Pedagógus bértábla 2019-ben

Cikkek: 

Nem változik a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2019. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.

A 2019-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 195.000 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban. A törvény szerint a munkáltató a tanévre vonatkozóan a pedagógus besorolásától eltérően is meghatározhatja az illetményét.
pedagógus bértábla 2019

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2019-ben is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 120 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 180 százaléka alapfokozat esetén,
c) 200 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Sziasztok!
Rövid történetem: Adott egy fiatal frissen végzett pedagógus, aki tanárképző főiskolát végzett, de nyelvvizsga hiányában nem kapott diplomát. Azonnal bekerül a segély és közmunka világába, s ez elmúlt 8 év alatt, mindössze 4 év közmunkaprogramban eltöltött munkaviszonyt tud felmutatni. Időközben, a táv felénél elege lett, és újra tanulásra adja fejét, ezúttal óvodapedagógusként. Tanulmányait befejezi, nyelvvizsgája félig van meg, diplomája már a második pihen a főiskolák falain belül. Viszont, lehetőséget kap óvodapedagógusként elhelyezkedni, várhatóan szeptembertől, s mindeközben újúlt erővel lát neki a nyelvvizsga második részének megszerzéséhez. Érdeklődni szeretnék, hogy a 4 év közmunkában szerzett munkaviszonnyal, és a nyelvvizsga nélkül gyakornoki besorolásba kerülök-e? 6 év kellett volna a Ped.I-hez???

Mivel "jogszerű" pedagógus besorolásod csak akkor lesz, ha nyelvvizsgával rendelkezel, és a két diplomád végre a kezedben van, ezért csak gyakornoknak lehet Téged besorolni, bármennyi egyéb jogviszonyod van. (a közmunka jogviszonyban nem vagyok biztos, hogy beszámítható-e). Az Nkt. a pedagógushiány miatt lehetőséget ad arra, hogy nyelvvizsgával még nem rendelkező, de valójában végzett pedagógusokat alkalmazzon (absolutoriummal rendelkező), de csak két évre (határozott idejű kinevezés a gyakornoki idő végéig). Ez a gyakornoki idő időtartama, ez alatt meg kell szerezned a nyelvvizsgát, és a pedagógus minősítésben (gyakornoki vizsga) is csak akkor vehetsz részt, ha már van nyelvvizsgád, ami jelzi, hogy a diploma hamarosan a kezedben lesz (a jogszerű alkalmazás megtörténhet).Így, ha már lenne 6 év egyéb jogviszonyod sem tudnál Ped.I-be kerülni, mert a munkakör ellátásához szükséges végzettséggel (a papírral) még nem rendelkezel, nem teljesíted az alkalmazás feltételeit, csak a kivételi szabályok alapján, határozott időre való alkalmazásban. A pedagógus munkakörben való alkalmazás feltételeit az Nkt. 3. sz. melléklete határozza meg, a munkakör ellátásához szükséges végzettséggel, szakképzettséggel kell rendelkezni (a papír formátumú diploma: óvodapedagógus).

Köszönöm a válaszod! :)

Tisztelt Mindenki!
Érdeklődnék hogy 2011 óta van meg a főiskolai diplomám testnevelés szakból. Hivatásosként dolgozom idén lesz 7 éve tehát 2010 óta. De azt mondták hogy a diploma óta eltelt munkaidőt beszámítják...ez 6 év.Viszont a folyamatos munkaviszony kb 8 most de az 2009 óta.
Most gondolkodom hogy nagyon szeretnék már a tanári pályára "vissza" térni illetve ténylegesen szeretném csinálni.
Melyik csoportba lennék besorolva,beszámítanák-e a hivatásosként eltöltött diploma óta eltelt 6 évet? Ped I-be lennék sorolva? Évek után a 3.kategóriába lennék?
Üdv
Előre is köszönöm a segítséget!

