Közalkalmazotti besorolás!!

Üdv!!

Egy olyan kérdésem lenne,hogy nálunk az óvodában felvesznek határozott időre helyettesítés céljából egy dajkát. Az lenne a kérdésem mivel neki a legmagasabb iskolai végzettsége szakmunkásképző, de utána megcsinálta az óvodai dajka képesítését, így milyen fizetési osztályba kell őt besorolni. Azt megnéztem,hogy ebbe a munkakörbe az adott dolgozót A-D fizetési osztályig lehet besorolni.Ő így,hová kerül ezek alapján?
Válaszotokat előre is köszönöm!!!

Üdv:Melinda
S.O.S.

1985-től pedagógusként dolgoztam 1988.márciusáig, a gyermekem születéséig. 1988 júniusában a Gyes alatt szűnt meg a munkaviszonyom.Gyermekem betegsége miatt 10 évig voltam jogosult GYES-re.1997-ben újra pedagógusként álltam munkába. Ilyenkor hogyan kell besorolni a közalkalmazottat, ez a GYES munkaviszonynak számít-e?

2 pedagógus szakvizsgával és 7 év szakmai gyakorlattal rendelkezem. Mindvégig középiskolai tanárként dolgoztam. A kérdésem az, hogy, ha a Pedagógus 1. (automatikus) fokozatba sorolásom után GyED-en töltöttem 2 évet, akkor most nem jelentkezhetek minősítő vizsgára, hiába szereztem azóta 2 kiegészítő diplomát is? A jogszabály szerint a besorolást követően 6 év szakmai gyakorlat kell, nekem pedig ugye a besorolás előtti évekből beszámítva van csak meg a 6 év gyakorlatom.
A választ nagyon várom és előre is köszönöm!

Az lenne a kérdésem, hogy szakközépiskolai érettsegivel, okj-s dajka végzettséggel hova kell hogy besoroljanak?

Üdv!
Óvodapedagógusként dolgozok, F 4 fizetési kategóriával. Közben elvégeztem a közoktatási vezetöi szakképzést és pedagógus szakvizsgát tettem.
Arra szetetnék választ kapni, hogy a munkáltatómnak át kell sorolnia G fizetési kategóriába?
Köszönöm a válaszokat.

A pedagógus életpályamodell bevezetésével több dolog változott 2013-tól. Most Ped.I –II. vagy mesterpedagógusként lehetsz besorolva, a fizetésed függ attól, főiskolai vagy egyetemi diplomád van. A szakvizsgával nem sorolnak át sehová, a fizetésed marad a régi. A kedvezmény: a szakvizsga megszerzését követő 7 évig nem kötelezhetnek továbbtanulásra.

Tisztelt vendég64!
Köszönöm a gyors választ.

hello mindenki.
azt szeretném kérdezni h.HID végzettséggel es OKJ 54-el milyen besorolasom lenne egy kórházban bertábla szerint ha 16 év munkaviszonyom van,de abból csak 5-6 év volt kórházban töltött munkaido,a többi egy másik állami cégnél volt.elore is koszonom a valaszokat

Tanszéki mérnökként dolgozom (egyetemen), H12-ben vagyok besorolva. Tavaly PhD fokozatot szereztem, és azt vártam, hogy ezután a J12-be kerülök. Érdeklődésemre azt a választ kaptam, hogy csak a J1-be lehetne átsorolni (amivel rosszabbul járnék), mert a fokozatok a képesítés megszerzésétől számítódnak, amit eléggé furcsállok. Ez valóban így van?

Köszönöm a válaszokat. Voltam ma az egyetemi HR-vezetőnél, aki bár tett egy ígéretet, hogy utánajár a dolognak, közben azt feszegette, hogy a munkakörömhöz egyáltalán szükség van-e PhD-ra...

A HR vezetőnek nem utánajárnia kell, hanem munkakörénél fogva tudnia kell. A felsőoktatásban dolgozóknál szükség van a tudományos fokozatra - ezt nem tudja egy HR vezető?!Egyébként a saját zsebéből kellene kifizetnie, azért ilyen segítőkész?

