Pedagógus bértábla 2017-ben

Cikkek: 

Nem emelkedett a pedagógusok fizetése januártól, ugyanis a vetítési alap a 2017. évi költségvetési törvényben is változatlan maradt. A pedagógus bérek számítási képletéből 2015-től kivették a minimálbér emelkedésének hatását, helyette továbbra is a 2014. évi 101.500 forintos minimálbér szerepel szorzóként "vetítési alap" néven.
(Ha az eredeti számítási módszer maradt volna meg, akkor a vetítési alap helyett a 2017 évi minimálbér, 127.650 lenne a képletben, ami a jelenleginél 25%-kal magasabb fizetéseket jelentene a pedagógusoknak.)

A 2017-ben érvényes bértábla:.
A táblázat számait a 161.250 forintos bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban.
pedagógus bértábla 2017

A számításhoz felhasznált adatok:

1. Az illetményalap számításának vetítési alapja 2017-b7n is 101500 forint.

2. Az illetményalap a vetítési alap
a) 119,6 százaléka középfokú végzettség esetén,
b) 174,5 százaléka alapfokozat esetén,
c) 193,2 százaléka mesterfokozat esetén.

A vetítési alap és a fenti százalékok segítségével számítható ki az illetményalap.

3. A 2011. évi CXC. törvény 7. melléklete a rögzíti a garantált illetményt az illetményalap százalékában:Hozzászólások

Mire elvégzem a szociális munkás szakot, túl leszek 60 év felett, kell e nyelvvizsgát tennem vagy megoldató másképp ?

Igen, kell. Már nincsen a 40 éves korhatár.

Sajnos azt a rendeletet, ami mentesítene 40 év felett a nyelvvizsga-kötelezettség alól módosította a kormány. Nekem is kell egy középfokú a harmadik diplomához ( az előzőekhez elég volt egy alapfokú is).

Sajnos azt a rendeletet, ami mentesíene 40 év felett a nyelvvizsga-kötelezettség alól, módosította a kormány. Nekem is kell szereznem középfokút 41 évesen (az első diplomához elég volt az alapfok).

Üdvözlök mindenkit!
Idén végeztem tanítóként, angol műveltségi területtel. (ez felsőfokú nyelvvizsga bizonyítvánnyal egyenértékű képzés)Munkahelyem van, természetesen "gyakornok" besorolásban. Az a kérdésem, hogy megillet-e engem, mint gyakornokot a nyelvvizsga után járó pótlék? Valahol azt olvastam, hogy nyelvtanárként nem illet meg. Előre is köszönöm a választ!

Mint a legtöbb hozzászólónak, nekem is ezzel van gondom, vagy kérdésem. 1990-ben szereztem tanítói diplomát. Ezután gyesen voltam, majd egyetemre jártam. Itt bölcsész szakon végeztem. Munkaviszonyom 2010 óta van. 2014-ben jelentkeztem ped.asszisztensnek, 2 év után, tavaly ősztől pedig tanítóként dolgozom ugyanabban az iskolában. Hogyan kell számolni az éveket, mi számít be és milyen módon a besorolásnál? Előre is nagyon köszönöm a választ!

Kedves kommentelők, tud valaki segíteni?
2 évet tanítottam nem állami fenntartású középiskolában, ahol rögtön Ped I-be soroltak, nem gyakornok kategóriába (valamikor félidőben vezették be ezt a rendszert), majd 3 évet főállású egyéni vállalkozóként (tehát igazolhatóan) nyelviskoláknál, akkor milyen besorolásba kerülnék, ha ősztől közoktatásban vállalnék munkát? Egyetemi diplomám van, a megszerzése után is tanítottam egy évet vállalkozóként nyelviskolánál, aztán más területen dolgoztam egy darabig az iskolai állás előtt. Előre is köszönöm!

Sziasztok!
Pályakezdőként érdeklődök, hogy a nemzetiségi szakirányt végzett óvodapedagógusoknak jár valami plusz jutalék, nemzetiségi pótlék?
Köszönöm a válaszokat.

Sziasztok!

Felbátorodva az olvasottakon arra gondoltam, hogy ti tudtok nekem.segíteni. Két évet tanítottam (egyházi iskolában).Egyetemi végzettségem van mindkét szakból és középiskolában (egyházi)szeretnék tanítani. De öt évet dolgoztam állami szférában. Melyik kategóriába tartozok, fizetés stb. Köszönöm a segítséget.

