Felmentési idő számítása nyugdijnál

Egy kérdésem lenne !
2018 május 1-én szeretnék nyugdíjba menni, rendes öregségi nyugdíjba mert betöltöm az előírt évet.Kérvényt írtam amiben én úgy számoltam ,hogy ez év végéig dolgozok és utána megkapom a 8 hónap felmentést.Amiből 4 hónapot le kell dolgozni és akkor pont ott a nyugdíj ideje.
A munkahelyemen azt mondták hogy a felmentési időt csak attól a naptól lehet igénybe venni amikor nyugdíjas leszek.
Valójában még dolgozzak rá 8 hónapot igaz abból négyet nem kell és csak akkor mehetek el nyugdíjba. Így lemondást írtam alá ,igaz csak 2 hónapot kaptam amiből egyet le kell dolgozni.....de most meg lehet ,hogy így nem fogom megkapni a 40 éves jubileumi jutalmat.Megvan a 36 évem ami után adható.
Csak aki 40 évvel megy el nyugdíjba arra vonatkozik ,hogy előtte kiveheti a 8 hónap felmentési időt.Szeretném megtudni az igazságot.
Köszönöm !

Azt nem írtad, hogy önkormányzatnál dolgozol vagy Minisztériumhoz tartozó intézményben. Úgy értelmezem, hogy nincs meg a 40 év jogosultsági időd és életkor szerint fogsz nyugdíjba menni. Előtte kellett volna ide írnod mielőtt aláírtad a lemondást. Felejtsd el, hogy ezek után felmentést kapsz. Jól mondták, hogy akinek nincs meg a 40 év annak utána kezdődhet a felmentése. 1700/2012.(XII.29) kormányhatározat. A lemondás miatt lehet, hogy nem kapod meg a jubileumi jutalmat pedig aki öregségi nyugdíjba megy annak járna. Azt sem tudom, hogy mi a tökömnek kell előre aláírni több mint fél évvel a lemondást.

Szólj hozzá!

Plain text

  • Engedélyezett HTML formázás: <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
SPAM SZŰRŐ (Captcha)
Ezt a kérdést azért tesszük fel, hogy kiszűrhessük az automatikus spam robotokat.
Image CAPTCHA
Írd be a képen látható karaktereket!