Segítséget szeretnék kérni.22 évig dolgoztam óvónőként,volt pár év kihagyásom,most 3 éve pedagógiai asszisztensként dolgozom.Ped.1-be vagyok sorolva,ennek és a főiskolai végzettségemnek megfelelő fizetést kapok.Elvileg szeptemberig kéne minősülnöm,amit nem értek,hiszen nem gyakornok vagyok.Ha valaki tud ezzel kapcsolatban pontos infót-hogy valóban meg kell-e csinálnom ilyen helyzetben a minősítési procedúrát- hálásan megköszönném.Szeptemberben leszek 59 éves,még 6 évem van a nyugdíjig.

Eria!
Mentesülsz:
nem kötelezhetnek
alábi linknél van újabb http://www.petroczigabor.hu/cikkek/portfolio-keszites/Mentesulnek_a_minosites_alol.html

Ai! Köszönöm!

Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, illetve megerősítést a besorolásoknál.
Úgy alakul hogy ismét tanári mukakörbe kerülök. 10 évet már dolgoztam tanárként, főiskolai és közoktatásvezetői diplomám van.
Várhatóan milyen besorolásba részesülnék? Előre is köszönöm a választ.

Helló! 42 évesen diplomázom, óvodapedagógusként, és ilyen munkakörben vállalok állást is augusztustól. Mivel már van több, mint 6 év munkaviszonyom, azt tudom, hogy "ped1"-be fognak besorolni, de körülbelül mit jelent ez forintosítva?
18-19 év munkaviszonyom van (+3 év gyed+gyes), 2 kiskorú gyermekem. Nem dolgoztam közalkalmazottként, sem pedagógusként eddig.
Nagyon köszönöm, ha valaki egy hozzávetőleges összeget tudna mondani.
Üdv.

Szia!
Véleményem szerint - annak ellenére, hogy van már 18 év munkaviszonyod - a besorolásod: gyakornok.
A 6 év munkaviszony gondolom nem pedagógus munkakörben eltöltött időt jelöl, illetve nem olyan időt, amit figyelemebe lehetne venni szakmai gyakorlatként. A garantált illetményed fenti táblázat szerinti bruttó 177.118 Ft. Tudom, nem tűnik soknak, de a 3. évtől kezdődően viszonylag "gyorsan" emelkedik. A minősítés után (ami kötelező) pedig még feljebb fog ugrani a fizetésed.
Sok szerencsét az új választott pályához!

326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet
Hatályos: 2017.03.21 -
(3) Ha a pedagógus-munkakörre foglalkoztatási jogviszonyt létesítő személy nem rendelkezik az (1) és (2) bekezdés szerint számított két év szakmai gyakorlattal, de bármely más munkakörben, vagy részben az (1) és (2) bekezdésben foglalt jogviszonyban, részben más munkakörben szerzett legalább hat év munkaviszony jellegű jogviszonnyal rendelkezik, mentesül az előmeneteli rendszer gyakornoki szakasza követelményeinek teljesítése alól és a Pedagógus I. fokozatba kerül besorolásra.

A 6 év a diploma megszerzése utáni gyakorlatot jelenti. neked nincs ilyen, sőt 0 év a közalkalmazotti jogviszonyod is, éppen ezért ped1-be nem sorolhatnak be, csak gyakornoknak. A ped1 legalsó fokozatához legalább 3 év közalkalmazotti jogviszony szükséges, ami neked nincs meg. Akkor léphetnél a ped1-be, ha az óvónői diplomád már meglett volna a munkavégzésed alatt is.

Ha értőn olvasol, ott van, hogy BÁRMILYEN munkaviszonyban eltöltött. Mindegy, csak azért írtam be a törvényt, hogy segítsek másoknak, 3 helyen is megerősített az intézményvezető, sőt, ők hívták fel a figyelmemet erre. Üdv.