Ped. I, mesterfokozat, 2 kategória

6. éve dolgozom védőnőként. Új állást kell keresnem, mert a helyettesített kolléganő fél év múlva vissza jön dolgozni. Új lehetőségem egy padagógiai assztisztens állás. Kérdésem az lenne, mennyi lenne a fizetésem és hogy milyen fizetési kategóriába sorolnának be.

Szia Edina,

Ez nagyon valtozo,mert a munkaltato donti el mennyit ad. A ped assz. (voltam en is es nincs tanari diplomam ellenben van kulfoldon szerzett OKJ bizonyitvanyom.) A munkaltato maskepp fizetett minden ped. asz -nek fuggoen az evek szamatol es stb . Kerjel amennyit gondolsz es maximum kevesebbet kapsz.

Sziasztok!
Rövid történetem: Adott egy fiatal frissen végzett pedagógus, aki tanárképző főiskolát végzett, de nyelvvizsga hiányában nem kapott diplomát. Azonnal bekerül a segély és közmunka világába, s ez elmúlt 8 év alatt, mindössze 4 év közmunkaprogramban eltöltött munkaviszonyt tud felmutatni. Időközben, a táv felénél elege lett, és újra tanulásra adja fejét, ezúttal óvodapedagógusként. Tanulmányait befejezi, nyelvvizsgája félig van meg, diplomája már a második pihen a főiskolák falain belül. Viszont, lehetőséget kap óvodapedagógusként elhelyezkedni, várhatóan szeptembertől, s mindeközben újúlt erővel lát neki a nyelvvizsga második részének megszerzéséhez. Érdeklődni szeretnék, hogy a 4 év közmunkában szerzett munkaviszonnyal, és a nyelvvizsga nélkül gyakornoki besorolásba kerülök-e? 6 év kellett volna a Ped.I-hez???

Mivel "jogszerű" pedagógus besorolásod csak akkor lesz, ha nyelvvizsgával rendelkezel, és a két diplomád végre a kezedben van, ezért csak gyakornoknak lehet Téged besorolni, bármennyi egyéb jogviszonyod van. (a közmunka jogviszonyban nem vagyok biztos, hogy beszámítható-e). Az Nkt. a pedagógushiány miatt lehetőséget ad arra, hogy nyelvvizsgával még nem rendelkező, de valójában végzett pedagógusokat alkalmazzon (absolutoriummal rendelkező), de csak két évre (határozott idejű kinevezés a gyakornoki idő végéig). Ez a gyakornoki idő időtartama, ez alatt meg kell szerezned a nyelvvizsgát, és a pedagógus minősítésben (gyakornoki vizsga) is csak akkor vehetsz részt, ha már van nyelvvizsgád, ami jelzi, hogy a diploma hamarosan a kezedben lesz (a jogszerű alkalmazás megtörténhet).Így, ha már lenne 6 év egyéb jogviszonyod sem tudnál Ped.I-be kerülni, mert a munkakör ellátásához szükséges végzettséggel (a papírral) még nem rendelkezel, nem teljesíted az alkalmazás feltételeit, csak a kivételi szabályok alapján, határozott időre való alkalmazásban. A pedagógus munkakörben való alkalmazás feltételeit az Nkt. 3. sz. melléklete határozza meg, a munkakör ellátásához szükséges végzettséggel, szakképzettséggel kell rendelkezni (a papír formátumú diploma: óvodapedagógus).

Köszönöm a válaszod! :)

Tisztelt Mindenki!
Érdeklődnék hogy 2011 óta van meg a főiskolai diplomám testnevelés szakból. Hivatásosként dolgozom idén lesz 7 éve tehát 2010 óta. De azt mondták hogy a diploma óta eltelt munkaidőt beszámítják...ez 6 év.Viszont a folyamatos munkaviszony kb 8 most de az 2009 óta.
Most gondolkodom hogy nagyon szeretnék már a tanári pályára "vissza" térni illetve ténylegesen szeretném csinálni.
Melyik csoportba lennék besorolva,beszámítanák-e a hivatásosként eltöltött diploma óta eltelt 6 évet? Ped I-be lennék sorolva? Évek után a 3.kategóriába lennék?
Üdv
Előre is köszönöm a segítséget!

