annak jár-e a 35 éves-úgy hogy 2017 jun. 01 -n lesz 40 éves a munkaviszonya és megy nyugdíjba, de az új szabályok szerint most lesz 33 éve.Mivel1977-n vállalatnál kezdte,1984-n jött át az önkormányzathoz felmondással!Várom a választ, köszi!

Tisztelt Tiger!
Szakács Munkakörben dolgozó jubileumi jutalmával kapcsolatban szeretnék kérdezni: 1983.07.01-től 1990. 12.31-ig Gamesznál dolgozott szakácsként, 1991.01.01-től Polgármesteri Hivatal iskola szakfeladatán szintén szakácsként, 1992. július 01-től közalkalmazottként. 2017. szeptemberében szűnik meg felmentéssel a jogviszonya. Kérdésem? jár -e a munkaviszony megszűnésekor a 40 éves jubileumi jutalom. Köszönöm a választ, Szilvia

Sajnos nem jár a jj. Nincs meg a minimum 35 év közalkalmazotti (vagy annak tekintendő) jogviszony, kb. 10 hónap hiányzik.

2018. október 22-én tölteném be a 25 évet munkahelyemen, közalkalmazottként.
2018. február 23-án nyugdíjba mehetek a nők 40 éves kedvezményes nyugdíjába.Szeretném megtudni, hogy ebben az esetben a munkáltatómnak ki kell-e fizet a 25 éves Jubileumi jutalmat?
Felmentési időm 2017.augusztustól 2018. február 22-ig tart.
Köszönettel:
Csucsu

Kedves Tiger!
38 éve dolgozom közalkalmazottként egy óvodában, ez év szeptemberétől az egyház veszi át az intézményt. 40 év munkaviszony után szeretnék nyugdíjba menni. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben jár-e nekem majd a 40 éves jubileumi jutalom? Előre is köszönöm válaszát!

Én 38 év közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezem,Másfél éve munkatörvénykönyves dolgozó lettem.Jár -e a 40 éves jubileumi jutalom akkor,ha elmegyek a nők kedvezményes nyugdíjára.Válaszát köszönöm!

Tisztelt Tiger!
23 éve dolgozom egy munkahelyen, jelenleg állami tisztviselőként. 2017. január 1-től az Áttv. vonatkozik ránk, amibe visszakerült a 20 éves jubileumi jutalom. (Korábban a ktv.-ben csak 25 év után járt). Kolléganőm idén tölti a 20 évét, és meg is kapja a 20 éves jubileumi jutalmat. Ugyanakkor, akik az elmúlt években (esetemben 2014-ben) töltötték be a 20 évet semmit nem kapnak, hiszen akkor más törvény volt érvényben. Számomra kicsit furcsa, hogy egy olyan intézkedés, mely a hűséget jutalmazza, pont azokat érint hátrányosan, akik "hűségesebbek".
Kérdésem, hogy nem lehet-e tenni valamit az ügyben. Köszönettel:

Szerintem nem, mert az akkor érvényes tv. szerint nem volt ilyen jutalom. Így nem kérheted, mint ki nem fizetett jutalmat. Többször írtam, hogy nem vagyok jogász, csak fórumozó. Azért utánanézek, ha találok valamit, akkor beírom, biztos nem csak te vagy érintett.

37 év közalkalmazotti munkaviszony után egyházi fenntartású felsőoktatási intézménybe mentem át oktatni. érdeklődöm, hogy nyugdíjba vonulásomkor kérhetem-e a 40 év munkaviszony után járó jubileumi jutalmat, és ha igen, milyen rendelet alapján?

2000 január 1-től közalkalmazott voltam mint gyermelügyelő. 2011 szeptembertől átvett egy egyházi intézmény mint jogutód, de megszünt a közalkalmazotti jogviszonyom. Ősszel meg lesz a 40 évem és nyugdíjba szeretnék menni. Kérdésem: Jár-e részemre végkielégítés és mennyi a felmondási idő.

Kedves Tiger!

1983. július 1.-től volt folyamatos közalkalmazotti munkaviszonyom egy cégnél, ahol 1992. március 2.-án felmondtam. Március 3.-án már az új munkahelyen kezdtem dolgozni és dolgozok a mai napig, szintén közalkalmazottként. Mikor esedékes lett volna a 25 éves jubileumi kifizetésem, az intézményvezető azzal utasította el, hogy a munkakönyvembe az előző munkahelyemen „munkaviszony megszűnt” bejegyzés került és emiatt a 1992. március 3. előtti időszak nem számít. Most lesz aktuális újra a 25 éves jubileumom és ennek kapcsán ismét felmerül bennem a kérdés, hogy helyesen járt-e el akkor? Nem járt volna már nekem a 25 és a 30 éves jutalom is korábban? És ha járt volna, akkor visszamenőleg igényelhetem-e még valahogy?

Válaszodat előre is köszönöm!

1992 előtt még nem volt közalkalmazotti jogviszony, a kjt. 1992. július 1-én lépett életbe. A 92 előtti munkaviszonyokat csak a besorolásnál lehet figyelembe venni. A felmentési időnél, jubileumi jutalomnál pedig akkor, ha áthelyezéssel kerültél onnét közalkalmazotti jogviszonyba. Vagy akkor, ha az a munkáltató 1992-ben a kjt. hatálya alá került. Pl. állami iskolák, községi tanácsok, kórházak. Ebben az esetben az ott töltött munkaviszonyt is közalkalmazotti jogviszonynak kell tekinteni, és nem csak a besorolásnál kell figyelembe venni.
Attól, hogy állami egy-egy cég nem jelenti azt, hogy közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztat.

Kedves Tiger!

Köszönöm a gyors válaszodat! Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet megtudni, hogy 1992. július 1-én melyik munkáltató tartozott a kjt. hatálya alá? Van-e esetleg valami felsorolás vagy lista ahol ezt meg tudnám nézni? Többször elolvastam a törvényt és az alapján kerestem ilyet, de nem találtam.

Előre is köszönöm!

Ha a munkakört azóta nem szervezték ki, akkor az ott dolgozók most is közalkalmazottak, ha a kjt. hatálya alá kerültek. Ez is támpont lehet.
Az (mai nevén) államkincstárnál meg tudják mondani, hogy az a jogviszonyod közalkalmazottinak számít-e, mert akkor illetményedet az ÁK elődjénél számfejtették. De akkor már a 25 éves jj is figyelembe vették volna szerintem.

Kedves Tiger!

Én is ebben az irányban indultam el, egy volt kollégámat hívtam fel, aki még most is ott dolgozik, ugyanabban a munkakörben. Ő is, majd a HR is megerősítette, hogy sosem voltunk közalkalmazotti munkaviszonyban Nem marad más, várom a 25 éves jubileumomat.

Köszönöm ismét a segítségedet!

Üdvözlöm!
Másfél év huzavona után végre elismerte a munkáltatóm, hogy 2014. Júliusában járt volna a 25 éves jubíleumi jutalmam. Eleve nem értettem miért gondolják azt, hogy nem jár. Most a kifizetéshez a 2014.-es béremmel számolják az összeget. Ez így jogszerű annak ellenére, hogy most fizetik ki? Azért azóta volt 2 fizetésemelés, ha most ismerték el (2014.-es dátummal) nem lenne mindegy. Ha mégis így törvényszerű, nem járna rá valami kamat?
Köszönettel: Alzheimer.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!