A gyakorlatot nem a végzettség megszerzése előtt szerzik, hanem utána. Azt hiszem, hogy ez logikus. Az nagy előny, hogy aki a pedagógus végzettség megszerzése után nem szerzett pedagógus gyakorlatot, neki elfogadják az egyéb munkaviszonyokat is a 326 szerint. El is kell, mert ezt a közalkalmazott besorolásánál figyelembe kell venni. Mivel a végzettség megszerzése után történik ez a munkavégzés, ezért lehet ez gyakorlat.

Szerinted 0 év közalkalmazotti jogviszonnyal hányadik kategóriába fognak besorolni?
kjt. 87/A.§
(3) A közalkalmazott fizetési fokozatának megállapításánál az (1)-(2) bekezdésen túlmenően figyelembe kell venni

a) a munkaviszonynak azt az időtartamát, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett,

A kjt alkalmazása a besorolásnál annyiban tér el a pedagógusoknál az egyéb közalkalmazottakétól, hogy ha megvan a 2 év ped. gyakorlat, akkor a kjt. szerint fogadják el a besoroláshoz szükséges időt PED1-ben. Akinek nincs, az gyakornok lesz. Ha van 6 év gyakorlata, akkor is a kjt. szerinti kategóriába kerül a PED1-ben. A gyakorlatnál csakis olyan idő jöhet számításba, ami beleszámít a közalkalmazotti jogviszonyba.(ped. diploma megszerzése utáni más munkavégzés kjt. 87.§/A).
Akinek ez az idő nincs meg 6 év, az csak gyakornok lehet, de, ha meglesz a minősítése, akkor PED1-ben már a kjt. szerinti megfelelő kategóriába ugrik. Előfordulhat, hogy ekkor kimarad egy kategória. És az is, hogy ha nem sikerül a gyak. minősítés, akkor 4 évig is gyakornok marad, hiába lesz már 4 év pedagógus gyakorlata.

A "bármilyen" munkaviszonynak a diploma megszerzése utáni része a kjt. szerint besorolásnál közalkalmazotti jogviszonyként vehető figyelembe.
A diploma megszerzése előtti idő nem gyakorlat. Mivel a 326 korm. rend. a kjt végrehajtása a közoktatási intézményekben, ezért csak a közalkalmazotti, és a közalkalmazotti időnek elfogadható idő figyelembe vétele jöhet számításba.

Tévedés!!!

Nem tudom, Vendég felhasználó mit erőszakoskodik itt.

Szerintem egyáltalán nem ért hozzá.

Én tapasztalatból beszélek, mert engem így soroltak be !!!

Volt 6 évem és egyből PED I kategóriába soroltak szóval ez tény és nem okoskodás !!!

Ja és nem a diploma megszerzése után !!! Előtte dolgoztam 6 évet !!!

Nem is értem, szerintem VEndég egy jogász hallgató, aki itt okoskodik és ebben leli örömöét, már elnézést!!! Van egyáltalán gyakorlata ebben?? Szerintem nincs csak itt osztja az észt !! :D

Kedves Vendég25! Tudnál nekem is segíteni? Láttam, hogy másoknak is gond a besorolás. Én pedagógiai asszisztens vagyok, már 26 éve folyamatos iskolában töltött közalkalmazotti jogviszonnyal. Van egy nem tanári diplomám, amit 2014-ben kaptam kézhez. Jövő februárban pedagógus szakképzettséget szerzek. Valószínű, hogy maradok NOKS munkakörben egy ideig még. Az lenne a kérdésem, hogy engem hová fognak besorolni? Próbáltam érdeklődni, de nem jártam sikerrel. Jó lennek tudni, mire számíthatok. A választ megköszönném.

Nem akarlak elkeseríteni de sehogy se tartozol ped 1-be.(Vagy az említett 6 év az ped munkakörben eltöltött idő??)
Kezdő vagy,gyakornok,0 év pedagógus munkakörben eltöltött tapasztalattal.Gyakornokként eltöltött 2 év után csinálhatod a minősítést,hogy ped 1-be kerülj.Javítsatok ki,ha tévedek...