Segítséget szeretnék kérni.22 évig dolgoztam óvónőként,volt pár év kihagyásom,most 3 éve pedagógiai asszisztensként dolgozom.Ped.1-be vagyok sorolva,ennek és a főiskolai végzettségemnek megfelelő fizetést kapok.Elvileg szeptemberig kéne minősülnöm,amit nem értek,hiszen nem gyakornok vagyok.Ha valaki tud ezzel kapcsolatban pontos infót-hogy valóban meg kell-e csinálnom ilyen helyzetben a minősítési procedúrát- hálásan megköszönném.Szeptemberben leszek 59 éves,még 6 évem van a nyugdíjig.

Eria!
Mentesülsz:
nem kötelezhetnek
alábi linknél van újabb http://www.petroczigabor.hu/cikkek/portfolio-keszites/Mentesulnek_a_minosites_alol.html

Ai! Köszönöm!

Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, illetve megerősítést a besorolásoknál.
Úgy alakul hogy ismét tanári mukakörbe kerülök. 10 évet már dolgoztam tanárként, főiskolai és közoktatásvezetői diplomám van.
Várhatóan milyen besorolásba részesülnék? Előre is köszönöm a választ.

Helló! 42 évesen diplomázom, óvodapedagógusként, és ilyen munkakörben vállalok állást is augusztustól. Mivel már van több, mint 6 év munkaviszonyom, azt tudom, hogy "ped1"-be fognak besorolni, de körülbelül mit jelent ez forintosítva?
18-19 év munkaviszonyom van (+3 év gyed+gyes), 2 kiskorú gyermekem. Nem dolgoztam közalkalmazottként, sem pedagógusként eddig.
Nagyon köszönöm, ha valaki egy hozzávetőleges összeget tudna mondani.
Üdv.

Szia!
Véleményem szerint - annak ellenére, hogy van már 18 év munkaviszonyod - a besorolásod: gyakornok.
A 6 év munkaviszony gondolom nem pedagógus munkakörben eltöltött időt jelöl, illetve nem olyan időt, amit figyelemebe lehetne venni szakmai gyakorlatként. A garantált illetményed fenti táblázat szerinti bruttó 177.118 Ft. Tudom, nem tűnik soknak, de a 3. évtől kezdődően viszonylag "gyorsan" emelkedik. A minősítés után (ami kötelező) pedig még feljebb fog ugrani a fizetésed.
Sok szerencsét az új választott pályához!

326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet
Hatályos: 2017.03.21 -
(3) Ha a pedagógus-munkakörre foglalkoztatási jogviszonyt létesítő személy nem rendelkezik az (1) és (2) bekezdés szerint számított két év szakmai gyakorlattal, de bármely más munkakörben, vagy részben az (1) és (2) bekezdésben foglalt jogviszonyban, részben más munkakörben szerzett legalább hat év munkaviszony jellegű jogviszonnyal rendelkezik, mentesül az előmeneteli rendszer gyakornoki szakasza követelményeinek teljesítése alól és a Pedagógus I. fokozatba kerül besorolásra.

A 6 év a diploma megszerzése utáni gyakorlatot jelenti. neked nincs ilyen, sőt 0 év a közalkalmazotti jogviszonyod is, éppen ezért ped1-be nem sorolhatnak be, csak gyakornoknak. A ped1 legalsó fokozatához legalább 3 év közalkalmazotti jogviszony szükséges, ami neked nincs meg. Akkor léphetnél a ped1-be, ha az óvónői diplomád már meglett volna a munkavégzésed alatt is.

Ha értőn olvasol, ott van, hogy BÁRMILYEN munkaviszonyban eltöltött. Mindegy, csak azért írtam be a törvényt, hogy segítsek másoknak, 3 helyen is megerősített az intézményvezető, sőt, ők hívták fel a figyelmemet erre. Üdv.

A gyakorlatot nem a végzettség megszerzése előtt szerzik, hanem utána. Azt hiszem, hogy ez logikus. Az nagy előny, hogy aki a pedagógus végzettség megszerzése után nem szerzett pedagógus gyakorlatot, neki elfogadják az egyéb munkaviszonyokat is a 326 szerint. El is kell, mert ezt a közalkalmazott besorolásánál figyelembe kell venni. Mivel a végzettség megszerzése után történik ez a munkavégzés, ezért lehet ez gyakorlat.