Azért nem olyan tiszta a dolog, mert a tanszéki mérnök nem oktatói munkakör, és van körülötte egy kis (jogi) zavar (is). Az más kérdés, hogy az ilyen besorolásban lévő emberek is (nálunk) ugyanúgy oktatnak. Aztán ha megvan a PhD, akkor egyszer csak átsorolják őket tanársegéddé (vagy adjunktussá). A gond velem az, hogy mivel 61 éves vagyok, nekem egy ilyen átsorolás kimondottan anyagi veszteség lenne (ők nem a közalkalmazotti bértábla szerint kapják a fizetés, hanem egy külön rendszer szerint, ahol nincsenek a munkaviszonyban eltöltött évek szerinti sávok), mert koromnál fogva, a közalkalmazotti bértáblában már magas fizetési sávban vagyok.

Valóban,a képesítés megszerzésétől változik a fokozat, tehát J-be kell átsorolni. Azonban nem J1-be, hanem J12-be!

NEM! Ne hagyd magad átverni!

Azt szeretném kérdezni, hogy 16 évig egészségügyi szakiskolai végzetséggel C kat. voltam ápoló, majd 3 évig gazdasági ügyintéző voltam és mikor vissza mentem osztályra dolgozni B kategóriába soroltak be. Felhívtam a munkaügyet azt mondták B, C kategóriába is lehetek de a munkaügyi vezető azt mondta hogy B kategória. Én ezt nem értem kérném segítségét.

Szakiskolával csak B-ben lehetsz, ha nincs érettségid. C-be csak érettségivel sorolhatnak be, ha az nincs neked, akkor eddig rossz volt a besorolásod.

Középiskolai nyelvtanár júniusban szerzett mesterdiplomåval valóban csak a következő év januárjában sorolható át a magasabb fokozatba?

Nem, a következő hónap első napjától kell a magasabb fizetési fokozatot megkapnod. A következő év januárjában történő átsorolás a Ped I-Ped.II-be történő átsorolásra vonatkozik - akét dolgot nem szabad összekeverni!

Köszönöm szépen.

1982-től tanítok. Egyetemi és főiskola tanári végzettségem van. Betöltöttem az 58. életévemet, 2016. október 21-én. Kevesebb mint 7 év van a nyugdíjig.
Azt hallottam, hogy a fenti okok miatt Ped II. besorolásba kerülhetek.
Mit kell tennem érte.?

Ez csak a jogszabály alapján azokat érintette, "akinek 2016. szeptember 1-jén a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig és az öregségi teljes nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő megszerzéséig hét év vagy annál kevesebb ideje van hátra, vagy öregségi nyugdíjra jogosult"

Neked tehát PedII-höz minősítési eljárásban kell részt venned.

Köszönöm a gyors választ!

Tisztelt Közszolga!
Szakértői állásfoglalást szeretnék kérni abban, hogyha 1992-ben szerzett tanítói, majd angol tanítói diplomám után 14 évet dolgoztam egy általános iskolában tanítói munkakörben, majd 10 évet egy nyelviskolában, ami kimondottan gyermekek angol nyelvtanításával foglalkozik, akkor a nyelviskolában eltöltött- iskolarendszeren kívüli oktatás- beleszámít- e a pedagógus besorolásba vagy sem.
A választ előre is köszönöm!

Máténé

Nekem ugyanezzel a végzettséggel - most visszatérve a közoktatásba - csak a munkaviszonyban töltött időt számolták bele, a vállalkozóként nyelviskolában töltött időt nem.

Érdeklődni szeretnék, hogy munkahelyet szeretnék váltani egyik iskolából át szeretnék menni egy másikba, ha nem ugyanaz a tanfelügyelete, akkor kiléptetnek és a másik helyen meg be. Ekkor az új munkahelyen kezdődik újra a munkaviszonyom, és ha hitelt szeretnék felvenni akkor innen fogják számolni újra a három hónapot?
Köszönettel Adrienn

Tisztelt Közszolga! Tisztelettel kérném segítségét .Bölcsődében dolgozom konyhán .Tálaló konyhánk van ,milyen végzettség szükséges a feladatom elvégzéséhez .Van szakmunkás végzettségem de nem konyhai területen .Válaszát előre is köszönöm .