Koszi a valaszt, de a ped1 az biztos, igazabol csak a pontos osszeget szerettem volna megtudni. De ket interjun is voltam, es mindket intezmenyvezeto megerositett abban, hogy ped1-be kerulok.
Nagyjabol 205.000 Ft brutto, az egyik ovoban ehhez jonne 17.000Ft nehezitett kirulmeny potlek. Udv, Brigo

Brigo!Úgy legyen! :)

Üdv! Én 2004-ben szereztem tanári diplomát. 2004-2006 2 tanévet le is dolgoztam, utána folyamatos volt a munkaviszonyom csak máshol. Most szeretnék visszatérni tanítani és azt mondták nekem gyakornokba kerülök nagy valószínűséggel. Akkor most hogy is van ez? Ezt a besorolást nem törvény írja elő? Ha valaki tudja, hogy engem hová sorolnának válaszolna? Köszönöm!

326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet
Hatályos: 2017.03.21 -
(3) Ha a pedagógus-munkakörre foglalkoztatási jogviszonyt létesítő személy nem rendelkezik az (1) és (2) bekezdés szerint számított két év szakmai gyakorlattal, de bármely más munkakörben, vagy részben az (1) és (2) bekezdésben foglalt jogviszonyban, részben más munkakörben szerzett legalább hat év munkaviszony jellegű jogviszonnyal rendelkezik, mentesül az előmeneteli rendszer gyakornoki szakasza követelményeinek teljesítése alól és a Pedagógus I. fokozatba kerül besorolásra.

2011 szeptember óta dolgozom gyógypedagógiai,majd pedagógiai asszisztensként ugyanabban az óvodában. Szeptemberre meglesz (jó hosszú idő után végre) az óvónői diplomám,és át is sorolnak majd ped1-be. De az ezzel járó bért elvileg csak 2018 jan 1-el kapnám meg. Ezt nem értem,hiszen a munkámban azonnal alkalmazom (alkalmaztam eddig is) az óvónői ismeretemet?
Vagy jan1- ig nem számít a tudásom?

Ezzel a helyesírással az érettségin se mennél át. Próbáld meg felpörgetni magad, ha írásban jelentkezel valahová. A keltezés helyesírását tanulmányozd: AkH. 295-299. http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh12 Az írásjelek után mindig tegyél szóközt! Sok sikert!

1994-ben vegeztem a Testnevelesi Egyetemen mint Testnevelo, Gyogytestnevelo, Uszoedzo tanar. Angliaban 2000-ben master degrre-t szereztem es Cambridge CELTA tanar vagyok. Szoval 23 eve tanitok, melyik besorolasba esnek? Gondolkozom a hazatelepulesen.
Valszt kernek szepen az info@mr-peters.com email cimre. Koszonom szepen.

Szia Péter!

Alapból Ped I-be kerülnél, de beadhatod a Ped II-re a jelentkezésedet. Minősítenek, és akkor még emelkedik.
Ped I-ben, 23 évvel, mesterfokozattal: br. 303.952, de 1 év múlva még kategóriát is ugrasz, szóval 313.757-et kapnál meg, azaz nettó 202.735 vagy utóbbi esetben 209.275 Ft-ot kapsz. Erre még jön 2017 szeptemberében nettó 5.000/6.000 emelés, ha ofő is lennél, akkor + 12.472 Ft nettóban /hó. Ha gyermeked is van, akkor erre rá jön a családi adókedvezmény, szóval nem annyira rossz. (Magyar viszonylathoz képest) :)

Pedagógus alapszakos bölcsész végzettségem van és 25 éves szakmai gyakorlatom. Lakásotthon-vezetőként (nevelő) dolgozom. Érdeklődni szeretnék, hogy jelentkezhetek-e minősítő vizsgára. Munkáltatóm azt mondta, hogy nem, mert bölcsész végzettségem van. Véleményem szerint pedagógus vagyok és pedagógusként dolgozom. Előre is köszönöm válaszukat