Szerinted 0 év közalkalmazotti jogviszonnyal hányadik kategóriába fognak besorolni?
kjt. 87/A.§
(3) A közalkalmazott fizetési fokozatának megállapításánál az (1)-(2) bekezdésen túlmenően figyelembe kell venni

a) a munkaviszonynak azt az időtartamát, amely alatt a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyában betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett,

A kjt alkalmazása a besorolásnál annyiban tér el a pedagógusoknál az egyéb közalkalmazottakétól, hogy ha megvan a 2 év ped. gyakorlat, akkor a kjt. szerint fogadják el a besoroláshoz szükséges időt PED1-ben. Akinek nincs, az gyakornok lesz. Ha van 6 év gyakorlata, akkor is a kjt. szerinti kategóriába kerül a PED1-ben. A gyakorlatnál csakis olyan idő jöhet számításba, ami beleszámít a közalkalmazotti jogviszonyba.(ped. diploma megszerzése utáni más munkavégzés kjt. 87.§/A).
Akinek ez az idő nincs meg 6 év, az csak gyakornok lehet, de, ha meglesz a minősítése, akkor PED1-ben már a kjt. szerinti megfelelő kategóriába ugrik. Előfordulhat, hogy ekkor kimarad egy kategória. És az is, hogy ha nem sikerül a gyak. minősítés, akkor 4 évig is gyakornok marad, hiába lesz már 4 év pedagógus gyakorlata.

A "bármilyen" munkaviszonynak a diploma megszerzése utáni része a kjt. szerint besorolásnál közalkalmazotti jogviszonyként vehető figyelembe.
A diploma megszerzése előtti idő nem gyakorlat. Mivel a 326 korm. rend. a kjt végrehajtása a közoktatási intézményekben, ezért csak a közalkalmazotti, és a közalkalmazotti időnek elfogadható idő figyelembe vétele jöhet számításba.

Tévedés!!!

Nem tudom, Vendég felhasználó mit erőszakoskodik itt.

Szerintem egyáltalán nem ért hozzá.

Én tapasztalatból beszélek, mert engem így soroltak be !!!

Volt 6 évem és egyből PED I kategóriába soroltak szóval ez tény és nem okoskodás !!!

Ja és nem a diploma megszerzése után !!! Előtte dolgoztam 6 évet !!!

Nem is értem, szerintem VEndég egy jogász hallgató, aki itt okoskodik és ebben leli örömöét, már elnézést!!! Van egyáltalán gyakorlata ebben?? Szerintem nincs csak itt osztja az észt !! :D

Kedves Vendég25! Tudnál nekem is segíteni? Láttam, hogy másoknak is gond a besorolás. Én pedagógiai asszisztens vagyok, már 26 éve folyamatos iskolában töltött közalkalmazotti jogviszonnyal. Van egy nem tanári diplomám, amit 2014-ben kaptam kézhez. Jövő februárban pedagógus szakképzettséget szerzek. Valószínű, hogy maradok NOKS munkakörben egy ideig még. Az lenne a kérdésem, hogy engem hová fognak besorolni? Próbáltam érdeklődni, de nem jártam sikerrel. Jó lennek tudni, mire számíthatok. A választ megköszönném.

Nem akarlak elkeseríteni de sehogy se tartozol ped 1-be.(Vagy az említett 6 év az ped munkakörben eltöltött idő??)
Kezdő vagy,gyakornok,0 év pedagógus munkakörben eltöltött tapasztalattal.Gyakornokként eltöltött 2 év után csinálhatod a minősítést,hogy ped 1-be kerülj.Javítsatok ki,ha tévedek...

Koszi a valaszt, de a ped1 az biztos, igazabol csak a pontos osszeget szerettem volna megtudni. De ket interjun is voltam, es mindket intezmenyvezeto megerositett abban, hogy ped1-be kerulok.
Nagyjabol 205.000 Ft brutto, az egyik ovoban ehhez jonne 17.000Ft nehezitett kirulmeny potlek. Udv, Brigo

Oldalak