Tisztelt Válaszadó!
Érdeklődnék, hogy milyen besorolásba kerülök, ha 2004-ben szereztem a tanítói diplomát,majd másfél évet tanítottam. 2007-től gyeden, gyesen voltam 2016. szeptemberéig. Dolgozni kezdtem, mint tanító. A gyes ideje alatt volt munkáltatóm, és mellette őstermelő voltam. Köszönöm

Kedves Tiger légyszives segits ! 16 éve dolgozom dajkaként az akkori vezető besorolt a B fizetési osztályba jelenleg B 10 ben tartok legmagasabb iskolai végzettségem szakmunkásképző ! Viszont a béremet csak a minimálbérre kiegészitve kapom mert szerinte nem vagyok jogosult garantált bérminimumra . Valóban igy van ? Válaszod előre is köszönöm !

"32. § (1) Ha jogszabály nem határozza meg a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, és nincs olyan szakképesítés, amely a munkakör betöltésére jogosít, a munkakör ellátásához legalább olyan iskolai végzettségre, képesítésre van szükség, amelyet a Kjt. 61. § (1) bekezdése a fizetési osztályba soroláshoz előír. Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, a közalkalmazottat a legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni a munkakörre megállapított osztályok közül.

(2) Ha jogszabály nem határozza meg a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, és van olyan szakképesítés, amelyik a munkakör ellátására képesít, és

a) a közalkalmazott nem rendelkezik azzal, az (1) bekezdésben foglaltak szerint,

b) a közalkalmazott rendelkezik azzal, a szakképesítése alapján vagy ha az kedvezőbb, az (1) bekezdésben foglaltak szerint

kell besorolni.

(3) * Az e §-ban foglaltakat a 2. mellékletben felsorolt valamennyi munkakörben alkalmazni kell. Ha a közalkalmazott a „B”-„D” fizetési osztályba került besorolásra, illetménye nem lehet kevesebb a garantált bérminimum összegénél.

(4) Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, és

a) külön jogszabály intézménytípusonként meghatározza a munkakör ellátásához szükséges iskolai végzettséget, szakképesítést, szakképzettséget, a közalkalmazottat arra a köznevelési intézménytípusra vonatkozó rendelkezések szerint kell besorolni, amelyikkel közalkalmazotti jogviszonyban áll, vagy

b) külön jogszabály alapján a munkakör több iskolai végzettséggel, képesítéssel ellátható, a közalkalmazottat a munkakör ellátásához szükséges legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni."

Ha óvodában dolgozol, akkor A-B-C-D lehet a fizetési osztályod. Gondolom nincs dajka végzettséged, de, ha végigolvasod, akkor az alapján kell besorolni, mivel rendelkezel, vagyis szakmunkásvégzettség alapján.
Jó a besorolásod, a B osztály a szakmunkásvégzettséghez, csakhogy ehhez a garantált bérminimum tartozik, ahogy gondolod.
Elég világosan le van írva a lényeg.
"(3) Az e §-ban foglaltakat a 2. mellékletben felsorolt valamennyi munkakörben alkalmazni kell. Ha a közalkalmazott a „B”-„D” fizetési osztályba került besorolásra, illetménye nem lehet kevesebb a garantált bérminimum összegénél."
Forrás:
326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet
a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról
linkje:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc.cgi?docid=A1300326.KOR

Nekem az lenne a problémám,hogy dajka képzetségem van eddig a garantált bérminimumot kaptam, de a főnököm azt mondta, hogy mivel nincs érettségim ezért nem kaphatom és leskarja csökkenteni a béreket. Mit tehetek ez ügyben?

A 3-sal kezdődő OKJ szakmák, mind középfokú végzettséget jelentenek. Ez azt jelenti, hogy Legalább a B-ben vagy, garantált bérminimum illetménnyel. Nem sorolhatnak vissza.
A-ba csak ált. isk. végzettséggel, 2-vel kezdődő OKJ-val sorolhatnak be.

Oldalak

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!