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogy rám mi is vonatkozik jelen esetben:
2008-ban tesi oklevelet (főiskola), 2009-ben földrajz diplomát (egyetemi)szereztem. 2017-ig a versenyszférában dolgoztam, de most szeretnék visszatérni az eredeti szakmámhoz. Milyen besorolást kaphatok? Ha általános iskolai tesis állást vállalok, akkor figyelembe veszik, hogy a másik szakom egyetemi (tekintve, hogy a ped/pszi tanulmányokat csak egyetemi szinten tanultam). Elég bonyesznak hangzik tudom, de nagyon hálás lennék, ha valaki tudná, hogy ez esetben, mik az irányadóak. Köszönöm szépen! Üdv: Péter

Kedves Péter.

Mindenképpen Ped I-be sorolnak be. A versenyszférában, ha te bért kaptál, akkor az éveidet beszámítják, ergo 9-11-es kategóriába vennének fel. Úgy tudom, hogy azt a diplomát fizetik, amit használsz. A te esetedben, ha csak tesire vesznek fel, akkor hiába van neked egyetemi végzettséged, ha nem azt tanítod. Tehát Ped I. főiskolai/alapszakos oszlopban lévő bér illet meg téged, ami br. 239.109 Ft, azaz ne 159.480 Ft.
Ha mind a kettőt tanítanád, és mondjuk a föci felé tolódna el az arány, tehát mondjuk lenne 15 óra föcid mellé 11 óra tesid, akkor az egyetemit vennék alapul.

Sziasztok!

2003-ban végeztem tanító szakon, de a kötelező gyakorlatokat leszámítva sosem tanítottam. Közvetlenül főiskola után egy magánfőiskolán dolgoztam, mint tanulmányi referens (munkavállaló,nem közalkalmazott). Innen mentem szülni 2007-ben, ezután 3 év gyed,gyes következett. 2011 január óta egy állami főiskolán dolgoztam, már, mint közalkalmazott 6 évet és 3 hónapot. Jelenleg köztisztviselő vagyok, de nem szeretem, szeretnék elmenni tanítani. Az egyetlen, amitől egy picit meginogtam, az az, hogy nagyon kevés lenne a fizetés. Tudnátok abban segíteni, hogy ezt a 13 évemet, amit ledolgoztam+gyesen voltam beszámítják nekem, vagy mivel nem tanítottam, ott kezdem, mint egy főiskoláról frissen kikerült tanító? Kérlek segítsetek, hogy milyen fokozatba kerülhetnék, és mennyi lenne a bérem?

Kérem, aki tud segíteni, az írja meg a választ, mert kb egy hónapom van rá, hogy eldöntsem, merre lesz az előre :-). Lehetőségem van a mostani munkahelyemen átkerülni egy másik munkakörbe, ami hozzám közelebb áll, ám a szívem tanítani húz. Van az a fizetéscsökkenés a mostanihoz képest, amire azt mondom, gondolkodás nélkül benyelem, mert így is több előnye marad a tanításnak. És van az a kategória, amit azért kétszer is meggondolnék.

Köszönöm a segítséget előre is!
A.

Kedves JuFA!

A 13 évedet tokkal vonóval beszámítják, ha bért kaptál a GYES/GYED ugyanaz, mintha dolgoztál volna. A feleségem is így ment vissza, nem volt tanár 10 éve mást melózott, 2 gyerek után meghozta ezt a döntést. Szóval te a Ped I. főiskolai oszlop, 5. kategóriájába kerülnél. Az br. 247.965, nettó 165.392, de ez csak a bér. + 5.000 lesz szeptemberben az emelés, + családi adókedv. 1 gyerek után: 15.000, + CSP 12.200 így 2017 szeptemberében kapnál: nettó 197.592 Ft-ot. 3 évente kategóriát ugrasz, az mind nettó +5.000, meg jön a CSP és adókedv. emelés is 2018-ban. Aztán átmehetsz lassan ped II-be is, az további + 17.000 nettó.

Üdv: Milán

Oldalak